Як повернути довіру батьків

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 18 Червень 2021
Дата Оновлення: 16 Вересень 2024
Anonim
Як повернути довіру? | ЧП+
Відеоролик: Як повернути довіру? | ЧП+

Зміст

Якщо батьки перестали вам довіряти, то дана ситуація неприємна для всіх. Вас може переслідувати почуття провини, образа, вразливість або збентеження. Ваші батьки напевно розчаровані і спустошені. Незважаючи на всю делікатність ситуації, довірчі відносини можна відновити. За допомогою уважного спілкування, вдумливих вчинків і зрозумілих очікувань ви зможете повернути довіру своїх батьків.

кроки

Метод 1 з 4: Спілкуйтеся з батьками

  1. 1 Поговоріть з батьками. Розкажіть їм про свої почуття. Цілком можливо, що ваше бачення їх почуттів щодо ваших дій відрізняється від того, що вони відчувають насправді. Візьміть ініціативу в свої руки і запропонуйте батькам поговорити, можливо на нейтральній території без електронних і інших відволікаючих чинників (наприклад, в найближчому парку).
  2. 2 Вислухайте батьків. Щоб бесіда була конструктивною, обидві сторони повинні висловитися і вислухати протилежну точку зору. Поставте себе на місце батьків і спробуйте зрозуміти, що вони вам намагаються сказати. Якщо слова батьків збивають вас з пантелику або зачіпають ваші почуття, то скажіть їм про це. Якщо ви зможете налагодити спілкування з ними, то це буде першим кроком на шляху до відновлення довірчих відносин.
  3. 3 Вибачитеся за те, що зрадили їх довіру. Щире вибачення може мати велике значення для батьків. Найкраще визнати свою провину, чітко усвідомити подію, усвідомити характер заподіяного болю або завданих збитків, попросити вибачення та запропонувати ваші способи уникнути помилок в майбутньому.
    • Постарайтеся не чекати нічого у відповідь. Було б чудово, якби ваше вибачення вирішило проблему, але це малоймовірно. Ваші батьки можуть навіть не знати, як правильно реагувати на почуте вибачення.
    • Сказані слова не так важливі, як щирість.
    • Ще одна частина вибачення полягає в прощенні самого себе.
  4. 4 Запитайте батьків, як ви можете повернути їхню довіру. Найбільш очевидний спосіб дізнатися, як можна повернути довіру батьків - просто запитати їх про це. У них може не виявитися готової відповіді, тоді запропонуйте їм все ретельно обміркувати і повідомити вам пізніше.
    • Чесно скажіть свою думку про те, що вони просять.Якщо вони повідомлять вам непомірно довгий список вимог, то скажіть (не скаржтеся), що ви не впевнені у своїй здатності дотримати всі ці побажання. Запропонуйте компроміс.
  5. 5 Довіряйте батькам. Довіра породжує довіру, тому довіряйте своїм батькам, щоб вони змогли довіряти вам. Можливо, ви не довіряєте їм прямо зараз; це досить природне почуття. Довіра - це двостороння взаємозв'язок, а не одностороннє ставлення, тому вам теж потрібно буде навчитися довіряти.

Метод 2 з 4: Змініть свою поведінку

  1. 1 Проводьте час з сім'єю. Спільно проведений час сприяє довірливим стосункам з кількох причин. По-перше, ваші батьки не будуть гадати, як саме ви проводите час. По-друге, так вам буде простіше розуміти батьків і легше спілкуватися з ними, що також зміцнює відносини. По-третє, батьки знову побачать ваші позитивні якості (наприклад, почуття гумору) і не будуть думати тільки про те, що ви зрадили їх довіру.
  2. 2 Проявляйте відповідальність. Виконуйте роботу по дому. Вчасно забирайте брата зі школи. Запропонуйте помити тарілки після вечері. Якщо брати вона себе відповідальність за повсякденні справи, то батьки почнуть сприймати вас як відповідальну людину. Одного лише цього може бути недостатньо, щоб повернути їхню довіру, але в поєднанні з щирістю і відкритим спілкуванням маленькі деталі складуть повну картину.
  3. 3 Проявляйте турботу. Покажіть батькам, що ви дбаєте про них, про себе і ваших відносинах. Це дуже важливо для двостороннього довіри. Прояв турботи може приймати різні форми, але спробуйте почати зі слів і дій, які точно здатні порадувати ваших батьків.
  4. 4 Спокутуєте свою провину. Якщо ви поранили почуття не тільки ваших батьків, а й інших осіб, то вам слід вибачитися перед ними і спробувати все виправити. Якщо ви запитали батьків, як вам спокутувати свою провину, то робіть те, про що вони просять, навіть якщо це здається дивним. Наприклад, пропозиція батьків вимити машину може здатися ніяк не пов'язаним з поверненням втраченої довіри, але так ви покажіть, що готові на все.
  5. 5 Покажіть, що ви готові до змін. Якщо ви здатні змінитися в дрібницях (наприклад, почніть щоранку заправляти ліжко), то зможете змінитися і в більш глобальні речі, що необхідно для відновлення довіри.

Метод 3 з 4: Не давайте приводів для недовіри

  1. 1 Контролюйте свої емоції. Нерідко ситуації і події, які руйнують довірчі відносини, викликані поспішними або емоційними рішеннями. Ведіть себе розумно і контролюйте свої почуття, щоб заслужити довіру. Якщо ви не можете взяти під контроль свої емоції, то запишіться до психотерапевта і обговоріть стратегії подолання проблем.
  2. 2 Зрозумійте, чого батьки очікують від вас. Якщо знати, які дії припадуть до душі вашим батькам, то вам буде простіше не робити їх. Якщо у вас немає чіткого уявлення про правила або очікуваннях, то запитайте про це. Якщо ви тільки недавно позбулися довіри, то вам слід проявляти особливу пильність щодо дій, які можуть вважатися проступками.
  3. 3 Дотримуйтесь внутрішні правила будинку. Ви живете з батьками обмежений період часу. Напевно у них є уявлення про те, що ви можете і не повинні робити, поки живете з ними під одним дахом. Дотримуйтеся таких правил, навіть якщо вони здаються вам недостатньо обґрунтованими.
    • Не забувайте, що з часом ви оселитеся у власному будинку і зможете жити так, як вам буде зручно.
    • Навіть якщо вам здається, що до переїзду в свій будинок ще ціла вічність, час пролетить дуже швидко.
  4. 4 Уникайте причини, яка призвела до втрати довіри. Якщо справа полягала в конкретну людину, звичкою, дії або події, то намагайтеся всіма силами уникати повторення ситуації. Якщо вам потрібна допомога з боку, то попросіть про допомогу.
    • При зловживанні алкоголем або наркотиками може знадобитися допомога фахівця.
    • Якщо причиною неправильних рішень став конкретний друг, то спробуйте повністю або ж тимчасово припинити спілкування.

Метод 4 з 4: Подолайте наслідки конкретних вчинків

  1. 1 Відновіть довіру після обману. Якщо ви збрехали батькам або робили це неодноразово, то вам потрібно навчитися говорити тільки правду. Готовність бути абсолютно щирим дозволить вам повернути довіру батьків. На жаль, для цього може знадобитися дуже багато часу.
  2. 2 Припиніть порушувати конкретні правила. Якщо причина втрати довіри полягала в порушенні встановленого батьками правила (наприклад, не вживати алкоголь до повноліття або повертатися не пізніше встановленого часу), то обговоріть ці правила з батьками.
    • Важливо розуміти, в чому полягають правила, чому вони встановлені і як їх дотримуватися.
    • Відрите обговорення з батьками допоможе вам приймати правильні рішення в майбутньому.
  3. 3 Пом'якшити завданий біль. Якщо ви поранили почуття батьків, то потрібно загладити свою провину. Постарайтеся зрозуміти їх емоції, якщо ваш вчинок розчарував їх або засмутив.
    • Поставте себе на їх місце і подумайте, яке вибачення ви б хотіли отримати в такій ситуації, щоб полегшити долю батьків.
  4. 4 Відновіть пошкоджене майно. Якщо ваш проступок полягав у псуванні майна (наприклад, ви розбили машину або зруйнували муніципальну власність), то постарайтеся усунути пошкодження. Зробіть те, що в ваших силах - зафарбуйте напис на стіні, відновіть ушкоджене крило автомобіля або зніміть туалетний папір з дерев. У випадку з аварією також потрібно оплатити вартість ремонту автомобіля.
  5. 5 Прийміть фінансову відповідальність. Якщо ваші дії коштували іншій людині грошей, то ви повинні запропонувати фінансову компенсацію постраждалій стороні, навіть якщо доведеться віддати все, що ви заробили за місяць. Фінансова відповідальність здатна показати, що ви усвідомлюєте наслідки своїх дій.

Поради

  • Працюйте не покладаючи рук і знаходите можливості брати ініціативу і відповідальність.
  • Вам і вашим батькам може знадобитися час і особистий простір, щоб охолонути. Під час бесіди всі повинні бути спокійні.
  • Час заліковує всі рани. Вам може знадобитися багато часу, щоб повернути довіру батьків, але це обов'язково станеться. Не здавайтесь.
  • Зрозумійте, що люди (ви і батьки) не досконалі і схильні робити помилки.
  • Іноді повернути довіру батьків дуже непросто. Якщо ви зробили дуже поганий, але спритний вчинок (наприклад, вибралися з дому вночі), то ви ЗОБОВ'ЯЗАНІ вибачитися !!! Не забувайте і про дрібниці: самостійно почніть допомагати по дому, отримуйте хороші оцінки, говорите мамі, що вона добре виглядає, що ви її любите, приготуйте їй сніданок або зробіть масаж ступень, допоможіть татові з ремонтом, скажіть, що любите його, купіть йому нову футболку.
  • Запитайте, як ви можете повернути їхню довіру, але НЕ запитуйте про це відразу після сварки, інакше ситуація буде виглядати так, ніби ви просто хочете уникнути неприємностей.

Схожі статті

  • Як допомогти батькам пробачити вас
  • Як уникати спілкування зі своїми батьками
  • Як допомогти батькам зрозуміти, що ви вже підліток
  • Як мати справу з поганим батьком
  • Як мати справу зі строгими батьками
  • Як переконати батьків зробити, що завгодно
  • Як впоратися з батьками, які принижують вас морально
  • Як домогтися у мами вибачення, якщо ви натворили дурниць
  • Як впоратися з емоційним насильством з боку батьків (для підлітків)