Проведіть співбесіду

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 8 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як провести співбесіду | Как провести собеседование — Урок 6 Work.ua
Відеоролик: Як провести співбесіду | Как провести собеседование — Урок 6 Work.ua

Зміст

Проведення співбесіди - це не те, про що слід подумати з легкістю. Наймання не тієї людини може бути дуже надокучливим і дорогим. Тож важливо використовувати співбесіди, щоб відокремити пшеницю від полови. Щоб отримати хороше уявлення про потенційно підходящого кандидата, вам слід провести дослідження, поставити правильні питання та створити добрі стосунки. Читайте далі, щоб дізнатися, як правильно проводити співбесіду.

Крок

Метод 1 з 3: Будьте готові оцінити кандидата

  1. Проведіть попереднє дослідження. Ви маєте резюме та отримати супровідний лист, зміст якого, як кажуть, базується на фактах. Перш ніж кандидат відвідає офіс, вам слід витратити час, щоб підтвердити інформацію, яку він / вона вам надав. На ринку праці існує велика конкуренція, тому кандидати можуть просто подати своє резюме. трохи загуснути. Вони роблять це в надії отримати фору для цих десятків інших заявників. Якщо ви проводите дослідження заздалегідь, ви можете добре підготуватися до співбесіди. Ви зможете задавати добре поінформовані запитання, тому вам не доведеться імпровізувати із загальними питаннями.
    • Зверніться до посилань, наданих заявником. Задавайте запитання, зосереджені конкретно на інформації у резюме та супровідний лист.
    • Почніть пошук в Інтернеті. Погугліть для нього / неї та перевірте LinkedIn (якщо його / її профіль є загальнодоступним).
    • Якщо ви знаєте людей, які знають кандидата, попросіть у них інформацію про кар’єрний шлях заявника.
    • Дослідіть компанії, в яких кандидат працював. Таким чином ви можете дізнатись багато нового про те, що він / вона може запропонувати.
  2. Добре знайте, які якості ви шукаєте у кандидаті. Мета співбесіди - дізнатись більше про особистість кандидата. Ви також зможете визначити, чи відповідає він / їй. Це ваш шанс дізнатись про кандидата більше, ніж він / вона представив на папері. Можливо, ви просто опитуєте п’ятьох людей, які мають однакову освіту та досвід. Тому доцільно подумати трохи глибше над тим, що ви шукаєте у своєму потенційному новому співробітнику. Який тип людини добре зробив би цю роботу? Як хтось міг відрізнити себе від решти?
    • Шукаєте когось із сильною особистістю, хто намагається розсунути традиційні межі? Чи було б краще знайти серйозний, працьовитий тип? Хтось, хто завжди виконує роботу вчасно? Спробуйте з’ясувати, який стиль роботи ви шукаєте.
    • Вам потрібен той, хто копається в деталях, або хтось, хто пам’ятає про загальну картину?
    • Подумайте про людей, які виконували ці завдання в минулому. Що працювало, а що ні?
    • Добре ладнати з кимось не є вагомою причиною найняти когось; ви повинні мати можливість довіряти, що кандидат зробить хорошу роботу. Є багато людей, які справляють гарне перше враження, але здаються, коли робота починається.

Метод 2 з 3: Проведіть співбесіду

  1. Почніть із кількох загальних питань. Після того, як ви представились, ви можете почати задавати загальні запитання, спрямовані на вилучення інформації з резюме. та перевірити супровідний лист. Це допомагає вам і кандидату розігрітися, щоб ви могли потім легше зробити крок до більш глибоких, складних питань. Переконайтесь, що відповіді кандидата збігаються з тим, що ви дізналися з вашого дослідження.
    • Запитайте людину, як довго вона працювала у свого попереднього роботодавця та чому вона їде.
    • Попросіть кандидата описати свою колишню посаду.
    • Запитайте кандидата про відповідний досвід роботи.
  2. Задавайте поведінкові запитання. Ви можете дізнатись більше про те, як кандидат вирішує професійні ситуації. Ви можете зробити це, попросивши його / її приклади, в яких він / вона виявляв навички та якості, які ви шукаєте. Відповіді на ці типи запитань розкриють багато нового про його стиль роботи та можливості. Доведено, що поведінкові запитання також дають правдиві відповіді - це тому, що відповіді ґрунтуються на конкретних прикладах минулого.
    • Зосередьте свої запитання конкретно на навичках. Наприклад, виберіть: "Чи доводилося вам коли-небудь використовувати свою творчість, щоб знайти рішення складної маркетингової проблеми?" Якби ви просто запитали, чи кандидат був креативним, відповідь, швидше за все, не забезпечила б бажаного обсягу інформації.
    • Питання щодо поведінки також можуть багато сказати вам про характер заявника. Наприклад, зіткнення кандидата з етичними дилемами може дати цікаві відповіді.
  3. Поставте кандидата перед блоком. Є інтерв’юери, які вирішили трохи збентежити кандидата. Таким чином ви зможете побачити, як ця людина справляється зі стресом. Якщо ви також можете зіткнутися з подібними ситуаціями на роботі, не завадить знати, чи може кандидат з ними впоратися.
    • "Чому ми повинні найняти вас?" є класичним стресовим питанням. Однак багато кандидатів готуються до цього питання заздалегідь. Тому ви можете зробити питання трохи більш гострим: "Я бачу, що у вас немає досвіду написання прес-релізів. Чому, на вашу думку, ви підходите для PR-посади?"
    • Ви можете глибоко запитати кандидата про те, чому він більше не працює у свого попереднього роботодавця. Те, як кандидат відповідає на це запитання, може багато сказати вам про його / її здатність справлятися з тиском.
    • Ви також можете використовувати гіпотетичні запитання на кшталт: "Що б ви зробили, якби побачили колегу, який діє неетично?" Ці типи запитань також можуть дати цікаві відповіді.
  4. Дайте кандидату можливість задавати питання. Більшість людей готують перелік розумних питань, які слід задати інтерв’юеру перед інтерв’ю. Тож переконайтесь, що ви самі добре підготовлені і можете дати правильні відповіді. Якщо кандидат заявляє, що у нього / неї немає питань, це теж щось говорить. Ви можете запитати себе, чи справді кандидат чекає на роботу у вашій компанії.
    • Переконайтеся, що ви можете надати конкретну інформацію кандидату. Розглянемо, наприклад, робочий час, зарплату, конкретні посадові інструкції та інші речі. Обов’язково підготуйте свою відповідь. Звичайно, ви завжди можете сказати: "До цього ми дійдемо пізніше".
    • Якщо кандидат запитує вас, які у нього / її шанси на успіх, не ставте його / її на лінію - якщо ви не впевнені на 99%, що запропонуєте йому роботу.
  5. Поясніть кандидату, якими будуть наступні кроки. Повідомте йому / їй, що ви зв’яжетесь із ним через кілька днів або тижнів. Подякуйте кандидату за візит, встаньте та потисніть йому руку. Це свідчить про те, що співбесіда закінчена.

Метод 3 із 3: Застосовуйте ефективні стратегії

  1. Обов’язково дотримуйтесь закону. Законодавство забороняє дискримінацію заявника за кольором шкіри, статтю, релігією, віком, інвалідністю, вагітністю, етнічною приналежністю та / або іншими факторами. Не ставте питань, спрямованих на отримання інформації в цих сферах. Ось декілька запитань, які задають багато інтерв’юерів, але насправді їх задавати не слід:
    • Не слід питати жінку, чи вагітна вона чи планує створити сім’ю через кілька років.
    • Не питайте, відвідує кандидат кандидат або яку релігію він / вона дотримується.
    • Не питайте віку.
    • Не питайте про проблеми зі здоров'ям, які можуть вплинути на працездатність.
  2. Не говори багато. Якщо ви продовжуєте блукати про себе чи компанію, кандидат не буде включений. Вам може здатися, що у вас було чудове співбесіду, але ви дізнаєтесь, що взагалі не отримали жодної нової інформації. Задайте провідні запитання та переконайтеся, що кандидат більшу частину часу говорить.
  3. Побудувати зв’язок. Ви зможете отримати більше інформації від кандидата, якщо будете доброзичливі, теплі та відкриті. Жорстке ставлення може змусити людей закрити роботу та / або відповісти на ваші запитання досить обережно. Заохочуйте відкритість та чесність мовою свого тіла. Посміхніться і киньте кандидату. Не здригайтеся, якщо кандидат починає заїкатися або має проблеми з відповіддю на питання.
  4. Добре представляйте свій бізнес. Знайте, що кандидат також має контроль над тим, приймати роботу чи ні. Якщо ви погано демонструєте компанію чи себе, знайдуться люди, які відхилять пропозицію. У вас немає всього, що відповідає - тож і не поводьтеся так.
  5. Робіть нотатки та переглядайте відповіді. Запишіть важливу інформацію під час розмови, щоб ви могли перепровірити її, якщо це необхідно. Якщо кандидат повідомляє вам деталі про великий проект, який він / вона виконав для попереднього роботодавця, не соромтеся зателефонувати за посиланням, щоб перевірити, чи це насправді сталося.

Поради

  • Деякі люди погано справляють перші враження. Спробуйте сформулювати свої запитання таким чином, щоб вони могли витягнути тихих, сором’язливих людей з оболонок - це може бути просто так, що ці люди висококваліфіковані та кваліфіковані. Якщо за столом у вас балакун, не спокушайтеся його жартами та анекдотами; а нехай кандидат подає конкретні приклади своїх навичок та досягнень