Переживе ситуацію викрадення людей або заручників

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 8 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
СИТУАЦИЯ КОТОРАЯ БЫЛА В ЖИЗНИ. МЕЛОДРАМА/ДРАМА! ВСЕ СЕРИИ СРАЗУ! Два полюса любви. СЕРИАЛ 2019
Відеоролик: СИТУАЦИЯ КОТОРАЯ БЫЛА В ЖИЗНИ. МЕЛОДРАМА/ДРАМА! ВСЕ СЕРИИ СРАЗУ! Два полюса любви. СЕРИАЛ 2019

Зміст

Одну хвилину ви сідаєте у свою машину, щоб їхати на роботу, а наступної - зв’язані, забиті кляпом, у спину фургона. Викрадення людей або захоплення заручників - це жахливий досвід для більшості людей. І це відбувається швидко. Іноді настільки швидко, що у вас немає шансів врятуватися від викрадача (викрадачів). На щастя, більшість жертв викрадення людей випускаються неушкодженими і зазвичай досить швидко. Однак не помиліться: будь-яке викрадення може призвести до летального результату; Чи виживе жертва, багато в чому залежить від рішень, які вона або вона приймає в полоні.

Крок

  1. Спробуйте зірвати викрадення людей. Якщо ви зможете уникнути першої спроби викрадення, ваші випробування миттєво закінчаться. Однак перші кілька хвилин ситуації із заручниками або викрадення є найбільш небезпечними і стають ще більш небезпечними, якщо ви чините опір. Хоча в багатьох випадках можливість негайної втечі перевищує небезпеку опору, іноді втеча (якщо є кілька збройних нападників, наприклад) нереальна і, отже, не варта ризику. Думайте раціонально і співпрацюйте у таких ситуаціях. Перші кілька хвилин найчастіше найкращий час для боротьби, адже залежно від того, де ви знаходитесь, навколо вас можуть бути люди. Якщо це так, а поруч є інші, зараз найкращий час дати відсіч способом, який привертає увагу оточуючих, які можуть прийти вам на допомогу. Після того, як вони привезуть вас туди, куди хочуть (в машині чи щось інше), швидше за все, ніхто не зможе відповісти на ваш дзвінок про допомогу.
  2. Заспокойся. Ваш адреналін летить, серце забивається, і ви будете в жаху. Заспокойся. Чим раніше ви відновите самовладання, тим краще вам буде відразу і в довгостроковій перспективі.
  3. Звернути увагу. З самого початку, ви повинні намагатися спостерігати і пам’ятати якомога більше, щоб допомогти вам спланувати втечу, передбачити подальші кроки викрадача або надати інформацію поліції, яка допоможе в порятунку або допоможе вам. Допомогти заарештувати та засудити викрадача . Можливо, ви не зможете користуватися очима - вам можуть зав’язати очі, але ви все одно можете збирати інформацію своїм слухом, дотиком та нюхом.
    • Спостерігайте за викрадачем (викрадачами):
      • Скільки їх?
      • Вони озброєні? Якщо так, то з чим?
      • Вони у хорошому фізичному стані?
      • Як вони виглядають та / або звучать?
      • Скільки їм років?
      • Вони здаються добре підготовленими?
      • Який їх емоційний стан?
    • Слідкуйте за своїм оточенням:
      • Куди вас повезуть? Візуалізуйте маршрут, яким рухаються викрадачі. Записуйте повороти, зупинки та коливання швидкості. Спробуйте визначити час між цими точками. Спробуйте порахувати між кожним поворотом, наприклад 128 ліворуч, 12 праворуч. Знайомство з місцевістю може дати вам перевагу.
      • Де вас тримають? Перевірте якомога більше деталей свого оточення. Де виходи? Є камери, замок на дверях чи інші заходи безпеки? Чи є якісь перешкоди, наприклад, великий банк? Дізнайтеся, де ви знаходитесь, і зберіть інформацію, яка може бути корисною, якщо ви вирішите втекти.
    • Спостерігайте за собою:
      • Ви поранені?
      • Як ви пов'язані чи обмежені іншим чином? Скільки у вас свободи пересування?
  4. Спробуйте з’ясувати, чому вас викрали. Існують різні мотиви для викрадення людей - від сексуального насильства до викупу до політичної влади. Те, як ви поводитесь із викрадачами, і чи ризикуєте ви втекти, частково залежить від мотивації ваших викрадачів. Якщо вони тримають вас за викуп або домовляються про звільнення в’язнів, ви, мабуть, коштуєте їм більше живими, ніж мертвими. Однак, якщо вас схопив серійний вбивця або сексуальний злочинець, або якщо вас викрали в помсту за політичні чи військові дії, ваш викрадач, ймовірно, планує вас вбити. Виходячи з цієї інформації, ви повинні вирішити, чи слід намагатися втекти і коли.
  5. Залишайтеся в режимі виживання. Будьте позитивні і пам’ятайте, що більшість жертв викрадення людей виживають - ви самі маєте найкращі шанси. Тим не менш, вам потрібно підготуватися до тривалого ув’язнення. Деякі заручники утримуються роками, але залишаються позитивними, грають у гру і врешті-решт звільняються. Живи по днях.
  6. Розслабте свого викрадача. Бути спокійним. Співпрацюйте (в розумних межах) зі своїм викрадачем. Не погрожуйте і не вступайте в насильство і не намагайтеся врятуватися, якщо для цього не настав час (див. Нижче).
  7. Зберігайте свою гідність. Як правило, комусь психологічно важче вбити, згвалтувати чи іншим чином заподіяти шкоду ув’язненому, якщо він залишається «людиною» в очах узурпатора. Не кляпайте, не благайте і не впадайте в істерику. Навіть не намагайся плакати. Не кидайте виклик своєму викрадачеві, але покажіть йому, що ви заслуговуєте на повагу.
  8. Спробуйте зв’язатися зі своїм викрадачем. Якщо ви можете встановити якийсь зв’язок зі своїм викрадачем, він / вона, як правило, неохоче завдасть вам шкоди.
    • Якщо ваш викрадач страждає якоюсь формою параноїчного психозу, найкраще, щоб ви зіткнулися з ним, як той, що не загрожує, але також уникайте будь-чого, що може сприйматися як маніпуляція (наприклад, спроба подружитися з ними), оскільки ці параноїчні марення є людьми ймовірно, припустити, що ви просто інша людина, яка планує проти них. Якщо вони відчувають, що втрачають контроль, вони можуть відповісти бурхливим спалахом. Не намагайтеся переконати їх у тому, що їхні марення безпідставні, тому що вони можуть розлютитися, і в будь-якому випадку вони навряд чи вам повірять (з їхньої точки зору, їхні марення мають цілковитий сенс і здаються реальністю).
  9. Уникайте образи викрадача або розмов на потенційно делікатні теми. Вам може здатися, що ваш викрадач - жалюгідна, огидна людина. Поки в'язні у фільмах іноді виходять з таких заяв, тримайте ці думки в собі. Більше того, як і в більшості бесід з людьми, яких ви не знаєте, політика не є гарною темою для розмов, особливо якщо вас утримують терористи або заручники, які мають політичну мотивацію.
  10. Уважно слухати. Дбайте про те, що має сказати ваш викрадач. Не покровительствуйте їм, але будьте співчутливі, і вони почуватимуться більш комфортно і доброзичливіше до вас. Хороший слухач також може допомогти вам зібрати інформацію, яка може бути корисною для втечі або допомогти поліції заарештувати викрадача після звільнення.
    • Зверніться до сімейних почуттів ваших викрадачів. Якщо у вас є діти, а також у вашого викрадача, ви вже маєте потужний зв’язок. Ваш викрадач може, ймовірно, "поставити себе у вашому положенні", усвідомивши вплив бути викрадення людей або смерть бути сім'я. Якщо у вас є фотографії вашої родини, подумайте про те, щоб показати їх одному або кільком вашим викрадачам, коли для цього буде час.
  11. Спробуйте спілкуватися з іншими ув'язненими. Якщо вас утримують з іншими ув'язненими, поговоріть з ними якомога безпечніше. Якщо ви будете звертати увагу один на одного і матимуть інших, з ким поговорити, з вашим полоном буде легше впоратися. Можливо, ви також зможете спланувати ефективну втечу разом. Залежно від ситуації, ваші комунікації, можливо, доведеться тримати в таємниці, і якщо вас затримують тривалий час, ви можете розробити коди та сигнали.
  12. Слідкуйте за часом і намагайтеся розрізнити шаблони. Слідкуючи за часом, ви можете встановити процедури, які дозволять вам зберегти свою гідність і розсудливість. Це також може допомогти вам спланувати та здійснити втечу, якщо ви зможете виявити закономірності того, коли ваш викрадач приходить і йде, і як довго його немає. Якщо годинників немає, докладайте усвідомлених зусиль, щоб відстежувати час. Якщо ви бачите сонячне світло, це буде досить легко, але в іншому випадку ви можете прислухатися до змін активності зовні, помітити відмінності в рівні свідомості викрадача, спробувати виявити різні запахи їжі або шукати інші підказки.
  13. Залишайтеся розумово активними. Подумайте, що ви будете робити, повернувшись додому. Ведіть у своїй голові розмови з друзями та коханими. Робіть ці речі свідомо, щоб не збожеволіти - ви тримаєте себе такими здоровими. Полонення може бути нудним і нудотним. Важливо кинути виклик своєму розуму, щоб ви залишались здоровими, але також щоб ви могли раціонально думати про втечу. Робіть завдання з математики, думайте про загадки, намагайтеся переказувати відомі вам вірші, співайте тексти пісень; роби все, що можеш, щоб тримати себе зайнятим та розумово гострим.
  14. Залишайтеся фізично активними. Підтримати форму у полоні може бути важко, особливо коли пов’язані, але важливо робити це якомога більше. Перебування у хорошій фізичній формі може допомогти вам уникнути і підтримувати вас у хорошій формі під час ув’язнення. Знайдіть способи пересування, навіть звичайною мотузкою, віджиманнями, або навіть штовханням або розгинанням рук.
  15. Попросіть дрібних ласк. Якщо ви очікуєте тривалого ув’язнення, ви просите дрібниць. Наприклад, попросіть більш товсту ковдру або газету. Зберігайте запити невеликими, принаймні спочатку, і не робіть їх швидко підряд. Ви можете зробити свій полон більш комфортним і зробити себе більш людяним в очах викрадачів.
  16. Не помічайте. Коли вас тримають разом з іншими ув'язненими, ви не хочете виділятися, особливо як особа, що порушує проблеми.
  17. Слідкуйте за попереджувальними знаками. Якщо ваші викрадачі вирішать вбити вас, дізнайтеся це якомога швидше, щоб ви могли спланувати втечу. Якщо вони раптом перестануть годувати вас, якщо будуть ставитися до вас жорсткіше (і `` знелюднити '' вас), якщо вони раптом здадуться відчайдушними або переляканими, або якщо інші заручники звільнені, але ваші викрадачі не збираються вас звільняти, тоді будьте готові робити те, що можете. Якщо вони раптом зупиняються, щоб приховати свою особу в масках тощо, це дуже сильний знак того, що вони планують вас вбити, тож виходьте якнайшвидше.
  18. Спробуйте врятуватися лише тоді, коли для цього підходить час. Коли настав час для втечі? Іноді найбезпечніше - просто дочекатися звільнення чи порятунку. Але коли складеться правильна ситуація - якщо у вас хороший план і ви майже впевнені, що зможете успішно врятуватися - вам слід скористатися нагодою. Вам також слід спробувати врятуватися, навіть якщо ваші шанси непогані, якщо ви достатньо впевнені, що викрадачі вас вб'ють.
  19. Тримайтеся осторонь, якщо робиться спроба порятунку. Ура, кіннота прибула! Перш ніж надто хвилюватися, майте на увазі, що, окрім перших декількох хвилин викрадення, найнебезпечнішим часом є спроба порятунку в ситуації із заручниками. Ваші викрадачі можуть впасти у відчай і спробувати використати вас як щит, або вони можуть просто вирішити вбити заручників. Навіть якщо викрадачів застає зненацька, ви можете бути вбиті діями поліції або солдатів, які можуть використовувати вибухівку та важку вогневу силу для входу в будівлю. Під час спроби порятунку спробуйте сховатися від своїх викрадачів, якщо це можливо. Тримайтеся низько і захищайте голову руками, або спробуйте потрапити за захисний бар’єр (наприклад, під стіл чи стіл, або у ванну). Не робіть різких рухів при в’їзді озброєних рятувальників.
  20. Ретельно дотримуйтесь інструкцій рятувальників. Ваші рятувальники на межі і, швидше за все, будуть стріляти першими, а потім задавати питання. Виконуйте будь-які накази, які вони дають. Якщо вони кажуть усім лягти на підлогу або покласти руки на голову, зробіть це. Ваші рятувальники можуть навіть зв’язати вас на застібках-блискавках або наручниках, коли вони починають визначати, хто є заручниками, а хто викрадачем. Будьте спокійні та спокійно поставте рятувальників.

Поради

  • Якщо ви знаходитесь у багажнику машини, спробуйте врятуватися. Якщо ви не можете вийти, розірвіть або штовхніть панель до стоп-сигналів і вимкніть ліхтарі. Потім ви можете витягнути руку і попередити автомобілістів, що ви в ній. Якщо вам не вдається вимкнути світло, зробіть електропроводку, щоб поліція швидше зупинила машину. Продовжуйте дзвонити на допомогу і тріскайте кришку багажника, якщо машина зупиняється або їде повільно. Спробуйте добре оглянути своє оточення, щоб з’ясувати, де ви знаходитесь.
  • Якщо ви іноземець у ворожій країні або потрапили в полон під час воєнного часу, розгляньте наслідки втечі. По-перше, якщо люди не допомагають тобі чи ще гірше, якщо вони, ймовірно, допоможуть твоїм викрадачам, не слід намагатися втекти. Також можливо, особливо під час активного конфлікту, вам безпечніше там, де ви перебуваєте, ніж якщо б вам вдалося врятуватися. Уважно зважте своє рішення, адже залишення викрадачів може бути початком випробувань.
  • Якщо вас змушують сісти в машину, відкрийте двері і виходьте, якщо це можливо. Якщо ви не можете вийти з машини, спробуйте вкласти щось у систему запалювання, перш ніж викрадач вставить ключ, або витягніть ключ і вставте щось. Кнопка на вашому одязі, шматок металу, паличка або гумка з рота можуть ефективно перешкодити викрадачеві вставити ключ і завести машину.
  • Не забудьте співпрацювати і співпереживати вашим викрадачам, але лише в розумних межах. Протягом тривалих періодів ув’язнення ув'язнені можуть розвинути так званий "стокгольмський синдром", при якому вони починають ідентифікуватися зі своїми викрадачами, іноді аж до того, щоб допомогти своїм ув'язненим здійснити злочини або уникнути покарання.
  • Якщо можливо, пов'яжіть руки перед собою. Простий спосіб звільнити манжети - це зробити кулак і тримати зап’ястя нарізно. Якщо ви зав'язані на блискавці або рука пов’язана мотузкою, це може бути дуже ефективно.
  • Якщо вас викрали, спробуйте підняти галас або витягніть телефон, щоб було схоже, що ви викликаєте поліцію. Якщо нічого не виходить, спробуйте підняти пальцями пальці. Це має дати вам час, щоб безпечно втекти.
  • Якщо є більше однієї людини, спробуйте домовитись про хороші стосунки, особливо якщо вони не є "лідером". Втекти легше, якщо вони співчувають тобі.
  • Якщо вас тримають або зв’язують, не забудьте напружити м’язи, оскільки це послабить манжети навколо тіла. Як тільки вони підуть, ви можете дозволити їм розслабитися. Тоді буде легше вибратися з ланцюгів.
  • Відбиваючись, спробуйте зачепити палець за око, ніздрю або рот. Деякі люди запобігали зґвалтуванню сечовипусканням або дефекацією під час нападу.

Попередження

  • Майте на увазі, що якщо вас знову спіймають після першої спроби втечі, ви, ймовірно, не отримаєте ще одного шансу врятуватися - змусьте це спрацювати.
  • Не будь самовпевненим. Позитивне ставлення важливо, але коли ти захоплюєшся, а потім підводиш, важко залишатися позитивним. Коли ваші викрадачі почнуть говорити про ваше звільнення, сприйміть це з достатньою кількістю солі.Не підводити себе.
  • Будьте обережні, розмовляючи з іншими ув’язненими, особливо щодо втечі або будь-якої секретної інформації, яка може бути у вас. В'язень може сказати вам, щоб ви викрадачів біли ногами, або хтось із "в'язнів" насправді може бути шпигуном ваших викрадачів.
  • Не намагайтеся зняти пов’язку чи маску ні з себе, ні з викрадача. Якщо викрадач не хоче, щоб ви його бачили, це може бути хорошим знаком: він / вона, можливо, планує звільнити вас і не хоче, щоб ви могли його / її ідентифікувати. Однак, якщо ви бачите його або її, він / вона може прийняти рішення вбити вас, оскільки ви можете його / її ідентифікувати.
  • Будьте обережні, що скажете своїм викрадачам. Якщо вони тримають вас за викуп або як політичне забезпечення, найкраще, якщо вони вважають вас багатим або важливим, навіть якщо ви цим не є. Однак, якщо вони викрали вас, щоб вбити вас у помсту за якісь політичні дії, тоді ви хочете виглядати дуже незначним і незаангажованим, навіть якщо ви цим не займаєтесь. Дуже важливо встановити мотивацію своїх викрадачів, щоб ви могли визначити, що їм говорити, а що - не.
  • Спроби зателефонувати за номером 911 або зв’язатися з поліцією можуть призвести до того, що ваш викрадач (и) розлютиться і може завдати шкоди іншим людям у в’язниці. Робіть це непомітно.
  • Ваш зловмисник, швидше за все, буде дуже злий, якщо ви будете відбиватися, особливо якщо ви пораните його. Застосовуйте силу лише тоді, коли вважаєте, що у вас є великі шанси врятуватися, і не стримуйтеся, намагаючись поранити зловмисника - будьте якомога підлішими та могутнішими. Обов’язково потрібно врятуватися, якщо ви приголомшили викрадача, бо, якщо вас спіймають, він / вона злиє на вас свій гнів.