Як зареєструватися в готелі

Автор: Clyde Lopez
Дата Створення: 22 Липня 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Реєстрація в готелі, де працюють роботи
Відеоролик: Реєстрація в готелі, де працюють роботи

Зміст

Процедура реєстрації в готелі зазвичай досить проста, але в різних готелях можуть бути різні правила. Підготовка і сам процес реєстрації може відрізнятися в залежності від того, в якому готелі (місцевому або зарубіжному) ви збираєтеся зупинитися, а також наскільки великий і популярний цей готель.

кроки

Метод 1 з 2: Ознайомтеся з інформацією про своєму готелі

  1. 1 Знайдіть інформацію онлайн. Перш ніж забронювати номер в готелі, перевірте інформацію на сайті, перегляньте умови проживання, номери, розташування готелю, список зручностей та іншу інформацію.
    • Якщо у вас немає доступу до інтернету, зателефонуйте в готель і розпитайте адміністратора про його місцезнаходження, про рівень шуму, про те, як далеко він розташований від ресторанів і кафе.
  2. 2 Зверніть увагу на політику скасування бронювання в цьому готелі. У житті трапляються різні несподіванки, тому варто переконатися в тому, що ви зможете в разі необхідності скасувати замовлення. Дізнайтеся також про вартість скасування.
    • У деяких готелях і хостелах абсолютно мало зручностей, тому, можливо, вам доведеться привезти з собою такі речі, як постільна білизна, рушник і питну воду.
  3. 3 Візьміть карту. Роздрукуйте карту місцезнаходження готелю, щоб, опинившись в незнайомому місці, ви змогли дістатися до свого готелю.
    • Буде хорошою ідеєю взяти з собою карту з великим масштабом і карту зі зменшеним масштабом, де буде зазначено місцезнаходження вашого готелю.
    • Заздалегідь вирішите, чи потрібно вам буде взяти таксі, щоб дістатися з аеропорту чи вокзалу до готелю, орендувати машину, або ви скористаєтеся громадським транспортом.
    • Якщо ви керуєте авто, заздалегідь дізнайтеся, чи можливо там припаркувати транспортний засіб, скільки коштує паркування і де вона знаходиться. Знову ж таки, візьміть з собою карту!
    • Якщо ви збираєтеся замовити таксі, особливо подорожуючи за кордоном, переконайтеся в тому, що знаєте, у скільки приблизно обійдеться ваша поїздка до місця призначення, щоб вас не обдурили.
  4. 4 Перед прибуттям в готель підтвердіть бронь. Найкраще зробити це за кілька днів до від'їзду.
    • Нагадайте адміністратору про будь-яких побажаннях, які ви вносили при бронюванні (наприклад, про суміщеному номері, про номер для некурящих, про тихому номері, про дитячому ліжечку і так далі).
    • Підтвердіть бронь заздалегідь - це запобіжить будь-які можливі помилки з боку співробітників готелю в день вашого прибуття, а також підстрахує вас в тому випадку, якщо все-таки щось піде не так. Тоді ви зможете з чистою совістю обговорити нові умови.
  5. 5 Дізнайтеся про час реєстрації та заїзду. Зазвичай у всіх готелях (особливо в невеликих) є обумовлений час заїзду та реєстрації.
    • Якщо між часом вашого прибуття в місто і часом реєстрації в готелі досить великий інтервал, зателефонуйте в готель і ввічливо дізнайтеся, чи можна вам зареєструватися раніше (або хоча б залишити в готелі свій багаж). Тоді ви могли б спокійно прогулятися по місту!
    • Якщо ви приходите в готель занадто пізно (і якщо там немає чергового адміністратора), необхідно зв'язатися з адміністратором готелю заздалегідь, щоб домовитися про вашому заїзді.
  6. 6 Переконайтеся в тому, що ім'я, на яке ви бронювали номер, а також ім'я в паспорті і на кредитній картці збігаються. Якщо імена не будуть збігатися, при реєстрації виникнуть складності (можливо, вам зовсім відмовлять в реєстрації).

Метод 2 з 2: Увійдіть в готелі

  1. 1 Пройдіть до ресепшн. При вході в готель ви побачите зону реєстрації, яка називається «ресепшн». Саме за цією стійкою ви зможете зареєструватися.
  2. 2 Вам потрібно взяти з собою ідентифікаційні документи, документ, підтверджуючий броню, а також платіжні засоби (переважно кредитну карту з достатньою кількістю коштів). До ідентифікаційним документам відноситься паспорт, водійські права, а також кредитні картки.
    • Якщо ви поїхали за кордон, адміністратор готелю зробить копію першої сторінки паспорта (або залишить ваш паспорт в готелі на час вашого перебування).
    • Буде корисним мати при собі копію документа, що підтверджує бронь, особливо якщо ви заселяєтеся по особливому тарифу або промоакції.
    • Якщо ви не забронювали номер заздалегідь, будьте готові до того, що вам доведеться шукати інше місце проживання, якщо в цьому готелі не виявиться вільних номерів.
    • У переважній більшості готелів з вас спишуть повну вартість перебування плюс відсоток в якості можливого нанесення шкоди, тому краще не давати свою дебетову карту.
  3. 3 Зверніть увагу на зручності, що надаються готелем. Обов'язково зверніть увагу на розташування готелю, на час сніданку, доступ в інтернет, пароль від Wi-Fi, офісні приміщення, зали, бари, ресторани, спортивний зал? спа-центр і так далі. Все це забезпечить вам комфорт на час перебування в готелі.
  4. 4 Задайте питання. Адміністратор на ресепшне може запропонувати вам карту міста з рекомендаціями, які місця варто відвідати, чим зайнятися під час відпочинку.
  5. 5 Заберіть ключ (і). На сьогоднішній день в більшості готелів надають електронні ключі (карти), але в деяких готелях користуються звичайними металевими ключами. Іноді необхідно переконатися в тому, що в номері працює електрику.
    • Зверніть увагу, що, можливо, вам запропонують залишати ключ на ресепшне - зазвичай це стандартна процедура, якщо ключ тільки один.
  6. 6 Залиште чайові обслуговуючому персоналу. Якщо посильний відніс в номер ваш багаж, обов'язково дайте йому на чай.
    • У деяких готелях є візки і ліфти для багажу, але в деяких готелях посильним доводиться тягти речі гостей кілька сходових прольотів! Так що обов'язково заплатите йому чайові.
  7. 7 Огляньте свій номер. Перед тим, як ви розпакуєте речі і влаштуєтесь зручніше в своєму номері, перевірте всі і переконайтеся в тому, що умови відповідають вашим очікуванням, що на ліжку немає неприємних запахів і плям, а також клопів!
    • Оцініть чистоту, перевірте, чи достатньо постільної білизни і ванних приладдя.
    • Перевірте шафа, чи є там запасні ковдри і подушки.
    • Якщо ви незадоволені своїм номером, видом з нього або рівнем шуму, ввічливо поясніть це адміністратору і попросіть поселити вас в інший номер. Зазвичай керівництво готелю йде назустріч гостям. Якщо вас не зможуть поселити в альтернативний номер, запитаєте, могли б вас поселити в більш комфортний номер або в номер з мальовничим видом.
  8. 8 Розпакуйте речі і відчувайте себе як вдома! Розслабтеся, розпакуйте речі, прийміть душ і підготуйтеся гарненько відпочити!

Поради

  • Дізнайтеся і запам'ятайте ім'я адміністратора.
  • Якщо у вас є можливість, залишіть чайові обслуговуючому персоналу. Коли в останній раз хтось прибирав за вас ваше ліжко?
  • Якщо ви за кордоном, де не говорять російською мовою, спілкуйтеся з персоналом англійською мовою, чітко формулюйте і вимовляєте слова і пропозиції, щоб адміністратору було легше зрозуміти вас.
  • Роздрукуйте документ, підтверджуючий броню, і карту, якщо ваш готель не дуже добре видно на карті міста, де ви зупинилися.
  • Дізнайтеся, чи надаються в готелі послуги пральні, що буде особливо корисно, якщо ви зупинилися на тривалий час, і у вас точно накопичиться деяка кількість брудного одягу.