Як позбутися від прищів на тілі

Автор: Robert Simon
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 22 Червень 2024
Anonim
КАК ИЗБАВИТЬСЯ ОТ ПРЫЩЕЙ НА СПИНЕ ЗА 3 ДНЯ В ДОМАШНИХ УСЛОВИЯХ
Відеоролик: КАК ИЗБАВИТЬСЯ ОТ ПРЫЩЕЙ НА СПИНЕ ЗА 3 ДНЯ В ДОМАШНИХ УСЛОВИЯХ

Зміст

Прищі на тілі можуть бути незручними і незручними, і іноді від них важко позбутися. Є деякі рослинні та косметичні засоби, які можна застосовувати місцево, щоб спробувати позбутися вугрів, які вже з’явилися на вашому тілі. Однак, якщо ви хочете позбутися прищів на тілі в довгостроковій перспективі, вам доведеться внести кілька змін у свій раціон, гігієнічні звички та спосіб життя. Про те, що вам потрібно знати, ви можете прочитати в цій статті.

Крок

Метод 1 з 4: Місцеві рослинні засоби

  1. Нанесіть масло чайного дерева. Нанесіть невелику кількість олії чайного дерева на стерильний ватний диск або ватний диск. Намажте масло рідко по вуграх на тілі.
    • Кажуть, що олія чайного дерева працює так само добре, як і пероксид бензоїлу, хімічна речовина, яка зазвичай використовується у кремах від вугрів.
    • Хоча олія чайного дерева добре діє при лікуванні вугрів на тілі, не слід застосовувати його занадто близько до очей.
    • Також не використовуйте його, якщо у вас розацеа.
  2. Приготуйте пасту з содою. Змішайте дві столові ложки (30 мілілітрів) харчової соди з кількома краплями води до утворення пасти. Нанесіть пасту на покриту прищами шкіру м’якими круговими рухами. Залиште на 10 хвилин, а потім змийте теплою водою.
    • Ви також можете замішати харчову соду з кастильським (оливковим) милом замість води.
    • Харчова сода є природним засобом для очищення. Він видаляє мертві клітини шкіри, які закупорюють пори і тим самим викликають прищі на тілі. Харчова сода також є основною, тому вона знижує кислотність верхнього шару шкіри.
  3. Використовуйте магнезіальне молоко. Стерильним ватним диском або подушечкою намажте невелику кількість молока магнезії на ділянках вугрів на тілі. Робіть це раз на два дні або раз на день.
    • Молоко магнезії є основним, що знижує кислотність шкіри. Здається, це також зменшує кількість шкірного сала, яке виробляє ваше тіло, і закупорює пори.
  4. Спробуйте гель алое вера. Нанесіть гель на всі ділянки вугрів один або два рази на день.
    • Алое вера має цілющі властивості. Це зменшує почервоніння шкіри, а також запалення. Це допоможе швидше позбутися від прищів на тілі.
  5. Розглянемо суміш з яблучним оцтом та аспірином. Змішайте 90 мілілітрів дистильованої мінеральної води з 15 мілілітрами яблучного оцту. Подрібніть п’ять таблеток аспірину і перемішайте їх через рідину до повного розчинення.
    • Наносьте цей природний тонік на шкіру до двох разів на день, орієнтуючись на ділянки з прищами.
    • Аспірин є природним джерелом саліцилової кислоти, що означає, що його можна використовувати для лікування вугрів.

Метод 2 з 4: Місцеві лікарські та хімічні косметичні засоби

  1. Обробіть прищі на тілі засобом, що містить саліцилову кислоту. Ця речовина має протизапальні властивості. Багато засобів від вугрів містять цей інгредієнт.
    • Саліцилова кислота полегшує пролиття верхнього шару шкіри. В результаті пори легше відкриваються і не так сильно забиваються. Саліцилова кислота також бореться з бактеріями, що вже з’явилися на вашому тілі.
  2. Нанесіть лікувальний крем, що містить пероксид бензоїлу. Для найкращих результатів використовуйте крем, який містить 5-10% перекису бензоїлу.
    • Перекис бензоїлу полегшує шкіру линяти, завдяки чому мертві клітини шкіри видаляються швидше. Як результат, пори очищаються швидше, а бактерії можна легше вимити.
    • Якщо ви не хочете використовувати крем, нанесіть гель, що містить пероксид бензоїлу.
  3. Зволожте шкіру альфа-гідроксикислотами. Після очищення шкіри нанесіть лікувальний лосьйон, що містить альфа-гідроксикислоти. Ця речовина одночасно відлущує та зволожує шкіру.
    • Почніть з лосьйону, що містить 5-10% альфа-гідроксикислот. Продукти, що продаються без рецепта, зазвичай містять такий відсоток альфа-гідроксикислот.
    • Продукти з вищим відсотком альфа-гідроксикислот, швидше за все, можна придбати лише за рецептом.
    • Розглянемо сироватку, що містить 15% мигдальної кислоти. Ця альфа-гідроксикислота має відбілюючі властивості, які можуть допомогти зникнути червоним і коричневим плямам, спричиненим вуграми.
  4. Не використовуйте засоби для чутливої ​​шкіри. Зазвичай для лікування прищів на обличчі можна використовувати чутливий засіб для чищення шкіри, але прищі на тілі вимагають більш сильних процедур.
    • Шкіра на тулубі, руках і ногах значно товщі, ніж шкіра на обличчі. Отже, засоби від вугрів важче пройти і менш здатні видалити бактерії, які закупорюють пори глибоко в шкірі.
    • Вибирайте продукти з більшим відсотком інгредієнтів, що борються з прищами. Це збільшує шанс успішної боротьби з прищами.
  5. Спробуйте спреї для глибокого очищення. Ці спреї містять інгредієнти, перераховані вище, і особливо корисні для лікування вугрів у важкодоступних ділянках тіла.
    • Дотримуйтесь інструкцій на упаковці, щоб правильно використовувати продукт. Зазвичай можна використовувати спрей для глибокого очищення один-два рази на день.
  6. Використовуйте лікувальні прокладки. Це чудовий спосіб швидко усунути засмічені пори по всьому тілу. Просто протирайте плями від вугрів прокладкою кілька разів на день.
    • Зверніть увагу, що лікувальні прокладки також добре працюють як запобіжний захід. Коли ви потієте, протріть подушечку ті ділянки тіла, де зазвичай є прищі. Таким чином ви зупиняєте прищі до їх появи.
  7. Вимийте тіло лікувальним милом або миючим засобом. Якщо на тілі багато прищів, поміняйте звичайне миючий засіб або гель для душу лікувальним милом або миючим засобом, коли знову з’являться прищі.
    • Мило або гель для душу очищають пори, тоді як лікувальне мило не тільки очищає шкіру, але й активно бореться з прищами.
  8. Попросіть дерматолога, щоб отримати засоби, що відпускаються лише за рецептом. Якщо у вас є сильні вугрі на тілі, а комерційні засоби не працюють, дерматолог може вивчити вашу ситуацію та вирішити, чи можуть вам допомогти більш сильні засоби.
    • Іноді дерматолог призначає препарат, який містить сильніші цілющі хімічні речовини, такі як ретинол.
    • Час від часу дерматолог виписує пероральний антибіотик, такий як міноциклін або тетрациклін, для боротьби з бактеріями в засмічених порах.

Метод 3 з 4: Коригування дієти в довгостроковій перспективі

  1. Пийте більше води. Як правило, чим більше води ви п'єте, тим краще. Намагайтеся випивати 8 250 мл склянок води щодня, особливо якщо ви регулярно страждаєте від вугрів на тілі.
    • Вода зволожує організм і виводить з організму шкідливі токсини.
    • Ваша шкіра природним чином очиститься, коли токсини виведуться з вашого тіла.
    • Вода також робить вашу шкіру більш еластичною. Суха, ламка шкіра може призвести до того, що ваші сальні залози стануть надмірно активними, утворюючи занадто багато шкірного сала, що закупорює пори. Навпаки, ваші сальні залози стають менш активними, коли баланс вологи у вашій шкірі здоровий.
  2. Їжте і пийте більше вітаміну С. Вітамін С підтримує ваше тіло в процесі загоєння. Приймаючи більше вітаміну С природним шляхом, ви можете підвищити свою імунну систему і допомогти своєму організму легше боротися з бактеріями, які викликають прищі.
    • Хорошими джерелами вітаміну С є більшість цитрусових, чилі, перець, гуава, зелень темного листя, ківі та полуниця.
    • Загалом, фрукти та овочі краще, ніж багато інших продуктів, підтримують ваше тіло під час боротьби з прищами.
  3. Уникайте смаженої їжі. Вживання жирної їжі - одне з найгірших джерел їжі для вашого організму, особливо якщо ви регулярно страждаєте від прищів на тілі.
    • Уникайте насичених і трансжирів. Трансжири - одна з найгірших речей, яку ви можете їсти, намагаючись позбутися від прищів на тілі.
    • Насичені жири надходять з тваринних джерел їжі.
    • Трансжири походять з олії та часто синтетичні. Смажена їжа, оброблена їжа, закуски та фаст-фуд містять трансжири.
  4. Пийте менше кофеїну. Перестаньте пити каву та газовану воду. Якщо ви не можете жити без цих продуктів, виберіть альтернативні варіанти, які містять менше або зовсім не містять кофеїну.
    • Кофеїн може спричинити проблеми зі шкірою, але він також висушує ваше тіло та шкіру. Як результат, ви можете частіше страждати від прищів, і ваші прищі часто бувають більш серйозними.
  5. Припиніть їсти та пити молочні продукти. Існує думка, що коров’яче та козяче молоко може спричинити гормональний дисбаланс, спричиняючи проблеми з прищами на вашому тілі.
    • Молоко, природно, містить гормони росту. Ці гормони допомагають телятам рости на ранніх стадіях життя, але можуть спричинити гормональний дисбаланс у людини.
    • Вибирайте молоко на рослинній основі, таке як мигдальне, соєве або рисове, якщо ви часто страждаєте від сильних вугрів на тілі.
  6. Нехай ваше тіло час від часу детоксикується. Пийте сік щоранку протягом тижня, щоб очистити свій організм. Як випливає з назви, детоксикаційні напої виводять токсини з організму. Тоді ваше тіло втрачає речовини, які можуть закупорити ваші пори.
    • Розведений лимонний сік або яблучний оцет підходять як простий детоксикаційний напій, але це може бути не найсмачніший варіант.
    • Для кращого смаку напою у блендері можна змішати два стебла селери, половину огірка, два яблука, лист листової капусти, шматочок імбиру та жменю кінзи.

Метод 4 з 4: Тривала адаптація ваших гігієнічних звичок та способу життя

  1. Мийте тіло ретельно, але обережно. Протягом дня на поверхню вашої шкіри потрапляє бруд, шкірне сало та сміття. Якщо ви час від часу не очищаєте це, воно потрапляє у ваші пори і забиває їх. Це створює прищі на вашому тілі.
    • Якщо на тілі часто з’являються прищі, раз на день вмивайтеся теплою водою та хорошим милом або миючим засобом.
    • Зверніть увагу, що мило потрібно для видалення шкірного сала з шкіри. Це не спрацює лише з водою, а тому неможливо видалити весь бруд та бактерії на шкірі лише водою.
    • Не чистіть шкіру занадто сильно. Скрабуючи шкіру, ви подаєте сигнал сальним залозам виробляти більше шкірного сала. Це може ще більше закупорити ваші пори.
    • Також мийтеся відразу після того, як ви потієте. Пот містить більшу кількість шкірного сала. Весь бруд на шкірі потрапляє у пори. Після того, як ви потієте, у вас частіше з’являються прищі на тілі, ніж за звичайних обставин. Ось чому слід завжди вмиватися після тренувань або на вулиці у спекотному або вологому середовищі.
  2. Використовуйте інші засоби для волосся. Засоби для волосся розроблені для збільшення кількості олії у вашому волоссі, але коли це масло змивається з волосся і потрапляє на шкіру, воно може закупорити пори та викликати сильні вугрі на тілі.
    • Уникайте інгредієнтів, які сушать шкіру, таких як алкоголь, додецилсульфат натрію та сульфат ефіру лаурилового ефіру натрію. Останні два зазвичай вказані на упаковці як лаурилсульфат натрію та лауретсульфат натрію.
    • Вимийте тіло шампунем і кондиціонером відразу після миття волосся.
  3. Використовуйте інший миючий засіб. Деякі миючі засоби містять барвники та ароматизатори, які можуть подразнювати шкіру та викликати більше прищів на тілі.
    • Якщо ви регулярно страждаєте від прищів на тілі, перейдіть на бренд, який не містить доданих барвників та ароматизаторів.
    • Чіткою ознакою того, що ваш миючий засіб може бути частиною проблеми, є те, що ви часто відчуваєте свербіж або подразнення шкіри, але згодом на тілі не з’являються прищі або більше прищів. Це може бути ознакою того, що один із інгредієнтів миючого засобу дратує шкіру.
  4. Носіть вільний, легкий одяг. Коли ваша шкіра нагрівається, ви потієте. А коли ви потієте, ви виробляєте шкірне сало, яке затримує бактерії. Це створює більше прищів на вашому тілі.
    • Краще носити вільний одяг, ніж облягаючий одяг.
    • Вибирайте дихаючі тканини, такі як бавовна, коноплі, льон та шовк. Також подумайте про носіння одягу з тканин, що поглинають вологу з поверхні шкіри і транспортують її подалі від зовнішньої сторони одягу.
  5. Висипайтеся. Висипайтеся щонайменше від семи до восьми годин. Це особливо важливо, якщо на тілі є прищі.
    • Твоє тіло природним чином детоксикується вночі, поки ти спиш. Достатній сон сприяє цьому процесу.
    • Крім того, тіло, яке не виспалося, буде піддаватися більшим стресам. Стрес також збільшує вироблення гормонів, що викликають прищі. Крім того, ваше тіло також виробляє більше поту та шкірного сала. Чим менше стресу ви відчуваєте, тим менше прищів має бути на тілі.

Потреби

  • Ватний тампон або подушечка
  • Олія чайного дерева
  • Вода
  • Харчова сода
  • Молоко магнезії
  • Гель алое вера
  • Аспірин
  • яблучний оцет
  • Миючі засоби та креми, що містять саліцилову кислоту, пероксид бензоїлу або альфа-гідроксикислоти
  • Лікувальне мило, прокладки, засоби для чищення тіла та спреї
  • Відпускаються за рецептом засоби від вугрів
  • Вітамін С
  • Натуральні шампуні
  • Натуральний миючий засіб