Запишіть широту та довготу

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 8 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Географическая широта и географическая долгота. Географические координаты. Видеоурок по географии
Відеоролик: Географическая широта и географическая долгота. Географические координаты. Видеоурок по географии

Зміст

Широта та довгота - це точки на земній кулі, які допомагають знайти конкретне місце. Під час написання широти та довготи ви хочете, щоб форматування було правильним і використовували правильні символи, щоб вас зрозуміли. Ви можете розпізнавати та відзначати різні точки широти та довготи на картах. Широту та довготу можна записати за допомогою лінії довготи та лінії широти. Для отримання більш конкретних точок широти та довготи координати можна занотувати за допомогою градусів, хвилин, секунд та десяткових знаків.

Крок

Спосіб 1 з 4: Запишіть широту та довготу за замовчуванням

  1. Розпізнати меридіани. Меридіани - це вертикальні лінії, які простягаються по всьому світу, від Північного полюса до Південного полюса. Первинний меридіан розділяє меридіани. Це позначка нульового градуса. Вказуючи меридіани, використовуйте символ "°" для градусів.
    • Ви рахуєте меридіани зі сходу на захід. Рухаючись на схід, кожна лінія довготи збільшується на один градус. Літера "OL" позначає лінію на схід від меридіана. Наприклад, лінія 30 ° з.д.
    • Якщо йти на захід, довгота також збільшується на один градус на лінію. Ви вказуєте довготу на захід від першого меридіана символом "W" для позначення Заходу. Наприклад, лінія 15 ° пд.
  2. Розпізнайте паралелі. Паралелі - це горизонтальні лінії, розподілені по всьому світу. Ви рахуєте їх з півночі на південь, починаючи з екватора. На екваторі позначено 0 градусів широти. Зазначаючи широту та довготу, також використовуйте символ «°» для позначення градусів.
    • Якщо рухатися на північ від екватора, широта збільшується на один градус, поки не буде досягнуто 90 градусів. Знак 90 градусів - Північний полюс. Довгота над екватором позначена літерою "NB" для півночі. Наприклад: широта 15 ° пн.ш.
    • Якщо рухатися на південь від екватора, широта знову збільшується на один градус для кожної лінії, поки не досягне 90 градусів. Це Південний полюс. Для цього ви використовуєте символ "ZB" на південь. Наприклад: довгота 30 ° пд.
  3. Запишіть координати довготи та широти. Знайдіть місце і подивіться, де перетинаються лінії широти та довготи. Наприклад, ви знайдете місце розташування вздовж широти 15 ° пн.ш. та довготи 30 ° с.д. Коли пишете широту та довготу, спочатку напишіть широту, потім кому, а потім довготу.
    • Наприклад, наведені вище широта та довгота записані як "15 ° пн.ш., 30 ° в.д."

Метод 2 з 4: Використання градусів, хвилин і секунд

  1. Розпізнайте широту та довготу. Іноді потрібно точніше розташування, ніж широкі лінії широти та довготи. Широту та довготу можна розділити на хвилини та секунди. Однак спочатку потрібно розшифрувати широкі обриси координат широти та довготи. Спочатку з’ясуйте, на яку широту та довготу потрапляє місце.
    • Наприклад, припустимо, ваше місцезнаходження потрапляє на лінію довготи 15 ° пн.ш. та довготи 30 ° с.д.
  2. Визначте кількість хвилин між кожною довготою та широтою. Простір між кожною довготою та широтою ділиться на один градус. Цей ступінь можна розділити на хвилини. Відстань між кожною лінією широти та довготи ділиться на 60 частин, хвилин. Ви можете знайти в Інтернеті карти, які точно вказують точну кількість хвилин вашого місцезнаходження вздовж будь-якої лінії широти чи довготи. Для позначення кількості хвилин між рядками потрібно використовувати апостроф.
    • Наприклад, якщо ви знаєте, що між визначеним місцем розташування на лініях широти є 23 хвилини, напишіть це як 23 ".
  3. Знайдіть кількість секунд між кожною хвилиною. Далі хвилини діляться на другі інтервали. У кожній хвилині 60 секунд. Знову ж таки, онлайн-карта спрощує визначення точної кількості секунд між кожною хвилиною для певного місця. Лапка використовується для позначення кількості секунд.
    • Наприклад, якщо для певного місця є 15 секунд між довготами, напишіть це як 15 ".
  4. Спочатку запишіть градуси, потім кількість хвилин, а потім секунди. Знайшовши точні координати за хвилини та секунди для широти та довготи, запишіть їх у правильному порядку. Почніть з довготи, потім градусів, потім хвилин і, нарешті, секунд. Потім додайте північ або південь як напрямок. Потім йде кома, за якою слідується довгота, за якою йдуть хвилини та секунди. Потім ви додаєте OL або WL як напрямок.
    • Наприклад, припустимо, у вас широта на широті 15 ° пн.ш., 24 хвилини 15 секунд. У вас також є градус довготи при 30 ° в.д., 10 хвилин 3 секунди.
    • Потім ви пишете цю широту та довготу як: 15 ° 24'15 "пн.ш., 30 ° 10'3" в.д..

Метод 3 з 4: Використання градусів та десяткових хвилин

  1. Визначте точку широти та довготи. Ви також можете використовувати хвилини з десятковими крапками для позначення широти та довготи. Однак вам слід почати спочатку з визначення широких ліній широти та довготи. Спробуйте визначити, де перетинаються лінії широти та довготи, щоб визначити ваше місцезнаходження.
    • Наприклад, скажімо, ваше місцезнаходження падає на широту 15 ° широти, 30 ° широти.
  2. Визначте кількість хвилин, включаючи десяткові коми. Деякі картки позначають хвилини, за якими йдуть десяткові крапки, замість хвилин, за якими йдуть секунди. Онлайн-карта повинна мати можливість надавати вам хвилини, розділені на десяткові цифри, для будь-якої широти та довготи. Наприклад, градус довготи може становити приблизно 23,0256 хвилин.
  3. Визначте, чи є числа від’ємними чи додатними. Використовуючи систему градусів і десяткових хвилин, ви не використовуєте північний, південний, східний та західний напрямки. Натомість ви використовуєте позитивні та негативні числа, щоб визначити, де місцеположення потрапляють на карту.
    • Не забувайте, що широта знаходиться на північ або південь від екватора. Якщо ви використовуєте десяткові цифри для позначення широти та довготи, позитивні числа падають на північ, а від’ємні - на південь від екватора. Тож число 23,456 падає на північ від екватора, тоді як -23,456 падає на південь.
    • Градуси довготи падають на схід чи захід від меридіана. Позитивні числа падають на схід від меридіана, тоді як негативні числа - на захід від нього. Наприклад, число 10,234 падає на схід від меридіана, тоді як число -10,234 падає на захід від меридіана.
  4. Запишіть широту та довготу. Щоб виписати повне місце розташування, почніть із широти. Дотримуйтесь цього за координатами, використовуючи хвилини та десяткові крапки. Додайте кому, а потім напишіть довготу, а потім хвилини та десяткові коми. Не забувайте використовувати позитивні та негативні числа для позначення напрямку координат. Ви не використовуєте знак градуса з цим позначенням.
    • Наприклад: місце розташування 15 ° пн.ш., 30 ° з.д. Визначте кількість хвилин і десяткових знаків, а потім обробіть координати.
    • У наведеному вище прикладі це можна записати як 15 10.234, 30 -23.456.

Метод 4 з 4: Використання десяткових градусів

  1. Визначте довготу та широту. Широту і довготу часто ділять на десяткові коми. Замість хвилин і секунд, рядки, що представляють один градус, діляться на десяткові коми, щоб точно визначити точне місце. Спочатку знайдіть правильну кількість градусів широти та довготи.
    • Припустимо, у вас є місце розташування 15 ° пн.ш., 30 ° з.д.
  2. Визначте кількість десяткових знаків. Онлайн-карта може розділити широту та довготу на десяткові крапки. Зазвичай десяткові крапки складаються з п'яти цифр.
    • Наприклад, ваше місцезнаходження може бути 15,23456 NB і 30,67890 WL.
  3. Визначте, чи є числа позитивними чи негативними. Замість того, щоб використовувати слова північ, південь, схід і захід для позначення напрямку, ви можете використовувати позитивні чи негативні числа. Для широти лінії на північ від екватора позитивні, а на південь від екватора - від’ємні. Для довготи лінії на схід від меридіана позитивні, а лінії на захід від меридіана - негативні.
    • Наприклад, широта 15.23456 тоді знаходиться на північ від екватора, тоді як лінія -15.23456 - на південь від екватора.
    • Тоді довгота 30,67890 знаходиться на схід від екватора, тоді як довгота -30,67890 - на захід від екватора.
  4. Запишіть широту та довготу, включаючи десяткові коми. Використовувати десяткові градуси легко. Ви просто записуєте широту, включаючи десяткові знаки, а потім довготу, включаючи десяткові коми. Ви використовуєте позитивні чи негативні числа для позначення напрямку.
    • Наприклад, припустимо, у вас є точка 15 ° пн.ш., 30 ° з.д. Використовуючи десяткову систему, ви можете записати це як: 15.23456, -30.67890.