Робота з відмовою

Автор: Roger Morrison
Дата Створення: 8 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Рекрутеры: кто они и как с ними взаимодействовать
Відеоролик: Рекрутеры: кто они и как с ними взаимодействовать

Зміст

Будь-яка відмова, будь то любов, ваша робота, дружба чи щось інше, не повинна визначати, наскільки ви щасливі. Відмова не приносить задоволення, і іноді здається незбагненним, але не слід дозволяти, щоб це диктувало ваше щастя. Реальність життя така, що відмова є частиною угоди - бувають випадки, коли хтось відхиляє вашу заявку, пропозицію чи ідеї. Здорово ставитись до того, що відмова є частиною цього, і важливо знайти способи повернутися до себе та спробувати ще раз.

Крок

Частина 1 з 3: Усунення наслідків

  1. Дайте собі час на його обробку. Відмова викликає у вас сум: будь то рукопис, який було відхилено, ідея на роботі, яка не проходить, або відмова від коханої людини. Ви також можете засмутитися, і навіть здорово дати собі час на його обробку і сумувати з цього приводу.
    • Зробіть крок назад від свого насиченого життя, щоб змиритися з відмовою. Наприклад, візьміть решту вихідного дня, якщо зможете. Або залишайтеся вдома, щоб подивитися фільм, якщо ви насправді планували вийти на вулицю. Якщо ви отримали відхилення поштою, прогуляйтеся або втішіться великим шматочком шоколадного торта.
    • Не перестарайтеся і замикайтеся на добу в будинку і почувайтесь нещасно. Це лише погіршить ситуацію в довгостроковій перспективі.
  2. Поговоріть з хорошим другом. Це не означає, що вам слід кричати горе через свою відмову з дахів. Тоді людина, яка відкинула вас (ваш видавець, дівчина, яка вам так подобається, ваш бос), просто думає, що ви драматичний нитячий, який не може забрати життя. Тож повідомте лише одному чи двом близьким друзям чи членам сім’ї, яким ви довіряєте.
    • Хороший друг просто розповідає вам, що він / вона думає. Він / вона може допомогти вам зрозуміти, що пішло не так (якщо щось вже пішло не так; часто є речі, які ви не можете змінити, тому вам просто потрібно це прийняти). Ваш друг також може допомогти вам встати на ноги, щоб ви не застрягли у своєму горі.
    • Не висловлюйте своє горе в соціальних мережах. Інтернет ніколи не забуває, і коли ви через деякий час захочете цю чудову нову роботу, ваш новий роботодавець заглядає в Інтернет і бачить, що ви не можете добре впоратися з відмовою.Тож яким би ти не був сумним чи злим, не роби цього.
    • Не надто скаржись. Знову ж таки, вам не слід впадати у горе через неприйняття, інакше це забере ваше життя, і ви навіть можете впасти в депресію. Не виховуйте відмову щоразу, коли розмовляєте з другом. Якщо ви думаєте, що заходите занадто далеко, запитайте. Якщо відповідь «так», скорегуйте свою поведінку.
  3. Прийміть відмову швидко. Чим швидше ви приймете відмову і підете далі, тим легше вам стане. Це також означає, що в майбутньому вас не заважатиме відмова.
    • Наприклад: Якщо ви не отримаєте ту роботу, на яку так сподівались, дозвольте собі набриднути, але тоді відпустіть її. Пора шукати щось нове або думати про те, що ви могли б змінити в майбутньому. Добре усвідомлювати, що коли щось не виходить, зазвичай щось інше займає своє місце, і часто так, як ви не очікували.
  4. Не сприймайте відмову особисто. Пам’ятайте, що відмова нічого не говорить про вас як про людину. Відмова - це частина життя, а не особистий напад. З якоїсь причини ваш видавець, дівчина чи начальник просто не зацікавились.
    • Відмова не обов’язково повинна бути вашою виною. Інша людина щось відкинула, за що його не працює. Однак він відхилив прохання не ти.
    • Пам’ятайте, що вони не можуть відкинути вас як людину, бо не знають вас. Навіть якщо ви були на кількох побаченнях з кимось, це не означає, що вони знають про вас все, тому вони відкидають вас як людину. Вони відкидають ситуацію, яка для них не працює. Поважайте це.
    • Наприклад: Ви запросили дівчину, і вона сказала "ні". Це означає, що ви нічого не варті? Це означає, що ніхто ніколи не захоче виходити з вами на вулицю? Ні, звичайно, ні. Її просто не цікавить прохання (з якоїсь причини; можливо, вона вже має стосунки, не хоче побачення на даний момент тощо).
  5. Іди займись чимось іншим. Вам слід спробувати передумати, якщо ви сумуєте досить довго. Не повертайтеся до роботи над темою вашого відмови, інакше ви застрягнете в ній. Відійдіть на деяку відстань від нього.
    • Наприклад: Припустимо, що видавець відхилив рукопис вашої книги. Якщо ви певний час сумували з цього приводу, перейдіть до нової книги або спробуйте написати щось інше (наприклад, вірш чи новелу).
    • Роблячи щось цікаве, ви можете на мить відвести розум від відмови. Піди на танець, придбай ту книгу, яку ти давно хотів прочитати, або піди з друзями на пляж на вихідні.
    • Ви не можете повністю зупинити своє життя після відмови, оскільки вас відхилятимуть набагато частіше у вашому житті (як і всіх інших). Продовжуючи своє життя та займаючись іншими справами, ви утримуєте відмову контролювати своє життя.

Частина 2 з 3: Робота з довгостроковим відхиленням

  1. Поставте відмову в інший кадр. Пам’ятайте, що відмова не стосується вас як особистості, і зараз саме час переформулювати відмову. Люди, які кажуть, що їх «відкинули», сприймають відмову менше, ніж люди, які перетворюють відмову на щось, що говорить більше про ситуацію, ніж про них самих.
    • Наприклад: Якщо ви когось попросите, і він сказав ні, замість того, щоб сказати "Вона відмовила мені", скажіть "Вона сказала ні". Таким чином, ви не формулюєте відмову як щось, що погіршує вас (бо вона теж не відкинула вас, вона відхилила вашу пропозицію).
    • Інші приклади переформулювання відхилення: "Ми розлучилися" (замість "Мій хлопець відмовив мені"), "Я не отримав роботу" (замість "Мою заявку відхилено") і "У нас були різні пріоритети "(замість" Вони відкинули мене ").
    • Однією з найкращих фраз для використання є: "Це не спрацювало", оскільки тоді жодна зі сторін не винна.
  2. Знайте, коли потрібно відмовитись. Коли щось не працює, це не завжди означає відмову відразу, але важливо визнати, коли зупинитися і рухатися далі. Ви не опускаєте руки, коли зупиняєтесь на конкретному випадку, але спробуйте ще раз у більш загальному розумінні.
    • Наприклад: Ви запросили когось, а він сказав, що ні. Це не означає, що ви повністю відмовляєтеся, щоб знайти справжнє кохання. Ви відмовляєтесь від цієї людини, але не відмовляєтесь від ідеї кохання взагалі.
    • Інший приклад: якщо ваш рукопис відхилено видавцем, добре поглянути на те, що їм у цьому не сподобалось, але вам слід продовжувати намагатися з іншими видавцями.
    • Пам'ятайте, ви не можете стверджувати "так" як відповідь. Ваше існування не зменшується, якщо вас відкидають, тому не звинувачуйте в цьому інших.
  3. Нехай це не керує вашим майбутнім. Відмова - це частина життя. Якщо ви збираєтеся спробувати уникнути цього, або якщо ви застрягли в ньому, ви станете нещасними. Ви повинні змиритися з тим, що не завжди все вийде так, як ви хочете. Те, що зараз справи йшли не добре, не означає, що ви зазнали невдачі або що це не буде працювати в майбутньому!
    • Кожен випадок унікальний. Якщо цей хлопець не хоче виходити з вами, це не означає, що кожен хлопець скаже ні. Якщо ви почнете вірити, що вас завжди будуть відхиляти, ви будете. Потім ти називаєш це про себе.
    • Обов’язково рухайтеся вперед. Якщо ви застрягли в минулому, ви не можете насолоджуватися сьогоденням. Наприклад: Якщо ви продовжуєте думати про час, коли вам відмовили після подання заявки, буде складніше писати нові супровідні листи та звертатися до компаній.
  4. Використовуйте його для вдосконалення. Іноді відмова може розбудити вас і допомогти покращити ваше життя. Можливо, видавництво відхилило ваш рукопис, оскільки вам все одно доведеться попрацювати над своїм стилем написання (можливо, зараз це недостатньо добре для публікації, але це не означає, що це буде через деякий час!).
    • Якщо можете, запитайте людину, яка вас відмовила, чому вони не зацікавлені. Наприклад, якщо ваш супровідний лист виявився недостатньо хорошим, запитайте, як це може бути краще. Ви можете не отримати відповіді, але якщо вони отримають, це може бути цінним уроком для чергової спроби.
    • У стосунках ви можете запитати, чому він / вона не хоче виходити з вами на вулицю, але це може бути дуже простою відповіддю, на кшталт «Я вас не цікавлю таким чином». Ви не можете змінити чиюсь думку, тому урок з цього полягає в тому, що вам доведеться мати справу з тим, що не всі так вас цікавлять, і ви повинні залишатися позитивними, оскільки ви насправді вступите у стосунки з кимось (хоча хіба не з цією людиною).
  5. Не застрягай у ньому. Пора відпустити це. Ви певний час сумували про це, говорили про це з хорошим другом, чомусь навчились у нього, тож тепер доведеться відкласти це в минуле. Чим довше ти дотримуєшся цього, тим більше він стає у твоїй пам’яті, і тим більше ти відчуваєш, що ніколи не досягнеш успіху.
    • Якщо ви виявите, що справді не можете відмовитись у відмові, зверніться за допомогою до фахівця. Іноді моделі думок («Я недостатньо хороший» тощо) можуть застрягти у вашій психіці, і з кожним відмовою це приживається. Тоді хороший терапевт може допомогти вам далі.

Частина 3 з 3: Відхилити запит

  1. Пам'ятайте, що ви завжди можете сказати "ні". Це може бути важко для багатьох людей, особливо жінок, але ви ніколи не зобов’язані відповідати «так», якщо чогось не хочете. Звичайно, є винятки; якщо стюардеса каже вам сісти, зробіть це.
    • Якщо хтось запрошує вас, а ви не хочете, ви можете чітко сказати, що вам просто нецікаво.
    • Якщо ваш друг хоче поїхати з вами у відпустку, але ви не можете собі цього дозволити, його світ не зруйнується, якщо ви скажете ні!
  2. Будьте безпосередніми. Один із найкращих способів відхилити запит - це бути максимально прямим. Не намагайтеся битись навколо куща. Прямий - це не те саме, що означає середнє, хоча деякі люди можуть сприймати це саме так. Немає можливості відхилити чийсь запит (яким би він не був, датою, сценарієм, роботою), не завдаючи шкоди.
    • Наприклад: Хтось запрошує вас, а ви не зацікавлені. Потім скажіть "Мені підлещує, але я не відчуваю до вас того самого". Якщо інша людина не отримає натяку, будьте чіткішими і скажіть "Мені це не цікаво, і якщо ви продовжуватимете мене так турбувати, я більше не сподобаюся вам".
    • В іншому наведеному вище прикладі, якщо ваш друг запитує вас у відпустці, ви можете сказати: "Приємно, що ти думаєш про мене! Але я справді не можу собі цього дозволити зараз, я навіть не можу піти на вихідні. Можливо наступного разу". Таким чином ви не виключаєте, що будете робити щось приємне з ним / нею в майбутньому, але ваш друг знає, де він / вона стоїть, на відміну від того, коли ви сказали б «можливо».
  3. Наведіть конкретні причини. Хоча ви не завжди зобов’язані пояснити, пояснення, чому ви не зацікавлені, може допомогти людині, яка вас відхиляє. Якщо щось потрібно вдосконалити (наприклад, рукописом або супровідним листом), ви можете вказати, над чим ще слід попрацювати.
    • У стосунках ви можете просто сказати, що вам нецікаво і що ви не почуваєтеся до нього однаково. Якщо він / вона запитує більше причин, ви можете сказати, що любов і потяг - це те, що неможливо змінити, і що він / вона повинен прийняти те, що ви не зацікавлені.
    • Якщо ви відкидаєте чийсь вірш і маєте час, поясніть, чому він не придатний для публікації (його структура, кліше тощо). Не потрібно говорити, що ви ненавиділи вірш, ви можете сказати, що він все ще потребує роботи, перш ніж він стане достатньо хорошим для публікації.
  4. Робіть це швидко. Швидке відхилення когось не дає емоціям наростати. Це все одно, що швидко видалити патч (просто для використання кліше). Поясніть якомога швидше, що пропозиція не буде працювати для вас.
    • Чим швидше ви це зробите, тим швидше інша людина зможе це подолати і використати досвід, щоб навчитися на цьому.

Поради

  • Спробуйте знайти спосіб розслабитися після відмови. Хтось звертається до своєї віри, хтось приймає теплу ванну і розмірковує. Знайдіть способи очистити свій розум, відмовитись від негативних почуттів і відновити рівновагу.
  • Те, що хтось відкинув вас в любові, не означає, що ви повинні почуватись погано по собі або сумувати. Це просто означає, що притягання не було. І цього не зміниш.
  • Те, що хтось сказав «ні» чомусь, що ви спробували, не означає, що бачить у вас нікчемну людину. Тож замість того, щоб зосередитись на неприйнятті, зосередьтеся на хорошому в собі. Якщо ви не бачите в собі нічого хорошого, вигадайте щось, що хотіли б бачити в собі, і переходьте до наступного виклику. Якщо ви зосередитесь на своїх силах як особистості, ви помітите, що відмова все менше захоплює вас.
  • Найбільший успіх приносить напружена робота. Іноді ми просто не хочемо визнати, що нам ще потрібно виконати багато роботи, щоб бути такими добрими, як ми хочемо бути. Будьте раді вашим можливостям, але також знайте, що для цього може знадобитися навчання та досвід, яких у вас ще немає. Зробіть все можливе, щоб все вийшло правильно, замість того, щоб зупинятися на почуттях неприйняття.
  • Зверніться за професійною допомогою, якщо після відмови у вас постійно виникає депресія. Алкоголь або наркотики не є рішенням, хоча спочатку вони, здається, допомагають. У довгостроковій перспективі вони є руйнівними силами.
  • Не бійтеся сказати «ні», нічого не гірше, ніж хтось витрачає ваш час та емоції.

Попередження

  • Якщо ви продовжуєте сприймати відмову особисто, подумайте про те, щоб поговорити з терапевтом або тренером. Якщо ви страждаєте від депресії, тривоги або інших проблем із психічним здоров’ям, можливо, у вас немає стійкості, необхідної для боротьби з життєвим тиском, і вам потрібна додаткова підтримка. Цього не слід соромитись чи боятися –– кожній людині час від часу потрібен емпатичний провідник у житті.
  • Люди не завжди будуть відповідати, коли ви запитаєте про причини відмови. Це життя - іноді вони занадто зайняті, інколи вони не можуть сформулювати відмову, не образивши себе або не ображаючи їх - подивіться, чи зможете ви знайти когось, кому довіряєте, і встигнете поміркувати над тим, що сталося, і побачити, як ви можете вирішити ситуацію майбутнє.