Як жити практично без витрат

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
Как перестать БЕСПОКОИТЬСЯ и начать жить (3 ЗОЛОТЫХ СОВЕТА) - Дейл Карнеги - Как выйти из депрессии
Відеоролик: Как перестать БЕСПОКОИТЬСЯ и начать жить (3 ЗОЛОТЫХ СОВЕТА) - Дейл Карнеги - Как выйти из депрессии

Зміст

Життя з мінімумом витрат - це реально, все залежить від вашого ставлення і підходу до цього. Суть в тому, що життя без багатьох речей може стати звільненням, а не позбавленням. Для тих, кому доводиться скорочувати витрати занадто жорстко, для тих, хто часто подорожує по роботі або для себе, і для тих, кому просто необхідно менше, ніж у них є зараз, ця стаття стане відмінною підказкою. У ній ви зможете знайти способи прийти до такого стилю життя, при якому вам буде досить малого.

кроки

Частина 1 з 4: Правильний настрій

  1. 1 Направте думки в потрібне русло. Потрібен правильний настрій - без нього ви не зможете жити економно, і то невелику кількість грошей, яке у вас є, буде йти в спробах відволіктися від думок про те, скільки ж вам не вистачає для щастя. З потрібною настроєм ви будете вести себе так, як це роблять багато мільйонерів, ви зможете економити і жити щасливо, плідно і без сорому. Витрачати менше, ніж заробляєш (а ще краще - набагато менше), інвестувати розумно (купувати надійні, а не дорогі і ефектні речі) і залишатися фінансово незалежним (не хвалився багатством, яким ви володієте) - вірний шлях до того, щоб міцно стояти на ногах по життю.
    • Розглядайте ощадливий спосіб життя як нову можливість або навіть як пригода. Навіть якщо вам все це доведеться не до душі, користь все одно буде - за цей час ви зумієте підкоп грошей, що спростити вам життя в майбутньому.
    • Плекайте простоту як спосіб життя. Прочитайте статтю про те, як спростити своє життя, щоб почерпнути більше ідей.
  2. 2 Використовуйте по максимуму свою ситуацію. Якими б не були ваші причини для дауншифтингу або ваш вік, розглядайте це як можливість знайти життєве рівновагу. Це може стати для вас можливістю знову зустрітися з людьми, на яких в минулому житті у вас практично не було часу - наприклад, з сім'єю або друзями. Крім того, це може бути ще й шансом повернутися в лоно вашої церкви (або іншої організації).
    • Візьміть на себе відповідальність за свій дауншифтинг. Навіть в тому випадку, коли ця ситуація - не ваш вибір, а нав'язана обставинами необхідність, вам і всім оточуючим буде набагато простіше, якщо ви приймете цей вибір без скарг і будете активно шукати способи поліпшення життєвих умов. Вже краще так, ніж чекати, що хтось вас виручить!
    • Якщо вам раптом довелося змінити якісь аспекти свого життя, то подумайте - може, це славний привід почати з чистого аркуша в інший життєвої сфері? Наприклад, нарешті ви зможете вести більш здоровий спосіб життя або, скажімо, частіше брати участь у волонтерських заходах.
  3. 3 Не відхилятися від бюджету і будьте економні. Якщо ви ведете бюджет, переконайтеся, що ви робите це правильно. Якщо немає, то повірте - вам потрібен бюджет. Є резон почати обмірковувати будь-яку покупку, велику і маленьку, - укладетеся ви в ваш бюджет на місяць, якщо зробите її? Найпростіше вести бюджет в додатку на зразок Mint або Level Money. З їх допомогою ви зможете відслідковувати свої витрати і точно бачити, куди і скільки грошей ви витратили. Це дозволить вам зрозуміти, на чому можна заощадити.
    • Не треба думати, що бюджет пов'язує вам руки. Він дає вам певну свободу, але допомагає тримати себе в рамках в моменти нерозсудливості, він може навіть позбавити вас від шкідливих звичок. Наприклад, вам не потрібно буде витрачати гроші, щоб заспокоїтися. Вам вже не потрібно купувати готову їжу замість того, щоб приготувати її вдома самому. Ви не дозволите комусь заманити вас в тренажерний зал, коли і на вулиці цілком можна займатися спортом.
  4. 4 Знайдіть спосіб заробити грошей, в тому числі і за рахунок ваших навичок. Якщо у вас немає роботи або ви принципово не хочете її мати, шукайте способи заробити грошей, працюючи на себе. Або обмінюйтеся послугами з іншими, щоб не витрачати гроші.
    • Вирощують овочі на продаж.
    • Варіть мило, створюйте косметику, прикраси та інше і продавайте на ринку виробів.
    • Пропонуйте послуги з обрізки дерев, покосу трави, навчання, прибирання, миття машин за гідною ціною.
    • Вишукуйте в секонд-хендах речі, які ви можете продати онлайн. У деяких людей настільки добре це виходить, що вони заробляють собі на життя перепродажем товарів.

Частина 2 з 4: Жити дешевше - реально

  1. 1 Постарайтеся зменшити суму в рахунках за комунальні послуги. Звичайно, ми зовсім не натякаємо, що заради економії світла або газу потрібно жити в темряві і холоді, зовсім ні! Всього кілька змін, і ви будете жити з практично незмінним комфортом і менш моторошними цифрами в рахунках за комуналку. Якщо у вас автономне опалення, то в холодні місяці включайте його на мінімально комфортну температуру і одягайтеся будинку тепліше - це допоможе вам заощадити на опаленні.
    • Не залишайте включеним кондиціонер, якщо йдете з дому. Власне, не залишайте включеними в розетки та інші пристрої, жадібні до електрики - наприклад, телевізори, коли ви ними не користуєтеся.
    • У ряді випадків заощадити допоможуть більш радикальні заходи - наприклад, заміна вікон або утеплення вашого житла. Повірте, такі витрати окупаються сповна.
  2. 2 Намагайтеся витрачати менше води. Досить змінити всього лише кілька своїх звичок - і ось ви вже не дивуєтеся, в яку це трубу ви змогли вилити стільки води. Наприклад, можна включати посудомийну і пральну машини тільки тоді, коли вони забиті під зав'язку. Можна навіть приймати душ по-флотськи: включайте воду, щоб намочити шкіру і змити мильну піну, а мильте без води.
    • Є сенс перевірити стан водопровідних труб в будинку на предмет витоків, нехай навіть мінімальних. Навіть крихітний витік води може влітати в копієчку, причому знову і знову, з року в рік.
    • Крім того, завжди можна опустити нижче поплавок в бачку унітаза або встановити душову кабінку з економним режимом витрати води.
  3. 3 Витрачайте менше на здоров'я. Можливо, що витрати на здоров'я з'їдають цілком істотну частину вашого бюджету. Проте, і тут не все так вже й безнадійно - за допомогою простих заходів можна помітно зменшити витрати по цій категорії, не піддаючи при цьому своє здоров'я ризику. Наприклад:
    • Купуйте дженерики прописаних вам ліків.
    • Активне використовуйте знижки на консультації або медичні процедури. У більше половини випадків ви дійсно зможете отримати знижку.
    • Дізнайтеся у лікаря не тільки про те, які ліки вам слід приймати, але і про те, як можна вести здоровий спосіб життя.
    • Пошукайте дешеву аптеку.
    • Якщо ви здорові і відносно рідко ходите по лікарях, але при цьому регулярно платите за медичну страховку, є сенс перейти на більш дешевий страховий план. Звичайно, за разові відвідування платних лікарів платити доведеться більше, але зате і щомісячні платежі по страховці зменшаться.
    • Займайтеся спортом і правильно харчуйтеся. В принципі, це запорука міцного здоров'я і, як наслідок, невеликих витрат на лікарів і ліки.
  4. 4 Харчуйтеся сезонними продуктами. Сезонні продукти завжди будуть дешевші за імпортні, адже в їх ціну не входять витрати на транспортування. Крім того, вони зазвичай свіже.
    • Відвідуйте ринки і супермаркети ближче до часу закриття. Ви зможете застати знижки або забрати продукти, призначені для викидання, так як продавцям потрібно продати свій товар перед закриттям. Прочитайте цю статтю, щоб дізнатися подробиці.
    • В супермаркетах перевірте вечірні знижки в булочний, м'ясному і овочевому відділах. Безліч фасованих продуктів, наприклад, салати на винос, будуть дешевше ввечері. Магазин зацікавлений в тому, щоб звільнити місце для продуктів на наступний день.
    • Вирощують власні продукти, якщо у вас є постійне місце проживання хоча б на сезон. Навіть використання загальної грядки може стати відмінним способом забезпечити себе здоровою і свіжою їжею і зустріти нових друзів.
  5. 5 Не робіть покупки щотижня. Чиніть по-розумному: ходите по магазинам, коли ваші запаси практично повністю підходять до кінця. Купуйте те, що псується, наприклад, молоко і хліб, але в іншому не поспішайте і з'їдайте все, що є у вашому холодильнику.
    • Як варіант, просто не ходіть за покупками один тиждень на місяць. Вам потрібно буде прожити на те, що є у вас на кухні, цілий тиждень. Для багатьох людей це час виявляється дуже продуктивним і багатим на нові рецепти!
    • Використовуйте купони і знижки, щоб зменшити витрати на їжу.
    • Пийте воду з-під крана. Вода - найздоровіший і дешевий напій. Поставте на кран фільтр, якщо водопровідна вода не відповідає вашим вимогам до чистоти; це відмінна інвестиція навіть при скромному бюджеті.
  6. 6 Знайдіть житло дешевше. Цілком реально жити в такому місці, за яке вам потрібно платити зовсім мало, якщо взагалі доведеться! Можливо навіть, що це вам будуть трохи доплачувати! Якщо ви захочете жити у власному будинку, орендованому або купленому по іпотеці), вибирайте житло скромного розміру. Його доведеться менше прибирати, там буде менше місця, яке потрібно обставити меблями. Іншими словами, вам простіше буде його утримувати.
    • Розгляньте варіант переїзду в більш дешевий район. Пошукайте такі місця в вашому місті - але постарайтеся не віддалятися при цьому занадто далеко від вашої роботи. Якщо такий варіант не для вас, але самі ви при цьому не прив'язані до місця роботи, то можна зважитися і на більш глобальні зміни - наприклад, переїхати в передмістя або навіть в інше місто (за умови, звичайно, що життя там дійсно дешевше). Знайти підходящі міста можна в інтернеті.

Частина 3 з 4: Наводимо до мінімуму окремі витрати

  1. 1 Наведіть порядок у речах. У вас вже є досить багато речей, наведіть в них порядок. Якщо вам довелося економити через звільнення з роботи або через переїзду, то ви можете відчувати почуття образи і невдоволення. Такі емоції не зіграють вам на руку, так що стежте за своїм емоційним фоном. Дивіться на це як на можливість з'ясувати справжню цінність речей і позбутися від усього, що вам заважає. Для тих, хто вибирає життя практично без витрат, цей досвід не повинен бути занадто емоційно важким. Можливо, ви вже подумки розпрощалися з усіма покладами в ваших шафах, і зараз вам просто лише потрібно реалізувати всі ... і рухатися далі. Якщо нічого зайвого у вас немає, просто читайте далі.
    • Подивіться, чи не можна щось продати замість того, щоб просто викинути.Якщо у вас немає сил і часу продавати ці речі онлайн, спробуйте провести аукціон на дому. Найпростіший спосіб продати речі онлайн - це не продавати кожну річ окремо, а продати все разом. Так ви заробите менше, ніж при продажу всього окремо, але навіть так вийде більше, ніж якщо б ви просто викинули все зайве.
    • Віддайте все непотрібні речі на благодійність.
  2. 2 Намагайтеся витрачати менше грошей на розмови по телефону. Наприклад, можна відмовитися від якихось послуг або зовсім змінити провайдера. Ви здивуєтеся, що все ж можете чудово жити без тих чи інших послуг, які вважалися раніше незамінними. Пошукайте серед операторів стільникового та телефонного зв'язку вашого регіону того, чиї послуги коштують найменше (бажано - менше, ніж ви платите за телефон зараз).
    • Можливо, доведеться знизити ліміти і відключити автоматичне оновлення додатків.
    • Якщо справлятися з витратами за ультрасучасний смартфон стає все складніше, є сенс придбати собі телефон простіше.
  3. 3 Перейдіть на більш дешевий тариф кабельного телебачення або й зовсім відмовтеся від цієї послуги. Дуже часто виявляється так, що люди платять за те, чим не користуються. Заощаджуйте гроші, перейшовши на самий базовий тарифний план або й зовсім відмовившись від телебачення на користь онлайн-сервісів на зразок Netflix.
    • Якщо ви хочете заощадити на цьому, але не хочете пропускати улюблені передачі, то ходите дивитися їх до друзів або в спорт-бари, ресторани та інші відповідні заклади. Так ви і гроші заощадите, і з друзями поспілкуєтеся.
  4. 4 Відмовтеся від машини. Існує досить багато видів громадського транспорту. Знову ж таки, в екстреному випадку буде набагато простіше і дешевше просто зловити таксі, ніж утримувати машину. Ходіть і їздите на велосипеді якомога більше (ви будете тримати себе в формі), а також дізнайтеся розклад місцевих електричок, автобусів, метро та поромів.
    • Якщо ви живете в сільській місцевості або передмісті, то є сенс задуматися або над тим, щоб зменшити кількість машин, якими ви володієте, або над тим, щоб користуватися машиною в складчину з колегами чи сусідами - економії заради.
  5. 5 Добре одягайтеся. Ваше фінансове становище - не виправдання, вам все одно слід подавати себе гідно. Завдання «виглядати добре» можна вирішити цілком собі малою кров'ю ... тобто витратами. Магазини секонд-хенду відмінно підійдуть, там ви завжди зможете знайти доступний і якісний одяг. Минули ті дні, коли негожим вважалося купувати речі в секондах, зараз це вважається прийнятним. Це дозволить вам заощадити і знайти відмінні речі за досить доступними цінами.
    • Постарайтеся звести свій гардероб до абсолютного мінімуму. Зберігайте лише те, що ви регулярно носите, і те, що вам абсолютно необхідно.
  6. 6 Шукайте безкоштовні й дешеві розваги. Існує так багато варіантів на будь-який смак, що навіть їх пошук сам по собі стане захоплюючою справою. Ви можете відвідувати безкоштовні концерти, можете гуляти по місту або сходити в похід, покататися на велосипеді, відвідати музей або бібліотеку, безкоштовні розпродажі, де можна чогось повчитися, можете покататися на поромі, сходити на прогулянку в райони вашого міста, в яких ви ще не бували. Also think about:
    • Біг, плавання, гра в теніс в місцевому парку - все це майже безкоштовно і весело. Екіпіровку можна знайти в секонд-хендах.
    • Ви можете зробити свій район красивіше, допомагаючи озеленювати його або створюючи прикраси зі сміття.
    • Навіть звичайна справа, начебто походу з сім'єю за продуктами, можна перетворити на захоплюючу пригоду.

Частина 4 з 4: Подорожі: безкоштовно або практично безкоштовно

  1. 1 Спробуйте знайти для себе роботу, пов'язану з подорожами. Багато вакансії на увазі подорожі - як за рахунок компанії, так і просто з істотними знижками. Втім, така робота буде мати на увазі і велику відповідальність. У Мережі ви знайдете чимало сайтів з відповідними вакансіями.Шукайте за назвою посади або як-небудь ще і уважно читайте. Варіанти можуть бути наступними:
    • Ви можете працювати на яхтах, підганяючи їх в потрібну точку світла до власників, також ви можете стати членом екіпажу яхти
    • Ви можете стати кур'єром, який доставляє вантажі з рук в рук за допомогою міжнародних рейсів
    • Ви можете стати членом екіпажу корабля-контейнеровоза (тяжка праця!)
    • Ви можете стати гідом для туристів (еко-маршрути, історичні тури і таке інше)
    • Ви можете зайнятися перегонкою автомобілів
    • Ви можете відправитися викладати ваш язик в іншій країні.
  2. 2 Спробуйте кауч-серфінг. Для цього достатньо зареєструватися на відповідному сайті - наприклад, на сайті організації CouchSurfing, Servas International, Global Freeloaders, Hospitality Club або будь-який інший, яка допоможе вам безкоштовно або за просту працю пожити з іншими людьми. Ці сервіси управляються через онлайн-мережу і діють по всьому світу.
    • Не забувайте про безпеку і зупиняйтеся тільки у тих, про кого є багато хороших відгуків. Основна ідея - це зустріти друзів, але вам все одно варто бути напоготові.
    • Обмін будинками може стати хорошим варіантом, якщо у вас є своє житло або ви знімаєте його на тривалий період. В мережі ви зможете знайти безліч варіантів, просто не забудьте все тричі перевірити, щоб переконатися, що вашому майну не буде завдано шкоди.
  3. 3 Пошукайте вакансії хатнього робітника. Почніть з пошуку відповідного типу житла. Це може бути сезонне житло (пляжний будиночок, гірськолижні будиночки), або такі приміщення, звідки люди їдуть на деякий термін і хочуть, щоб хтось поклав око на за житлом, або постійне житло, де ви доглядаєте за хостеламі, будинками для людей похилого віку, маяками, фермами , ранчо, мотелями або кемпінгами.
    • Якщо ви хочете надовго і з зручностями влаштуватися в якомусь місці, доглядаючи при цьому за житлом, то не зайвим буде досвід виконання відповідних робіт, в тому числі і практичний, і хороші рекомендації. Але будьте наполегливі в досягненні своїх робіт, бо це може стати відмінним способом жити дешево.
    • Якщо ви збираєтеся бути наглядачем, будьте готові до того, що вам доведеться займатися екскурсіями для туристів, доглядом за тваринами і садом, доглядом за нерухомістю, підтриманням безпеки, чищенням басейнів і всім таким іншим. Тут цілком можлива так звана «зворотна вікова дискримінація». Суть в тому, що власник майна швидше захоче мати справу з дорослим і надійною людиною певного віку. Просто будьте готові до цього.
  4. 4 Встигніть побачити світ, не сидіть вдома! Якого б віку ви не були, ви можете допомогти іншим людям як у своїй країні, так і за кордоном. Якщо ви хочете приєднатися до волонтерських організацій в сферах охорони здоров'я, реконструкції, підтримки і поліпшення санітарних умов, забезпечення їжею і дахом і так далі, ви зможете отримати безкоштовне житло і харчування в якості оплати вашої добровільної допомоги.
    • Як правило, вам не будуть багато платити за вашу роботу (якщо взагалі будуть, власне кажучи). Але ви отримаєте безкоштовну їжу, дах над головою і можливість зробити щось корисне для людства. Повірте, це буде куди краще і цінніше. Якщо у вас є діти, то здійснити це буде складніше. Тим не менш, деякі сім'ї все одно беруть в волонтерських проектах - просто вони заздалегідь дізнаються, чи будуть поблизу хороші школи і умови життя. Такий життєвий досвід може піти дітям на користь, тому не відкидайте його.
    • Ще один радикальний варіант - це переїхати в ту країну, в якій ваші заощадження можна розтягнути надовго. Пошукайте сайти на цю тему; досить багато людей здійснюють таке, щоб мати можливість жити на невеликі кошти.
  5. 5 Зупиніться на краю світу, стрибну в мрії і поринете в вашу нове життя без витрат. Просто запам'ятайте, життя без витрат вимагає зусиль, так само, як і більшість хороших речей у житті, тому не прирівнювати її до неробства!

Поради

  • Не шкодуйте часу на читання книг про безкоштовну життя. Ви знайдете чимало способів жити практично безкоштовно в книгах і інших тематичних ресурсах. Багато з них акцентують увагу на фінансовій незалежності і свободи від споживання як способу життя. Чим більше ви читаєте про досвід, складності та враження інших людей, тим краще ви зможете адаптуватися до нової ситуації, що вимагає економною життя. Візьміть книгу в місцевій бібліотеці або пошукайте в Мережі "життя практично без витрат", "фінансова незалежність", "ощадлива життя", "економна життя" тощо.

попередження

  • Як правило, безкоштовну роботу і життя без витрат не можна поєднати зі страхуванням здоров'я. Відповідно, стежте за здоров'ям, правильно харчуйтеся і систематично виконуйте вправи. Але не кладіть всі яйця в одну корзину, як то кажуть; переконайтеся, що у вас є інші способи подбати про здоров'я, якщо щось раптом піде не так.
  • Не мучте себе і не голодуйте. Навіть якщо ви вже звели до мінімуму кількість походів в магазин за продуктами, якщо є щось, у чому ви дійсно потребуєте, начебто ліків або пиття, просто візьміть і купите це.
  • Слідкуйте, щоб вами не скористалися, коли ви шукаєте варіанти безкоштовного проживання та харчування за виконання певної роботи. Наприклад, що наглядали за квартирами люди розповідали, що від них очікували, ніби ті будуть робити по дому взагалі все, а не розумний обсяг роботи в обмін на безкоштовний спосіб життя. Будьте напоготові, будьте готові піти, якщо ситуація, в якій ви опинилися, стане для вас невигідною, адже є достатньо інших можливостей.