Як прискорити висихання олійної фарби

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 19 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як прискорити висихання олійної фарби - Суспільство
Як прискорити висихання олійної фарби - Суспільство

Зміст

Масляна фарба застосовується принаймні з сьомого століття нашої ери і є універсальним засобом для створення прекрасних творів мистецтва. Масляна фарба наноситься шарами для створення ілюзії глибини, але для повного висихання їй може знадобитися кілька днів або навіть тижнів. На щастя, є способи, за допомогою яких можна прискорити процес висихання.

кроки

Метод 1 з 3: Вибір фарби і способу сушіння

  1. 1 Для земляних відтінків використовуйте масляні фарби на основі оксиду заліза. Деякі елементи, які використовуються в масляних фарбах, висихають швидше, ніж інші. Якщо вам потрібно закінчити картину в короткі терміни, використовуйте земляні відтінки. Багато земляні тони складаються з фарб на основі оксидів заліза, які сохнуть на кілька днів швидше, ніж інші пігменти.
    • Уникайте таких пігментів, як слонова сажа і кадмій, які дуже повільно висихають.
  2. 2 Для інших відтінків підберіть фарби на основі свинцю та кобальту. Відомо, що пігменти зі свинцю і кобальту швидко сохнуть. Використання фарб з цих металів дозволить прискорити висихання всієї картини.
  3. 3 Шукайте фарби на лляній олії. Швидкість висихання олійних фарб залежить від використовуваного масла. Лляна олія сохне швидше, ніж масло волоського горіха, яке, в свою чергу, сохне швидше, ніж макове масло.Фарби на лляному маслі доступні в більшості магазинів художнього приладдя і можуть значно прискорити висихання картини.
  4. 4 Обробіть полотно крейдяний ґрунтовкою Гессен. Гессе - це грунтовка, яку спочатку наносять на полотно, щоб продовжити термін життя картини. Грунтовка Гессен ідеально підходить для масляних картин і дозволить картині висохнути швидше, ввібравши частина масла з базових шарів. Занурте щітку або губку в Гессен і нанесіть її на полотно тонким шаром. Дайте їй повністю висохнути, перш ніж наносити масляну фарбу.
  5. 5 Змішайте лляне масло з фарбою на палітрі. Оскільки лляне масло висихає швидше, ніж інші види олії, додавання невеликої кількості лляної олії до палітри дозволить прискорити час висихання картини.
  6. 6 Змішайте фарбу з розчинником, таким як скипидар або Liquin. Цілий ряд засобів використовується для розведення олійної фарби і прискорення її висихання. Серед них найбільш традиційним засобом вважається скипидар, але також популярні алкидні кошти, такі як Liquin. Оскільки через розчинників текстура фарби може злегка змінитися, спробуйте кілька з них і виберіть найбільш підходящий.
    • Розчинники можуть бути небезпечними для здоров'я, тому обов'язково дотримуйтесь інструкцій на етикетці і звертайтеся з ними з граничною обережністю.

Метод 2 з 3: Нанесення олійної фарби для більш швидкого висихання

  1. 1 Малюйте на плоскій поверхні. При нанесенні фарби на текстурований полотно олійна фарба може накопичуватися в виїмках, створюючи більш товстий шар, який буде довше сохнути. Виберіть полотно з гладкою поверхнею або малюйте на інший рівній поверхні.
    • Якщо ви задумали щось креативне, що зможе швидко висохнути, спробуйте нанести олійні фарби на мідний посуд. Олійні фарби швидше окислюються на міді, але при цьому надають картині злегка зеленуватий відтінок.
  2. 2 Використовуйте швидковисихаючу фарбу в якості базового шару. Швидковисихаюча фарба дозволить прискорити висихання інших шарів фарби. Фарби на основі свинцю, кобальту і міді зазвичай висихають швидше за всіх.
    • Наприклад, якщо ви малюєте пустельний пейзаж, використовуйте в якості фону червоний пігмент на основі оксиду заліза.
  3. 3 Малюйте швидко, завдаючи тонкі шари. Олійну фарбу краще наносити шарами, але якщо першим завдати товстий шар, то кожен наступний шар буде висихати довше. Тому фарбу слід наносити від самих тонких шарів до найтовщим. Наприклад, якщо ви зображує кішку і хочете зробити її шерсть більш реалістичною за допомогою густої фарби, додайте її на полотно в останню чергу.
  4. 4 Максимально скоротіть кількість наносяться шарів. Якщо у вас підганяють терміни і вам потрібно, щоб картина висохла якомога швидше, намалюйте що-небудь просте, завдавши на полотно лише кілька тонких заливок або шарів, додавши деталі під кінець. Чим більше шарів ви завдасте, тим довше фарба буде окислюватися.
  5. 5 Обдайте картину струменем гарячого повітря. Тепловий фен дозволить запекти масла на картині, завдяки чому вона висохне швидше. Але при високій температурі фарба може растрескаться або пожовтіти. Для найкращих результатів утримуйте температурний режим на позначці, що не перевищує 54 ° C.
    • Утримуйте фен-пістолет в десятці сантиметрів від картини і рухайте їм повільно, щоб тепло проникло в фарби. Сопло теплового фена сильно нагрівається, тому не торкайтеся до нього і не торкайтеся їм картини.

Метод 3 з 3: Правильне зберігання картини

  1. 1 Залиште картину висихати в великий, добре освітлюється кімнаті з низькою вологістю. Масляним фарбам потрібен час для окислення, в процесі якого фарба вступає в реакцію з повітрям і застигає. Інші фарби висихають, коли з них випаровується вода, але окислення - це зміна в хімічному складі фарби. Окислення краще проходить в приміщенні з великою кількістю природного світла, низькою вологістю і хорошою циркуляцією повітря.
  2. 2 Якщо ви проживаєте у вологому кліматі, використовуйте осушувач повітря. Масляна фарба швидше окислюється саме в сухому повітрі. Якщо ви живете у вологому кліматі, візьміть невеликий осушувач повітря і поставте його поруч з картиною. Він поглине надлишкову вологу з повітря, завдяки чому олійна фарба висохне швидше.
  3. 3 Провітріть кімнату за допомогою вентилятора. Хоча вентилятор не так сильно впливає на швидкість висихання олійних фарб, як це відбувається з фарбами на водній основі, при гарній циркуляції повітря процес окислення пройде набагато швидше. Оскільки в процесі окислення масла поглинають кисень з повітря, завдяки циркуляції повітря фарба насититься необхідним для висихання кількістю кисню. Використовуйте підлоговий або стельовий вентилятор на низькому або середньому режимі.
  4. 4 Підтримуйте кімнату в теплі. Олійні фарби швидше сохнуть в теплому середовищі. Температура в приміщенні, де сохне картина, повинна становити не менше 21 ° C, але чим тепліше буде в кімнаті, тим краще. Слідкуйте за температурою в кімнаті на термостаті або поставте поруч з картиною цифровий термометр.
    • Хоча масляним фарбам не страшні високі температури, постарайтеся не нагрівати кімнату на шкоду своїм комфортом.