Як забути вашого колишнього хлопця

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 14 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК ОТПУСТИТЬ ЧЕЛОВЕКА | Как стать психологически свободным | Расставание
Відеоролик: КАК ОТПУСТИТЬ ЧЕЛОВЕКА | Как стать психологически свободным | Расставание

Зміст

Забути колишнього хлопця не так і просто. Ваші звички і вчинки можуть заважати вам жити далі і відкритися новим почуттям. В першу чергу необхідно прийняти той факт, що почуття смутку і скорботи абсолютно нормально, але ви здатні це подолати. Зберіться з силами і почніть рухатися вперед, щоб знову знайти своє щастя і не потонути в жалях про минуле.

кроки

Частина 1 з 3: Як прийти в себе

  1. 1 Дозвольте собі сумувати. Спроби блокувати обґрунтовані почуття і штучно скоротити тривалість печалі насправді тільки продовжать ваші страждання. Якщо поховати свої емоції глибоко всередині, то одного разу вони вирвуться назовні з подвоєною силою. Це непросто, але вам потрібно відчути всі свої емоції і прожити все страждання, адже в кінці кінців вони зроблять вас сильніше.
    • Зрозумійте, що неможливо уникнути неприємного відчуття віддалення від колишнього партнера. Ви не йдете за власним бажанням - це викликано необхідністю, щоб знову стати щасливим і здоровою людиною.
    • Усвідомте, що кожен день наближає момент одужання і відчуття щастя.
    • Будьте ласкаві до себе і визнайте - вам потрібен час, щоб знову прийти в норму.
  2. 2 Прийміть свою незалежність. Пам'ятайте - ніхто і ніщо не зробить вас щасливою, крім самої себе. Відчуття, що щастя знаходиться в ваших руках, має надавати вам сил.Наскільки це можливо, намагайтеся розглянути переваги самотності. Ви в змозі приймати будь-які рішення і ні на кого не озиратися.
    • Спробуйте зрозуміти, в якому напрямку ви рухаєтеся, щоб викувати свою нову особистість.
    • Станьте підтримкою для самої себе, адже так вас ніхто не підведе і не розчарує.
    • Приділяйте час занять, які не подобалися вашому колишньому хлопцю або якими він не хотів займатися з вами. Ласуйте стравами і дивіться фільми, які він відкидав.
  3. 3 Тримайтеся відокремлено. Змиріться, що прямо зараз вам потрібно навчитися стояти на двох ногах вже без партнера, а також не піддавайтеся імпульсу терміново почати нові стосунки. Тільки так ви зможете зрозуміти сутність завершилися відносин або колишнього хлопця, яку не помічали раніше. Об'єктивно оціните такі відносини і задійте мозок, а не серце. Подумайте, хотіли б ви такого хлопця для своєї кращої подруги, сестри або дочки?
    • Якби вам довелося пережити все заново, ви б стали зустрічатися з такою людиною? Відповідь може змусити вас інакше поглянути на пережиті відносини.
    • Якщо розрив ще дуже свіжий у пам'яті, то не змушуйте себе приймати будь-які рішення щодо минулих відносин або майбутнього. Зосередьтеся тільки на відновленні, щоб позбутися від тиску хоча б на деякий час.
    • Пам'ятайте, що ви розлучилися не просто так. Нинішня біль тимчасова, але в ваших відносинах напевно були проблеми, які носять постійний характер.
  4. 4 Чи не стримуйте сліз. Дослідження показують, що сльози допомагають відчути себе краще. Емоційні сльози містять токсичні біохімічні побічні продукти, тому слід позбутися їх, щоб зняти напругу і очистити організм. Навіть фізичні відчуття після пролитих сліз принесуть полегшення і почнуть процес відновлення.
    • Ще одна несподівана користь сліз - усвідомлення, як глибоко ви здатні відчувати і любити.
    • Якщо ви вважаєте, що вам корисно поплакати, але не хочете робити цього при сторонніх, тоді можна прийняти душ або прогулятися в безлюдному парку.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Sarah Schewitz, PsyD


    Ліцензований психолог Сара Шевіц, PsyD - клінічний психолог з більш ніж 10 роками досвіду, ліцензований Каліфорнійським радою по психології. Отримала ступінь з психології в Технологічному інституті Флориди в 2011 році. Є засновницею Couples Learn, служби психологічних онлайн-консультацій, яка допомагає парам і індивідуальним клієнтам поліпшити і змінити свою поведінку в любові і відносинах.

    Sarah Schewitz, PsyD
    ліцензований психолог

    Встановіть для себе межі тривалості скорботи. Доктор Сара Шевітц, психолог і експерт в області любові і відносин: «Якщо ви плакали вже багато раз, але емоції все ще заважають нормальному життю навіть через кілька тижнів, то пора встановити межі. Наприклад, скажіть собі "Я можуть плакати через це 15 хвилин вранці і 15 хвилин увечері. В інший час потрібно жити далі "».


  5. 5 Регулярно займайтеся фізкультурою. Часто ходите пішки, бігайте, плавайте і катайтеся на велосипеді, щоб миттєво послабити біль - фізична активність стимулює хімічні речовини в мозку і підвищує рівень серотоніну, який сприяє зростанню нервових клітин. Також ви отримуєте цінний час для роздумів про свої відчуття. Можливо, ви прийдете до коштовного висновку. Також ви відчуєте прилив фізичних сил, які зарядять вас енергією на день, що залишився.
    • Турбота про власне тіло та дух принесе вам емоційне задоволення.
    • Якщо відвідувати групові заняття фізкультурою на кшталт фітнесу або колективного виду спорту, то ви навіть зможете знайти нових друзів і знайти підтримку.
  6. 6 Оточіть себе люблячими, турботливими і розуміючими людьми. Не бійтеся розповідати їм про свої почуття. Чим краще вони вас розуміють, тим більше зможуть допомогти.Можливо, вам принесе полегшення той факт, що ви можете відкрито довіряти людям і вже не залежати від свого колишнього хлопця.
    • Приходьте на зустрічі групи підтримки для людей, які опинилися в подібній ситуації. Так, іноді простіше ділитися своїми почуттями з незнайомцями.
    • Якщо у вас немає людини, якій ви готові відкритися, тоді зверніться до психотерапевта або консультанта, які спеціалізуються на подібних ситуаціях.
    • Знаходьте нових друзів. Цілком ймовірно, що під час відносин з колишнім хлопцем у вас було мало часу для нових знайомств або після розриву ви позбулися звичного кола спілкування. Можна записатися на курси або стати волонтером, щоб спілкуватися з однодумцями.

Частина 2 з 3: Як жити далі

  1. 1 Запишіть свої якості, якими ви пишаєтеся. Так вам буде простіше зосередитися на позитивних аспектах і зрозуміти, які свої достоїнства цінуєте особисто ви, а не інші люди. Якщо позбутися негативу, то вам буде простіше пізнати себе.
    • Ви завжди пишалися своїми віршами, але хлопець не цінував ваш талант? Запишіть такий аспект у верхній частині списку.
    • Також можна скласти список перешкод і труднощів, які вам довелося подолати. Важливо побачити витривалість, яка була властива вам в минулому, щоб зрозуміти свою нинішню силу.
  2. 2 Записуйте мети. Складіть список реалістичних дій і термінів, щоб зосередитися на чомусь іншому, крім розставання і колишнього хлопця. Радість від досягнень зміцнить самооцінку і відчуття власної цінності. Якщо докладати зусиль заради майбутнього, то ви зможете менше зациклюватися на повсякденності і краще бачити загальну картину.
    • Почніть записувати цілі, а не тільки в думках представляти, щоб відчувати їх реальними і взяти на себе певні зобов'язання.
    • Можна ставити будь-які цілі від підвищення на роботі до щоденного використання зубної нитки. Важливо лише піднімати самооцінку завдяки зусиллям і успішним діям.
  3. 3 Допомагайте іншим. Зосередьтеся на іншій людині і станьте його опорою, щоб знайти мету і не думати про розставання. Можна вважати, що ви перенаправили любов і енергію, які ви вкладали в стосунки. При цьому люди мимоволі заходять проводити з вами час. Так ви позбавитеся від відчуття самоти і знедоленої людини. Стати волонтером в місцевій їдальні для бездомних або підтримуйте подругу, яка нещодавно втратила члена сім'ї.
    • Підтримка та турбота про інших неодмінно послабить симптоми депресії.
    • У відповідь на вашу доброту люди частіше будуть приходити вам на допомогу у важкі хвилини.
  4. 4 Дозвольте собі жити далі. Зараз важко повірити, що ви зможете полюбити знову, але важливо пам'ятати мудрість - хто не ризикує, той не п'є шампанське. Вчіться на минулих помилках і застосовуйте отриманий досвід, щоб завершити старі відносини. Не потрібно відчувати провину за те, що ви залишили все хороші і погані почуття до колишнього хлопця в минулому.
    • Почніть знайомитися з новими людьми і навіть фліртувати з тими, хто вам сподобався.
    • Ви здивуєтеся кількості хороших, цікавих людей, які привернуть вашу увагу після рішення рухатися далі.
    • Попросіть подруг ходити з вами на вечірки, щоб проводити час разом і знайомитися з новими людьми.
  5. 5 Створюйте нову реальність без колишнього хлопця. Позбавтеся від всіх речей і навіть відносин, які ви вважаєте токсичними або шкідливими для вас. Міняйте своє життя і робіть кроки, про які ви багато думали, але ніколи не наважувалися. Радикально змініть зачіску, зробіть ремонт в своїй кімнаті або відвідайте іншу країну. Нові емоції вже без колишнього хлопця допоможуть вам зрозуміти, що ваше спільне життя залишилася далеко в минулому.
    • Почніть з невеликих змін на кшталт нового магазину для покупок або нової зачіски. Сенс в тому, щоб поступово будувати абсолютно нове життя.
    • Якщо вам довелося відмовитися від хобі чи захоплення, яке не поділяв колишній хлопець, то зараз саме час надолужити згаяне.

Частина 3 з 3: Як уникнути поширених помилок

  1. 1 Не зациклюйтеся на можливе почутті провини. Якщо вам здається, що ви зробили помилку у відносинах і спробували все виправити, то важливо рухатися далі. Чи не корите себе за те, що ви не в змозі змінити. Нагадуйте собі про правильні рішення у відносинах або в інших аспектах життя, щоб послабити почуття провини.
    • Згадайте ситуації, коли ви надавали підтримку, проявляли турботу і любов до близьких.
    • Визначте, хто стоїть за вашим почуттям провини. Друзі хочуть, щоб ви знову були разом, або колишній хлопець маніпулює вами? Необхідно розділити ваші погляди і чужі почуття, щоб зрозуміти, наскільки почуття провини має під собою підстави.
  2. 2 Не слід уникати місця або людей, які нагадують про колишнього хлопця. Якщо у вас був улюблений ресторан, який ви часто відвідували разом, то продовжуйте вечеряти в закладі. Ходіть туди з друзями, щоб створювати нові спогади. Не обмежуйте себе, щоб смуток не визначає ваші вчинки.
    • Якщо у вас були спільні друзі з колишнім хлопцем, які вам як і раніше дороги, не потрібно міняти характер ваших відносин після розставання з партнером.
  3. 3 Не дозволяйте тривалому негативу заважати вам знайомитися з новими людьми. Пам'ятайте, що нові відносини зовсім не обов'язково закінчаться точно так же, як і попередні. Якщо зациклюватися на несправедливих образи, які вам нанесли, ви станете злим людиною, з яким інші не захочуть спілкуватися. Якщо триматися за такі почуття, то ви ризикуєте позбавити себе можливості зустріти чудових людей в майбутньому.
    • Отримуйте помилки з минулих відносин, але пам'ятайте, що всі чоловіки різні.
  4. 4 Не потрібно повторювати помилки і чекати інших результатів. Якщо у відносинах виник нездоровий повторюється сценарій, то подумайте, як можна уникнути такої ситуації. Якщо ви дозволили скористатися вами або не хочете боротися зі своїм недоліком, усвідомте, що небажання змінити звичку принесе вже відомий результат.
    • Якщо вас приваблюють чоловіки, які ображають вас, то задумайтеся, чому так відбувається.
    • Поговоріть з близькими людьми, щоб побачити погляд на відносини з боку. Попросіть їх проаналізувати, що між вами і партнером пішло не так.
  5. 5 Не шукайте приводи для спілкування з колишнім партнером. Відразу після розставання, коли ви ще не прийшли в себе, навіть дружба з колишнім хлопцем може перестати працювати. Вам буде важко розібратися, що пішло не так, якщо ви продовжите спілкуватися. До того ж, так вам буде складніше прийняти завершення відносин, адже ви лише збільшуєте час скорботи.
    • Важко поставити крапку, якщо ви продовжуєте спілкуватися. Повний розрив зробить неминучою необхідність прийняти завершення відносин.
    • Якщо хлопець сам намагається зв'язатися з вами, то змініть номер телефону та електронну пошту.
    • Видаліть хлопця з друзів в соціальних мережах, щоб вам не доводилося мимоволі думати про нього протягом дня, коли ви заходите на сервіси і публікуєте статуси. Якщо ви не хочете видаляти його назавжди, то спробуйте тимчасово заблокувати сторінки хлопця.
  6. 6 Не намагайтеся забутися за допомогою алкоголю або наркотиків. Не слід піддаватися спокусі зробити що завгодно, лише б забути про біль і самотність. Якщо покладатися на такі згубні рішення, то ви лише віддаліть своє зцілення. Наркотики і алкоголь тільки заблокують ваші почуття і збільшать тривалість скорботи, а зовсім не наблизять початок нового життя.
    • У вас може виникнути залежність, яка стане ще однією важкою проблемою.
    • Таке небезпечне поведінка може відштовхнути від вас друзів і потенційних партнерів.