Як забути колишнього партнера, з яким ви втратили цноту в юному віці

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 19 Січень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як забути колишнього партнера, з яким ви втратили цноту в юному віці - Суспільство
Як забути колишнього партнера, з яким ви втратили цноту в юному віці - Суспільство

Зміст

Припинення відносин - це завжди важко. Молоді люди особливо гостро відчувають емоції і не завжди можуть їх контролювати, тому при розриві може виникати відчуття, ніби людина вже ніколи не буде щасливий. Ситуація багаторазово ускладнюється, коли доводиться припиняти відносини з тим, хто став вашим першим сексуальним партнером. Перший статевий досвід - дуже хвилюючий момент, який неможливо забути. На жаль, але факт залишається фактом: сьогодні майже ніхто не проводить залишок життя зі своїм першим партнером. При цьому важливо пам'ятати, що майже всі нормально переживають таку втрату і знову знаходять щастя.

кроки

Метод 1 з 3: Як впоратися з емоціями

  1. 1 Прийміть свої почуття. В кінці будь-яких відносин настає період скорботи. Людина переживає втрату, тому деякий час відчуває глибоку печаль. Просто прийміть це почуття. У цей час корисно поплакати і обдумати те, що сталося.
    • Психологи стверджують, що внаслідок важливості пережитого емоційного досвіду, наші перші партнери зазвичай глибоко врізаються в пам'ять і зберігають емоційний вплив протягом усього життя. На практиці це означає, що відразу звикнути до думки про розставання не вийде. Швидше за все, вам ніколи не вдасться забути цю людину. Краще не намагатися забути, а просто прийняти свої почуття такими, як є.
  2. 2 Оцініть ситуацію. Внаслідок інтенсивності перших емоцій люди часто перебільшують їх важливість. Сучасна людина розглядає втрату невинності як важливий поворотний момент в житті, але в більшості випадків така подія не стає визначальним.
    • Через кілька днів журби спробуйте об'єктивно оцінити ситуацію. Ви залишилися тим же людиною, яким були до втрати невинності.
    • Також слід пам'ятати, що тільки ви визначаєте ступінь важливості романтичних, а також сексуальних подій у вашому житті. Якщо ви не хочете розглядати цей момент як самий важливий сексуальний досвід у житті, то і не потрібно. Це був перший досвід з першою людиною, але в майбутньому у вас може трапитися вже інший, більш важливий сексуальний досвід з іншою людиною. Можливо, "той самий" людина ще не прийшов у ваше життя.
  3. 3 Не допускайте негативних думок. В кінці відносин люди схильні негативно думати про себе. Особливо, якщо ініціатором розриву стала інша людина. Відчуття відмови часто може приводити до негативних думок.
    • У разі відходу партнера людина починає думати, що він недостатньо хороший і привабливий, ніби саме це послужило причиною розриву. Може здаватися, що ви вже ніколи не відчуєте щастя. Від таких думок непросто позбутися, якщо від вас пішов чоловік, з яким ви втратили цноту.
    • Якщо ви помітили у себе подібні думки, то постарайтеся замінити їх позитивними ідеями. Колишній партнер не хоче бути з вами, але інші захочуть. Така відмова ніяк не применшує ваших особистих якостей.
  4. 4 Тверезо дивіться в майбутнє. В думках про майбутнє важливо визнати дві речі. По-перше, ви знову знайдете щастя. По-друге, вам і колишньому партнеру необхідно йти різними шляхами.
    • Тверезо оцінюйте свої шанси на щасливе майбутнє. Ви вже випробовували щастя раніше і зможете відчути щастя в майбутньому. Ви ще полюбите іншої людини.
    • Намагайтеся не тішити себе думкою, ніби в один прекрасний день ви знову зійде разом з колишнім партнером. Перші почуття дуже яскраві, але, як правило, вік їх недовгий. Обидва людини знаходяться в тому віці, коли все швидко змінюється, при цьому вони продовжують формуватися як особистості. Зазвичай саме такі зміни розводять людей. Ніхто не винен в цьому, тому все, що можна зробити в такій ситуації - жити далі і не заважати жити колишньому партнеру.
  5. 5 Намагайтеся стримувати печаль. Заради власного блага постарайтеся не сумувати про колишнього партнера занадто довго. Якщо через кілька днів вам вдається контролювати свої почуття, то починайте рухатися далі.
    • Наприклад, можна вирішити, що не слід сумувати про минулі відносини довше однієї години в день. Спробуйте не чинити опір свій біль два рази в день по 30 хвилин, але в інший час займайтеся справами, щоб відволіктися. Через деякий час скоротіть такі періоди смутку до двох разів по 15 хвилин в день.
    • Деякі люди приходять до висновку, що сумувати і сумувати за розкладом просто нудно. Зрештою, саме це дозволяє втратити інтерес до скорботи і жити далі.

Метод 2 з 3: Як поліпшити настрій

  1. 1 Віддалитеся. Як би не було складно, в спробі позбутися від нинішніх сильних почуття важливо максимально віддалитися від свого колишнього партнера. Намагайтеся не бачитися, не дзвонити, чи не писати повідомлень і не шукати зустрічі.
    • Це не означає, що вам не можна залишитися друзями, але якщо романтичні почуття до людини все ще сильні, вам буде складніше позбутися від спогадів і жити далі, якщо ви будете проводити час разом. Спробуйте якийсь час не спілкуватися. Пізніше, якщо залишиться таке бажання, можна стати друзями.
    • Це буде складно, якщо ви вчитеся в одній школі або взагалі в одному класі. Не потрібно вести себе грубо або прикидатися, ніби колишнього партнера не існує, але намагайтеся не починати розмову без крайньої необхідності. Якщо потрібно, то попросіть колишнього партнера про те ж.
  2. 2 Спілкуйтеся з іншими людьми. У такий важкий момент абсолютно не потрібно прагнути до самотності. Поділіться своїми почуттями з близьким другом або родичем. Немає нічого страшного в тому, щоб звернутися за допомогою.
    • Незважаючи на припущення про те, що розмови про колишнього партнера можуть викликати почуття смутку, психологи прийшли до наступного висновку: люди, які регулярно говорять про припинення своїх відносин, швидше оговтуються після розриву.
    • Втрата невинності - дуже делікатна тема, тому краще довіритися надійної подрузі, яка не стане засуджувати вас або розповідати про ситуацію іншим людям.
  3. 3 Позбавтеся від нагадувань. Можливо, ви ніколи не забудете свого першого партнера і саму втрату невинності з ним, але не потрібно постійно згадувати про це. Приберіть з кімнати всі предмети, які можуть нагадувати про людину.
    • До них відносяться подарунки, ваші загальні фотографії та інші нагадування.
    • Хтось вирішує позбутися від таких сувенірів, особливо в моменти злості і розпачу. Нерідко згодом людина шкодує про це рішення. Краще скласти їх в одну коробку і прибрати з очей геть. Згодом, коли емоції вляжуться, вам буде простіше прийняти вірне рішення.
  4. 4 Ведіть щоденник. Особисті записи - відмінний спосіб аналізувати свої емоції. Купіть блокнот і записуйте в нього свої почуття. Можна використовувати його як щоденник, писати вірші, розповіді або пісні про ваші відчуття.
    • Такий підхід не менш цінний, ніж розмова з людиною. Щоденник дозволяє дати волю емоціям і розповісти про найпотаємніше.
    • Якщо в житті відбуваються приємні події, які покращують настрій, то їх також можна описувати в щоденнику. Це дозволить зосередитися на позитивних змінах.
  5. 5 Дізнавайтеся себе заново. Після розриву багатьом людям складно прийняти себе. Навіть при коротких відносинах легко прийти до думки, що ваша зв'язок з людиною стала ключовим аспектом особистості. Позбавтеся від таких думок і зрозумійте, що ви - самодостатня особистість.
    • Зараз найкращий час, щоб подумати про свої цілі і пробувати щось нове. Можливо, ви знайдете нове хобі, почнете проводити більше часу з друзями, займетеся фізкультурою або спортом або змініть життя відповідно до давніми планами.
    • Зосередьтеся на нинішній момент і придбайте новий позитивний досвід, щоб жити далі і впоратися з почуттями до колишнього партнера.

Метод 3 з 3: Як жити далі

  1. 1 Не поспішайте. Неприємний аспект будь-якого розриву полягає в тому, що завжди потрібен час, щоб оговтатися.Немає ніякої можливості прискорити хід часу і перескочити через період скорботи. Прийміть той факт, що вам потрібен час, щоб повністю прийти в себе. Чи не квапте події.
    • Психологи прийшли в висновку, що в середньому людині потрібно 11 тижнів, щоб відчути позитивні зміни після розриву. Не дивуйтеся, якщо вам буде потрібно трохи більше часу. Ситуацію ускладнює той факт, що перший партнер завжди запам'ятовується, тому сильні емоції неминучі.
  2. 2 Не поспішайте починати нові стосунки. Часто людям здається, що самий просто спосіб швидко забути людини - якомога швидше знайти нового партнера. Деякі вважають, що секс з іншою людиною дозволяє забути колишнього партнера. Як правило, такі спроби призводять до негативних наслідків.
    • Якщо ви почнете нові відносини (або займетеся сексом) до того, як вам вдасться забути колишнього партнера, це може закінчитися тим, що ви почнете порівнювати нового партнера з колишнім, якого ви все ще любите. В результаті людина може відчути себе більш самотнім, ніж до початку нових відносин.
    • Якщо ви ще не забули колишнього партнера, то поспішні відносини з новою людиною можуть заподіяти біль і вам, і новому партнеру.
    • Якщо втрата цноти стала неприємним досвідом, то не поспішайте вступати в статевий зв'язок з іншою людиною. Негативний "перший" досвід часто призводить до того, що людина намагається знайти схожі обставини і погіршує ситуацію. Спочатку необхідно навчитися контролювати свої емоції, і тільки потім шукати нового романтичного або сексуального партнера.
  3. 3 Починайте нові відносини, коли будете готові. Якщо вам вдалося забути колишнього або хоча б впоратися з постійними емоційними переживаннями, то можна спробувати почати нові стосунки. Тільки ви будете знати, коли такий момент настане.
    • Після складного розриву багато людей бояться полюбити знову. Їх лякає перспектива відкритися і показати свою вразливість. Зрештою, деякі люди варті того, щоб перебороти себе і знову полюбити. Нові романтичні переживання насичують життя і допомагають зрозуміти, що розрив з партнером, який став вашим "першим" - це зовсім не кінець світу.

Поради

  • Довіряйте своїм відчуттям. Люди можуть говорити, що вам "пора" відпустити ситуацію, особливо в разі короткочасних відносин. Тривалість відносин не впливає на силу почуттів, і тільки ви знаєте, скільки потрібно часу, щоб знову рухатися далі.

попередження

  • Якщо вам не вдається впоратися зі своїми почуттями, то іноді потрібно звернутися за допомогою до фахівця. Якщо вам приходять в голову думки про самогубство чи самоушкодження, поговоріть з батьками або іншим дорослим людиною, якій ви довіряєте, і обговоріть необхідність психологічної консультації.