Підготовка клітки для горобцевого папуги

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 8 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Підготовка клітки для горобцевого папуги - Поради
Підготовка клітки для горобцевого папуги - Поради

Зміст

Горобець-папуга - невеликий вид папуг, який все частіше утримується як домашня тварина. Цей птах - люблячий супутник, і приготувати клітку для горобцевого папуги досить просто. Шукайте клітку з достатньою кількістю місця і забезпечте свого птаха всім необхідним, включаючи миску з їжею та водою та бар, на якому можна сісти. За допомогою кількох іграшок ви зможете зробити свою птицю щасливою, і за допомогою кришки клітки вона висипається.

Крок

Частина 1 з 3: Вибір правильної клітки

  1. Дозвольте своїй птиці розправити крила. Горобцевому папузі потрібно трохи місця, тому клітка шириною близько 18 дюймів, довжиною і 20 дюймів у висоту буде чудово працювати. Ви можете вибрати більшу клітку, якщо хочете, але немає необхідності діставати величезну клітку.
  2. Виберіть клітку з решітками, які розташовані близько один від одного. Горобець-папуга може потрапити в пастку між ґратами клітини, якщо відстань між ґратами занадто велика. Переконайтесь, що зазори між брусками не ширші 1,5 сантиметра.
  3. Переконайтеся, що дно клітки має сітку. Таким чином ваш птах може легко втриматися, ходити і залишатися на місці. Також переконайтеся, що вибрали клітку із висувним нижнім лотком, щоб усі продукти, кал та інші речі, що потрапляють через сітку, були схоплені.
    • У нижній піддон можна покласти газету або тріску, щоб вбратися екскременти та полегшити їх очищення.

Частина 2 з 3: Давати своїй птиці все, що їй потрібно

  1. Використовуйте лише відкриті ємності для їжі та води. Деякі годівниці для птахів закриті зверху. Однак горобець-папуга не захоче їсти з такої ємності. Щоб заохотити птицю їсти і пити достатньо, зупиніть свій вибір на простих відкритих контейнерах.
  2. Помістіть ємність для їжі та миску для води з одного боку клітини. Таким чином ваш птах використовуватиме їх разом. Зберігайте воду в чистоті та без екскрементів. Можливо, вам доведеться деякий час пересувати лотки, поки ви не знайдете місця, яким задоволений ваш папуга-горобець.
    • На дно клітки можна розмістити важкі керамічні контейнери. Ваш птах не може збити ці миски. Більш легкі контейнери можна прикріпити до решіток клітини, щоб їх не збило.
    • Вибирайте скляні, керамічні або металеві контейнери замість пластикових.
  3. Дайте своїй птиці принаймні 1 планку, на якій можна сісти. Вибирайте окуня, виготовленого з натурального дерева евкаліпта або манзаніти. Ви також можете вибрати цементні або піщані сідала, щоб у вашого горобцевого папуги були короткі нігті. Якщо ви вибрали такого окуня, розмістіть його порівняно високо в клітці, щоб птах не використовувала його так часто, щоб ноги пошкодилися.
    • Доступно безліч різних типів і стилів окунів - від природних до штучних та від жорстких до гнучких. Найкраще давати вашому горобцеві папузі різні види окунів.
    • Не використовуйте сідала з наждачним папером, оскільки це може поранити ноги вашої птиці. Гладкі окуні, такі як ПВХ, також не дуже підходять, оскільки ваш птах може не стискати їх.
  4. Дайте своїй птиці кілька іграшок, щоб вона розважала. Горобець-папуга любить кільця, мотузки, дзвіночки та інші іграшки, щоб ними грати. Ви можете знайти хороші іграшки для птахів в зоомагазині. Шукайте іграшки, призначені для коктейлів та сонячних папуг, а не менших птахів.

Частина 3 з 3: Пошук правильного місця для клітки

  1. Помістіть клітку в тепле, але не надто задушливе місце. Тримайте свого горобцевого папугу поза протягом, щоб йому було комфортно. Однак не ставте клітку під прямими сонячними променями, оскільки це може призвести до того, що вона стане дуже жаркою і порушить сон.
    • Уникайте розміщення клітки біля вікна, оскільки протяги та прямі сонячні промені шкідливі для вашої птиці. Також не розміщуйте клітку поблизу обігрівачів та вентиляційних каналів кондиціонера.
    • Не ставте клітку на кухні. Ваш птах може загинути від постійно мінливої ​​температури та випарів від приготування їжі на антипригарних сковородах.
  2. Накрийте клітку, коли вашій птиці потрібно спати. Горобцевий папуга любить багато спати. Постарайтеся, щоб ваш птах сидів у темряві принаймні 12 годин ночі. Накривання клітини щовечора в один і той же час допоможе вашій птиці висипатися, особливо якщо зона, де утримується клітка, не темніє довго.
    • Обов’язково розмістіть клітку в такому місці, де не складно отримати достатню темряву, наприклад, у кімнаті, яку ви мало використовуєте вечорами та вночі.
  3. Помістіть зоровий бар’єр між клітками. Якщо у вас є кілька горобцевих папуг, вони можуть стати неспокійними, якщо зможуть постійно бачитися. Щоб уникнути цього стресу, все, що вам потрібно зробити, це не допустити їх бачення. Наприклад, помістіть предмет меблів або велику рослину між клітками.
    • Тримайте інших домашніх тварин, таких як коти і собаки, подалі від клітини папуги горобця.