Як виконати молитву вітрина

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 13 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
66 Анемокулов 💥 Как найти все Анемокулы Genshin Impact |12
Відеоролик: 66 Анемокулов 💥 Как найти все Анемокулы Genshin Impact |12

Зміст

Витр - це ісламська молитва, яку вимовляють в нічний час доби. На відміну від п'яти щоденних намазів, вітрина не є обов'язковим молебнем, але все ж бажано здійснювати і її. Поряд з постом і п'ятьма щоденними молитвами вітрина вважається важливою частиною ісламської віри. Існує кілька способів виконання цієї молитви. Деяким більше підходить варіант одного ракаата (тобто однієї частини молитви), в той час як інші вважають за краще здійснювати всі одинадцять ракаата, однак можна також робити все їх по черзі. Час виконання намазу також може бути різним. Витр можна вимовляти в вечірній час, після молитви іша або перед сном, або під кінець ночі і прямо напередодні світанку. Незалежно від того, в який саме час ви вирішили здійснювати молитву вітрина, дуже важливо робити це регулярно і чітко позначити свої бажання.

кроки

Частина 1 з 2: Підготуйтеся до молитви

  1. 1 Усвідомте важливість молитви вітрина. Витр - це останній намаз протягом дня, який складається з непарного числа ракаата або частин молитви. Поряд з постом і молитвою салат ад-духу, вітрина є одним з найважливіших елементів ісламської віри.
    • Визначте, який варіант молитви підходить вам найбільше. Пророк дозволяє самостійно вибирати час виконання нічного намазу вітрина і кількість вимовлених складових частин молебню або ракаата.
  2. 2 Виберіть відповідний час для щоденної молитви вітрина. Визначте проміжок часу, який найбільше підходить до вашого графіку і протягом якого дозволено вимовляти цю молитву. Намаз вітрина можна вимовляти в проміжок часу між останньою обов'язкової молитвою за день, яка називається іша, і світанком.Якщо у вас є можливість встати до світанку, то можна вибрати цей час для молитви, в іншому випадку краще помолитися перед відходом до сну.
    • Приділіть час молитви вітрина під час подорожі. Пророк промовляв молитву вітрина навіть під час своїх мандрів, тому можна наслідувати його приклад і під час подорожей здійснювати цей молебень.
  3. 3 Прийміть рішення про те, скільки ракаата ви зробите. Для молитви вітрина необхідно прочитати мінімум один ракаата, тому можна вчинити саме так. Але теж не забороняється вибрати кілька ракаата, кількість яких обов'язково має бути непарною, наприклад, три, п'ять, сім або дев'ять.
  4. 4 Вибирайте відповідний час і місце для здійснення молитви вітрина. Здійснювати намаз доведеться вночі, тому необхідно вибрати відповідне місце, де буде достатньо простору. Це особливо важливо, якщо ви подорожуєте або відвідуєте друзів. Також буде потрібно достатньо часу, щоб вимовити молитву вітрина. Оскільки кількість ракаата можна вибирати самостійно, вам буде легко робити намаз вітрина навіть під час подорожей.
    • Студенту і учневі університету або коледжу необхідно дізнатися, чи немає в вашому навчальному закладі спеціально відведених місць для молитов. Запитайте про це в учнівському раді, деканаті або ректораті.
    • Вибирайте чисте місце для молитви.
  5. 5 Одягніть відповідний одяг. Чоловікам слід надіти брюки довжиною нижче щиколоток. Жінкам слід одягатися в одяг, яка прикриває все тіло, крім обличчя і долонь.
    • Наприклад, чоловік може надіти вільні бавовняні штани.
    • Жінкам же слід вибрати сукню з довгими рукавами.

Частина 2 з 2: Здійснюємо молитву вітрина

  1. 1 Подумки позначте свій намір здійснити молитву вітрина. Визначте, скільки ракаата ви плануєте зробити під час намазу. Дуже важливо мати добрі наміри і молитися заради задоволення Аллаха.
  2. 2 Дізнайтеся, як вимовляти одну частину молитви або робити ракаата під час здійснення молитви вітрина. Встаньте прямо для майбутньої молитви, перш ніж починати ракаата. Потім нахиліться вперед і зробіть глибокий уклін. Нарешті, опустіться на коліна, обіпріться руками об підлогу і чолом торкніться його. Всі ці дії відповідають одному ракаата молитви вітрина.
    • Встаньте, перш ніж вимовляти молитву. Тримайте долоні на грудях і стисніть ліву руку правою.
    • Вклоніться. Зігніться в попереку і покладіть долоні на коліна. Тримайте спину прямо і вимовляєте молитву про себе (наприклад, «Субхана Раббіяль-Азим» або «Хвала моєму Великому Господу»).
    • Зробіть глибокий уклін. Торкніться лобом підлоги і покладіть руки по обидві сторони від чола. Слід пам'ятати, що лікті не повинні стосуватися підлоги. У цьому положенні можна вимовити слова молитви (наприклад, «Субхана Раббіяль-Азим» або «Хвала моєму Великому Господу»)
  3. 3 Навчіться читати ташаххуд. Покладіть руки на стегна поруч з колінами. Стисніть праву долоню в кулак і доторкніться великим пальцем до середнього, сформувавши коло. Можна при цьому направити вказівний палець на Кабл. Потім скажіть слова ташаххуда. Повірте в істинність Аллаха і його слуги Мухаммеда.
  4. 4 Навчіться вимовляти таслім в знак згоди зі світом. Сядьте і поверніть голову до правого плеча, після чого скажіть «Ассалааму Алайкум ва Рахматуллахі». Після цього поверніть голову до лівого плеча і повторіть фразу. Тепер ви сказали таслім в знак згоди зі світом.
  5. 5 Здійсніть непарна кількість ракаата під час читання молитви вітрина. Можна вибрати між однією, трьома, п'ятьма, сім'ю, дев'ятьма або одинадцятьма частинами молитви або ракаата. Наприклад, вибирайте такі варіанти для виконання молитви вітрина:
    • Зробіть один ракаата молитви вітрина. Це відповідає скоєння cунни.
    • Зробіть три ракаата молитви вітрина. Існує два варіанти виконання трьох ракаата молитви вітрина. У першому випадку можна зробити три ракаата за один раз, а потім зробити фінальний ташаххуд.Ташаххуд - це перевірка віри. У другому випадку ви вимовляєте таслім після виконання двох ракаата і потім вимовляєте ще один ракаата.
    • Вимовте п'ять або сім ракаата молитви вітрина. Якщо ви хочете виконати п'ять або сім ракаата, необхідно зробити їх все підряд і безперервно, а потім вимовити один ташаххуд і в кінці сказати таслім.
    • Вимовте дев'ять ракаата молитви вітрина. Виконуйте ракаата послідовно, один за іншим. На восьмому ракаата необхідно зробити ташаххуд. Під час дев'ятого ракаата виконайте ташаххуд, а потім скажіть таслім.
    • Вимовте одинадцять ракаата молитви вітрина. Під час виконання одинадцяти ракаата молитви вітрина необхідно говорити таслім після кожних двох ракаата.

Поради

  • Пам'ятайте, що молитву вітрина можна вимовляти різними способами, але всі ці варіанти прийнятні.