Як вибити страйк в боулінгу

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 28 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
За 5 минут научу выбивать страйк в боулинге!
Відеоролик: За 5 минут научу выбивать страйк в боулинге!

Зміст

Хочете невимушено робити так званий терки (три страйку поспіль) і постійно вибивати всі кеглі, як професіонал? Більшості людей цілком під силу досягти такого рівня майстерності. Все, що потрібно - це підібрати підходящу позу для кидка, освоїти правильну техніку розбігу, замаху і кидка, і тренування. Навіть якщо ви перебуваєте в хорошій спортивній формі і швидко засвоюєте повторювані рухи, все одно знадобляться наполегливі тренування. Однак будьте обережні - гра в боулінг затягує.

кроки

Частина 1 з 3: Вибір інвентарю

  1. 1 Вирішіть, чи будете ви грати стандартним клубним кулею або придбаєте свій власний. Більшість людей починає грати, використовуючи клубний куля і клубну взуття, оскільки це найбільш дешевий варіант. Як правило, в боулінг-клубах є великий вибір куль, за використання яких не треба доплачувати. Взуття надається на весь сеанс гри за невелику плату.
    • Другий варіант полягає в тому, щоб придбати свій власний куля, що ідеально підходить для вашої руки і манери гри. Підбір кулі і висвердлювання в ньому отворів виробляються на місці, в боулінг-центрі, якщо в даний момент там присутній відповідний фахівець. Він порадить вам підходить за вагою кулю і конфігурацію отворів, виходячи з вашої майстерності, фінансів, манери гри і планів на майбутнє.
    • Куля для боулінгу можна також купити через Інтернет або в магазині спортивних товарів, але в цьому випадку вам буде складно зробити правильний вибір, до того ж потім все одно доведеться заплатити фахівцеві, щоб він просвердлив в кулі отвори. Не рекомендується підбирати куля і просвердлювати отвори на складі або в магазині спортивних товарів, якщо тільки він не спеціалізується на цьому і там присутні професіонали, які допоможуть вам. При покупці кулі в спеціалізованому магазині вам допоможуть вибрати кулю і просвердлять в ньому отвори.
  2. 2 Визначте, який захоплення вам підходить. При покупці кулі у вас буде два основні варіанти:
    • Стандартний захоплення, При якому середній і безіменний пальці входять в отвори кулі по другу фалангу. При грі клубним кулею це єдино можливий вид захоплення. У цьому випадку отвори в кулі висвердлюють з урахуванням відстані між цими пальцями і радіуса самого кулі. Однак не турбуйтеся - фахівець проведе всі необхідні виміри і при необхідності відкоригує глибину отворів після того, як ви проведете кілька ігор. Як правило, за остаточне коректування не потрібно доплачувати, але краще уточнити це у продавця.
    • Захоплення кінчиками пальців, При якому середній і безіменний пальці вставляються в отвори кулі лише по першу фалангу. Таке захоплення забезпечує більше зусилля важеля при кидку, дозволяючи сильніше закрутити кулю, тобто надати йому більше обертальний рух. Як правило, для захоплення кінчиками пальців в отвори поміщаються прогумовані вставки, що допомагають краще схопити кулю. І в цьому випадку фахівець зробить все необхідне і при потребі відкоригує отвори після кількох ігор.
  3. 3 Підберіть куля і просвердлите в ньому отвори. При покупці кулі професіонал виміряє вашу долоню. Покажіть фахівця кілька кидків, якими ви зазвичай користуєтеся, що дозволить йому при розрахунках врахувати ваш стиль гри. Якщо ви не грали в боулінг раніше, вам пояснять техніку захоплення, після чого ви продемонструєте свій кидок. На ваше прохання фахівець коротко розповість вам про основи боулінгу і допоможе виробити правильну стійку. Тим часом, прочитавши цю статтю, ви дізнаєтеся, як слід кидати кулю, що допоможе вам у подальшому робити один страйк за іншим.
    • Спеціаліст напевно запропонує вам придбати також сумку для інвентарю та інші корисні аксесуари. Ви зможете придбати їх відразу ж, або відвідати інші магазини і примірятися до цін. Спорядження для боулінгу відрізняється великою різноманітністю, і ви зможете підібрати як сумку для себе, так і кулі для дітей. На даному етапі досить буде простої сумки-слінг для однієї кулі.
  4. 4 Підберіть взуття. При грі в боулінг необхідно використовувати спеціальне взуття. Вона являє собою досить м'які кросівки з гумовою п'ятою, що дозволяє плавно, але швидко зупинитися біля межі для кидка. Шкіряна підошва призначена для м'якого ковзання по дощатому підлозі перед кидком. У боулінг-клубах можна взяти взуття напрокат, внісши оплату перед початком гри.
    • Якщо ви купуєте абонемент в боулінг-клуб, часто в його вартість включається прокат взуття. Поцікавтеся про це при замовленні абонемента. Якщо ж ваш клуб не включає прокат взуття в загальну вартість, в результаті ви заощадите гроші, відразу ж завівши свої власні кросівки для боулінгу. Їх можна придбати в спеціалізованому магазині, в звичайному магазині спортивних товарів або через Інтернет.
    • Майте на увазі, що в кросівках для боулінгу можна вступати в калюжі, їх підошву не слід мочити. Вони зроблені таким чином, щоб можна було плавно ковзати до моменту кидка. Якщо ви, наприклад, вступите в воду, ковзання затрудняється, що досить небезпечно і може привести до травм.
  5. 5 Виберіть клубний куля. Кулі мають різну вагу, який часто вказується на самому кулі. Іноді про вазі кулі свідчить його колір. В цьому випадку таблиця відповідності між вагою і кольором приведена на видному місці в боулінг-клубі. Якщо ви не знайшли її, запитаєте у службовця клубу.
    • Визначте відповідний стартова вага. Виберіть кулю, який здається вам досить легким. Візьміть кулю обома руками, притиснувши його до грудей, після чого витягніть руки перед собою. Якщо ви в змозі утримати кулю на витягнутих руках протягом пари секунд без особливих зусиль, він вам підходить. Якщо ваші руки опускаються відразу ж після того, як ви їх випрямили, куля занадто важкий; в цьому випадку спробуйте вибрати більш легкий.Якщо ж ви можете утримувати кулю протягом більш тривалого часу, він дуже легкий, і слід пошукати куля важче, який ви зможете краще контролювати. Якщо куля легше, ніж необхідно, при кидку вам не вдасться уникнути різких рухів і ривків, що призведе до великого непостійності результатів.
    • Виберіть куля з відповідними отворами. Візьміть кулю, підтримуючи його знизу своєї неосновної рукою. Вставте в найширше отвір великий палець своєї основної руки, а в два інших - середній і безіменний палець.
      • Пошукайте куля з такими отворами, з яких при захопленні виступали б лише другі суглоби середнього і безіменного пальця. Якщо отвори розташовані дуже далеко один від одного, ви не зможете занурити в них дві фаланги обох пальців. З іншого боку, якщо відстань між отворами занадто мало, ваша долоня не ляже на кулю, і ви будете утримувати кулю лише пальцями. Таке захоплення ненадійний, він призводить до слабкого і невдалому кидку.
      • Не пошкодуйте часу і знайдіть хоча б одну кулю з отворами, відповідними для вашої долоні. Якщо вам важко підібрати кулю певної ваги з правильно розташованими отворами, це може свідчити про те, що ви неправильно підібрали вага, і куля або занадто важкий, або легкий для вас. Як правило, чим важче куля, тим більше відстань між отворами, тому спробуйте вибрати кулю з іншим вагою. При труднощах з вибором кулі попросіть персонал клубу допомогти вам. Службовці допоможуть вам досягти компромісу між вагою кулі і відстанню між отворами.
    • Виберіть куля з отворами відповідної величини. Знайшовши кілька куль з відповідним вагою і відстанню між отворами, виберіть з них куля з найбільш зручними отворами для пальців. Зазвичай діаметр отворів помітно перевищує товщину пальців. Якщо ви виявили, що ваші пальці насилу проштовхуються в отвори, ви вибрали занадто легкий і, можливо, навіть дитячу кульку з отворами малого діаметру. Ваші пальці повинні досить щільно входити в отвори, але при цьому і вільно виходити з них.

Частина 2 з 3: Вибір початкової позиції

  1. 1 Виберіть початкова відстань до контрольної лінії. Встаньте п'ятами на контрольну лінію, розвернувшись спиною до кеглем. Зробіть чотири з половиною звичайних кроку і відзначте те місце, де розташовуються шкарпетки ваших кросівок. Зазвичай воно знаходиться між п'ятьма круглими відмітками і початком зони розбігу.
    • Якщо, зробивши чотири з половиною кроку, ви опинилися за межами кегельбану, вам доведеться починати кидок з п'ятами, злегка виступаючими за межі піднятою зони розбігу, і вкоротити перші кроки, підлаштовуючись під відстань, яке залишається до контрольної лінії в міру наближення до неї. Тим самим ви уникнете заступа за контрольну лінію, проведену поперек кегельбану і сполучає обмежувальні жолобки у їх початку.
    • Якщо ви заступилися за контрольну лінію або торкнетеся будь-якої частиною свого тіла доріжки за цією лінією, ваш результат не буде зарахований, і кеглі встановлять заново. При цьому ви втратите один кидок (максимум два за фрейм, але при грі з десяти фреймів можна втратити і три кидки).
  2. 2 Поставте носок своєї неопорной ноги до центральної точки. Перед тим, як приступити до кидкам в кожному фреймі, слід вибрати кращу вихідну позицію. Неопорної буде нога, протилежна руці, в якій ви тримаєте куля. Якщо куля розташований в правій руці, неопорной ногою буде ліва. В цьому випадку виставте ліву ногу вперед так, щоб її носок торкався центральної точки.
    • По ходу гри ви зможете скоригувати початкову позицію в ту чи іншу сторону, але на старті краще почати з центру.
  3. 3 Цільтеся в другу стрілку від жолоба з боку вашої руки з кулею. Приблизно в 4,5 метрах від контрольної лінії на доріжку нанесені стрілки, що допомагають цілитися.
    • Як правило, центр доріжки - це сама масляна її частина. Тому, кидаючи куля трохи вбік, ви збільшите його зчеплення з доріжкою.
  4. 4 Здійсніть кілька тренувальних кидків, щоб подивитися, куди котиться куля. Кидайте куля не напружуючись, розташувавши плечі паралельно контрольної лінії і намагаючись якомога менше згинати кидкову руку в лікті. У момент кидка рука повинна утворювати з напрямом кидка пряму лінію. Витягніть пряму руку так, як ніби збираєтеся потиснути комусь руку. Зверніть особливу увагу на те, куди приземляється кулю.
    • "Карманом" називається область з однієї чи іншої сторони від першої кеглі. Щоб регулярно вибивати страйки, необхідно потрапляти в це місце. Чи потрапили ви в кишеню? Якщо так, то ви знайшли правильну вихідну позицію для кидка. Таким чином, слід і надалі ставити неопорної ногу перед центральною точкою.
  5. 5 Пересуньтеся в сторону промаху. Якщо куля пішов правіше мети, при наступному кидку пересуньтеся на одну точку правіше центру, а якщо він пішов вліво - на точку лівіше. На перший погляд це може здатися нелогічним, але якщо куля відхиляється в сторону, це означає, що він закручується занадто рано або занадто пізно. Зрушивши в бік промаху, ви наблизити куля до центру.
    • Кілька пробних кидків дозволять вам визначити оптимальну початкову позицію. Кидаючи з цієї точки, ви зможете остаточно відкоригувати свої рухи таким чином, щоб кожен раз вибивати страйк.

Частина 3 з 3: Підвищення точності

  1. 1 Тренуйте підкручення. Професійні гравці в боулінг, кидаючи куля, трохи підкручування його. Так як кишеню, в який ви цілитеся, знаходиться трохи збоку, найкращим способом потрапити в нього буде підкрутка кулі від краю доріжки в його сторону. Саме тому слід мітити в стрілку збоку від центру.
    • Кращий спосіб забезпечити підкручення кулі полягає в тому, щоб намітити і зайняти правильну позицію відразу після кидка. Після того, як ви відпустите куля, ваша рука повинна піднятися вгору так, як ніби ви збираєтеся "потиснути руку" тієї кеглі, в яку ви метітесь.
  2. 2 Виберіть відповідний куля. Використання занадто важкого або легкого кулі може сильно вплинути на точність вашого кидка. Експериментуйте з кулями, які трохи важче ваги, удаваного вам нормальним, і кулями, які трохи легше тих, що ви використовуєте звичайно. Зросла чи точність ваших кидків?
  3. 3 Підберіть правильну швидкість. Спочатку може здатися, що краще кидати кулю якомога сильніше, але це не обов'язково найточніший спосіб кидка. При занадто сильному кидку деякі кеглі можуть встояти, в той час як куля зіб'є їх після більш м'якого і точного кидка. Як правило, слід кидати кулю з максимальною силою, при якій ви зможете кинути його точно.
    • На деяких сучасних доріжках для боулінгу вимірюється швидкість кулі. Якщо збиті кеглі вилітають за межі доріжки, спробуйте поступово знижувати силу кидка. Якщо куля котиться не дуже швидко, при точному попаданні в кишеню впали кеглі залишаються на доріжці, перекочуючись і збиваючи ще стоять кеглі, що збільшує ваші шанси на страйк.
  4. 4 Налаштуйте захоплення кулі. Якщо ви будете тримати кулю занадто сильно, особливо великим пальцем, він може закрутитися в неправильному напрямку. Спочатку вставте пальці в кулю. Якщо ви вибрали кулю з правильно розташованими отворами, ваші пальці увійдуть в них по другу фалангу. При підході до доріжці перед кидком притримуйте куля другою рукою.
    • Вам напевно захочеться відпускати куля великим пальцем на частку секунди раніше, ніж іншими пальцями. Переконайтеся, що нігті на ваших пальцях підстрижені, інакше вони можуть чіплятися за отвори в кулях, зменшуючи точність і повторюваність ваших кидків.

Поради

  • Виберіть зручний для вас кулю. Не починайте з найважчого кулі з номером 16 (7,3 кг), якщо вам важко їм користуватися. Замість цього почніть зі середньої ваги, наприклад, з кулі з номером 12 (5,4 кг).
  • Якщо у вас зазвичай залишаються 5 кеглів, що стоять за центральної, то слід сильніше кидати кулю в кишеню або направляти його трохи ближче до центральної кеглі.Врахуйте, що більш легкі кулі легше відхиляються в сторону при зіткненні з кеглями.
  • Якщо у вас часто залишаються кеглі з боків, значить куля занадто сильно вдаряє в першу кеглю.
  • Переконайтеся в тому, що ви використовуєте найважчий куля з тих, якими вам зручно грати.

попередження

  • Чи не перетинайте контрольну лінію. Доріжка змазана маслом і дуже слизька - переступивши за лінію, ви ризикуєте розтягнутися на доріжці.

Що вам знадобиться

  • Куля для боулінгу
  • Взуття для гри в боулінг
  • Пакетик з порошком або маззю для кращого утримання кулі (необов'язково)
  • рушник
  • Дитяча присипка
  • Пов'язка для підтримки зап'ястя (необов'язково)