Як вивчити матеріал за один день

Автор: Alice Brown
Дата Створення: 28 Травень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ЗАПОМНИТЬ БОЛЬШОЙ ОБЪЕМ ИНФОРМАЦИИ
Відеоролик: КАК ЗАПОМНИТЬ БОЛЬШОЙ ОБЪЕМ ИНФОРМАЦИИ

Зміст

Завтра іспит, а ви не підготувалися до нього, тому що у вас не було часу або ви відкладали навчання на потім? Ви можете підготуватися до іспиту за один день, якщо будете дисципліновані і уважні. Краще готуватися заздалегідь, наприклад, за тиждень до іспиту, але бувають ситуації, коли це неможливо зробити. У цій статті ми розповімо вам, як підготуватися до іспиту за один день.

кроки

Метод 1 з 3: Навколишнє обстановка

  1. 1 Знайдіть відповідне місце для занять. Вас ніщо і ніхто не повинен відволікати - ні друзі, ні будь-які предмети у вашій спальні. Знайдіть таке місце для занять, де ви зможете зосередитися на досліджуваному матеріалі.
    • Займайтеся там, де буде досить тихо і спокійно, наприклад, у відокремленій кімнаті або в бібліотеці.
  2. 2 Приготуйте все необхідне. Перед тим, як приступити до вивчення матеріалу, приготуйте все, що вам може знадобитися, наприклад, підручники, конспекти, маркери, комп'ютер, легкий перекус і воду.
    • Приберіть все те, що буде вас відволікати.
  3. 3 Вимкніть телефон. Якщо смартфон не потрібен вам для навчання, вимкніть його, щоб він не відволікав вас від вивчення предмета. Так ви зможете зосередитися виключно на досліджуваному матеріалі.
  4. 4 Подумайте, чи варто вам займатися самостійно або в групі. Так як час обмежений, то, швидше за все, краще займатися самостійно, але іноді корисно вивчати матеріал в невеликій групі, щоб краще засвоїти концепції і терміни. Вирішивши займатися в групі, переконайтеся, що вона складається з людей, які підготовлені не гірше вас; в іншому випадку ефективність роботи в групі буде не дуже високою.
    • Пам'ятайте, що, займаючись в групі з близькими друзями, ви напевно будете відволікатися. Тому в групу запросіть людей, яких ви просто добре знаєте.

Метод 2 з 3: Ефективні методи вивчення матеріалу

  1. 1 Перегляньте конспект. Якщо у вас його немає, зніміть копію з конспекту встигає однокласника. Необхідно не тільки переглянути конспект, а й знайти і підкреслити важливу інформацію. Також ви можете скористатися клейкими закладками, щоб виділити ключові розділи.
    • До кожного розділу або теми спробуйте написати короткий виклад. Пишіть його простими словами на окремому аркуші паперу. Такі короткі виклади допоможуть вам при підготовці до іспиту (особливо в умовах обмеженого часу).
    • Переглядайте теми в конспекті врозкид. Так ви освоїте кожну тему окремо, а не в якості деякої впорядкованої ланцюжка інформації.
  2. 2 Читайте вголос. Переглядаючи конспект, промовляйте інформацію вголос. Так ви легше запам'ятайте матеріал, тому що буде задіяний не лише для глядачів, а й слуховий канал отримання інформації.
    • Уявіть, що перед вами знаходиться людина, і спробуйте пояснити йому певну концепцію. Так ви зможете чіткіше сформулювати її і визначити, чи є у вас прогалини в її розумінні. Це можна зробити перед вашим другом або групою однокласників.
  3. 3 Скористайтеся певними прийомами, які дозволять вам краще запам'ятати інформацію. Так ви швидше підготуватися до іспиту.
    • Знову і знову переписуйте важливу інформацію, щоб вона закріпилася в вашій пам'яті. Для цього перепишіть основні положення, концепції або формули принаймні три рази.
    • Використовуйте мнемонічні прийоми. Такі прийоми допоможуть краще запам'ятати інформацію; до них відносяться абревіатури, римовані фрази і пісні, за допомогою яких можна швидше згадати відповідні визначення.
  4. 4 Приготуйте картки. На одній стороні такої картки напишіть термін, а на іншій - його визначення. Так ви зможете самостійно перевірити свої знання. Також ви можете переглянути картки в день іспиту, щоб освіжити в пам'яті найважливішу інформацію.
  5. 5 Навчіться ефективно працювати з підручником. Ви не запам'ятаєте матеріал, якщо будете просто читати підручник (тим більше, якщо ваш час обмежений). Читаючи підручник, звертайте особливу увагу на короткий виклад глав і основну інформацію, набрану жирним шрифтом.
    • Знайдіть питання, які наводяться після кожного розділу (або в кінці підручника). Спробуйте відповісти на ці питання, щоб перевірити себе і зрозуміти, що вам варто підучити.
  6. 6 Створіть навчальний посібник. Воно дозволить вам краще засвоїти матеріал і швидко переглянути його в день іспиту. У навчальний посібник внесіть найважливіші концепції, терміни, дати і формули і спробуйте викласти основні поняття своїми словами. Самостійна формулювання концепцій і їх запис на папері дозволять вам краще зрозуміти і запам'ятати матеріал.
    • Якщо у вас немає часу на створення навчального посібника, попросіть його у одного або однокласника. Але буде краще, якщо ви створите ваше власне навчальний посібник, так як формулювання і запис основних понять дозволить вам краще запам'ятати інформацію.
  7. 7 Готуйтеся до відповідного формату іспиту. Якщо час підтискає, при підготовці до іспиту обов'язково врахуйте його формат. Про формат іспиту поцікавтеся у вчителя або подивіться в навчальному плані, або запитайте у ваших однокласників.
    • Якщо іспит має формат тесту, де кожне питання супроводжується декількома варіантами відповідей, то питання будуть орієнтовані на деталі, незначні факти, терміни і, можливо, послідовність (етапи) подій. Також в тестах зустрічаються питання, в яких потрібно вказати на подібності або відмінності між певними поняттями. В обмежений проміжок часу ви навряд чи запам'ятайте деталі і незначні факти, тому не намагайтеся охопити відразу весь предмет, а сконцентруйтеся на вивченні певних тем.
    • Якщо іспит передбачає написання твору або розгорнуті відповіді на питання, то ви повинні непогано розбиратися в широкому спектрі тим і концепцій. На основі питань з підручника або навчального плану підготуйте кілька зразкових питань. Засічіть 15 хвилин і протягом цього часу накидайте план твори. Обов'язково запам'ятайте ключові терміни і приклади, які ви включите в ваше твір.

Метод 3 з 3: План занять

  1. 1 Створіть план занять. Включіть в нього матеріал, який обов'язково буде на іспиті, наприклад, важливі дати, визначені наукові концепції, математичні формули або рівняння. Якщо ви не знаєте, про що будуть питати на іспиті, поцікавтеся у ваших однокласників. Щоб успішно скласти іспит, важливо знати, який матеріал потрібно вивчити (особливо коли час обмежений).
  2. 2 Створіть розклад занять. Розпишіть весь день, що передує іспиту, і визначте годинник, які ви присвятіть вивчення матеріалу. Не забудьте виділити час на сон.
  3. 3 Створіть список тем, які необхідно вивчити. Перегляньте підручник, навчальний посібник і конспект і випишіть теми, які будуть присутні на іспиті.
  4. 4 Робіть перерви. Щоб не перетрудиться, а також робіть перерви. Наприклад, вивчайте матеріал протягом 45 хвилин, а потім зробіть 15-хвилинну перерву. Під час відпочинку ви можете перевірити електронну пошту, подзвонити кому-небудь або просто походити по кімнаті.
    • Скористайтеся методом «50/10». Його суть полягає в тому, що необхідно наполегливо займатися протягом 50 хвилин. Якщо в цей часовий проміжок ви відволіклися, почніть відлік 50 хвилин заново; в іншому випадку зробіть 10-хвилинну перерву. Так ви зможете вивчати матеріал більш ефективно.
  5. 5 Вивчіть основні поняття. Для цього створіть список найважливіших концепцій або термінів і освойте їх визначення. Так як ваш час обмежений, в першу чергу вивчіть основні поняття. Хоча на іспиті вас можуть запитати про якісь деталі, важливо засвоїти основні концепції, щоб мати можливість міркувати про деталі.
    • Організуйте концепції і терміни відповідно до темами. Набагато легше запам'ятати визначення деякої концепції, якщо знати, до якої теми вона відноситься.
  6. 6 Перегляньте навчальний план. У деяких навчальних закладах на початку року, чверті або семестру викладачі роздають навчальні плани, в яких згадуються досліджувані теми. Перегляньте навчальний план і переконайтеся, що ви не пропустили потрібну тему.
    • Ви можете використовувати навчальний план в процесі вивчення матеріалу. Можливо, інформація в навчальному плані викладено таким чином, щоб допомогти вам у вивченні матеріалу. Використовуйте навчальний план, щоб подивитися на досліджуваний матеріал з іншої точки зору і організувати інформацію належним чином.

Поради

  • Запасіться легким перекусом і водою. Пам'ятайте, що регулярне харчування сприяє кращому функціонуванню мозку і кращому запам'ятовуванню інформації.
  • Виспіться. Якщо на підготовку до іспиту у вас є всього одну добу, то ви, швидше за все, не виспіться, але пам'ятайте, що хороший сон - це запорука ефективної роботи мозку. Якщо ви не будете займатися всю ніч, то зможете краще зосередитися в день іспиту.
  • Швидше за все, ви краще складете іспит, якщо будете готуватися до нього заздалегідь (протягом декількох днів). Наступного разу приступайте до вивчення і повторення матеріалу за тиждень до іспиту.
  • Не хвилюйтеся. Пам'ятайте, що стресовий стан негативно впливає на вашу працездатність.
  • Розподіліть час відповідно до тією чи іншою темою. Наприклад, на вивчення легкої теми виділіть двадцять хвилин.
  • Вивчіть одну главу, а потім перервіться на 10-15 хвилин.
  • Поспите хоча б 5 годин. Не рекомендується займатися після 12 години ночі.
  • Щоб зосередитися, послухайте інструментальну музику.
  • Зробіть замітки, які можна швидко переглянути безпосередньо перед іспитом.
  • Будьте розслаблені і зосереджені.

попередження

  • Після закінчення іспиту НЕ говорите однокласникам, як ви відповіли на питання, щоб не підривати свій авторитет.
  • Безпосередньо перед іспитом ні в якому разі не обговорюйте ту чи іншу тему з вашими однокласниками. Так ви, швидше за все, тільки заплутаєтеся. Але ви можете запитати у них те, чого не знаєте.
  • Не варто займатися ніч безперервно. Чи не виспавшись, ви будете почувати себе не дуже добре.
  • Займаючись за день до іспиту, вам доведеться засвоїти масу інформації, яку необхідно буде згадати під час іспиту. Пам'ятайте, що інформація, яку намагаються запам'ятати в найкоротший проміжок часу, швидше забувається, Що може негативно позначитися на вашій подальшому навчанні. Тому краще вивчати предмет потроху і кожен день протягом всієї чверті або семестру. Таким чином ви краще засвоїте і запам'ятайте досліджуваний матеріал.