Чорнослив Salix інтегра

Автор: John Pratt
Дата Створення: 17 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Чорнослив Salix інтегра - Поради
Чорнослив Salix інтегра - Поради

Зміст

Обрізка салікс інтегра подібна до обрізки будь-якої іншої щільної живоподібної рослини. Сильну обрізку, таку як проріджування рослини, слід робити взимку або ранньою весною. Ви також можете сформувати рослину наприкінці літа, а потім трохи обрізати, щоб відкрити навіс, щоб проникло більше світла. Цілеспрямована обрізка та ефективне формування живоплоту можуть допомогти їй отримати необхідну кількість світла. Якщо ви хочете зцілити ослаблену або хвору рослину, обріжте її аж до землі.

Крок

Частина 1 з 3: Чорнослив у потрібний період

  1. Чорнослив для омолодження на початку зими. Обрізати салікс інтегра можна вже на початку зими, коли рослина перебуває в стані спокою. Ви можете обрізати його, коли погода у вашій місцевості повністю перетворилася на холодну.
    • Обрізати можна вже в кінці листопада.
  2. Обрізати з середини до кінця весни. Ви можете почекати до кінця зими, щоб зрізати гілки, але не чекайте довше ранньої весни. Обрізку слід проводити до початку нового зростання.
  3. Обріжте форму в кінці літа. Якщо ви обробляєте лише верхівку рослини і не збираєтеся видаляти більше 10 відсотків дерева, це можна зробити наприкінці літа. Це гарний час, тому що немає нового зростання, і ви добре уявляєте форму рослини, поки у неї ще є листя.

Частина 2 з 3: Омолоджуйте або підтримуйте обрізанням

  1. Тонкий інтеграл salix для натуральної форми. Ви можете просто прорідити гілки, якщо хочете зберегти природну форму рослини. Кожні 1-2 роки зрізайте на землю деякі конкретні гілки, тоді ви отримаєте високе дерево з красивими квітами.
    • Для цього використовуйте ножиці для обрізання або розпилювач гілок.
    • Спочатку вибирайте найдовші та найстаріші гілки. Найдавніший зріст - це найтовстіші, важкі гілки. Відріжте його до землі. Намагайтеся не залишати навіть стерні над землею.
    • Можна видалити 1-5 гілок, або приблизно 1/3 рослини.
  2. Зріжте слабкі і хворі гілки. Обріжте усі гілки, які мертві, хворі або слабкі, за допомогою ножиць. Також зріжте розщеплені і схрещені гілки. Працюйте зверху вниз.
    • Якщо гілки товщі 1,5 см, використовуйте гілкову пилку.
  3. Зрізати трансплантати. Ця рослина часто має більше трансплантатів, ніж інші, це означає, що вона створює нові відростки біля основи. Зрізайте ці відростки на землю 1-2 рази на рік.
  4. Обріжте рослину до землі, якщо воно стало нерегулярним або нездоровим. Іноді рослиною знехтували або гілки якимось чином ослабли, наприклад, від шторму. У цьому випадку може бути краще повністю обрізати рослину назад. Зріжте всі гілки на кілька сантиметрів над землею і дайте рослині знову рости.
    • Після використання цієї техніки слід звернути додаткову увагу на підживлення та полив рослини.

Частина 3 з 3: Дизайн

  1. Обріжте кінчики гілок, щоб зменшити висоту. Якщо ви хочете зробити фігуру, ви можете вирізати кінчики гілок у фігуру. Зрізати на бічних бруньках і бічних гілках. Ви можете формувати кожні 4-6 тижнів, якщо хочете.
    • Бічні бруньки - це бруньки, які ростуть убік, а не вгору. Зріжте трохи вище здорової бруньки, залишаючи 0,5-1 см над брунькою.
    • Важливо зрізати певні бічні гілки, оскільки вони можуть оголитися після проріджування куща. Вибирайте гілки, які ростуть під кутом 45 градусів до базових гілок і мають приблизно половину довжини. Зріжте їх близько до основної гілки.
  2. Якщо ви хочете оголити стовбури, виріжте гілки внизу. Стовбур буде мати бічні гілки аж до землі. Якщо ви віддаєте перевагу оголеному стовбуру, ви можете зрізати всі гілки на обрану висоту, щоб створити потрібну форму. Зріжте гілки близько до стовбура ручними ножицями для обрізки.
  3. Виріжте легкі отвори, якщо у вас щільна живопліт. З цієї рослини можна зробити закриту огорожу, але внизу живоплоту повинно бути світло. Виріжте кілька непомітних світлових отворів у верхній частині рослини, щоб світло проникало до дна.
    • Якщо ви обрізаєте на висоті, ви також можете зрізати деякі гілки коротше бажаної висоти. Таким чином ви створюєте простір у верхній частині.
  4. Тримайте живоплоти внизу ширше. Якщо ви робите живопліт, сформуйте його так, щоб він був трохи ширше знизу. Таким чином, світло може ефективніше досягати всієї рослини.
    • Якщо ви обрізаєте форму або обрізаєте легкі отвори, нехай рослина нахиляється назад у верхній частині, створюючи a aформу. Це створює більше місця для світла внизу.