Як зменшити гинекомастию природним шляхом

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 17 Січень 2021
Дата Оновлення: 27 Червень 2024
Anonim
Як зменшити гинекомастию природним шляхом - Суспільство
Як зменшити гинекомастию природним шляхом - Суспільство

Зміст

Якщо, будучи чоловіком, ви турбуєтеся про зростання тканин молочної залози, то знайте, що ви не самотні. Гінекомастія - це захворювання, при якому у чоловіків спостерігається зростання грудної залози через гормонального дисбалансу.Гінекомастія цілком звична в період статевого дозрівання і може пройти сама по собі. Її також можуть викликати деякі захворювання, ліки та інші фактори, включаючи хіміотерапію, радіаційне опромінення, стероїди, алкоголь і марихуану. При бажанні гинекомастию можна вилікувати природними способами, змінивши своє харчування і спосіб життя. Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем перед тим, як приступити до самолікування, якщо у вас виникли важкі симптоми або причиною гінекомастії став прийом ліків.

кроки

Метод 1 з 3: Харчування

  1. 1 Збільште споживання йоду за порадою лікаря. Йод необхідний щитовидній залозі для вироблення гормонів. Оскільки гінекомастія часто викликана гормональним дисбалансом, збільшення споживання йоду може допомогти. Однак перед сходіть до лікаря і перевірте ваш рівень йоду.
    • Щоб підвищити рівень йоду, використовуйте йодовану сіль і включіть в раціон рибу, молочні продукти, злаки і морські водорості.
  2. 2 Споживайте достатньо їжі, щоб підтримувати здорову вагу і запобігти падінню тестостерону. Якщо ви перебуваєте на розвантажувальної дієті, рівень тестостерону міг впасти в порівнянні з рівнем естрогену. В результаті цього у вас може розвинутися гінекомастія. Споживайте достатньо калорій для свого віку. Як правило, для підтримки своєї ваги більшості чоловіків необхідно споживати 2500 калорій в день, але в залежності від віку та рівня активності ця цифра може змінюватися.
    • Рівень поживних речовин також має велике значення, тому ваше харчування повинне складатися з фруктів і овочів, пісних білків і цільних злаків.
  3. 3 Зменшіть споживання спиртного, щоб привести в норму рівень гормонів. Алкоголь може вплинути на баланс гормонів в організмі. По можливості краще взагалі відмовтеся від спиртного. В іншому випадку пийте в міру, не більше 1-2 порцій алкогольних напоїв в день.

Метод 2 з 3: Зміна способу життя

  1. 1 Дізнайтеся у лікаря, стала чи гінекомастія побічним ефектом від прийому ліків. Деякі лікарські препарати можуть викликати гінекомастію. Хоча немає необхідності повністю відмовлятися від ліків, можливо, лікар зможе перевести вас на інші ліки, яке не викликає подібних проблем.
    • Гинекомастию можуть викликати антибіотики, ліки від СНІДу, серцеві препарати, анаболічні стероїди і андрогени, антіадрогенние препарати, препарити для хіміотерапії і трициклічніантидепресанти.
  2. 2 скиньте вагу, Якщо страждаєте від ожиріння. Ожиріння тісно пов'язане з гинекомастией. Якщо ваш індекс маси тіла більше 25 кг / м, ймовірність розвитку гінекомастії становить 80%. Окрім дотримання здорової дієти, намагайтеся також займатися фізичними вправами 150 хвилин в тиждень. Зокрема, аеробні вправи допоможуть вам схуднути і зменшити гинекомастию.
    • Проконсультуйтеся з лікарем або дієтологом, щоб дізнатися, як краще і безпечніше всього досягти потрібної ваги.
  3. 3 Не приймайте заборонені наркотичні засоби. Багато наркотики і незаконні препарати, збільшують ймовірність розвитку гінекомастії. До речовин, які можуть викликати цю проблему, відносяться героїн, марихуана, стероїди і амфетаміни.
  4. 4 Відмовтеся від продуктів з рослинними оліями, оскільки вони можуть збільшити рівень естрогену. Деякі рослинні масла, на кшталт лавандового або олії чайного дерева, можуть погіршити гинекомастию. Вони можуть вплинути на рівень естрогену, так що перевіряйте їх наявність в лосьйонах, шампунях і милах.
  5. 5 Подумайте про те, щоб почати носити спортивний бюстгальтер, щоб розправити груди. Зазвичай гінекомастія не є медичною проблемою. Якщо головний дискомфорт в основному косметичний, надіньте під сорочку спортивний бюстгальтер, щоб приховати профіль грудей.
    • На відміну від традиційних бюстгальтерів, більшість спортивних бюстгальтерів мають стандартні розміри (маленький, середній і великий), тому вам буде легше підібрати потрібний розмір.
  6. 6 Майте терпіння, оскільки на те, щоб побачити результат, потрібен час. Гінекомастія часто проходить сама по собі, особливо якщо вона з'явилася у вас в підлітковому віці. Навіть якщо ви звернетеся до лікаря, швидше за все, він просто скаже вам почекати. Гінекомастія часто зникає спонтанно протягом трьох років.
  7. 7 Зробіть пластичну операцію після усунення медичних причин. Якщо гінекомастія чи не викликана якоюсь прихованою причиною, тоді подумайте про проходження пластичної операції, щоб вам видалили зайву тканину. В останні роки чоловіки все частіше стали вдаватися до пластичних операцій, так що це цілком нормально.
    • Запитайте свого лікаря, чи є пластична операція хорошим рішенням для вас.

Метод 3 з 3: Медична допомога

  1. 1 Проконсультуйтеся з лікарем, щоб виключити проблеми зі здоров'ям. Лікар зможе визначити причину розвитку гінекомастії, щоб краще лікувати симптоми. Оскільки гінекомастія може бути викликана деякими захворюваннями, дуже важливо отримати відповідне лікування під наглядом лікаря. Коли ваш лікар встановить причину гінекомастії, він зможе вибрати для вас відповідне лікування.
    • До захворювань, які може вилікувати ваш лікар, відноситься синдром Клайнфельтера, муковісцидоз, виразковий коліт, хронічне захворювання печінки, захворювання щитовидної залози і проблеми з печінкою.
  2. 2 Зверніться до лікаря, якщо у вас виникнуть інші тривожні симптоми. Хоча гінекомастія зазвичай не дає приводу для тривоги, іноді вона може вказувати на наявність більш серйозного захворювання. Негайно зв'яжіться з лікарем, якщо гінекомастія супроводжується наступними симптомами:
    • набряк і хвороблива чутливість в грудях;
    • біль у грудях або сосках;
    • виділення з одного або обох сосків;
    • збільшення одних грудей або наявність в ній твердої маси, що може вказувати на рак грудей.
  3. 3 Розкажіть лікарю про прийнятих вами ліках і харчових добавках. Оскільки деякі препарати і добавки можуть викликати гінекомастію, дуже важливо, щоб ваш доктор точно знав, що ви приймаєте. Найкраще взяти з собою самі ліки, але можна скласти список.
    • Не забудьте записати дозування кожного препарату!
  4. 4 Здайте аналіз крові, щоб визначити наявність або відсутність захворювання. За допомогою аналізу крові можна визначити наявність деяких захворювань, а також препаратів в крові, які можуть викликати гінекомастію. Цей відносно простий діагностичний тест майже безболісний і може бути проведений в кабінеті лікаря.
    • За допомогою аналізу крові лікар також перевірить ваш рівень тестостерону, оскільки низький рівень може сприяти розвитку гінекомастії.
    • Аналіз крові допоможе виключити такі проблеми, як захворювання нирок і побічний ефект від прийому препаратів.
  5. 5 Зробіть маммограмму, якщо лікар це порадить. Лікар може направити вас на маммограмму, щоб визначити причину гінекомастії. Навіть якщо вам здається, що це дослідження призначене тільки для жінок, насправді його можуть проводити для обох статей. З її допомогою лікар зможе вивчити молочні залози як у чоловіків, так і у жінок. Це необхідно для запобігання та діагностики таких захворювань, як рак грудей.
    • Під час процедури ви можете випробувати невеликий дискомфорт.
  6. 6 Погодьтеся на проходження біопсії, якщо це необхідно для постановки діагнозу. Якщо у лікаря виникнуть труднощі з визначенням причини гінекомастії, він може взяти у вас зразок тканин молочної залози. Він вивчить його під мікроскопом, щоб знайти джерело проблеми. Лікар проведе біопсію під місцевою анестезією, щоб зробити її менш болючою.
    • Швидше за все, ви відчуєте якийсь дискомфорт.

Поради

  • Як би вам не було соромно, знайте, що гінекомастія абсолютно нормальна.
  • Знайте, що гінекомастія також присутній у 60-90% новонароджених і проходить сама по собі протягом декількох тижнів.