Як встановити DVD привід

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как подключить оптический привод (DVD привод) к компьютеру
Відеоролик: Как подключить оптический привод (DVD привод) к компьютеру

Зміст

Хочете встановити новий оптичний привід? Тоді не заплутатися в термінології і варіантах. Вибір пристроїв збільшився, коли на ринку з'явилися Blu-Ray приводи. Але вибравши відповідний оптичний привід, його установка займе всього кілька хвилин.

кроки

Метод 1 з 3: Вибір правильного приводу

  1. 1 Формати оптичних приводів. Вони включають в себе DVD, DVD + R, DVD-R, DVD +/- R, DVD +/- RW. Формати розрізняються можливостями читання і запису диска. Як правило, форматом всіх сучасних приводів є DVD +/- RW або просто DVD RW, тобто такий привід може читати і записувати будь-які DVD-диски.
    • Більшість сучасних приводів є друкарськими, але ви можете заощадити гроші, купивши привід, який вміє тільки читати диски; такі приводи мають маркування DVD-ROM.
  2. 2 Подумайте, чи потрібен вам Blu-Ray привід. Ємність Blu-Ray-диска набагато перевищує ємність стандартного DVD-диска. Blu-Ray привід дозволить вам дивитися фільми у форматі Blu-Ray HD і читати дані на Blu-Ray-дисках; більш того, будь-який Blu-Ray привід може читати DVD-диски.
    • Сьогодні Blu-Ray приводи і диски коштують набагато дешевше, ніж раніше.
    • Навіть якщо ви оберете Blu-Ray привід, який не записує Blu-Ray-диски (BD-ROM), то, швидше за все, він буде записувати DVD-диски.
  3. 3 При розгляді різних моделей приводів порівняйте швидкості читання і запису. Ця інформація підкаже вам, як швидко дані будуть зчитуватися і записуватися на диски.
    • Швидкість читання більшості сучасних DVD приводів становить 16x, а швидкість запису - 24х. Це не реальні показники швидкості, а їх порівняння з еталонним приводом, швидкість читання і запису якого рівні 1х.
  4. 4 Зробіть вибір між внутрішнім і зовнішнім приводом. Якщо ви використовуєте ноутбук або нетбук, купите зовнішній привід, а для настільного комп'ютера можна купити як зовнішній, так і внутрішній привід, але пам'ятайте, що внутрішній привід забезпечує великі швидкості читання і запису.
    • Якщо ви вирішили купити зовнішній привід, відразу перейдіть до третього розділу.
  5. 5 Виберіть якісний привід від відомого виробника. Це гарантує вам, що привід пропрацює досить довго. Нижче наведено список найвідоміших виробників оптичних приводів:
    • LG
    • Philips
    • Plextor
    • Lite-On
    • BenQ
    • Samsung
  6. 6 Купіть ОЕМ версію приводу. Якщо у вас є потрібні кабелі і вам не потрібна упаковка, інструкція і диск з драйверами, купите ОЕМ версію обраного вами приводу. Такі версії продукту, як правило, дешевше роздрібних версій продуктів.
    • Купивши ОЕМ версію приводу, ви можете знайти драйвери і документацію на сайті виробника цього приводу.

Метод 2 з 3: Установка внутрішнього приводу

  1. 1 Вимкніть комп'ютер і від'єднайте від нього всі кабелі. Для установки внутрішнього приводу необхідно відкрити корпус комп'ютера. Для зручності поставте комп'ютер на стіл.
    • У разі зовнішнього приводу просто підключіть його до USB-порту комп'ютера і перейдіть до наступного розділу.
  2. 2 Відкрийте корпус. Для цього відкрутіть гвинти на задній панелі комп'ютера (це можна зробити руками або викруткою). Зніміть бічні панелі з обох сторін корпусу.
  3. 3 Заземлені. Так ви уникнете пошкодження комп'ютерних комплектуючих електростатичними розрядами. Найкращий варіант - надіти на зап'ясті електростатичний браслет. Якщо у вас немає браслета, доторкніться до металевого предмета, наприклад, до труби або крана, щоб позбутися від статичної електрики.
  4. 4 Вийміть старий привід (при необхідності). Якщо ви міняєте старий привід на новий, витягніть його з корпусу. Від'єднайте кабелі від задньої панелі приводу, а потім відкрутіть гвинти, що фіксують привід до корпусу. Вийміть привід через передню панель корпусу.
  5. 5 Знайдіть порожній 5,25 "відсік для оптичних приводів (якщо ви встановлюєте новий привід). Такі відсіки, як правило, розташовані біля передньої панелі корпусу. Можливо, у вашому комп'ютері вже зайняті один-два таких відсіку. Зніміть передню панель відсіку, щоб відкрити доступ до нього.
  6. 6 Прикріпіть напрямні (при необхідності). У деяких випадках до приводу необхідно прикріпити напрямні (по боках приводу), щоб зафіксувати його в відсіку корпусу.
  7. 7 Вставте привід через передню панель корпусу. Практично всі приводи вставляються в корпус саме так (хоча варто перевірити документацію до вашого комп'ютера). При вставлянні приводу його панель з маркуванням повинна бути спрямована вгору.
  8. 8 Зафіксуйте привід за допомогою гвинтів (з боків приводу). Якщо ви використовуєте напрямні, для фіксування приводу заклацніть спеціальні затискачі.
  9. 9 Підключіть привід до гнізда SATA на материнській платі. Для цього використовуйте кабель SATA. Якщо на материнській платі ви не можете знайти роз'єм SATA, перегляньте документацію до вашої материнської плати.
    • Кабель SATA підключається до роз'єму як на материнській платі, так і на приводі єдино можливим способом, тому не прикладайте зусиль для його підключення.
    • Чи не відключіть інші комплектуючі, наприклад, жорсткий диск (в цьому випадку комп'ютер не буде завантажуватися).
  10. 10 Підключіть до приводу кабель живлення. Для цього знайдіть вільний кабель живлення, який відходить від блоку живлення комп'ютера. Підключіть кабель живлення до відповідного роз'єму на задній панелі оптичного приводу. Кабель живлення підключається до відповідного роз'єму на приводі єдино можливим способом, тому не прикладайте зусиль для його підключення.
    • Якщо у вас немає вільного кабелю живлення, купіть відповідний адаптер.
  11. 11 Закрийте корпус, зафіксуйте бічні панелі гвинтами, підключіть всі кабелі і включіть комп'ютер.

Метод 3 з 3: Установка драйверів і програмного забезпечення

  1. 1 Більшість операційних систем автоматично розпізнають новий DVD-привід. Як правило, драйвери приводу встановлюються в автоматичному режимі. Ви будете сповіщені по завершенні установки драйверів.
  2. 2 Встановіть драйвери з компакт-диску (при необхідності). Якщо драйвери приводу не встановив, вам, можливо, доведеться встановити драйвери з диска, що поставляється з оптичним приводом, або драйвери, викачані з сайту виробника приводу. Дотримуйтесь інструкцій на екрані. По завершенні установки драйверів вам може бути запропоновано перезавантажити комп'ютер.
  3. 3 Встановіть відповідне програмне забезпечення, наприклад, для запису дисків або відтворення мультимедійного контенту. Такі програми поставляються з багатьма оптичними приводами. Пам'ятайте, що ви не зобов'язані встановлювати програми з компакт-диску, так як в мережі можна знайти і встановити їх безкоштовні аналоги.