Протидіяти жирній шкірі

Автор: John Pratt
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК НАВСЕГДА ИЗБАВИТЬСЯ ОТ ЖИРНОГО БЛЕСКА ЛИЦА
Відеоролик: КАК НАВСЕГДА ИЗБАВИТЬСЯ ОТ ЖИРНОГО БЛЕСКА ЛИЦА

Зміст

Ваша шкіра обличчя природним чином виробляє жир, який також називають шкірним салом, для захисту, але що, якщо ваша шкіра занадто жирна і ви хочете боротися з нею? Жирна шкіра може спричинити прищі, і це може привести вас до самосвідомості, але, на щастя, є кілька простих способів доглядати за шкірою обличчя, щоб зробити її менш жирною.

Крок

Спосіб 1 з 5: Очищення обличчя

  1. Використовуйте м’яке миючий засіб для обличчя. Вимийте обличчя м’яким миючим засобом, щоб воно не дратувалося. Якщо ви використовуєте занадто сильні засоби, шкіра насправді може стати більш жирною, оскільки вона буде виробляти більше жирів, щоб компенсувати виведення всіх природних жирів.
    • Якщо м’який засіб для чищення недостатньо ефективний, ви можете спробувати продукт із перекисом бензоїлу, саліциловою кислотою, гліколевою кислотою або бета-гідроксикислотою.
  2. Використовуйте тонер лише на жирних ділянках шкіри. Якщо ви нанесете тонер на все обличчя, у вас можуть з’явитися сухі плями, які будуть лущитися або червоніти. Зосередьтеся лише на маслянистих частинах і залиште нормальні та сухі частини в спокої.
  3. Використовуйте в’яжучі прокладки, коли ви в дорозі. В’яжучі прокладки можуть бути корисні для видалення жиру з шкіри, коли ви не можете мити обличчя. Покладіть кілька у сумку або покладіть їх на роботу, якщо у вас часто з’являється жирна шкіра протягом дня.
  4. Не використовуйте зволожуючі креми, що містять олії, такі як вазелін або масло ши. Ці інгредієнти роблять шкіру більш жирною. Перш ніж купувати зволожуючий крем, уважно прочитайте інгредієнти на упаковці.
  5. Виберіть зволожуючий крем, який містить диметикон. Шукайте безмасляний зволожувач, який містить диметикон замість вазеліну (вазеліну). Зволожуючі креми з диметиконом дають матуючий ефект, тоді як ваша вазелінова шкіра швидше за все сяє.
  6. Виберіть зволожуючий крем, який не буде закупорювати пори або викликати прищі. Який би зволожуючий крем ви не вибрали, переконайтесь, що він не закупорює пори та не викликає вугрів, оскільки він рідше спричиняє прориви.
  7. Не використовуйте занадто багато зволожуючого крему. Спочатку нанесіть на обличчя тонкий шар зволожуючого крему, а потім вирішіть, чи потрібно вам більше. Почніть з кількості нуту, додайте більше, якщо після нанесення шкіра все ще відчуває сухість.
  8. Спробуйте різні зволожувачі, поки не знайдете той, який вам подобається. Якщо зволожуючий крем добре підходить комусь із жирною шкірою, це не обов’язково для вас.
    • Якщо друг рекомендує вам товар або ви читали відгук про зволожуючий крем, спробуйте отримати зразок перед покупкою. Відділ візажу в універмазі часто дає безкоштовні зразки, якщо ви приємно запитаєте.

Метод 3 з 5: Нанесіть макіяж

  1. Використовуйте матуючу грунтовку. Після того, як ви очистили шкіру та застосували зволожуючий крем, нанесіть на обличчя матуючий праймер. Матуючі грунтовки допомагають вбирати надлишки жиру з вашої шкіри протягом дня.
  2. Вибирайте безмасляний макіяж, який не забиватиме пори. Шукайте тональний крем, пудру, рум'яна та бронзатор, які не містять олії та не забивають пори. Ці продукти не дадуть вам жирної шкіри і не будуть закупорювати пори.
  3. Використовуйте порошок на мінеральній основі. За допомогою великої щітки для пудри нанесіть на обличчя легкий шар порошку на мінеральній основі. Порошок на мінеральній основі запобігає появі на обличчі «млинця» макіяжу. Візьміть з собою порошок, щоб ви могли торкатися його протягом дня.
  4. Використовуйте весь макіяж економно. Використовуйте лише невелику кількість кожного продукту, щоб не наносити занадто багато макіяжу на обличчі. Легкі шари гарантують, що ваша шкіра може продовжувати дихати, так що ваша шкіра буде виробляти менше жиру.

Метод 4 з 5: Зміна звичок для менш жирної шкіри

  1. Уникайте продуктів, які дають вам жирну шкіру. Їжа з високим вмістом жиру, цукру та солі може спричинити жирність шкіри. Молочні продукти та продукти з білого борошна також сприяють жирності шкіри. Уникайте цих продуктів або обмежуйте їх споживання, щоб ваше обличчя було менш жирним.
  2. Їжте продукти, які допомагають при жирній шкірі. Продукти з високим вмістом клітковини, такі як бобові, фрукти, овочі та цільні зерна, допомагають проти жирної шкіри. Зелені листові овочі та цитрусові особливо ефективні проти жирної шкіри. Готуйте овочі без олії, готуючи їх на пару або відварюючи.
  3. Пийте багато води. Вода допомагає підтримувати шкіру у зволоженому стані та виводить токсини з організму. Вживання достатньої кількості води щодня може допомогти контролювати жирну шкіру.
  4. Зменшити стрес. Стрес змушує ваше тіло виробляти кортизол, що може призвести до більшого вироблення шкірного сала. Щоб зменшити стрес, ви можете додати до свого повсякденного дня деякі методи розслаблення, такі як медитація, йога або дихальні вправи.

Метод 5 з 5: Лікування дерматологом

  1. Поговоріть з дерматологом. Якщо у вас все ще є проблеми з жирною шкірою, дерматолог може призначити ліки або засоби для догляду для контролю вироблення шкірного сала на обличчі.
  2. Запитайте про місцеве лікування ретиноїдів. Дерматолог може призначити ретиноїдний крем для жирної шкіри та вугрів. Однак таке лікування діє лише у 20-30% пацієнтів.
  3. Запитайте про гормональну терапію. У жінок може розвинутися жирна шкіра через коливання гормонів. У деяких випадках протизаплідні таблетки можуть зменшити жирність шкіри та боротися з прищами.
  4. Запитайте про хімічний пілінг. Пілінг альфа-гідрокси або гліколевої кислоти - це засіб для видалення надлишків жиру зі шкіри. На жаль, результати цих процедур є лише тимчасовими, але дерматолог може поєднувати пілінг з іншими методами для досягнення максимальних результатів.
  5. Попросіть Роаккутан. Роаккутан є дуже ефективним ліками для жирної шкіри та вугрів, і його витягують з вітаміну А. Більшості пацієнтів потрібно приймати Роаккутан протягом 15-20 тижнів. Жінки, які вагітні або планують завагітніти, не повинні приймати Роаккутан, оскільки це може призвести до вроджених вад розвитку.

Поради

  • Візьміть з собою тканини, щоб ви могли стирати надлишки жиру з обличчя протягом дня.
  • Змінюйте свій розпорядок дня сезонно. Влітку ваша шкіра може бути жирнішою, ніж взимку, тому зверніть увагу на те, як виглядає ваша шкіра, коли змінюються пори року, і ви можете відповідно відрегулювати свій розпорядок дня.
  • Подивіться, чи можете ви знайти засіб, що є зволожуючим кремом, сонцезахисним кремом та основою все в одному, тоді вам не потрібно накладати стільки шарів.