Як бути уважним на нудному уроці

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 14 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Мотивация учиться - Доктор Комаровский
Відеоролик: Мотивация учиться - Доктор Комаровский

Зміст

Нудний урок може стати справжнім випробуванням! Багатьом школярам складно зосередити свою увагу на досліджуваному матеріалі на нудному уроці. Тому ви не самотні. Насправді, ви вже зробили перший крок, коли приступили до читання цієї статті. Такі дії свідчать про те, що ви прагнете вчитися і готові зробити багато, щоб вирішити цю проблему. Існує багато різних способів, які допомагають зберігати інтерес на нудному уроці. Деякі з них навіть дуже веселі!

кроки

Метод 1 з 3: Мотивуйте себе

  1. 1 Ставте перед собою невеликі цілі і винагороджуйте себе за їх досягнення. Наприклад, скажіть собі, що якщо ви будете уважні протягом 15 хвилин, ви зможете з'їсти кілька солодких драже, які попередньо покладіть в свій рюкзак. За кожну наступну 15 хвилин винагороджуйте себе додатковими цукерками. Замість драже можна дозволити собі швидко переглянути повідомлення на телефоні в якості винагороди за уважність.
    • Ви також можете пообіцяти собі пограти в нову відеогру протягом години, коли повернетеся додому зі школи, якщо ви будете робити нотатки під час уроку.
  2. 2 Виберіть винагороду, яким ви зможете заохотити себе після уроків. Це буде хорошою мотивацією, якщо вам складно зосередитися під час заняття або якщо урок занадто довгий. Якщо вам необхідно залишатися зосередженим на матеріалі протягом довгого уроку, ймовірно, вам швидко набридне їсти цукерки або перевіряти оновлення в телефоні.
    • Наприклад, перш ніж йти на урок фізики, пообіцяйте побалувати себе чашкою улюбленої кави або пограти в аркадную гру відразу після уроку, якщо ви будете уважні і зосереджені на занятті.
  3. 3 Заохочуйте себе чимось, що має безпосереднє відношення до уроку. Наприклад, вам складно зосередитися на уроці французької мови через те, що він дуже нудний. Повірте, ви не самотні! Пообіцяйте собі, якщо ви не будете відволікатися на уроці французької мови, ви подивіться цікавий французький фільм (з субтитрами, звичайно!), Який завжди хотіли подивитися. Крім того, ви можете побалувати себе смачним круассаном або еклерів після уроку.
    • Якщо ви стримаєте свою обіцянку і будете уважні на уроці, а потім нагородите себе смачним еклерів, у вас напевно буде гарний настрій. Ви зможете поглянути на урок французької мови по-новому. Можливо, ви будете отримувати більше задоволення.
    • Завдяки цьому нудний урок буде пов'язаний з позитивними емоціями. Ви будете більш зосереджені на ньому.
  4. 4 Ідіть на урок з правильним настроєм. Якщо ви йдете на урок з думкою про те, що вам буде дуже нудно і ви не зможете зосередитися, швидше за все, так і буде. У вас не буде необхідної мотивації. Замість цього скажіть собі, що ви зосередитеся на досліджуваному матеріалі і не будете відволікатися. Налаштуйтеся на досягнення поставленої мети!
    • Наприклад, замість того, щоб думати: «Як мені не подобається цей урок! Він такий нудний! », Подумки скажіть собі:« Можливо, я дізнаюся щось цікаве на сьогоднішньому уроці ».
  5. 5 Попросіть друга допомогти вам не відволікатися. Якщо у вас є друг в класі, попросіть його непомітно повідомляти вам, якщо він побачить, що ви відволікаєтеся. Він може плескати вас по плечу або робити щось подібне, щоб ви могли побачити чи спрацював запропонований досліджувану тему.
    • Друг може заохочувати вас залишатися зосередженим на уроці.
    • Якщо у вас немає друзів у вашому класі, попросіть однокласника, з яким ви ладите, нагадувати вам про те, що вам не слід відволікатися.
  6. 6 Чи не корите себе, якщо вам не вдається залишатися зосередженим на уроці. Ви не ідеальні. Насправді ідеальних людей не існує! Можливо, на останньому уроці ви трохи відволікалися, не звертали уваги на слова вчителя або навіть проспали частина уроку. Час від часу це трапляється з кожним, тому не корите себе строго. Просто скажіть собі, що завтра все буде по-іншому. Продовжуйте прагнути до своєї мети.

Метод 2 з 3: Будьте зайняті

  1. 1 Вибирайте місце в передній частині класу. Звичайно, якщо вчитель визначає сам, кому де сидіти під час уроку, то ця порада не для вас. Але якщо вам дозволено вибирати місце самостійно, віддавайте перевагу переднім парт. Якщо вчитель буде поруч з вами, навряд чи ви будете відволікатися. Ви будете більш зосереджені. Можливо, це не найприємніше рішення, але повірте, воно досить ефективно.
    • Якщо вчитель сам визначає місце для кожного учня, запитайте у нього, чи можете ви пересісти. Зробіть це заздалегідь. Скажіть вчителю, що ви хотіли б пересісти на інше місце, тому що вам складно зосередитися.
  2. 2 Стискайте м'ячик для зняття стресу або використовуйте спиннер. Використання спиннер або м'яча для зняття стресу може здаватися малоефективним засобом, який не допомагає зберігати мотивацію, проте не відмовляйтеся від цієї ради, прислухайтеся до нього! Це дійсно допомагає багатьом людям, тому що їх руки весь час зайняті, поки вони знаходяться на уроці. Ви можете просто стискати м'яч або крутити спиннер.
    • Наприклад, ви можете стискати м'яч щоразу, коли вчитель алгебри вимовляє слово «рівняння».Звичайно, це не сама захоплююча гра, але завдяки цьому ви зможете налаштуватися на лекцію!
    • У деяких школах заборонено використання спиннер, тому дізнайтеся правила своєї школи щодо цього питання.
    • Таких коштів є клячка і куб-антистрес. На кожній з граней кубика є різні кнопки, перемикачі та обертові елементи.
  3. 3 Зробіть невеликі зміни, щоб швидко перезавантажити свій мозок. Як тільки ви відчуєте, що починаєте засипати, змусьте себе зробити щось, наприклад, дістаньте нову ручку з рюкзака, повертите головою з боку в бік або змініть положення ніг, наприклад схрестіть їх.
    • Такі невеликі дії можуть здаватися незначними, проте вони можуть перезавантажити ваш мозок, коли ви відчуваєте, що вам складно зосередитися.
  4. 4 Робіть якісні (але веселі) замітки. Навіть якщо вам доводиться слухати нудний матеріал, ваші замітки зовсім не обов'язково повинні бути такими ж! Спробуйте робити нотатки у вигляді картинок і діаграм замість звичайного написання пропозицій. Також ви можете записувати матеріал в гумористичному тоні, вдаючи, що ви розповідаєте історію свого кращого друга, а не записуєте нудні факти.
    • Наприклад, уявіть, що ваш учитель розповідає про те, що Бенджамін Франклін зробив безліч видатних відкриттів в області електрики. Ви могли б написати: «Отже, у Бена виникла блискуча ідея запустити в грозу повітряного змія з прикріпленим до шнуру металевим ключем. Він виготовив змія і звелів своєму синові запустити його під час грози. Бідна дитина був підсудний качкою. Добре ще, що добрий тато не вигнав сина під дощ і дозволив стояти в дверях, щоб залишатися сухим, чекаючи удару блискавки ».
    • Роблячи замітки в гумористичній формі, ви зможете краще запам'ятати матеріал!
  5. 5 Приймайте участь в уроці. Дуже важко залишатися зосередженим на нудному уроці, однак намагайтеся брати участь в ньому, ставлячи питання і відповідаючи на них або беручи участь в груповому обговоренні матеріалу. Наприклад, поставте перед собою мету ставити 3 питання або висловлюватися 3 рази під час уроку.
    • Це не тільки допоможе вам зосередитися на матеріалі, але і допоможе отримати високу оцінку.

Метод 3 з 3: Приберіть все, що може відвернути вас

  1. 1 Відвідайте вбиральню перед уроком. Дуже важко зосередитися, коли думки тільки про відвідини туалету. Тому обов'язково сходіть в туалет перед уроком. Зрозуміло, ви не завжди можете контролювати потреби організму! Однак відвідування вбиральні перед уроком може в деякій мірі допомогти вирішити дану проблему.
    • Якщо вам потрібно в туалет, не терпіть, оскільки вам дуже складно буде зосередитися на досліджуваному матеріалі! Підніміть руку і попросіть дозволу вийти.
    • У вбиральні сполосніть обличчя прохолодною водою. Завдяки цьому ви відчуєте себе відпочив, коли повернетеся в клас.
  2. 2 Вимкніть мобільний телефон і покладіть його подалі від себе. Коли знаходишся на нудному уроці, може виникнути спокуса зайнятися чимось більш цікавим, наприклад, написати текстові повідомлення друзям або перевірити новинну стрічку в Facebook. Вимкніть телефон і покладіть його в рюкзак або на парту. Навряд чи у вас виникне бажання включити телефон, тому ви не будете відволікатися на уроці.
    • Покладіть телефон в пенал або в невелику сумочку з блискавкою, замість того щоб поміщати його в рюкзак або на парту. Завдяки цьому ви навряд чи піддастеся спокусі скористатися телефоном.
  3. 3 Візьміть з собою щось, ніж ви зможете перекусити безпосередньо перед уроком. Відчуття голоду може відволікати вас під час уроку! Учитель може розповідати про війну 1812 року, а ви в цей час можете вдаватися до фантазій про танцюючих шматочках піци. Що ще гірше - ваш шлунок може почати видавати гучні звуки!
    • Якщо вчитель дозволяє брати з собою їжу в клас, візьміть з собою щось перекусити.Якщо вам не дозволено це робити, перекусіть перед уроком, щоб не відчувати почуття голоду під час заняття.
    • Уникайте гучних закусок, таких як хрусткі чіпси, оскільки ви можете відволікати своїх однокласників. Якщо ви намагаєтеся є крадькома, будьте готові до того, що вчитель може помітити ваші дії.
    • Якщо нудний урок проводиться в першій половині дня, побалуйте себе хорошим сніданком, перш ніж приступати до роботи.

Поради

  • Періодично кивайте головою. Такими діями ви покажете вчителю, що уважно слухаєте і зосереджені на досліджуваному матеріалі.
  • Буде краще, якщо важливі уроки будуть проходити в той час, коли ви найбільш активні. Якщо ви хочете спати, вам буде складно зосередитися на матеріалі.
  • Робіть нотатки в цікавій формі. Наприклад, якщо вам подобається красиво писати, але ви ненавидите хімію, спробуйте робити нотатки каліграфічним почерком. Завдяки цьому ви зможете зайнятися тим, що вам подобається, і запам'ятайте хоча б частину матеріалу. В якості альтернативи, можна робити нотатки у вигляді картинок (наприклад, створіть комікс).