Сифонний бензин

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 28 Вересень 2021
Дата Оновлення: 11 Вересень 2024
Anonim
НАСОС ШЛАНГ С ГРУШЕЙ ДЛЯ ПЕРЕКАЧКИ БЕНЗИНА КУПИТЬ | ОБЗОР JAM TV
Відеоролик: НАСОС ШЛАНГ С ГРУШЕЙ ДЛЯ ПЕРЕКАЧКИ БЕНЗИНА КУПИТЬ | ОБЗОР JAM TV

Зміст

Навчитися сифонувати бензин - це не тільки для газових злодіїв! Ця навичка може стати в нагоді в різних ситуаціях: якщо у вас закінчиться порожній бак без заправної станції поблизу, якщо ви хочете зимувати свою машину, або якщо ви хочете заправити газонокосарку без необхідності йти на бензин станція. Почніть швидко з кроку 1, щоб дізнатися, як витягувати бензин лише двома шматками пластмасового шланга та порожньою каністрою. Зверніть увагу, що ці методи не працюватимуть на паливних баках, які захищені від сифону (хоча такі кожухи часто можна відкрити викруткою).

Крок

Спосіб 1 з 3: Знімання з сифону шляхом створення тиску в резервуарі

  1. Знайдіть порожню каністру або іншу закриту каністру, куди можна передати бензин. Каністр, який має достатньо великий розмір, буде чудовим, але його слід легко заклеїти. Випари від бензину можуть бути небезпечними для здоров’я, і, звичайно, ви не повинні розливати бензин, тому нерозумно транспортувати бензин у відрі або подібному відкритому контейнері.
  2. Знайдіть або придбайте прозорий пластиковий шланг діаметром 1 дюйм. Знімання моря здійснюється шляхом всмоктування бензину через шланг до іншого місця. Найкраще використовувати прозорий пластик, адже тоді можна побачити бензин. Але оскільки цим методом ви не ризикуєте потрапити бензин у рот, ви також можете використовувати непрозорий шланг.
    • Для цього методу потрібні дві довжини шланга - один, достатній для досягнення дна бензобака, і коротший шланг, який проходить мимо отвору бака. Придбайте два окремі шланги або купіть один шланг і розріжте його навпіл - для того ж результату.
  3. Покладіть каністру на землю біля кришки палива. Сифонізація працює під дією сили тяжіння - як тільки бензин протікає через шланг, він буде продовжувати текти за умови, що шланг знаходиться нижче рівня бензину в баку. Ось чому зазвичай найзручніше розміщувати каністру на землі поруч із кришкою палива.
  4. Покладіть обидва шланги в бак. Добре всуньте довгий шланг у паливний бак (інший кінець висить у отворі балончика). Кінець цього шланга повинен бути повністю занурений у бензин у баку - оскільки ви не можете побачити, де знаходиться кінець, ви можете перевірити його, обережно продуваючи шланг (будьте обережні, щоб не вдихати пари). Прислухайтеся до бульбашки, коли ви дмете. Вставте також коротший шланг у отвір для заливки, але не далі 5-10 сантиметрів. Шланги тепер знаходяться поруч у отворі для заповнення.
  5. Закрийте отвір для наповнення старою тканиною. Цей метод працює за рахунок збільшення тиску повітря в бензобаку, потім бензин засовується в довший шланг і тече через цей шланг до балончика. Щоб досягти цього підвищеного тиску повітря, потрібно запобігти виходу повітря з бака. Тож візьміть стару ганчірку або рушник (щось, що може забруднитися) і щільно закрийте отвір для наповнення навколо шлангів. Будьте обережні, щоб не робити це занадто щільно, шланги не слід натискати, оскільки тоді бензин не може нормально текти.
    • Якщо вам важко закрити отвір належним чином, ви можете змочити тканину і віджати її, а потім спробуйте ще раз. Простіше закрити отвір вологою ганчіркою.
  6. Вдуйте повітря в короткий шланг. Переконайтеся, що довгий шланг правильно встановлений в каністрі, а потім продуйте повітря в короткий шланг, щоб збільшити тиск повітря в бензобаку. Це можна зробити, продуваючи себе (у такому випадку потрібно бути обережним, щоб не вдихати пари бензину), але це можна зробити і за допомогою повітряного компресора. Коли тиск повітря в бензобаку зростає, бензин засовується в довгий шланг, і він буде надходити до каністри.
    • Якщо це не спрацьовує негайно, перевірте, чи є отвір для заправки належним чином закритий. Повітря в резервуарі не повинно виходити.
  7. Слідкуйте за потоком газу. Під час продування ви повинні побачити, як бензин витікає через довгий шланг (якщо ви використовували прозорий пластик). Коли газ тече, вам більше не потрібно дути - сила тяжіння робить роботу. Якщо ви хочете зупинити потік, все, що вам потрібно зробити, це тримати великий палець на довгому шлангу, тепер тримайте шланг над рівнем палива в баку і відводьте великий палець. Бензин, який все ще знаходиться в шлангу, тепер тече назад у бак. Вітаємо! Ви закінчили. Зніміть шланги та закрийте наливну горловину автомобіля.
    • Якщо бензин не закінчиться назад у бензобак, коли закінчите, переконайтесь, що короткий шланг десь не закупорюється, і при необхідності видаліть ганчірку, яка закривала горловину. Повітря повинно мати можливість знову виходити з бака, щоб звільнити місце для зворотного потоку бензину.

Спосіб 2 з 3: Використання сифонного насоса

  1. Придбайте або позичте сифонний насос. Якщо ви не хочете імпровізувати себе (як зазначено вище), ви також можете придбати сифонний насос. Вони недорогі і бувають у багатьох варіаціях - автоматичні та ручні. Більшість сифонних насосів працюють однаково: посередині шланга є насос, за допомогою якого рідина може з чогось висмоктуватися, а потім вона тече на інший кінець шланга.
    • Перевага такого насоса в тому, що він безпечний і простий, ви не забрудните руки і не піддаєтеся дії парів бензину. Ідеальний вибір для людей, які трохи обережніші.
  2. Помістіть каністру на підлогу поруч із бензобаком, покладіть один кінець у бензобак, а другий кінець у каністру. За допомогою цього методу бензин висмоктується з бака, як тільки потік розпочався, він автоматично продовжується під дією сили тяжіння. Тому каністра повинна бути нижче рівня бензину в баку.
    • Примітка: кінці сифонного насоса не є взаємозамінними: з одного боку, рідина може лише надходити, з іншого - рідина може лише виходити. Переконайтеся, що правильний кінець знаходиться в потрібному місці. Якщо ви зробите це навпаки, повітря заправиться в бензобак.
  3. Почніть прокачувати, коли будете готові. Різні насоси замочують по-різному, тому те, що вам потрібно зробити зараз, залежить від вашого типу насоса. З насосом, де доводиться прокачувати вручну, часто буває якийсь куля, який доводиться стискати. З механічним насосом вам, мабуть, потрібно лише увімкнути насос.
    • Зазвичай вам доведеться лише кілька разів прокачувати вручну, щоб потік пішов - бензин буде продовжувати текти.
    • Деякі автоматичні насоси повинні залишатися включеними, інші можна вимкнути після запуску живлення. Прочитайте посібник користувача для отримання додаткової інформації.
  4. Коли каністра достатньо заповнена, ви можете зупинити потік, піднявши шланг (або всю банку). Якщо ви тримаєте кінець шланга вище рівня бензину в баку, потік буде зворотним, тому бензин, що залишився в шлангу, буде надходити назад у бак. Можливо, доведеться вимкнути автоматичний насос, коли балончик наповнений.
  5. Вийміть сифонний насос з бака. Коли шланг порожній, ви можете безпечно вийняти шланг з бака. Ви закінчили. Знову закрийте наливний отвір і закрийте банку. Розберіть сифонний насос і зберігайте насос належним чином.
    • Деякі сифонні насоси після використання потрібно очистити. Прочитайте інструкцію із використання для отримання додаткової інформації - у більшості випадків вам потрібно буде прокачати суміш мила та води через пристрій, а потім дати йому висохнути на повітрі.

Метод 3 з 3: Сифон через рот (не рекомендується)

  1. Зрозумійте, що цим методом ви можете отруїтися бензином. Бензин містить всі види токсичних для людини хімічних речовин. Ковтання бензину або вдихання його парів може призвести до різноманітних неприємних (і потенційно небезпечних для життя) симптомів, включаючи проблеми з диханням, місцеве подразнення, втрату зору, біль у шлунку, блювоту (іноді з кров’ю), запаморочення, втрату пам’яті тощо . Використовуючи цей метод, ви повинні вжити всіх можливих запобіжних заходів, щоб уникнути ковтання бензину або вдихання парів бензину.
    • Якщо ви стикалися з бензином і виявляєте будь-який із симптомів, негайно зателефонуйте до служби екстреної допомоги.
  2. Візьміть пластиковий шланг діаметром 2,5 см і герметичну каністру. Як і у вищезазначеному способі, бензин підводиться через шланг до каністри. Каністра повинна закриватися, щоб не можна було проливати бензин і не вдихати пари. Але при цьому методі критично важливо використовувати прозорий шланг. Оскільки шкідливим є поглинання бензину, дуже важливо мати можливість бачити, як бензин протікає через шланг, тоді ви можете вийняти шланг з рота до того, як бензин закінчиться.
  3. Вставте один кінець шланга в бензобак автомобіля. Покладіть свою каністру на підлогу поруч із бензобаком автомобіля. Вставте кінець досить глибоко в бак, щоб потрапити нижче поверхні бензину. Щоб перевірити це, ви можете дмухнути в інший кінець (будьте обережні, щоб не вдихати отруйні пари), прислухайтеся до шуму, що пузиреть.
  4. Покладіть інший кінець у рот. Цей метод відсмоктування працює, всмоктуючи бензин ротом. Коли починається потік газу, все інше робить сила тяжіння. Ви повинні бути обережними, щоб не потрапити бензин у рот і не вдихати пари. Коли шланг знаходиться у роті, дихати можна лише носом, уважно стежте за тим, де знаходиться бензин у шлангу.
  5. Тримайте пальці біля шланга за рот, щоб ви могли стиснути його до того, як бензин потрапить у рот. Коли ви починаєте смоктати, бензин може дуже швидко дістатися до рота. Тож тримайте руку готовою вчасно зупинити потік газу, інакше він потрапить у рот.
  6. Всмоктуйте шланг і дивіться на бензин у шлангу. Щоб мінімізувати ризик вдихання пари (ви можете це зробити не виключайте) Ви можете спробувати смоктати рот замість легенів - як витягнути сигару замість сигарети. Коли струм починає текти, він може протікати дуже швидко, тому будьте пильні. Коли бензин знаходиться на відстані приблизно 6 дюймів від рота, міцно стисніть шланг близько до кінця, а потім негайно вийміть його з рота.
  7. Перевірте наявність бульбашок повітря в шлангу. Повітря може дратувати при сифоні, потік сповільнюється, і ви, як правило, сильніше всмоктуєте. Це небезпечно, тому, якщо ви бачите, що бульбашки повітря перестають пилососити, дайте бензину текти назад у бак і спробуйте ще раз.
    • Намагайтеся тримати шланг прямо над резервуаром. Згідно з деякими джерелами, ви частіше отримуєте бульбашки повітря, якщо шланг тримаєте збоку, а не вгору і вниз.
  8. Вставте кінець шланга в каністру і відкрийте шланг. Якщо ви перестанете видавлювати, бензин буде стікати в банку. Відтепер само собою зрозуміло, сила тяжіння тягне бензин з бака в нижню розміщену банку. Слідкуйте за потоком і переконайтесь, що швидкість наповнення рівна.
  9. Коли паливна банка майже заповнена, витягніть шланг із паливного баку автомобіля. Це зупинить потік, і бензин, який все ще знаходиться в шлангу, буде безпечно надходити до каністри. Слід пам’ятати про кількість газу, що залишається в шлангу, перед тим, як витягувати шланг з бака - якщо ви зачекаєте занадто довго, ваша каністра переллється.
    • Ви також можете закрити другий кінець (там, де ви смоктали) великим пальцем і перемістити шланг у вище положення, ніж бензин у баку. Сила тяжіння призведе до того, що бензин повернеться назад у бак. Ви також можете підняти всю каністру зі шлангом у ній.
  10. Зніміть шланг із каністри, коли зі шланга зникне весь бензин. Ви закінчили! Покладіть кришку палива назад на отвір і щільно закрийте каністру, щоб уникнути вдихання шкідливих випарів.

Попередження

  • Будьте обережні, щоб не потрапити бензин у рот. Завжди використовуйте шланг, де ви можете чітко бачити витрату бензину. Ковтання бензину або вдихання парів бензину може бути шкідливим.
  • Випари шкідливі для ваших легенів, а також вони мають дуже поганий смак. Якщо можливо, використовуйте сифонний насос.
  • Переконайтесь, що каністра не переливається.

Потреби

  • Каністра
  • Змія (бажано прозора)
  • Сифонний насос
  • Автомобіль з бензином