Як дізнатися, що хтось уникає вас

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 12 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Кто в Вас Тайно Влюблен? (Тест)
Відеоролик: Кто в Вас Тайно Влюблен? (Тест)

Зміст

Іноді складно зрозуміти, чи дійсно людина уникає вас. Можливо, що ваші шляхи просто не перетнулися. Також існують більш очевидні ознаки: скажімо, ви помітили людину, а він навіть не глянув на вас. Ви написали йому повідомлення в Facebook два тижні тому і все ще не отримали відповідь. Спробуйте уявити себе на місці людини і зрозуміти, чому він вас уникає (якщо це дійсно так).

кроки

Метод 1 з 3: Ознаки неконтактного поведінки

  1. 1 Раптове зниження інтенсивності спілкування. Уважайте, коли людина припиняє спілкуватися з вами навіть нерегулярно. Можливо, він не розмовляє з вами лицем до лиця і тільки використовує електронні листи, повідомлення та соціальні мережі. Якщо між вами існувала дружня або романтичний зв'язок, але людина раптово перестав розмовляти з вами, така поведінка може вказувати на прагнення уникати вас.
    • Може виявитися, що один просто зайнятий і щиро бажає побачитися з вами. Можливо, він пише повідомлення на кшталт: «Вибач, що не відповідав на дзвінки. Зараз стільки всього навалилося. Сподіваюся, зустрінемося на наступному тижні, коли у мене буде трохи більше часу ». Якщо ж він пише вам такі повідомлення тиждень за тижнем або взагалі мовчить, то висновок напрошується сам собою.
  2. 2 Спроби знайти виправдання відсутності спілкування. Можливо, людина винить у всьому свою роботу, бурхливу суспільне життя або інші «раптові» перешкоди. Якщо він постійно знаходить привід скасувати плани, то існує ймовірність, що людина вас просто уникає.
    • Не судіть занадто суворо.«Раптові» перешкоди дійсно можуть виникати, а людина правда може бути занадто зайнятий справами. Виправдання вказують на неконтактність, але далеко не завжди говорять про те, що людина не хоче зустрінься або спілкуватися з вами.
  3. 3 Спробуйте встановити зоровий контакт. Якщо ви зустрілися віч-на-віч, то спробуйте поглянути людині в очі. Якщо він уникає вас, то з великою ймовірністю відведе погляд, але також він може кинути оком на вас або закотити очі.
  4. 4 Напишіть людині кілька повідомлень і стежте за реакцією. Якщо на просте повідомлення: «Привіт! Як життя?" - немає відповіді кілька днів, то ймовірно, що людина не хоче розмовляти з вами. Спробуйте написати знову, але не висловлюйте звинувачень, а просто спробуйте почати нормальну бесіду. Якщо відповіді не буде і на друге повідомлення, то припиніть спроби. Просто поставтеся до такого рішення з повагою і не давайте ще одного приводу уникати вас.
    • Деякі сервіси показують, коли одержувач прочитав ваше повідомлення. Цей індикатор дозволяє оцінити ситуацію. Якщо людина читає всі повідомлення, але не відповідає, він напевно як мінімум не бажає спілкуватися за допомогою повідомлень. Якщо в сервісі немає такої індикації, то зверніть увагу на час, коли людина востаннє був в мережі.
    • Використовуйте свої знання про технологічні звички співрозмовника. Якщо один нечасто заходить на Facebook, то цілком ймовірно, що він не бачив Вашого повідомлення. Якщо ж він завжди в мережі, але мовчить, то з великою часткою ймовірності він уникає вас.
  5. 5 Короткі незацікавлені відповіді. Якщо вам вдалося почати бесіду, то помічайте короткі і монотонні відповіді. Можливо, людина просто намагається парирувати ваші питання і завершити розмову.
    • Наприклад, ви говорите: «Привіт, давно не спілкувалися. Як справи?" - на що людина відповідає: «Все добре», - і йде. Це може вказувати на те, що один уникає вас.
  6. 6 Поведінка людини в компанії. Якщо один розмовляє з усіма крім вас, він, швидше за все, уникає вас. Така поведінка не завжди говорить про те, що людина не хоче спілкуватися з вами. Наприклад, він може не помітити вашої присутності. Спробуйте звернутися до одного і простежте за його відповіддю. Якщо відповідь буде швидким і уривчастим, після чого один відвернеться, або взагалі не удостоїть вас відповіддю, він майже напевно уникає вас.
    • Порівняйте така поведінка і ситуації один на один. Можливо, людина «уникає» вас тільки в компанії або навпаки, не бажає залишатися наодинці з вами. Зверніть увагу, чи веде він себе так з іншими людьми.
    • Можливо, людина йде геть, коли ви заходите в приміщення. Якщо так відбувається кожного разу, то цілком ймовірно, що він не хоче перебувати поруч з вами.
  7. 7 Оцінка вашої точки зору. Якщо людина не цікавиться вашою думкою на нарадах або під час дружніх обговорень, можливо, що він вас ігнорує. Наприклад, йому не цікава ваша думка про важливе рішення або він навіть не слухає, коли ви повідомляєте свою точку зору про ситуацію.
  8. 8 Не дозволяйте, щоб вас водили за ніс. Оцініть, наскільки ви важливі для людини. Бути може, він уникає вас, тому що не хоче приділяти вам часу. Можливо, він просто не хоче вирішувати проблему і пропонує вам залишити все як є. Свідоцтва того, що людина більше не цінує вас як друга чи партнера:
    • Ваші відносини не розвиваються: вони постійно наштовхуються на проблеми, застоюються або навіть заважають вам рухатися вперед.
    • Людина опиняється поруч лише в тому випадку, якщо йому що-небудь потрібно від вас. Це можуть бути гроші, увагу, секс або просто «вільні вуха». Можливо, вас просто використовують.
    • Людина приймає рішення в останню хвилину. Він може прийти до вас або написати пізно вночі і сповістити про прийняте рішення без попереднього обговорення з вами.

Метод 2 з 3: Аналіз причин

  1. 1 Задумайтесь, чому людина вас уникає. Можливо, між вами сталася сварка, ви не помітили, як образили людину або яким-небудь чином завдавали йому незручності. Потрібно ретельно проаналізувати свою поведінку і знайти можливу причину.
  2. 2 Знаходьте закономірності. Вивчіть обставини, при яких виникає подібна ситуація, щоб спробувати встановити загальні риси між усіма випадками. Можливо, людина уникає вас в певні моменти або в присутності конкретних людей. Причина може полягати в вас або в когось іншого. Спробуйте скласти всі фрагменти мозаїки і побачити всю картину.
    • Людина ігнорує вас в конкретні моменти або під час певних занять? Наприклад, недавно ви почали вживати наркотики, а друг не хоче бачити вас в такому стані.
    • Людина уникає вас в компанії певних людей? Можливо, причина зовсім не в вас, або йому не подобається ваша поведінка в присутності конкретних людей. Бути може, він - сором'язливий інтроверт. Він вважає за краще зустрічі наодинці і різко зникає, якщо компанія стає занадто великий?
    • Людина уникає вас, коли намагається вчитися або працювати? Можливо, одному приємно спілкуватися з вами в спокійній обстановці, але ви заважаєте йому зосередитися під час роботи.
  3. 3 Подумайте про те, як ви намагаєтеся вийти на зв'язок. Якщо ваш друг або партнер весело спілкується з вами під час зустрічей віч-на-віч, але ніколи не відповідає на повідомлення, то можливо, що йому не подобається такий спосіб спілкування. Це особливо актуально, якщо ваш друг веде насичене життя і дотримується суворої дисципліни - іноді важко знайти час на осмислений розмову в повідомленнях, якщо людина постійно працює або навчається.
  4. 4 Усвідомте, що іноді люди віддаляються один від одного. Оцініть, наскільки людина змінилася з тих пір, як почав уникати вас. Можливо, він почав проводити час в компанії нових друзів, познайомився з новим романтичним партнером або захопився новим хобі, яке вам зовсім не цікаво. Близькі стосунки - це чудова річ, але люди змінюються, а їхні шляхи розходяться. Якщо людина вирішила рухатися далі, можливо, вам теж слід вчинити так само.
    • Оцініть, наскільки ви змінилися. Можливо, людина веде себе як раніше, зате змінилося ваше поведінка. У вас з'явилися нові друзі або нова звичка, яка не до душі вашому другу? Можливо, ви стали рідше знаходити час для зустрічей.
    • Якщо люди віддаляються, то це не означає, що вони не можуть знову зійтися. Якщо ви відчуваєте, що віддаляється від людини, потрібно вирішити, чи варто відпустити одного або спробувати зберегти відносини. Також важливо розуміти, що такий процес повинен бути взаємним.

Метод 3 з 3: Варіанти дій

  1. 1 Зверніться за поясненням. Якщо ви впевнені, що людина уникає вас, то спробуйте ввічливо підняти це питання. Можливо, ви хочете виправити свої проступки або підозрюєте, що друг переживає непростий час. Говоріть прямо і шанобливо, а також поясніть чітку причину, яка змушує вас турбуватися.
    • Якщо ви не впевнені в тому, чому людина уникає вас, то скажіть: «Не можу промовчати, так як мені здається, що ти почала уникати мене. Я чимось образила тебе? »
    • Якщо ви знаєте точну причину, то не ходіть навкруги. Принесіть вибачення за свої дії і спробуйте залагодити ситуацію. Наприклад, скажіть: «Мені здається, що після тієї сварки в п'ятницю наші відносини стали натягнутими. Я дуже ціную нашу дружбу і хотіла б вирішити розбіжності. Вважаю, що наша дружба важливіше такий дріб'язкової проблеми ».
    • Можна поговорити з людиною наодинці або за участю незалежного посередника (наприклад, шкільного психолога). Оцініть, що для вас більш прийнятно і який варіант дозволить вирішити проблему.
  2. 2 Дізнайтеся думку спільних друзів, але не обговорюйте ситуацію за спиною людини. Якщо у вас є спільні друзі, то запитайте думку людини, якій ви довіряєте: «Не знаєш, чому Карина злиться на мене? Мені здається, що вона уникає зустрічей зі мною ».
    • Чи не поширюйте чутки і плітки про людину. Якщо ви цінуєте ваші стосунки, то ретельно підбирайте слова. Якщо говорити гидоти за спиною у людини, то він напевно про все дізнається і ситуація лише погіршиться.
  3. 3 Залиште людини в спокої. Нерідко людині потрібно самому вирішити особисті проблеми, щоб знову налагодити спілкування з оточуючими. У багатьох випадках ваші спроби прискорити процес можуть лише ще сильніше відштовхнути людини. Запасіться терпінням, будьте відкриті і просто живіть своїм життям. Ви зрозумієте, якщо людина вирішить, що хоче спілкуватися з вами.
    • Ясно висловіть свої наміри. Скажіть: «Схоже, тобі потрібно більше особистого простору, тому я залишу тебе в спокої. Якщо захочеш поговорити, то мої двері завжди відкриті ».
    • Чи не зачиняйтеся від людини. Іноді дуже складно рухатися вперед і при цьому не викреслювати людину зі свого життя. Зробіть крок в сторону, не забувайте хороші моменти вашої дружби і спробуйте не злитися.
  4. 4 Відпустіть людини. Іноді дуже непросто відпустити людини, на відносини з яким пішло багато часу і сил. У певний момент необхідно змиритися з фактом, що вже не буде як раніше. Це питання особистого зростання і емоційного благополуччя: якщо годинами блукати стежками минулого і оцінювати гіпотетичні можливості, то вам буде неймовірно складно розвиватися і реалізувати себе в сьогоденні. Просто відпустіть людини.
    • Це не означає, що все скінчено. Цілком можливо, що через деякий час ви відновите відносини. Просто сьогодні ви не будете витрачати дорогоцінні емоції на людину, яка не сприймає до них.

Поради

  • Якщо людина уникає вас довгий час, то краще відпустити його. Можливо, ви стали йому зовсім нецікаві.
  • Якщо людині некомфортно поруч з вами, то можливо, що він вважав за краще б уникнути зустрічі.
  • Якщо ситуація заподіює вам біль, спробуйте дізнатися причини розладу у вашого спільного друга.