Як встановити варильну панель

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 24 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как правильно врезать варочную панель в кухонную столешницу.  Герметизация.  Установка
Відеоролик: Как правильно врезать варочную панель в кухонную столешницу. Герметизация. Установка

Зміст

Ідея самостійної установки варильної панелі може дещо лякати. Адже доведеться мати справу або з електрикою, або з газом і при цьому працювати з досить дорогим кухонним обладнанням. Проте, жоден із кроків по установці вручений панелі не є особливо складним. Просто необхідно все робити обережно і в правильній послідовності від самогопочатку до кінця.

кроки

Метод 1 з 3: Установка електричної варильної панелі

  1. 1 Зніміть стару плиту, якщо така є. Якщо ви замінюєте стару плиту, то для початку вам необхідно її зняти. вимкніть електрику в розподільному щитку. Зніміть з вручений панелі будь-які встановлені на неї пристосування, а також зчистити наявний герметик. Від'єднайте дроти, запам'ятовуючи те, яким чином була підключена стара панель, і вийміть варильну панель з отвору, в якому вона сиділа.
    • Ви повинні точно знати, що живить плиту електрику відключено. Для перевірки можна скористатися тестером, промацавши всі дроти. Якщо на тестері загориться лампочка, то електрику все ще є.
    • Обов'язково запам'ятайте те, яким чином були підключені дроти старої вручений панелі, так як нова панель буде підключатися аналогічно. Ви можете підписати дроти і сфотографувати, перш ніж відключати їх, щоб потім вам легше було згадати.
    • Зверніться за допомогою до кого-небудь, щоб вийняти плиту з її гнізда, так як вона буде досить важкою.
  2. 2 Переконайтеся в тому, що у вас є достатньо простору в обраному для варильної панелі місці. В ідеалі у вас повинен бути зазор над поверхнею в розмірі 76 см, а з боків від неї має бути вільне місце приблизно в 30-60 см. Також вам слід переконатися в тому, що і під стільницею є достатньо місця для розміщення вашої нової моделі конфорки.
    • Перевірте інструкції виробника, що додаються до конфорки.
  3. 3 Переконайтеся, що поблизу обраного вами місця є розподільна коробка для підключення варильної панелі до електромережі. Більшість електричних варильних панелей вимагають підключення безпосередньо до мережі через розподільну коробку 220 В. Якщо ви робите заміну вручений панелі, то, ймовірно, розподільна коробка вже є.
    • Якщо розподільної коробки немає, то вам необхідно звернутися до професіонала для її установки.
    • Вам також варто перевірити, що стара панель має ті ж вимоги до сили струму, що і нова, інакше може знадобитися робота професіонала для її підключення. Багато старі варильні панелі мають тільки 30-амперну електричний ланцюг, тоді як нові найчастіше йдуть 40-50-амперні.
  4. 4 Виміряйте габарити вручений панелі і переконайтеся в тому, що вона вміщається в старе отвір. Якщо ви замінюєте плиту, то в стільниці вже має бути отвір, і вам тільки необхідно переконатися, що воно підходить для нової конфорки.
    • Виміряйте довжину і ширину вручений панелі і відніміть 1,5-2,5 см з кожного боку, щоб визначити параметри отвори для установки варильної панелі.
  5. 5 Скорегуйте отвір для варильної панелі, щоб вона могла увійти в нього. Отвір має бути з кожного боку на 1,5-2,5 см менше габаритів конфорки. Якщо у вас ще немає отвору під плиту, або воно дуже маленьке, то вам буде потрібно вирізати його за потрібними розмірами. Якщо наявний отвір занадто велике, то для його зменшення на всі боки можна прикрутити листи металу.
    • Вам може знадобитися зняти кахель зі стільниці (якщо вона обкладена плиткою) навколо місця роботи, перш ніж починати випилювати отвір.
    • Для прорізання гранітної стільниці вам буде потрібно циркулярна пила з подачею води. В якості альтернативи ви можете найняти професіонала для даної роботи, так як граніт досить важко акуратно пиляти. Також після випилювання отвори камінь слід обробити герметиком, перш ніж поміщати варильну плиту в отвір.
  6. 6 Зніміть з вручений панелі все знімні елементи, щоб вам було легше її ставити на місце. У вручений панелі можуть бути знімні конфорки, захисні екрани і інші деталі, які тимчасово слід відкласти в сторону. Також вам необхідно не забути видалити з вручений панелі все пакувальні матеріали.
  7. 7 Встановіть затискачі. Вони призначені для фіксації конфорки. Вам слід повісити їх з верхнього краю прорізи, а потім прикрутити шурупами.
    • Якщо у вас гранітна стільниця, то затискачі слід кріпити на двосторонній будівельний скотч, а не на шурупи.
  8. 8 Опустіть плиту в отвір. Опустіть нову плиту в отвір, не забувши в першу чергу просунути в нього дроти. Натисніть на плиту, поки він не клацне фіксують затискачів.
    • Якщо вам доводилося знімати кахель, то попередньо знадобиться заново укласти плитку впритул в поверхні варильної панелі, перш ніж встановлювати останню на місце. Вам доведеться почекати до 24 годин, поки розчин не застигне, перед укладанням вручений панелі на місце.
  9. 9 Приєднайте дроти вручений панелі до мережі. Електрика все ще має бути вимкнено, Коли ви будете займатися цим, щоб не отримати удару струмом. Приєднайте дроти вручений панелі до відповідних проводам розподільної коробки.
    • Червоні і чорні дроти (кольори можуть варіюватися) вручений панелі повинні живити її електрикою. Приєднайте ці дроти до відповідних проводам з фазою в розподільній коробці.
    • Білий провід нейтральний і служить для замикання ланцюга. Нейтральний провід вручений панелі слід підключати до нейтрального проводу в розподільній коробці.
    • Зазвичай провід зеленого кольору призначений для заземлення. Приєднайте заземлення варильної панелі до заземлення в розподільній коробці.
    • З'єднувати дроти один з одним за допомогою ізолюючих ковпачків для скручування проводів. Вирівняйте з'єднується пару проводів і перекрутити зачищені кінчики. Накрутите ковпачок на перекручені дроти. Ізолюючий ковпачок захистить їх від зіткнення з іншими проводами і потенційно охоронить вас від виникнення пожежі.
  10. 10 Встановіть на плиту раніше зняті знімні деталі. Поверніть на місце конфорки, захисні екрани і інші знімні деталі.
  11. 11 Увімкніть електрику і перевірте роботу конфорки. Увімкніть подачу електрики вручений панелі, щоб перевірити, що все нормально працює.

Метод 2 з 3: Установка газової варильної панелі

  1. 1 Переконайтеся в тому, що у вас є газопровід. Для установки газової варильної панелі знадобиться джерело газу.Якщо ви замінюєте стару газову плиту на нову, то лінія подачі газу у вас вже підведена.
    • Якщо у вас ще немає газової лінії, то вам слід звернутися для її проведення до авторизованого організацію. Дуже важливо належним чином провести газову лінію, так як витоку газу можуть призводити до пожеж і отруєння людей.
  2. 2 Зніміть на шафці під поверхнею двері і ящики. Видалення дверей і ящиків полегшує доступ до простору під стільницею. Вміст шафки також слід прибрати, щоб забезпечити доступ до газової лінії і йде від неї шлангу.
    • Для зняття дверей з петель можна вигвинтити на петлях фіксують їх гвинти.
  3. 3 Вимкніть подачу газу до конфорки. У місці приєднання шланга до газової лінії буде матися кран. Закрийте його, поставивши до перпендикулярного до труби положення, або так, щоб він стирчав у бік.
    • Якщо не закрити кран належним чином, то це призведе до витоку газу після від'єднання шланга, що може викликати отруєння і / або пожежа.
    • Якщо подача газу включена, то рукоять крана вказує собою напрямок подачі газу. Дуже важливо повернути кран на 90 градусів, щоб закрити його.
  4. 4 Від'єднайте шнур живлення. Багато газові варильні панелі мають дроти для підключення системи електроподжіга конфорок. Вам слід відключити провід від мережі, перш ніж продовжувати свою роботу далі.
  5. 5 Відкрийте всі конфорки на кілька хвилин. Незважаючи на те, що ви відключили газ, в шлангу він все ще може залишатися. Відкрийте всі конфорки, щоб випустити газ. Чи не запалюйте його. Весь газ вийде за кілька хвилин.
    • На час спуску газу включите витяжку.
  6. 6 Від'єднайте гнучкий шланг подачі газу від стаціонарної газової лінії за допомогою двох гайкових ключів. Візьміть один гайковий ключ і встановіть на гайку шланга, а другий ключ - на гайку стаціонарної газової лінії.
    • Тримайте приєднаний до стаціонарної газової лінії гайковий ключ в одному положенні.
    • Прокрутіть встановлений на гайку шланга ключ в напрямку проти годинникової стрілки. Продовжуйте провертати гайку, поки шланг не має від'єднатися від труби.
    • У деяких випадках між стаціонарною газовою трубою і шлангом є фітинги. Вам слід залишити фітінг на місці і зняти тільки шланг.
  7. 7 Приберіть з вручений панелі все знімні деталі. Зніміть конфорки, захисні екрани і інші знімні деталі, перш ніж рухатися далі. Це полегшить завдання переміщення конфорки.
  8. 8 Зніміть затискачі, фіксуючі наявну плиту на місці. Відкрутіть затискачі з нижньої сторони старої конфорки.
  9. 9 Підштовхніть плиту знизу, щоб підняти її. Зніміть плиту зі стільниці та покладіть в безпечне місце. Не забудьте про те, що до неї все ще приєднаний газовий шланг.
    • Кладіть плиту обличчям вниз, коли прибираєте її в сторону, захищаючи від ушкоджень.
  10. 10 Відключіть газовий шланг від старої конфорки. Якщо ви будете використовувати старий газовий шланг для підключення нової вручений панелі, вам слід від'єднати його від старої панелі. Використовуйте для цього два гайкові ключі, встановивши один на вручений панелі, а другий - на гайці шланга.
    • Для від'єднання шланга перейдіть його гайку в напрямку проти годинникової стрілки.
  11. 11 Приєднайте газовий шланг до нової конфорки. Скористайтеся герметиком для газової системи, завдавши його на різьбу в місці з'єднання шланга і конфорки. Щедро нанесіть герметик на різьбу, але так, щоб він не потрапив всередину шланга. Гайковим ключем прикрутите гайку газового шланга до конфорки.
    • Переконайтеся в тому, що ви обробили герметиком всю різьбу, так як це дозволить уникнути витоків газу згодом.
    • Деякі варильні панелі йдуть в комплекті з регулятором подачі газу, щоб підтримувалося його постійний тиск. Якщо у вашої варильної панелі є такий регулятор, не забудьте спочатку приєднати його до варильної панелі, а потім до нього приєднуйте газовий шланг.Обов'язково застосовуйте герметик для газової системи, прикручуючи регулятор і шланг на свої місця.
    • Для нанесення герметика використовуйте невелику кисть, якщо до придбаного вами засобу вона не додавалася в комплекті.
  12. 12 Помістіть нову плиту на своє місце. Обережно опустіть плиту в отвір, щоб не пошкодити ніяких з'єднань в її нижній частині. Перш ніж опускати плиту в отвір, вам вперед слід провести в нього газовий шланг.
  13. 13 Приєднайте газовий шланг до стаціонарної газової труби. Нанесіть герметик на різьблення фітинга газової труби. Потім закрутіть гайковим ключем гайку газового шланга. Обов'язково туго затягніть гайку.
    • Обов'язково переконайтеся в тому, що ви повністю обробили різьблення герметиком, щоб запобігти витоку газу.
  14. 14 Приготуйте мильний розчин. Приготуйте розчин з 1 частини мила для миття посуду і 1 частини води, щоб перевірити можливі витоки газу. Ретельно розмішайте розчин, а потім або розпорошите його на місця газової системи, або нанесіть пензлем. Увімкніть кран подачі газу, поставивши його в положення, в якому його рукоять вказує напрямок подачі газу.
    • Перевірте, чи не з'являються в місцях газових з'єднань мильні бульбашки. Вам також слід переконатися в тому, що ви не відчуваєте запаху газу. І те, і інше є сигналом про витік газу через місця з'єднань.
    • При виявленні витоку негайно вимкніть подачу газу. Роз'єднувач газові з'єднання та заново нанесіть герметик, а потім знову з'єднайте. Повторно проведіть перевірку мильним розчином.
    • Кілька разів все перевірте, щоб переконатися у відсутності витоків. Вам обов'язково слід перевірити всі газові з'єднання, з якими ви працювали.
  15. 15 Увімкніть конфорки і перевірте їх роботу. Якщо перевірка мильним розчином не виявила витоків, спробуйте запалити конфорки. Може знадобитися кілька секунд на те, щоб підійшов газ і загорівся, так як з шланга спочатку повинен вийти звичайне повітря.
    • Ви можете відчути запах газу ще до того, як він загориться, тому не забудьте включити витяжку, перш ніж запалювати конфорки.
    • Якщо конфорка не запалився через 4 секунди, вимкніть її і зачекайте кілька хвилин перед здійсненням повторної спроби.
  16. 16 Приєднайте кріпильні скоби вручений панелі до стільниці. Коли ви переконаєтеся в працездатності вручений панелі, надішліть листа з її кріпильними скобами до стільниці. Тепер ваша панель повністю встановлена.
    • Поверніть на місце двері і ящики шафки під поверхнею, а також всі його вміст.

Метод 3 з 3: Вибір вручений панелі

  1. 1 Купуйте плиту тоді, коли хочете мати роздільну духовку і варильну поверхню. Варильні панелі дуже зручні, коли їх потрібно встановити на окремо розташованих острівцях. Також окремі варильні панелі потрібні в тому випадку, коли ви хочете мати вбудовану духовку (що зручніше звичайної газової плити з духовкою).
    • Окремі варильні панелі дозволяють одночасно готувати їжу на різних пристроях.
    • Варильні панелі також менше кидаються в очі, ніж звичайні плити, так як їх можна встановити врівень з поверхнею стільниці.
    • Варильні панелі легше чистити, ніж звичайні плити.
  2. 2 Встановіть варильну панель з низхідній витяжкою, щоб уникнути установки громіздкого купола витяжки над панеллю. Якщо ви хочете встановити плиту на окремому острівці і не бажаєте кріпити масивний купол витяжки над нею, придбайте плиту з низхідній вентиляцією.
    • Даний вид вентиляції забирає повітря з поверхні варильної панелі і відводить його вниз.
    • Деякі варильні панелі забезпечені телескопічною вентиляцією, яка розкривається над поверхнею під час готування, а в проміжках між приготуванням їжі може бути прибрана під плиту.
  3. 3 Виберіть між електричної та газової поверхнею. Традиційно газові варильні панелі предпочитаются через те, що надають негайну віддачу тепла після підпалювання конфорки. Тим не менш, деякі сучасні огляди нових також можуть дуже швидко нагріватися.
    • При виборі варильної панелі вам слід звернути увагу на стиль виконання, розмір, кількість конфорок, колір, ціну, матеріал виготовлення і безпеку.
    • При виборі між газовою і електричною поверхнею враховуйте вартість експлуатації. Порівняйте ціни на газ і електрику, які будуть використовуватися для роботи конфорки.
  4. 4 Вирішіть, скільки конфорок вам потрібно. У більшості випадків для сімейної готування досить чотирьох конфорок. Однак якщо ви часто влаштовуєте вечірки або сімейні посиденьки, або у вас просто не живе вдома багато людей, то додаткові конфорки будуть дуже корисні. Вирішіть, скільки вам буде потрібно конфорок для звичайних потреб.
  5. 5 Виберіть плиту, яка впишеться в наявний простір. Якщо ви замінюєте стару плиту, переконайтеся в тому, що нова панель, яку ви розглядаєте, увійде на місце старої панелі. Якщо ж нова панель має інший розмір, то вам буде необхідно точно вирізати для неї отвір в стільниці.
  6. 6 Розгляньте фінансову сторону питання. Газові варильні панелі будуть коштує дорожче, але виявляться дешевше в експлуатації, так як газ коштує дешевше електроенергії.
    • Також вам слід враховувати вартість проведення електропроводки (для електричної варильної панелі) або газової лінії (для газової варильної панелі), якщо у вас немає ні того, ні іншого.

Поради

  • Вдавайтеся до допомоги іншої людини, коли піднімаєте або опускаєте плиту, щоб не пошкодити її.
  • Постарайтеся вибрати нову плиту того ж типу, що і стара, щоб полегшити її установку. Наприклад, газову панель замінюйте газової, а електричну - електричної.
  • При заміні електричної варильної панелі переконайтеся в тому, що необхідна сила струму для нової варильної панелі та ж, що і для старої. Багато старі варильні панелі використовують 30-амперні електронних схем, тоді як нові зазвичай йдуть 40-50-амперні. Вдамося до допомоги професіонала, якщо вам необхідно змінити силу струму в підводці для нової конфорки.

попередження

  • Якщо ви відчуваєте себе невпевнено в питанні самостійного підключення варильної панелі до електромережі або до газової лінії, найміть для цієї справи професіонала. Він забезпечить безпеку підключення і подальшої експлуатації приладу.
  • Обов'язково наносите герметик на всю поверхню різьблення газової системи, щоб не відбувалося смертельно небезпечних витоків.
  • Будьте дуже обережні, щоб не з'явилося витоків газу і не стирчали оголені дроти, так як і те, і інше може стати причиною пожежі.