Як швидко отримати розлучення в Нью-Йорку

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 21 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Любовь Ольги Скабеевой и боль Евгения Попова
Відеоролик: Любовь Ольги Скабеевой и боль Евгения Попова

Зміст

У Нью-Йорку можна швидко отримати розлучення в тому випадку, якщо чоловік і жінка досягли згоди з питань розподілу власності, опіки над дітьми, їх змісту та відвідування. Якщо ви живете в Нью-Йорку, то можете пройти поетапну процедуру розлучення з обопільної згоди з наданням всіх необхідних бланків і детальних інструкцій щодо їх заповнення.

кроки

Частина 1 з 3: Підготовка до розлучення

  1. 1 Перевірте, чи відповідає ваша ситуація вимогам для подачі заяви на розлучення в Нью-Йорку. Сімейний кодекс Нью-Йорка дуже вимогливий до місця проживання. Згідно з розділом 230, ви маєте право подавати на розлучення в Нью-Йорку, якщо відповідаєте одній з таких вимог.
    • Якщо одруження відбувалося в іншому штаті, ви або ваш чоловік повинні прожити в Нью-Йорку як мінімум два роки, щоб мати можливість подати на розлучення.
    • Повинно пройти не менше одного року, якщо ви одружилися в Нью-Йорку або живете удвох в якості подружжя в цьому штаті.
    • Якщо в якості причини розлучення ви заявляєте про «непоправно зруйнованому шлюбі» (розлучення за взаємною згодою), ви і ваш чоловік повинні довести, що проживали в Нью-Йорку не менше одного року і що причини для розлучення з'явилися саме в штаті Нью-Йорк. Наприклад, якщо ви заявляєте про порушення подружньої вірності, то повинні довести, що це сталося в межах штату.
  2. 2 Продумайте причини для розлучення. Якщо подружжя хоче розлучитися як можна швидше і обидві сторони згодні з усіма умовами, найпоширенішою причиною згідно з розділом 170 (7) Сімейного кодексу є наступна: «Відносини між подружжям були непоправно зруйновані більше шести місяців тому»
    • Інші причини включають порушення подружньої вірності, тюремне ув'язнення, роздільне проживання подружжя за рішенням суду протягом більше одного року, жорстокість і зловмисне залишення чоловіка.
    • Якщо ви і ваш чоловік не прийдете до згоди з приводу причин для розлучення, наприклад, порушення подружньої вірності або тюремного ув'язнення, настійно рекомендується використовувати варіант розлучення з обопільної згоди. Розлучення і так забирає багато сил, тому краще обійтися без звинувачень на адресу чоловіка в публічному документі. Єдиним винятком є ​​цілеспрямоване залишення чоловіка, при якому ви не знаєте, де знаходиться ваш чоловік або дружина. Заява про залишення чоловіком допоможе вам офіційно отримати дозвіл на розлучення.
    • Причини розлучення в Нью-Йорку повинні бути конкретизовані.Наприклад, жорстокість повинна досягати рівня домашнього насильства, щоб відповідати необхідним вимогам. Випадки жорстокого поводження, що трапилися більше п'яти років тому, не вважаються причиною для розлучення. Необхідно надати подробиці шляхом зазначення дати і місця. Якщо ви хочете заявити про конкретні причини розлучення, проконсультуйтеся з адвокатом з питань сімейного права, щоб скласти детальне прохання про розлучення відповідно до вимог суду.
  3. 3 Будьте готові оплатити реєстраційний збір. При розлученні з обопільної згоди необхідно заплатити близько $ 350 крім оплати послуг судового кур'єра. Ці витрати необхідно сплатити при подачі заяви.
    • Якщо ваша платоспроможність залишає бажати кращого, деякі або всі реєстраційні витрати можуть бути скасовані. Необхідно подати завірений нотаріусом «аффідевіт про неможливість, через неплатоспроможність, оплатити витрати діловодства» Суддя розгляне заяву і може зажадати довідку про доходи та витрати. Якщо заяву приймуть, суддя видасть указ і розгляд розлучення продовжиться без сплати реєстраційного збору.

Частина 2 з 3: Подача заяви на розлучення з обопільної згоди бездітної пари

  1. 1 Дізнайтеся вимоги до розгляду розлучення з обопільної згоди. Якщо у вас немає дітей молодше 21 року, народжених у шлюбі або прийомних, і питання по розподілу всієї власності і боргів обопільно обговорений, ви маєте право подати заяву на розлучення з обопільної згоди.
    • Розглядатися будуть тільки заяви без звинувачення однієї з сторін, тобто тільки в тому випадку, якщо проблеми в стосунках тривали мінімум шість місяців і їх не можна вирішити іншим шляхом. При цьому ніяких звинувачень бути не повинно. Хоча б одна зі сторін повинна бути готова дати свідчення під присягою про причини розірвання шлюбу.
  2. 2 Переконайтеся в наявності всіх інструментів для складання заяви. Для складання заяви на розлучення у вас повинен бути комп'ютер з встановленою програмою Microsoft Word або безкоштовною версією Microsoft Word Viewer. Комп'ютер повинен бути підключений до принтера для роздруківки копій. У Нью-Йорку не дозволяється подавати заяву на розлучення в електронному варіанті.
  3. 3 Зберіть необхідну інформацію. Програма подачі заяви на розлучення включає перелік інформації, яку необхідно надати. Велика частина інформації не викличе труднощів, наприклад, прізвища і імена, контактна інформація сторін, дата і місце одруження, а також деталі угоди про взаємні розрахунки.
    • Угода про взаємні розрахунки може являти собою просто заява про те, що «було проведено розділ особистого майна і боргів». Якщо у вас є який-небудь вид транспорту або договір про оренду, згадайте про це окремо. Наприклад, «Стягувач отримає у власність 2012 Toyota Camry, (ідентифікаційний номер ТЗ)» або «Відповідач отримає право власності на квартиру, розташовану за адресою (адреса). Відповідач одноразово отримає грошову суму в розмірі (розмір суми) до (дата). Після оплати відповідач надасть необхідні документи про передачу права власності на користь стягувача ».
    • Якщо у вас є нерухомість, вона повинна бути продана або ж один з партнерів залишить право володіння за собою. Детально опишіть подробиці угод по таким нюансам, як викуп акцій або угоди по іпотечних платежах. Наприклад «Позивач збереже право власності за собою і передбачає оплату їм іпотечного кредиту будинку, розташованого по (адреса). Відповідач одноразово отримає грошову суму в розмірі (розмір суми) до (дата). Після оплати відповідач надасть необхідні документи про передачу права власності на користь стягувача ».
    • Навіть якщо ви використовуєте програму подачі заяви на розлучення з обопільної згоди, проконсультуйтеся з адвокатом, щоб підготувати угоду про взаємні розрахунки, якщо у вас є невирішені питання, наприклад, пов'язані з грошовими вкладами і пенсійними рахунками.Приклавши трохи зусиль, ви зможете прискорити процес розлучення завдяки цій системі.
  4. 4 Дізнайтеся, чи збирається ваша дружина або чоловік міняти прізвище на колишню. Незалежно від того, хто виступає в ролі стягувача, якщо ваша дружина або одностатевий чоловік взяли ваше прізвище, можна використовувати прохання про розлучення для повернення колишньої (дівочої) прізвища. Те ж саме відноситься до подвійних прізвищ. Розлучення дозволяє повернути одинарну прізвище. Цю інформацію можна надати при заповненні бланка.
  5. 5 Замовте індексний номер. Підготовку документів можна прискорити, якщо ви вже отримали судовий індексний номер. Ви можете подати заяву на повідомлення з викликом до суду і сплатити отримання індексного номера. У цей час можна також заповнити заяву на відмову від оплати. Необхідно заповнити документи в суді округу, в якому ви проживаєте, навіть якщо іншу будівлю суду знаходиться ближче до вашого місця проживання.
  6. 6 Використовуйте державну програму для подачі прохання про розлучення. У штаті Нью-Йорк разом з юридичними фірмами була розроблена інтерактивна онлайн-програма для подачі пакета документів, підготовлених судом, на отримання розлучення з обопільної згоди. Підготувати документи може одна зі сторін, після чого вони повинні бути підписані іншою стороною, але це також можна зробити і удвох.
    • Ви також можете найняти адвоката або скористатися послугами компаній, що займаються підготовкою документів, необхідних для розлучення. Вам не доведеться платити за представлення інтересів, але вам буде потрібно оплатити консультацію та підготовку документів, а також послуги, надані відповідно до обставин в конкретно вашої ситуації.
  7. 7 Перевірте документи і підпишіть їх. Відразу після отримання пакету документів на розлучення обидві сторони повинні прочитати і підписати їх. Прохання про розлучення необхідно підписати перед обличчям нотаріуса синім чорнилом, щоб довести справжність підпису. Ви і ваш чоловік можете підписати документи окремо, але на одному і тому ж пакеті документів повинні стояти обидві підпису.
  8. 8 Подайте пакет документів на розлучення. Штат Нью-Йорк дозволяє поетапно подати документи на розлучення. Для цього вам буде потрібно знати порядковий номер, повідомлення про виклик до суду і заповнені бланки на отримання розлучення. Принесіть з собою оригінали документів і дві копії кожного документа. Оригінали будуть зберігатися в суді, а вам і вашому чоловікові нададуть завірені копії документів.
  9. 9 Дізнайтеся, чи потрібно вручення судового документа. У разі розлучення з обопільної згоди найпростішим способом прискорити судовий процес є підписання захисником аффідевіта на користь обвинуваченого.
    • Якщо ваш чоловік відмовляється підписувати аффідевіт, найміть судового кур'єра для відправки копії сповіщення про виклик до суду і скарги. Судовий кур'єр надасть аффідевіт, що підтверджує вручення документів. Вам доведеться заплатити $ 50-100 за послуги.
  10. 10 Встановіть судові процесуальні строки для розлучення. Якщо ваш чоловік підписав аффідевіт на користь Відповідача, ви можете без зволікань встановити процесуальний термін для розлучення. В іншому випадку вам доведеться почекати як мінімум 40 днів з дня повідомлення. Ця процедура може відрізнятися в залежності від округу. Деякі суди більш формальні, ніж інші. Поговоріть з судовим секретарем з приводу встановлення дати слухання в усній формі або письмово.
  11. 11 Дочекайтеся заключного рішення. Залежно від округу, в якому ви подаєте заяву, від вас може знадобитися явка в суд. Запитайте судового секретаря, чи існує така вимога в вашому окрузі. Багато суди, особливо в більш густонаселених округах, дають згоду на розлучення тільки після особистого підписання документів обома сторонами. Ви отримаєте повідомлення поштою, якщо у вас саме така ситуація. Розпорядження суду можна забрати в судовій канцелярії. Не забудьте взяти ідентифікаційні документи і будьте готові заплатити близько $ 10.Якщо у вас є розпорядження про скасування плати, візьміть з собою копію цього документа і вам не доведеться нічого платити.
    • Віддайте копію судового розпорядження дружину. Тепер ви можете приступати до зміни прізвища в документах, перепису договорів про оренду і оновленню фінансових рахунків.

Частина 3 з 3: Як подати заяву на розлучення з обопільної згоди, якщо у вас є діти

  1. 1 Підтвердіть, що розлучення відбувається за обопільною згодою. Можуть виникнути певні складнощі, якщо справа стосується дітей і судовий процес відбувається в Нью-Йорку. Вам і вашому чоловікові рекомендується прийти до згоди з питань розподілу власності, надання фінансової підтримки та відвідування дитини, перш ніж приступати до підготовки безлічі документів.
    • Узагальнити вашу домовленість в письмовій заяві, яку необхідно підписати із зазначенням дати. Це запобіжить розбіжності на подальших етапах процесу розлучення.
  2. 2 Перегляньте бланки та інструкції. Існує 17 бланків, які необхідно заповнити для отримання розлучення з обопільної згоди в Нью-Йорку за наявності дітей. Ці бланки можна скачати у вигляді документів Microsoft Word або PDF-файл для роздруківки. Вам також нададуть керівництво з детальними інструкціями щодо заповнення бланків.
    • Після заповнення бланків, один або обоє можуть висловити бажання відновити колишнє прізвище. Це також відноситься до подружніх пар, які вибрали подвійне прізвище при одруженні. Закон про розлучення дозволяє внести зміни в водійські права, карти соціального страхування та реєстрацію виборців.
    • Згідно із законом дозволяється звертатися за допомогою до дружини або кому-небудь ще при заповненні пакета документів на розлучення.
    • Заповніть бланки на комп'ютері або впишіть інформацію друкованими літерами чорним чорнилом. Це дозволить робити копії документів і сканувати їх.
  3. 3 Заповніть відомість про надання фінансової допомоги дитині. Навіть якщо ви і ваш чоловік не згодні платити однакову суму грошей, ви все одно повинні заповнити відомість, щоб показати, що фінансова допомога буде надаватися за законом. Суддя може змінити імовірну суму тільки при гарантії повноцінної фінансової підтримки дитини. Ви також повинні заповнити документ про медичне забезпечення, згідно з яким батьки дитини зобов'язуються забезпечити медичну допомогу дитині в разі потреби.
    • Ви і ваш чоловік можете заповнювати відомість удвох. Ви також можете разом заповнювати поля, що стосуються вас або вашого чоловіка або оцінювати доходи і витрати один одного. Пам'ятайте, що при оцінці доходів і витрат ваш чоловік може не погодитися з вказаною сумою, що призведе до відстрочення розлучення. Найкраще робити це спільно.
  4. 4 Підпишіть і завірте документи. Більшість документів вимагає підпису обох сторін і деякі з них мають бути підписані перед обличчям нотаріуса. Деякі розділи документів повинен підписати ваш чоловік. Навіть якщо ви заповнили документи чорним чорнилом, підписувати їх необхідно синьою ручкою для підтвердження автентичності.
  5. 5 Дізнайтеся, чи потрібно вручення судового документа. Як і у випадку з розлученням бездітних пар, розлучення при наявності дітей можна прискорити, якщо захисник відмовиться від вручення судового документа і прийме повідомлення про виклик до суду разом зі скаргами. Щоб відмовитися від вручення судового документа, ваш чоловік повинен підписати аффідевіт на користь Відповідача.
    • Якщо ваш чоловік відмовляється підписувати аффідевіт, необхідно найняти судового кур'єра для доставки пакета документів на розлучення і заповнення аффідевіта, що підтверджує вручення документів. Це відстрочить процедуру розлучення приблизно на 40 днів.
  6. 6 Надайте індексний номер і встановіть дату розлучення. Відразу після заповнення і підписання необхідних бланків необхідно віднести їх до суду округу за місцем проживання, навіть якщо інший суд знаходиться ближче.Необхідно також сплатити реєстраційний збір або подати заяву на відмову від його оплати. Візьміть з собою оригінали документів і дві копії. У суді будуть зберігатися оригінали, а вам і вашому чоловікові будуть надані завірені копії.
  7. 7 Дочекайтеся заключного рішення суду. Дізнайтеся у судового секретаря про необхідність вашої присутності при винесенні рішення. Залежно від округу від вас може знадобитися явка в суд. Ви отримаєте повідомлення поштою, якщо для розлучення необхідно підписати документи. Розпорядження суду можна забрати в судовій канцелярії. Принесіть з собою ідентифікаційні документи і будьте готові заплатити близько $ 10. Вам не доведеться нічого платити, якщо ви подали заяву на відмову від оплати витрат і принесли з собою його копію.
    • Віддайте копію документа дружину. Тепер ви можете приступати до зміни прізвища в документах, перепису договорів про оренду, а також внесення змін до шкільні документи і фінансові рахунки.

Поради

  • Скористайтеся послугами посередника, якщо вам потрібна допомога для досягнення згоди обох сторін. Кваліфікований фахівець, він же посередник, вислухає вас і вашого чоловіка і допоможе зрозуміти, що хоче кожен з вас. Це допоможе вам досягти згоди з приводу різних питань. Для отримання подальшої інформації про посередництво при розлученні зайдіть у відповідний розділ на сайті нью-йоркського суду