Правильно використовуйте розділові знаки англійською мовою

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Основы содержания KDP A + | Это меняет правила игры | Часть 1
Відеоролик: Основы содержания KDP A + | Это меняет правила игры | Часть 1

Зміст

З ростом Інтернету, появою мови в Інтернеті та збільшенням трафіку SMS все більше людей забувають, як правильно використовувати розділові знаки англійською мовою. Ви хочете написати хороший есе для свого курсу англійської мови або подати ідеально закінчену та бездоганно написану пропозицію своєму начальнику? У цих випадках важливо, щоб ви знали, як правильно використовувати розділові знаки. Використання розділових знаків в англійській мові часто таке саме, як у голландській, але (на жаль) іноді дещо відрізняється. Подумайте про цю статтю як про аварійний курс з пунктуації англійської мови та перейдіть до кроку 1 нижче, щоб розпочати!

Крок

Частина 1 з 8: Правильне використання великих літер

  1. Завжди починайте речення з великої літери. Якщо ви не поет-авангардист, вам доведеться писати великі літери кожним без винятку реченням. Заголовна літера - це, як правило, більший варіант звичайної букви, але є винятки (наприклад, "q" і "Q").
    • Ось приклад хорошої великої літери на початку речення:

      С.він запросив її подругу після школи.


  2. Пишіть власні імена та назви великими літерами. Окрім речень, слід також писати власні імена та заголовки з великих літер. Власні імена - це офіційні імена певних людей, місць та речей. Титули є особливим типом власних назв і стосуються офіційних назв творів мистецтва, таких як книги, фільми та п'єси, та установ, географічних районів та багато іншого. Дворянські титули, предикати та інші титули (Її Величність, пан президент тощо) також охоплюються цим правилом.
    • Назви та власні іменники, що складаються з кількох слів, повинні писати великі літери кожного слова, за винятком коротких слів та статей, таких як "the", "an", "та" тощо. Перше слово заголовка завжди має бути написано великими літерами.
    • Ось кілька прикладів гарного використання великих літер для власних імен та назв:

      Г.enghis К.Хан швидко став наймогутнішою людиною в Росії aся, якби не світ.


      На її думку, Питанняua Р.улюбленим музеєм оберти у світі є С.mithsonian, яку вона відвідала під час своєї поїздки В.Ашингтон, Д..C.., минулого року.

  3. Використовуйте великі літери для скорочень. Скорочення - це слово, що складається з першої літери кожного слова у довгій власній назві чи назві. Абревіатури часто використовуються для скорочення довгих власних іменників, оскільки незручно використовувати повний власний іменник кожного разу. Різні літери абревіатури іноді розділяються крапками, але це не завжди так.
    • Ось приклад скорочень, написаних великими літерами:

      C.I.A та АНБ є лише двома з США "s багатьох спецслужб.


Частина 2 з 8: Використання розділових знаків у кінці речень

  1. Використовуйте крапку в кінці комунікативних та пояснювальних речень. Кожне речення має принаймні один розділовий знак - той, що в кінці. Розділовий знак, який найчастіше використовується в кінці речення, - крапка ("."). Ця проста точка використовується в кінці однієї заявне речення вказувати. Більшість речень - це комунікативні речення. Будь-яке речення, яке повідомляє факт, пояснює чи описує ідею, є реченням, що повідомляє.
    • Ось приклад, коли крапка вживається правильно в кінці речення:

      Доступність комп’ютера надзвичайно зросла за останні кілька років.

  2. Використовуйте знак питання в кінці запитання. Знак питання ("?") У кінці речення вказує на те, що це питальне речення або питання. Використовуйте цей розділовий знак у кінці всіх запитань та запитів.
    • Ось приклад, коли знак питання правильно вживається в кінці речення:

      Що зробило людство щодо зростаючої стурбованості глобальним потеплінням?

  3. Використовуйте знак оклику в кінці окличного речення. Знак оклику ("!") Підказує хвилювання або сильний акцент у попередньому реченні. Знак оклику також використовується в кінці вигуку або крику - короткий вираз напружених почуттів, який часто складається лише з одного слова.
    • Ось два приклади, коли знак оклику вживається правильно в кінці речення:

      Не можу повірити, наскільки складним був іспит!

      Ік! Ти мене налякав!

Частина 3 з 8: Використання коми

  1. Використовуйте кому, щоб позначити перерву або паузу в реченні. Кома (",") є дуже універсальним розділовим знаком - існує багато різних ситуацій, коли ви можете використовувати кому в тексті. Кома, мабуть, найчастіше використовується для позначення підрядного речення або доповнення - переривання у реченні, що надає більше інформації про предмет цього речення.
    • Ось приклад, коли коми використовуються для позначення розриву в реченні:

      Білл Гейтс, генеральний директор Microsoft, є розробником операційної системи, відомої як Windows.

  2. Використовуйте кому між різними елементами в переліку. Кома також часто використовується для відокремлення різних елементів у переліку. Зазвичай ви використовуєте кому після кожного елемента та між передостаннім елементом та сполучником.
    • Однак багато авторів опускають кому перед сполучником (також його називають послідовною комою або оксфордською комою), оскільки сполучник типу "і" вже уточнює значення переліку, незалежно від того, чи використовується кома перед сполучником. .
    • Ось два приклади, коли в переліку використовуються коми - одна з оксфордською комою і одна без:

      У кошику з фруктами були яблука, банани та апельсини.

      Комп'ютерний магазин був наповнений відеоіграми, комп'ютерним обладнанням та іншою електронною атрибутикою.

  3. За допомогою коми виділіть два чи більше прикметники, що описують іменник. Іноді кілька прикметників використовують послідовно для опису одного об’єкта з кількома властивостями. Це дещо схоже на використання коми для відокремлення різних елементів у переліку, але є один виняток - це так неправильно ставити кому після останнього прикметника.
    • Ось декілька прикладів правильного та неправильного використання коми під час відокремлення прикметників:

      ДОБРО - Потужний резонансний звук привернув нашу увагу.

      НЕПРАВИЛЬНО - Потужний, резонансний звук привернув нашу увагу.

  4. Використовуйте кому, щоб відокремити дві географічні області, одна область в межах іншої. Часто вказуються конкретні місця або райони, спочатку згадуючи найбільш точне місце розташування, а потім зменшуючи масштаб все далі і далі. Наприклад, ви можете звернутися до певного міста, спочатку згадавши про саме місто, потім про державу, в якій знаходиться це місто, потім про країну тощо. Після кожного географічного елемента ви ставите кому. Зверніть увагу, що ви також використовуєте кому після останній географічний елемент, якщо речення продовжується після цього.
    • Ось два приклади правильного використання коми під час називання географічних районів:

      Я родом з Холи, округ Тана-Рівер, Кенія.

      Лос-Анджелес, Каліфорнія, є одним з найбільших міст США.

  5. Комою відокремте вступне речення від решти речення. Вступне речення (яке зазвичай складається з одного або декількох прийменникових об’єктів) коротко вводить речення та надає інформацію про контекст речення, але не є частиною предмета речення чи вислову. Тому вступне речення слід відокремлювати від головного речення комою.
    • Ось два приклади речень, де вступне речення відокремлюється комою від решти речення:

      Після вистави ми з Джоном вийшли вечеряти.

      На спинці мого дивана пазурі мого кота повільно вирізали великий отвір.

  6. За допомогою коми виділіть два основні речення. Якщо речення складається з двох основних речень, це просто означає, що ви можете розділити речення на два окремі речення, зберігаючи початкове значення. Якщо ваше речення складається з двох основних речень, розділених сполучником (наприклад, і, зола, але, для, ні, так або ще), а потім поставити кому перед сполучником.
    • Ось два приклади речень, які складаються з кількох основних речень:

      Райан вчора пішов на пляж, але забув сонцезахисний крем.

      Рахунки за воду, як правило, зростають влітку, оскільки люди спечать у спекотні та вологі дні.

  7. Використовуйте кому, звертаючись до когось безпосередньо. Привертаючи увагу когось, згадуючи його ім’я на початку речення, відокремте ім’я людини від решти речення комою. Зверніть увагу, що цей тип коми рідко використовується в мові написання, оскільки це більше те, що ви робите, коли говорите. У письмовій мові часто використовують інші методи, щоб вказати, хто з ким розмовляє.
    • Ось приклад, коли до когось безпосередньо звертаються:

      Ембер, ти не міг би прийти сюди на мить?

  8. Використовуйте кому, щоб відокремити буквальну цитату від вступного речення. Після останнього слова поставте кому перед цитата, яка вводиться контекстом або описом до решти речення. З мінусів це ні потрібно ставити кому перед початком непрямої цитати або при перефразуванні змісту цитати без відображення цитати слово в слово. Крім того, зазвичай не потрібно використовувати кому, коли цитується лише частина висловлювання, що складається з кількох слів.
    • Ось приклад буквальної лапки, для якої потрібна кома:

      Поки я був у нього вдома, Джон запитав: "Хочеш щось з'їсти?"

    • Ось приклад непрямої лапки, для якої не потрібна кома:

      Поки я був у нього вдома, Джон запитав мене, чи не хочу я щось їсти.

    • Ось приклад одного частково буквальна лапка, де кома не потрібна через коротку довжину та спосіб використання цитати у реченні:

      За словами клієнта, адвокат був "ледачим і некомпетентним".

Частина 4 з 8: Використання двокрапки та крапки з комою

  1. Використовуйте крапку з комою для відокремлення двох основних речень, які тісно пов'язані між собою. Ви використовуєте крапку з комою майже так само, як крапка. З крапкою з комою вказується кінець головного речення та початок іншого речення в одному і тому ж реченні. Зверніть увагу, що якщо два основні речення дуже довгі або ускладнені, краще замість них використовувати одне точка використовувати.
    • Ось приклад правильного використання крапки з комою:

      Люди продовжують турбуватися про майбутнє; наша невдала економія ресурсів поставила світ під загрозу.

  2. Використовуйте крапку з комою для розділення елементів у складному переліку. Елементи в письмовому списку, як правило, відокремлюються комою, але для списків, які потребують пояснення або коментаря до одного або кількох елементів, ви можете використовувати крапки з комою у поєднанні з комами, щоб читач не плутався. Використовуйте крапку з комою для відокремлення різних елементів та їх пояснень; використовуйте кому між елементом та самим поясненням.
    • Ось приклад, коли крапки з комою правильно використовуються в переліку, інакше їх значення було б незрозумілим:

      Я ходив на шоу з Джейком, моїм близьким другом; його подруга Джейн; та її найкраща подруга Дженна.

  3. Для введення переліку використовуйте двокрапку. Однак будьте обережні, щоб не використовувати товсту кишку, якщо ви використовуєте звичайну серії перелічує. Обидва типи схожі, але не однакові. Зазвичай після слів використовується двокрапка наступні або нижче. Двокрапку використовуйте лише після повного речення, яке закінчується іменником.
    • Ось приклад, коли двокрапка використовується правильно таким чином:

      Професор дав мені три варіанти: повторно скласти іспит, прийняти додаткове залікове завдання або провалити клас.

    • Ось приклад, де двокрапка неправильно використовується:

      У великодньому кошику були: писанки, шоколадні кролики та інші цукерки.

  4. Використовуйте двокрапку, щоб представити нову ідею чи приклад. Двокрапка може також використовуватися після описового речення або пояснення, щоб вказати, що перелічується те, що описується або пояснюється. Це може допомогти думати про це як про введення переліку, що складається лише з одного елемента.
    • Ось приклад, коли двокрапка використовується правильно таким чином:

      Є лише одна людина, яка досить доросла, щоб пам’ятати це весілля: бабуся.

  5. За допомогою двокрапки виділіть частини заголовка. Деякі твори мистецтва, особливо книги та фільми, можуть мати довгі назви, розділені на розділи. У цьому випадку кожен заголовок буде після основного субтитри згаданий. Використовуйте двокрапку в кінці кожної "частини" заголовка, щоб відокремити кожен підзаголовок від решти заголовка.
    • Ось приклад, коли двокрапки використовуються таким чином, щоб розділити два довгі заголовки на частини.

      Улюблений фільм Фреда Володар кілець: Братство кільця, хоча Стейсі воліла його продовження, Володар кілець: Дві вежі.

Частина 5 з 8: Використання тире та тире

  1. Використовуйте дефіс, додаючи префікс до певних слів. Призначення цього дефіса - полегшити читання слова. Наприклад, якби ви опустили дефіс із такого слова, як переглянути, тоді було б переглянути стенд, який би заплутав читачів. Однак деякі слова не вимагають використання дефіса між префіксом і самим словом, наприклад повторити,попередній тест і скасувати. Якщо ви хочете знати, коли слід використовувати дефіс після префікса, використовуйте словник.
    • Ось приклад, де дефіс використовується правильно:

      Кара - його колишня дівчина.

  2. Використовуйте дефіси, складаючи кілька коротших слів. Якщо ви коли-небудь писали такі слова, як «позолочені», «обладнані радіолокацією» або «універсальні», ви використовували дефіс таким чином. Щоб скласти довге описове слово з двох або більше ізольованих коротших слів, використовуйте дефіси, щоб відокремити «частини».
    • Ось приклад використання тире для створення композиту:

      Сучасні газетні репортери швидко поспішали з останнім скандалом.

  3. Використовуйте дефіс, коли повністю пишете цифри. Поділіть тире два слова всіх чисел нижче ста. Будьте обережні, пишучи числа, що перевищують сто - якщо число вживається як прикметник, воно буде повністю писатись дефісами, оскільки всі складені прикметники мають дефіс (Це сотий епізод.). В іншому випадку використовуйте дефіс, лише якщо старше число містить число менше ста, як у Він дожив до ста двадцяти одного.
    • Не використовуйте "і" при повному написанні цифр, як у "Сума сто і вісімдесят ". Це поширена помилка в Сполучених Штатах Америки та Канаді, де слово" та "зазвичай пропускають. Однак слово" і "можна використовувати в інших англомовних країнах.
    • Ось два приклади, де дефіси використовуються відповідно до цифр нижче і вище 100:

      У колоді є п’ятдесят дві гральні карти.

      На упаковці рекламували тисячу двісті двадцять чотири петарди, але вона містила лише тисячу.

  4. Тирею робіть коротку перерву в реченні. Тире ("-" або "-") трохи довше тире і використовується для вказівки на раптову зміну думки, додатковий коментар або помітну особливість у реченні. Також його можна використовувати для невимушеного коментування, наприклад, для подальшого пояснення. Однак це повинно мати відношення до вироку. В іншому випадку використовуйте дужки. Майте на увазі, що решта речення все одно повинна звучати природно.
    • Щоб вирішити, чи слід використовувати тире, спробуйте видалити коментар між тире. Якщо це робить речення беззв’язним або не має сенсу, вам слід скоріше переписати його, замість того, щоб використовувати тире.
    • У британській англійській мові ви використовуєте пробіл перед і після тире.
    • Ось приклади правильного використання тире:

      Вступний пункт - це коротка фраза, яка йде - так, ви здогадалися - на початку речення.

      Це кінець нашого речення - або ми так думали.

  5. Дефісом розбийте слово в кінці рядка. Дефіс ("-") у наш час не часто використовується таким чином, але колись був загальним розділовим знаком на машинці, який використовувався для розриву довгого слова в кінці рядка. Цю систему все ще можна побачити в деяких книгах, але з появою програм обробки текстів це трапляється все рідше.
    • Ось приклад, де дефіс використовується для переносу слова в кінці рядка:

      Що б ще він не намагався, він просто не міг випустити з голови сюрпризу, що вибирає роман.

Частина 6 з 8: Використання апострофів

  1. Використовуйте апостроф разом із літерою s вказувати на володіння. Апостроф (" ") використовується по-різному для позначення володіння. Зверніть увагу на різницю у використанні апострофа для іменників однини та множини. Для іменника однини поставте апостроф перед" s "(S), тоді як у формі множини цього іменника ви ставите апостроф після "s" (s '). Для цього існує кілька додаткових правил, які ви можете знайти нижче.
    • Зверніть увагу на іменники, які завжди є множиною, наприклад діти і Люди - ось ви використовуєте Sхоча це іменники у множині.
    • Також слідкуйте за присвійними займенниками, які не вимагають вживання апострофа, наприклад її і його (його використовується лише при сутичках Це є і Це має). Їх є присвійним займенником, що не включає апостроф або s якщо це не предикативний прикметник. Тоді це стає їх.
    • Ось приклад, коли апостроф використовується для позначення володіння з іменником однини:

      Хом'якs водопровідну трубку потрібно поповнити.

    • Ось приклад, коли апостроф використовується для позначення володіння з іменником у множині:

      У зоомагазині хом'яки підстилку потрібно було поміняти.

    • Ось приклад, коли апостроф використовується для позначення володіння множиною іменника, що не закінчується на "s":

      Ці дітиРезультати тестів є найвищими в країні.

  2. Використовуйте апостроф, щоб скоротити два слова. Скорочення - це короткі поєднання двох слів. Не вдається стає наприклад не може, Це є стає його, джидж зігнувся стає ти і вони мають стає вони вже. Апостроф у кожному скороченні замінює літери, пропущені в одному або обох словах.
    • Обов’язково використовуйте присвійний займенник ваш і скорочення ти добре використаний - це один з них найпоширеніші помилки змішати їх!
    • Ось приклад, коли апостроф використовується для скорочення Це є і вказувати на володіння іменником однини, тоді як із присвійними займенниками (її, їх, його) правильно пропущено:

      Її друзі пояснили це його її ідея, а не їхня, поповнити хом'ячкаs водопровідної трубки та поміняйте її підстилку.

  3. Використовуйте одинарні лапки в звичайній котируванні, щоб визначити котирування в котируванні. Поодинокі лапки схожі майже на апострофи і використовуються для ідентифікації цитат в інших лапках. Використовуйте їх обережно - не забудьте закінчити будь-які лапки, якими ви починаєте цитату в кінці цитати.
    • Ось приклад цитати в цитаті:

      Алі сказав: «Анна сказала мені, Я не була впевнена, чи ти хочеш приїхати!

  4. Не використовуйте апостроф у поєднанні з s поставити іменник однини в множині. Це поширена помилка, якої слід уникати. Пам’ятайте, що апостроф використовується для позначення володіння, а не для позначення форм множини.
    • Ось приклади правильного та неправильного вживання апострофа:

      ДОБРО - яблуко → яблука

      НЕПРАВИЛЬНО - яблуко → яблука

Частина 7 з 8: Використання скісних рисок

  1. Використовуйте скісну риску між словами і і або, коли застосовно. Коса риса ("/") у фразі типу та / або вказує на те, що описані варіанти не є взаємовиключними.
    • Ось приклад правильного використання та / або:

      Для реєстрації вам знадобляться водійські права та / або свідоцтво про народження.

  2. Використовуйте косу риску, щоб позначити кінець рядка під час цитування пісні чи вірша. Скеші особливо корисні, коли важко відтворити оригінальне форматування вірша чи пісні пісні. Використовуйте пробіли перед косою рисою та після неї, використовуючи їх таким чином.
    • Ось приклад, коли скісні риски використовуються для позначення кінця рядка в тексті пісні:

      Веслуйте, веслуйте, гребте на човні / Акуратно вниз по потоку. / Весело, весело, весело, весело, / Життя як сон.

  3. Також використовуйте скісну риску навколо слова і замінити та зв’язати два іменники. Наскрізь і Замінивши його на скісну риску, ви вказуєте, що обидві можливості однаково важливі. Використовуйте похилі риси в міру, щоб підкреслити, коли і не хотів би - і щоб не заплутати читача. Ви можете зробити те саме на або, Як і в його її. Однак використовуйте немає коса риса для відокремлення головних речень.
    • Ось кілька прикладів того, як робити, а не використовувати скісну риску так:

      ДОБРО
      "У студента та сумісника дуже мало вільного часу".
      "Студент/у сумісника дуже мало вільного часу ".

      НЕПРАВИЛЬНО
      "Ви хочете піти до продуктового магазину, або ви віддаєте перевагу піти до торгового центру?"
      "Ви хочете піти до продуктового магазину / чи хотіли б ви піти до торгового центру?"

Частина 8 з 8: Використання інших розділових знаків

  1. Використовуйте подвійні лапки ( ) представляти буквальну цитату, незалежно від того, чи є це висловлювання чи походить із письмового джерела. Як правило, подвійні лапки використовуються для позначення того, що інформація є a цитата є. Іншими словами, неважливо, вживаєте ви чиєсь твердження слово в слово чи просто перезаписуєте щось, що хтось інший написав деінде. В обох випадках ви використовуєте лапки.
    • Ось два приклади правильного використання подвійних лапок:

      Я не можу дочекатися, коли побачу його виступ! - вигукнув Джон.

      Відповідно до статті, вартість долара є в країнах, що розвиваються під сильним впливом його естетичної вартості, а не номіналу.

  2. Використовуйте дужки, щоб щось пояснити. Дужки часто використовують для пояснення того, що не можна витягти з решти речення. Використовуючи дужки ("()"), обов’язково додайте крапку в кінці речення після заключна дужка. Виняток - це коли ви ставите ціле речення в дужках. Зверніть увагу, що іноді ви можете використовувати дужки та коми як.
    • Ось приклад використання дужок для пояснення чогось:

      Стів Кейс (колишній генеральний директор AOL) подав у відставку з ради директорів Time-Warner у 2005 році.

  3. Використовуйте дужки для позначення подальшого розгляду. Дужки також можна використовувати для додавання додаткової інформації до речення. У цьому випадку не завжди зрозуміло, коли використовувати дужки, а коли краще починати нове речення. Хорошим емпіричним правилом є використання дужок для коротких доповнень та коментарів, а не складних ідей.
    • Ось приклад використання дужок для позначення подальшого розгляду. Зверніть увагу, що період настає після закриття дужок - не відкривати для дужок. Також зверніть увагу, що заміна дужок комою тут насправді не підходить, але крапка або крапка з комою може бути доречною:

      Для походу вам знадобиться ліхтарик (не забувайте про батареї!).

  4. Використовуйте дужки для особистих коментарів. Дужки також можна використовувати для прямих коментарів письменника до читача. Коментарі в дужках зазвичай посилаються на попереднє речення. Як уже згадувалося вище, чим коротше і простіше, тим краще. Якщо ви хочете багато пояснити або хочете посилатися на різні частини вашого тексту, як правило, найкраще розпочати нове речення.
    • Ось приклад використання дужок для особистої нотатки:

      Більшість граматиків вважають, що дужки та коми завжди взаємозамінні (я не погоджуюсь).

  5. Використовуйте квадратні дужки (квадратні дужки) для позначення примітки редактора у вигляді простого тексту. Ви також можете використовувати квадратні дужки ("[]"), щоб уточнити або переписати буквальну лапку, щоб вона добре відповідала вашому тексту. Навколо слова "sic" часто використовуються квадратні дужки (лат так написано), щоб вказати, що попереднє слово чи фраза у першоджерелі були написані таким чином, вказуючи на помилку в тексті.
    • Ось приклад, коли квадратні дужки використовуються в буквальних цитатах, щоб щось пояснити. Зверніть увагу, що в цьому випадку "Це було абсолютно руйнівним!" може бути справжньою цитатою.

      "[Вибух] був абсолютно руйнівним", - сказала Сьюзен Сміт, місцева спостерігачка на місці інциденту.

  6. Використовуйте фігурні дужки для позначення набору числових значень у математиці. Фігурні дужки ("{}") є рідкістю, але їх також можна використовувати у простому тексті для позначення ряду окремих схожих параметрів.
    • Ось два приклади використання фігурних дужок - зауважте, що другий приклад надзвичайно рідкий:

      Набір чисел у цій задачі: {1, 2, 5, 10, 20}

      Виберіть свій улюблений посуд {виделка, ніж, ложка} і принесіть мені.

Поради

  • У офіційних текстах намагайтеся не використовувати занадто багато знаків питання та оклику. Більшість тексту мають складати комунікативні речення.
  • Іноді простіше, коли думаєш про те, як би сказав щось у реальному житті. Наприклад, якщо хтось каже: «Я хочу щось зробити, підемо прямо зараз», ви поставите знак оклику в кінці речення, тому що ви схвильовані.Ви також можете поставити кому (,) після "щось" і перед "Давайте підемо". Тоді це було б "Я хочу щось зробити, підемо!" Розумієш? Легко!
  • Якщо ви вирішили не використовувати в тексті послідовні коми, переконайтеся, що значення ваших речень без цієї коми є чітким. Розглянемо класичний приклад речення, яке вимагає серійної коми: «Мої герої - це мої батьки, мати Тереза ​​та Папа Римський».
  • Хоча дефіси та дужки використовуються приблизно однаково, пам’ятайте, що дужки вказують на «сторонні нотатки» сильніше, ніж на тире.
  • Тире часто розглядають як неформальну. Розгляньте можливість заміни тире на дужки або навіть коми. Також обмежте використання тире у ваших текстах; ви повинні використовувати їх лише для підкреслення деяких важливих моментів.
  • Ніколи не бійтеся мати короткі речення у своїх текстах, розбиваючи довгі речення, що охоплюють кілька моментів. Ваш читач оцінить, якщо ваш текст буде чітким, стислим і складеним із коротших речень, на відміну від абзацу на одній сторінці з реченнями з 20 слів.
  • Розташування розділових знаків до або після лапок зовсім інше.
    • В американській англійській мові крапки та коми завжди ставляться всередині лапок, "так". У британській англійській мові крапки та коми, як правило, ставляться після лапок, "так".
    • Крапка з комою та двокрапка завжди розміщується поза лапками, "так";
    • Якщо ви ставите знаки запитання та знаки оклику всередині або поза лапок, залежить від контексту. Якщо ціле речення - це питання, а цитата - це слово або фраза в кінці речення, поставте знак питання поза лапками. Якщо ціле речення - це оголошення, а цитата - питання, тоді поставте знак питання всередині лапок.
      • Ви любите дивитись "Офіс"?
      • Він кричав: "Куди ти гадаєш?"
  • Багато експертів з граматики вважають, що дужки та коми часто взаємозамінні при передачі інформації. Хоча це іноді правда, є деякі випадки, коли дужки є більш доречними, наприклад, коли ви висловлюєте свою особисту думку.
  • Є винятки з правил тире та тире. Якщо ви складаєте композицію, а одне зі слів саме складається з двох слів, то ви використовуєте одне половина лінії шафи (-) замість дефіса. Прикладом цього є: "Він взяв маршрут Париж - Нью-Йорк". Рядки напівбоксу також використовуються між цифрами для позначення серії, наприклад з номерами сторінок або роками. ("Дискусія про особисті фінанси міститься на сторінках 45–62.")
  • Якщо ви пишете професійно, переконайтесь, що ви дотримуєтесь будь-яких рекомендацій чи посібників зі стилю, наданих вам роботодавцем. У деяких випадках ці правила можуть суперечити тому, що ви читаєте тут чи деінде. Однак правила, які застосовує ваш роботодавець, завжди мають пріоритет. Деякі компанії використовують послідовні коми (a, b та c), а інші - ні (a, b та c).
  • Якщо ви бачите речення, яке, здається, триває і продовжується, подивіться, чи можете ви додати коми, щоб полегшити його читання. Якщо речення стає занадто довгим, розгляньте можливість розділити його на два або більше речень.

Попередження

  • Не просто використовуйте розділові знаки, щоб виглядати розумнішими.
  • Спробуйте розрізнити правила пунктуації різними мовами, щоб не зловживати розділовими знаками. Також пам’ятайте, що розділові знаки повинні вживатися відповідно до значення речення.
  • Правильне використання розділових знаків англійською мовою може зробити ваш стиль написання більш гладким, а текст - загалом більш розумним, але не перестарайтеся. Краще використовувати занадто мало розділових знаків, ніж додавати занадто багато апострофів і коми.