Як заповнювати незручні паузи

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 6 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Работа с тахографом. Видеоинструкция для водителей
Відеоролик: Работа с тахографом. Видеоинструкция для водителей

Зміст

Напевно, всім нам знайома ситуація, коли розмова заходить в глухий кут, і ми починаємо нервувати через незручної нудьги. Для того щоб знову оживити розмову не знадобляться якісь особливі навички, всього лише кілька підготовлених фраз і бажання практикуватися. Ключовими пунктами будуть наступні: задавати питання, які вимагають докладних відповідей, дізнатися про інтереси свого співрозмовника, а також мати напоготові кілька запасних тем для розмови. Як тільки ви удосконалите свої навички спілкування, ви навчитеся більш спокійно переносити подібні паузи в розмові і перетворювати їх в витончене завершення бесіди.

кроки

Частина 1 з 4: Підтримуйте розмову

  1. 1 Запам'ятайте кілька основних фраз для початку розмови. Не потрібно володіти розмовними навичками світового класу, щоб добре поговорити з кимось. Досить запам'ятати кілька простих запитань, які можна використовувати, щоб уникнути незручних пауз.
    • Запитайте нового знайомого, звідки він, як познайомився з вашим спільним другом і чим зазвичай займається у вільний час.
    • Свого близького друга ви завжди можете запитати, як йдуть справи у нього на роботі, як поживає його сім'я або чим цікавим він займався на минулих вихідних.
  2. 2 Заздалегідь продумайте можливі теми для розмови. Перед тим як відправитися на якийсь захід, підготуйте кілька ідей, щоб оживити бесіду. Це допоможе при незручних паузах і вам не доведеться чіплятися за всі можливі слова, щоб продовжувати розмову.
    • Найлегше розмовляти з людьми, які поділяють ваші інтереси в спорті або хобі. В даному випадку все дуже просто - поговоріть про те, що вам цікаво, неважливо чи буде це вчорашня гра або придуманий вами новий спосіб в'язання гачком.
    • Якщо розмовляєте з колегами, подумайте про темах, пов'язаних з роботою, але не з самим процесом. Наприклад, можна запитати: "Що ви думаєте про нашу нову їдальні?"
    • Свіжі новини, місцеві події, відомі і популярні книги і телешоу завжди знадобляться в якості гарного запасного варіанту для розмови. Уникайте розмов про політику там, де люди не налаштовані на запеклу дискусію та дебати.
  3. 3 Уникайте плоских, коротких відповідей. Прості відповіді "так" / "ні" гарантовано стануть причиною незручних пауз. Тому потрібно також уникати питань, які ведуть за собою подібні короткі відповіді. Якщо вам все-таки доведеться відповідати на питання подібного роду, просто доповніть свій відповідь, і таким чином вам вдасться утримати розмову на плаву. Наприклад, якщо вас запитають, чи любите ви спорт, не відповідайте просто "так" або "ні". Замість цього обґрунтуйте свою відповідь і приведіть приклад особистого характеру. Ви можете відповісти щось на кшталт: "Так, я обожнюю лижі. Я катаюся ще з дитинства, і мої улюблені сімейні спогади пов'язані із засніженими вершинами. А які види спорту подобаються вам? "
    • Також уникайте так званих розмовних пробок - відповідей, які як би ставлять крапку в кінці бесіди. Наприклад, якщо ви розмовляєте про щось забавне, і ваш співрозмовник каже "Так, це було весело", не відповідайте простим згодою і сміхом. Замість цього продовжуйте вести розмову. Можна сказати наступне: "Так, безсумнівно, це було весело. Але точно не так, як минулого разу, коли ми одяглися інопланетянами, пам'ятаєш? "
  4. 4 Зніміть напругу. Якщо ви будете занадто сильно напружуватися з приводу самого процесу бесіди, то напевно будете відволікатися від самої суті розмови. Замість цього будьте активні і відповідайте на питання свого співрозмовника. Дозвольте розмови йти своїм шляхом. Якщо виникнуть якісь сумніви, просто зробіть глибокий вдих і розслабтеся. Підготовлені вами теми необхідні лише для підтримки розмови. Якщо ж ви перейшли до нових предметів обговорення, то це вже успіх!
    • Рано чи пізно кожен з нас стикається з незграбними паузами. Постарайтеся не надавати цьому великого значення. Це тільки посилить проблему, але ніяк не вирішить її.
  5. 5 Діліться інформацією поступово. Якщо ви випалив все і відразу, то, швидше за все, розмова триватиме недовго. Замість цього, поступово включайте в розмову інформацію про себе і дайте час свого співрозмовника зробити те ж саме. Це напевно продовжить вашу бесіду і зведе до мінімуму кількість незручних пауз.
    • Якщо ви помітили, що вже деякий час говорите про свою роботу, зробіть перерву і запитайте співрозмовника: "А у тебе на роботі що нового?" Так у вас обох буде можливість внести рівний внесок в розмову.
  6. 6 Будьте доброзичливі. Це заспокоїть вашого співрозмовника і сприятиме розмови. Не забувайте посміхатися і з повагою ставитися до слів іншої людини. Прийміть свого співрозмовника, це дасть йому можливість відчувати себе набагато комфортніше в бесіді з вами, і таким чином продовжить вашу бесіду. Не забувайте давати іншим можливість висловитися. Хороший розмова залежить від усіх учасників, не тільки від одного.
    • Підтверджуйте то, що говорить інша людина, повторюючи частину сказаного ним. Якщо вам розповідають про хвороби своєї дочки, то ви можете відреагувати таким чином: "Дуже прикро. Застуда це найгірше. Пам'ятаю, коли мій син теж захворів ". Це не тільки допоможе утримати розмову на плаву, а й покаже, що ви слухаєте і дійсно соболезнуете свого співрозмовника.
  7. 7 Витончено завершите розмову. Бесіди не тривають вічно, тому немає нічого ганебного в тому, щоб закінчити розмову. Якщо ви часто застряє в безглуздих бесідах або вам незручно прощатися, подумайте про можливі фразах, які можуть допомогти в цьому.
    • Наприклад, якщо ви натрапили на знайомого десь в громадському місці, можна сказати: "Привіт, Женя! Чудово виглядаєшь. Я трохи поспішаю, побачимося пізніше, добре? "
    • Короткі розмови по телефону або повідомлення: "Добре, я радий, що ми все обговорили. До скорого!"
    • У разі довгої розмови на соціальному заході завжди можна закінчити розмову, використовуючи такі слова: "Був дуже радий знайомству з вами / знову з вами поспілкуватися".

Частина 2 з 4: Розкривайте себе

  1. 1 Розкажіть про свої захоплення. Якщо ви сповнені ентузіазму і пишаєтеся тим, чим займаєтеся по життю, що оточують, безсумнівно, відреагують на цей ваш запал. Поділіться особистими досягненнями або цілями, які роблять вас особливим і дають певне уявлення про вашої особистості. Наприклад, якщо ви перебуваєте в компанії любителів активного відпочинку, то можете сказати щось на кшталт: "На минулих вихідних я займався скелелазінням і заліз на саму вершину без бета". Ваші співрозмовники будуть або дуже зацікавлені, або запитають, що таке без бета (з першої спроби).
    • Чи не хваліться з приводу змагальних питань і не порівнюйте себе з іншими. Зосередьтеся на особистих цілях і тому, що відчуваєте, коли домагаєтеся свого.
    • Будьте тактовні у виборі тем, які можуть торкнутися почуття інших. Не варто розповідати про своє чудовому відпустці людям, які не можуть собі дозволити так відпочити, і точно не роїться про своїх успішних результатах дієти перед тим, хто бореться із зайвою вагою.
    • Якщо ви не дуже вмієте відзначати свої досягнення, попросіть друга або родича, який пишається вами, підкинути якісь ідеї.
  2. 2 Розкажіть смішну історію. Поділіться новою інформацією про себе у вигляді розважальної історії, сказавши щось на кшталт: "Зі мною вчора стався такий кумедний випадок!" Поділіться своїм незабутнім досвідом. Можливо, недавно у вашій квартирі зачинилися двері, і вам потрібно було придумати, як потрапити додому. Хороша історія розважить вашого співрозмовника і продовжить сама розмова.
  3. 3 Будьте впевнені в собі. У вас завжди знайдеться щось корисне, що можна включити в розмову, і що-небудь унікальне, що інші з радістю послухають. Обов'язково пам'ятайте про свою важливість в будь-якій розмові і дозвольте собі говорити все, що, на вашу думку, підходить для цієї розмови. Зрештою, хороший розмова дозволяє людям показати себе один одному справжніми і без облуди. Будьте самим собою, щоб створити справжню зв'язок і уникнути незручності.
    • Скористайтеся можливістю поділитися чимось дуже значущим для вас. Ви можете розповісти про якоїсь важливої ​​для вас цілі, як, наприклад, бажання пробігти марафон. Навіть якщо інша людина не має до цього відношення, він зможе дізнатися вас краще, і ви, в свою чергу, теж зможете дізнатися про щось, чого ваш співрозмовник сподівається досягти.
  4. 4 робіть компліменти. Це завжди безпрограшний варіант, якщо комплімент доречний. Наприклад, можна сказати щось на кшталт: "До речі, хотів сказати, що мені дуже подобається твоя сорочка. Де ти її придбав? " Таким чином, ви направите розмову в нове русло і зробите людині приємно.
    • Якщо ви хочете зав'язати невелика розмова, то можете зробити комплімент з приводу особистісних якостей або досягнень співрозмовника, а компліменти, що стосуються зовнішності, краще притримати для флірту.
  5. 5 змініть тему. Чи не тому, що вам більше нічого сказати, а тому, що тема вже вичерпана. Переведіть розмову в інше русло, заговоривши про новини, прогноз погоди або вашої улюбленої книзі - про що завгодно, щоб піти від попередньої теми. Якщо явного переходу годі й шукати, придумайте свій:
    • "Знаю, що це не зовсім по темі, але я тільки що згадав: хтось сказав мені, що ви знайомі з В'ячеславом? Як ви познайомилися?"
    • "До сказаного раніше, у вас є собака, вірно? Якою вона породи? "
    • Якщо ви не боїтеся здатися химерним, то запитайте про щось несподіване: "В якому самому незвичайному місці вам доводилося побувати?" Дана тактика найкраще підходить в невимушеній обстановці з людьми, які просто відпочивають і розважаються.
  6. 6 Зробіть якийсь безпечний коментар. В даному випадку можна сказати про щось, пов'язаному з місцем вашого знаходження. Наприклад, якщо виникло мовчання, ви можете сказати: "Ого, подивіться на ту картину. Хотів би і я вміти так малювати. А ви? Ви любите мистецтво? "
    • Якщо ви обідаєте разом, можна сказати щось про їжу, наприклад: "Мені здається, чи тут подають кращі салати в місті?" Подібна постановка пропозиції не тільки порушує тишу, але і дає вашому співрозмовнику можливість висловити свою думку.
    • Зробіть якийсь цікавий або інтригуючий коментар з приводу оточуючих вас предметів. Наприклад: "Я чув, що частина цього паркету перевезли з дому Юсупова. Знаєте, власник того дому був досить-таки ексцентричним персонажем ".

Частина 3 з 4: Слухайте і відповідайте

  1. 1 Знайдіть загальний тон. Дуже часто незручні паузи виникають в результаті недоречного коментаря. Якщо ви не впевнені, що співрозмовник оцінить ваш специфічний гумор, то утримайтеся від жартів, поки не будете на 100% впевнені, що гумор зрозуміють.
    • Щоб знайти той самий загальний тон, спробуйте зробити легкий, пробний коментар і подивіться, як відреагують люди. Наприклад, якщо ви хочете обговорити політику, скажіть щось на кшталт: "Це, без сумніву, були дуже цікаві вибори". Можливо, таким чином, співрозмовники розкажуть про свої погляди на ці події, і ви зможете зрозуміти, чи сподобаються їм ваші жарти про кандидатів або ж навпаки, скривдять їх.
  2. 2 Дуже уважно слухайте свого співрозмовника і відповідайте відповідним чином. Як і в будь-якій хорошій бесіді, головне - вміння слухати. Якщо на ваше запитання відповідають коротким "так" або "ні", це може означати, що вашому співрозмовнику не дуже комфортно обговорювати ту чи іншу тему. Краще поговоріть про те, що напевно буде йому цікаво. Наприклад: "Я чув, що минулого вечора ви виграли хокейний матч. Із задоволенням послухав би про це ".
    • Також звертайте увагу на мову тіла співрозмовника. Якщо він схрещує руки на грудях, нервово совається або дивиться в підлогу, то, можливо, тема розмови йому не зовсім комфортна. Подібний мову рухів буде цінною підказкою до того, що потрібно змінити тему.
    • Якщо співрозмовник не надає багато інформації про себе, то, можливо, він просто скромний. Спробуйте копнути глибше і побачити, чи відкриється він вам. Наприклад, якщо ви запитали "Вам сподобався фільм?", І вам просто дадуть "Ні", то ви можете запитати, що саме не сподобалося. Сюжет? Рейтинг? Підбір акторів? Це дасть вам можливість оживити розмову і краще пізнати співрозмовника.
  3. 3 Знайдіть зв'язок між темами бесід. Якщо у вас виник дуже хороший і насичений розмова, і ви раптово зайшли в глухий кут, озирніться і з'ясуйте, яким чином ви дійшли до розмови про котів, якщо на самій-то справі все починалося з місцевих ресторанів. Можливо, головною зв'язком між цими темами є ваш спільний знайомий, з яким ви недавно ходили в кіно. Це може викликати палку розмову про фільми і ТБ-шоу, що в кінцевому підсумку призведе до книг і музиці.
  4. 4 Розвивайте і перенаправляйте тему. Це цілком природний спосіб заповнити тишу. Якщо ви згадали дощ, а ваш новий знайомий висловив стурбованість через те, що його собака швидко захворює при холодній, мокрій погоді, то це відмінний спосіб просунути вперед вашу бесіду. Деякий час ви будете говорити про собак, що, швидше за все, призведе до нової теми. Таким чином, виявивши щось спільне з поточним предметом розмови і постійно доповнюючи його доречною інформацією, ваша розмова буде тривати.
    • У разі довгої паузи, згадайте про те, що ви вже обговорили в цій або попередніх бесідах, і відштовхуйтеся від цього. Наприклад: "Під час нашого минулого розмови, ви згадали про новий проект, над яким зараз працюєте. Якраз хотів розпитати вас, як йдуть справи з цим проектом? "
  5. 5 Задавайте питання. Дізнайтеся якомога більше про інтереси і хобі вашого співрозмовника. Люди обожнюють розповідати про те, що їм подобається. Це відмінний спосіб дізнатися їх краще, а, в разі незручного мовчання, швидко змініть тему розмови. Це також позбавить від незручностей майбутні бесіди, оскільки ви обидва дізнаєтеся про інтереси та захоплення один одного.
    • Наприклад, говорячи про дітей, ви можете запитати: "Як поживає Ліза?"
    • Можна також запитати про нещодавню поїздку: "Я чув, минулого місяця ви їздили в Сочі. Як відпочили? Завжди хотів там побувати ".

Частина 4 з 4: Як впоратися з незручністю

  1. 1 Прийміть тишу. Той факт, що в розмові виникло мовчання, не означає що воно обов'язково незручне. Можливо, людина замислилася, перед тим як відповідати, або це всього-на-всього природна пауза. Використовуйте цю можливість, щоб встановити з людиною інший вид зв'язку, наприклад, підтримати зоровий контакт або просто бути присутнім поруч. Тиша не завжди повинна сприйматися як незручність. Крім слів, існує безліч інших способів, щоб заповнити тишу.
    • Наприклад, якщо людина поділився з вами чимось нелегким, можливо, розповів про важку хворобу родича, то замість спроб підібрати правильні слова, просто обійміть людини. Даний жест скаже набагато більше, ніж слова, і покаже, що вам небайдужа проблема співрозмовника.
  2. 2 Визначте джерело. Завжди існує щось, що стало причиною незручного мовчання. Якщо ви з'ясуєте цю причину, вам легше буде впоратися з самою проблемою. Можливо, хтось сказав щось, через що інша сторона відчуває себе некомфортно. Можливо, у вас абсолютно різні погляди в певній ситуації, і ви обидва уникаєте конфлікту. Або у вас просто не так багато спільного, про що можна б було поговорити. Залежно від ситуації, ви завжди можете відповісти відповідним чином і рухатися далі.
    • Навіть якщо ви сказали щось, що поставило іншу людину в незручне становище, ви завжди можете вибачитися, сказавши щось на кшталт "Вибачте, це було недоречно" і перевести розмову в нове русло.
    • Якщо у вас не так вже й багато спільного з людиною, і ви майже вичерпали теми для розмови, то виникла тиша може свідчити про те, що пора йти. Чемно вибачитеся, сказавши щось на кшталт: "Якраз пора відвезти Ваню на футбол. Ще побачимось".
  3. 3 Визнайте незграбний факт. Це допоможе в разі, якщо розмова припинилася через те, що один з вас сказав щось бентежить, грубе або недоречне. Наприклад, якщо ви п'ять хвилин говорили про те, як ви ненавидите шахи, а потім ваш співрозмовник відповідає: "О, це моя улюблена гра. Я, якщо чесно, гросмейстер ". Щоб уникнути незручності в даній ситуації, можна сказати: "Ну, думаю, найближчим часом ми навряд чи станемо партнерами з шахів". Після цього поміняйте тему розмови на обговорення якогось загального інтересу. Або запитаєте, які інші види спорту подобаються вашому співрозмовнику.
    • А якщо, обговорюючи своє відмінне вчорашнє побачення і майбутнє цього вечора побачення одного, ви з'ясували, що обидва зустрічаєтеся з одним і тим же людиною, повисне така тиша, що хоч ножем ріж. Все, що ви можете зробити, щоб хоч трохи розвіяти напругу, це до того, що трапилося поставитися з гумором і просто сказати: "Ой, як незручно вийшло!"
  4. 4 Знайдіть спільне заняття. Якщо вам подобається спілкуватися з людиною, але з якоїсь причини розмова зайшла в глухий кут, подумайте про те, чим би ви могли зайнятися разом. Наприклад, якщо ви на вечірці, то можете зустрічати новоприбулих гостей або викликатися барменами на деякий час. Можна навіть разом придумати фірмовий коктейль і назвати його в вашу честь.
    • Якщо ви на побаченні або наодинці з людиною, запропонуйте прогулятися, пограти в сніжки або щось інше, ніж ви можете зайнятися разом в даний момент.
  5. 5 Уникайте незручного поведінки. Зосередженість не на своєму співрозмовникові, а на чомусь іншому, без сумніву, поставить людину в незручне становище і лише додасть незручності. Наприклад, ніколи не витягуйте телефон, щоб перевірити нові повідомлення. Співрозмовник не тільки відчує себе неважливим, але може навіть піти! Знайдіть ефективні способи боротьби з тишею, які задіють вас обох. Якщо вам ну дуже потрібно перевірити телефон, то задійте свого співрозмовника, показавши йому який-небудь відеокліп або поділившись з ним піснею. Це може дати початок новому розмови.
  6. 6 Знайте, коли потрібно здатися. Якщо з якої-небудь причини розмова не клеїться, то просто посміхніться, вибачитеся і підіть, якщо ситуація дозволяє так вчинити. Знайдіть друга, з яким можна почати нову розмову, або просто вийдіть подихати свіжим повітрям.
    • Якщо ви на побаченні і не знаходите ніякого зв'язку з людиною, просто закінчуйте цей вечір. Можна сказати щось на кшталт: "Ну, мені вже пора йти. Мені ще стільки всього треба зробити сьогодні, але велике вам спасибі за вечерю ".

Поради

  • Вчіться методом проб і помилок. Вам не обов'язково кожен раз вести бездоганний розмову. Намагайтеся удосконалювати кожну наступну бесіду.

попередження

  • Чи не примушуйте себе до продовження розмови. Якщо розмова не клеїться, ймовірно, у вас зі співрозмовником мало спільного. В цьому немає нічого страшного. Просто вибачитеся і знайдіть собі для спілкування когось ще.