Ведіть щоденник протягом року і зробіть це цікавим

Автор: John Pratt
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Сніданок з 1+1 Онлайн! 23 квітня 2022 року
Відеоролик: Сніданок з 1+1 Онлайн! 23 квітня 2022 року

Зміст

Щоденник - це спосіб відстежувати ваші спогади, але він має і інші переваги - щоденники корисні для вашої творчості та психічного здоров’я і навіть можуть допомогти вам стати кращим письменником! Щоб писати журнали та займатися творчістю стали частиною вашого повсякденного життя, зробіть це звичкою!

Крок

Метод 1 з 3: Візьміть собі звичку щодня писати

  1. Тримайте свій порядок денний під рукою. Однією з найскладніших частин ведення щоденника щодня є перетворення його на щоденну звичку. Простий прийом, щоб увійти в цю звичку - вести щоденник у легкодоступному та видимому місці.
    • Багато людей люблять вести щоденники при собі, куди б вони не йшли; в кишені куртки, сумочці або рюкзаку. Таким чином ви можете писати у своєму журналі щоразу, коли у вас є ідея.
    • Інші воліють вести свій щоденник у доступному місці вдома, наприклад, біля ліжка. Ведення свого журналу там, де його можна побачити, гарантує, що ви не забудете писати щодня.
  2. Встановіть час, коли ви хочете писати. Багатьом людям корисно писати щодня приблизно в один і той же час. Це часто перед сном або вранці відразу після пробудження. Обидва варіанти дають вам можливість поміркувати про попередній день.
    • Писання навколо встановленого часу допомагає вам скласти щоденний режим письма. Таким чином ви не забуваєте про це так легко, і ваш мозок звикає писати в певний момент. Зрештою, ви можете почати помічати, що слова починають текти трохи легше, коли час написання.
    • Звичайно, ви можете записати у свій щоденник у будь-який час! Запланований час письма не означає, що ви не можете писати в інший час, наприклад, якщо у вас раптом виник натхнення. Ви також можете просто писати кілька разів на день, якщо хочете.
  3. Не турбуйтеся про думку інших людей... Ваш щоденник приватний і не стоїть на очах нікого. Пишучи у своєму журналі, вам не доведеться турбуватися про правопис та граматику чи про те, що думають інші про те, що ви пишете.
    • Занадто жорстке дотримання правил може відволікти вас або сповільнити. Це може перешкодити вашій творчості.
    • Особисте письмо, лише для себе, може допомогти вам краще пізнати себе, зменшити стрес, допомогти вирішити суперечки з іншими та переробити складні емоції. Це може позитивно вплинути як на ваше психічне, так і на фізичне здоров’я.
    • Якщо у вашому журналі є щось, чим ви хочете поділитися з іншими, ви завжди можете перевірити це, якщо вас турбують орфографія та граматика.
  4. Створіть "шаблон" для написання. Деякі дні писати буде легко і природно. В інші дні почати роботу може бути важче. У ці дні може бути корисно розпочати з кількох заданих питань, на які потрібно відповісти (такий собі шаблон письма). Ось кілька порад:
    • Що я робив учора / сьогодні?
    • Які уроки я навчився?
    • Що я зараз відчуваю?
    • За що я вдячний?
    • Що я читав учора / сьогодні?
    • Які у мене плани на сьогодні / завтра?
    • Що найголовніше, чого я хочу досягти сьогодні / завтра / цього тижня? Чому?
  5. Використовуйте кулі для коротких кліпів. Деякі дні у вас не так багато часу для написання, або вам просто не хочеться. У таких випадках буде достатньо короткої згадки лише кількох переліків подій чи думок, які були у вас того дня.
    • Наприклад, ваші нотатки можуть бути приблизно такими:
      • Пообідав із Сарою в Casa d'Italia.
      • Занепокоєння щодо нового проекту - чи отримаємо ми фінансування?
      • Почав читати Злочин і кара; поки що цікаво, але трохи важко дотримуватися.
    • Іноді ці списки забезпечують достатньо вмісту для написання більш тривалого твору пізніше. Навіть якщо ні, краще робити нотатки, ніж пропускати написання на день.
  6. Не здавайтесь, якщо ви пропустили день. Якщо з якихось причин ви не можете писати у своєму журналі, не впадайте у відчай. Ваш журнал - ваш, і немає правила, згідно з яким слід писати абсолютно кожен день.
    • Тим не менш, намагайтеся ніколи не пропускати більше двох днів поспіль. В іншому випадку ви ризикуєте позбутися своєї щоденної письмової звички.

Метод 2 з 3: Будьте цікавими

  1. Поставте своєму календареві певну мету. Іноді ви опиняєтесь у фазі життя, коли відчуваєте, що не надто цікаво відбувається. Це ускладнює написання чогось цікавого щодня. Ви можете впоратися з цим, присвячуючи свій журнал певній меті і писати про нього щодня. Наприклад, ви можете спробувати наступне:
    • Щоденник проекту, в якому ви фіксуєте свій прогрес із поточним проектом, будь то особистий чи професійний.
    • Щоденник подяки, в який ви щодня записуєте те, за що вдячні.
    • Щоденник природи, в якому ви пишете про рослини, тварин, погоду чи інші природні речі, які ви бачите навколо себе щодня.
    • Щоденник сновидінь, у якому ви пишете про свої сни щоранку після пробудження (якщо ви забули свої сни, просто запишіть, що не можете їх згадати).
  2. Будьте детальні. Заглиблення в події дня зробить ваш щоденник цікавішим. Це також зробить ваш журнал кориснішим, якщо ви захочете згадати пізніше у своєму житті.
    • Навіть щось справді цікаве може здатися нудним, якщо описувати без деталей. Наприклад, ви можете написати: "Сьогодні ввечері я пішов на концерт улюбленої групи". Це не особливо показово.
    • З іншого боку, описуючи пишні оплески натовпу, це дивовижне соло від гітариста, і той момент, коли співак нахилиться, щоб поцілувати когось у перший ряд у щоку, оживить цю пам’ять. Це робить цікавішим записувати і перечитувати пізніше.
  3. Пишіть про думки та почуття, а не лише про події. Так само ваше написання стане цікавішим, якщо ви надасте особисті роздуми про події, які трапилися з вами, а не лише про самі події чи просто про емоційні реакції.
    • Після попереднього прикладу ви могли б описати очікування, коли ваша улюблена група вийшла на сцену, як звук басу змусив вібрувати все ваше тіло, наскільки ви були схвильовані та щасливі, коли вони грали вашу улюблену пісню тощо.
    • Таким чином також стає можливим використовувати свій щоденник для обробки своїх почуттів у важкі часи.
  4. Бути чесним. Пам’ятайте, ви пишете лише для себе. Наповніть свій календар щирими роздумами, щоб зробити досвід більш корисним для вас. Можливо, це також зробить його цікавішим.
    • Якщо придушити свої почуття у своєму журналі, досвід письма стане менш задоволеним. Оскільки ви пишете лише для себе, ви повинні вільно відчувати свої думки та почуття глибоко і суттєво, не боячись осуду.
  5. Використовуйте свій журнал для творчого написання. Більшість людей думають про щоденник як про особисту історію, і саме на це щодня спрямований щоденник. Не бійтеся використовувати свій щоденник і для більш креативного письма, особливо якщо ви не відчуваєте, що маєте багато до чого скажи про власне життя.
    • Деякі люди використовують свої щоденники для написання оповідань чи іншої художньої літератури.
    • Ви можете записати прочитані вірші або тексти пісень, які вас надихають, а ще краще - використовувати його як місце для написання власних віршів чи пісень.
    • Цей матеріал може бути початковим проектом чогось, що ви будете розробляти більш повно пізніше, або це може бути просто особиста заява, яка залишиться у вашому журналі.
  6. Додайте до нього зображення. Ще один спосіб зробити ваш журнал цікавим - використовувати його для речей, окрім написання. Скрасьте все це кількома образами!
    • Це може бути що завгодно, від повністю розроблених сторінок записок до декількох простих малюнків або каракулей на полях.
    • Ви можете використовувати свій щоденник як можливість зберегти маленькі сувеніри від подій, які ви описуєте. Наприклад, побачивши улюблену групу, ви можете вставити квиток на сторінку, де ви писали про концерт.

Метод 3 з 3: Виберіть надихаючі матеріали

  1. Виберіть журнал, який вам здається привабливим. Деякі люди вважають, що неважливо, що ви використовуєте як щоденник. Для деяких це може бути правдою. Однак для інших щоденник, в якому вони почуваються комфортно, полегшить його написання.
    • Перевірте магазин, щоб побачити, які різні варіанти щоденників у них є, і потримайте підбірку в руках, щоб побачити, який з них почувається найкраще.
    • Виберіть щось, що вам здається привабливим, але не настільки гарним, щоб ви боялися писати в ньому або щоб воно стало брудним. Написання журналів не має нічого спільного з охайністю та порядком. Найкращі щоденники часто безладні та непомітні.
    • Враховуйте розмір вашого журналу. Багатьом подобається мати можливість брати із собою щоденник. Ви можете це врахувати, придбавши щоденник менших розмірів. З іншого боку, можливо, ви плануєте додати до свого журналу художні прикраси у стилі записок, і вам може знадобитися трохи більший.
  2. Експериментуйте з різними ручками для письма. Деяким людям також легше писати пером пером. Якщо вам подобається дешева ручка одноразового користування, не хвилюйтеся з цього приводу, але якщо ви віддаєте перевагу більш приємну ручку, заплатіть трохи більше за те, що вам подобається писати.
    • Знову загляньте в магазин канцтоварів і спробуйте різні ручки. Подивіться, що почувається найкраще. Ідея полягає в тому, щоб обов’язково це зробити хочуть починайте писати, щоб це могло стати щоденною звичкою.
  3. Розгляньте можливість ведення журналу в Інтернеті. Не кожен, хто веде щоденник, робить це на папері. Хоча багато людей вважають, що вони більш креативні та зосереджені на написанні у фізичному журналі, інші задоволені веденням інтернет-журналу.
    • Інтернет-щоденник запобігає ризику втрати. З іншого боку, завжди існує ризик того, що його можна зламати або вийти з ладу сервер. Розгляньте плюси і мінуси та вирішіть, що вам найбільше підходить.
    • Якщо ви обираєте інтернет-журнал, існує безліч варіантів, таких як Livejournal, Penzu або Diary.com. Деякі з цих веб-сайтів дозволяють зробити те, що ви пишете, загальнодоступним, а інші матеріали залишаються приватними.

Поради

  • Ви можете зробити свій календар більш привабливим, персоналізувавши його. Наклейте на обкладинку (або всередині) кілька фотографій себе, улюбленого актора / актриси, домашніх тварин, друзів або чого завгодно.
  • Якщо ви не знаєте, про що хочете написати, можете записати тексти найкращої пісні, яку ви слухали того дня, або написати про те, що ви помітили. Ви навіть можете випустити щось, що вас справді дратувало в той день. Просто спробуйте щось записати.
  • Спробуйте додати трохи історії про місця, які ви були. Ви можете провести додаткове дослідження місць, які ви відвідали, і записати це у свій журнал. Якщо у вас справді не вистачає ідей, напишіть про історію будь-якого побутового предмета.
  • Ви можете додати малюнки, каракулі та навіть комікси до свого журналу, щоб зробити його цікавішим.

Попередження

  • Обов’язково зберігайте щоденник у безпечному місці. Ви не хочете, щоб хтось підкрався до цього, але ви також не хочете його втратити. Зберігайте свій журнал у такому місці, яке ви запам’ятаєте легко, але приховано від сторонніх очей.