Як безпечно дійти до школи

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 15 Січень 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
Как живут наши на Гавайях: ожидание и реальность
Відеоролик: Как живут наши на Гавайях: ожидание и реальность

Зміст

Хочете правильно почати свій день? Прогуляйтеся до школи пішки! Вранці корисно і приємно подихати свіжим повітрям, а ще це відмінний спосіб трохи розім'ятися і спілкування по мобільному телефону або близькими. Якщо ви хочете ходити в школу пішки, вам слід продумати безпечний маршрут і бути обережними, щоб добиратися до місця призначення без проблем. Безпечний маршрут до школи проходить через перехрестя з регульованим рухом транспорту, а також на всьому протязі такого шляху є тротуари. Прогулянка пішки до школи - це не тільки гарний початок дня, але і фізичне навантаження. Виберіть безпечний маршрут і вирушайте в школу з батьками, друзями або великою компанією.

кроки

Метод 1 з 3: Попросіть опікуна, друга або компанію знайомих ходити разом з вами в школу

  1. 1 Ходіть до школи з одним зі своїх батьків або опікуном. Запитайте своїх батьків, чи може один з них проводжати вас в школу. Батьки допоможуть вам знайти найбезпечніший шлях, а ще так ви зможете провести трохи часу разом до того, як ви підете в школу, а вони - на роботу.
    • Якщо вам не більше шести років, ходите в школу з одним з батьків або опікуном.
    • Якщо вам від семи до дев'яти років, ви можете вважати себе самостійним, але все ж слід ходити в школу з кимось із дорослих, які про вас піклуються.
    • Якщо вам десять і більше років, ви можете ходити в школу самі. Для початку пройдіть весь маршрут з батьком або опікуном, а потім попросіть їх дозволити вам добиратися до школи самостійно.
    • Можна запитати у батьків: "Ви можете проводити мене завтра вранці до школи? Я хочу запам'ятати шлях до школи, щоб потім ходити самостійно. Давайте завтра підемо разом ".
  2. 2 Ходіть до школи з одним, який живе по сусідству, і його батьками. Запитайте своїх батьків, чи можна вам буде ходити в школу разом з другом-сусідом і його батьками. Якщо ваші батьки зайняті вранці, для вас буде краще ходити в школу з одним з друзів, що живуть поблизу, і його батьками. Тільки спочатку обов'язково запитайте дозволу у своїх батьків.
  3. 3 Приєднайтесь до дітей свого району, які йдуть в ту ж школу. Ваші друзі і сусідські діти разом з батьками можуть вранці ходити в школу все разом. Ви будете ходити в школу в маленькій або великій компанії і зможете поговорити з друзями чи сусідами по шляху. Попросіть своїх батьків домовитися з іншими батьками, щоб вони організували для вас такі спільні походи в школу.
    • Можете сказати батькам: "Я чув (а), що вранці всі сусідські діти збираються у церкві і разом йдуть в школу. Можна я теж буду ходити з ними? "
  4. 4 Ходіть в школу самостійно або з одним. Якщо вам десять років або більше і ви добре знаєте дорогу до школи, батьки можуть дозволити вам ходити в школу самостійно або з одним. Запитайте батьків, чи можна вам самостійно ходити в школу.
    • Можна сказати: "Я ходжу однією і тією ж дорогою до школи вже три роки і знаю її дуже добре. Переходячи дорогу, я завжди спочатку дивлюся на всі боки. Можна я тепер буду ходити в школу сам (а)? "

Метод 2 з 3: Як прокласти маршрут, який буде зручний для вас

  1. 1 Знайдіть безпечний шлях для пішоходів. Безпечний шлях означає, що на всій його довжині є тротуари. Також звідти повинні повністю проглядатися перехрестя, тобто ви повинні бачити всі машини, що під'їжджають до вас. Також на вашому шляху не повинно бути небезпечних зон, наприклад, будівництв. В ідеалі, всі ключові перехрестя повинні бути регульовані.
    • Вибирайте ті дороги, які менш завантажені і на яких діють великі обмеження швидкості.
    • Регулювальники можуть безпечно перевести вас через вулицю.
    • Якщо на дорозі немає тротуарів для пішоходів, потрібно вибрати дорогу з широкими узбіччями і йти по узбіччю особою до зустрічного потоку.
    • Якщо на вашому звичайному шляху почалися ремонтні роботи або відкрилася будівництво, краще знайти іншу дорогу.
  2. 2 Запам'ятайте шлях до школи. Пройдіть обраний маршрут з батьком або опікуном і запитайте їх, як краще переходити дорогу. Коли ви пройдете цей шлях кілька разів, то звикнете ходити в школу пішки.
  3. 3 Знайдіть безпечні місця по дорозі в школу. Безпечне місце - це кафе, магазин, бібліотека, відділення поліції або будинок друзів ваших батьків. Якщо ви злякалися чогось або когось, ви зможете зайти в одне з цих місць і попросити про допомогу.
  4. 4 Знайдіть такий шлях, на якому немає небезпечних місць. Слід знайти такий шлях, на якому невідомі занедбані і пустельні місця (наприклад, порожні парковки або покинуті будинки).
  5. 5 Беріть з собою пляшку води. Ніколи не знаєш, коли захочеться пити, тому не забувайте носити з собою воду.
    • Вибирайте пляшку, яка протече.
    • Вибирайте пляшку, при виготовленні якої не використовувалися БФА і інші токсичні хімічні реагенти.
    • Спробуйте знайти ізотермічну пляшку, щоб вода залишалася комфортної температури.
  6. 6 Одягайте відповідний одяг та взуття. Запам'ятайте, що потрібно взувати зручне взуття і одяг яскравих кольорів. У яскравому одязі вас легше буде помітити проїжджаючим повз машин.
    • Восени і взимку не забувайте одягатися тепло. Вам потрібно зберегти тепло, поки ви будете йти до школи.

Метод 3 з 3: Як бути пильним і стежити за навколишнім оточенням

  1. 1 Знайдіть безпечне місце, де можна перейти дорогу. На безпечному переході менше машин і весь потік транспорту відмінно проглядається. В ідеалі на безпечному переході повинен працювати регулювальник.
    • Озирніться, чи немає на дорозі регулювальника. Якщо регулювальник працює, він підкаже вам, коли можна переходити дорогу.
  2. 2 Подивіться на всі боки, щоб перевірити, чи не наближаються до вас машини. Перш ніж почати переходити дорогу, подивіться наліво, а потім направо, щоб переконатися, що на дорозі немає машин. Якщо ви побачили, що машин немає, можна перейти дорогу.
    • Якщо на переході працює регулювальник, дотримуйтесь його вказівок про те, коли переходити дорогу.
  3. 3 Будьте уважні і стежте за потоком машин навколо вас. Поки ви йдете до школи, дивіться перед собою і по сторонам, а не під ноги, щоб завжди знати, де їдуть машини.
  4. 4 Чи не спілкуйтеся з підозрілими незнайомцями. Незнайомець - це хтось, кого ви не знаєте. Незнайомці не погані і не хороші, просто ви їх не знаєте. Ви повинні бути уважні, якщо перебуваєте поблизу від незнайомця, який виглядає підозрілим або небезпечним, а ще краще уникайте таких людей, перейшовши на інший бік вулиці.
    • Якщо незнайомець наближається до вас, і вам стає не по собі, потрібно сказати "ні" і бігти від нього подалі. Треба голосно кричати, коли ви намагаєтеся втекти. Потім знайдіть дорослого і негайно розкажіть йому про те, що з вами сталося. Цей спосіб захисту називається "Говори" Ні! ", Біжи, кричи, розповідай".
    • Якщо ви перебуваєте далеко від будинку, негайно зателефонуйте батькам.
  5. 5 Знайдіть поліцейського, пожежника або вчителя. Якщо ви заблукали по дорозі в школу, знайдіть вчителя, пожежного або поліцейського. Поліцейських і пожежних завжди можна дізнатися за формою. Також ви повинні знати в обличчя вчителів зі своєї школи. Переконайтеся, що запам'ятали, де по дорозі в школу знаходяться поліцейські ділянки і пожежні станції, щоб можна було звернутися за допомогою.
    • Попросіть батьків дати вам мобільний телефон, в контактах якого вже є номер поліції, щоб ви при необхідності змогли зателефонувати і попросити про допомогу.