Як швидко засмагнути

Автор: Janice Evans
Дата Створення: 23 Липня 2021
Дата Оновлення: 21 Червень 2024
Anonim
Как быстро загореть в солярии?
Відеоролик: Как быстро загореть в солярии?

Зміст

Сяючий бронзовий загар вважається в західній культурі ознакою краси і сексуальної привабливості, але він не завжди корисний для вашого здоров'я. Є кілька способів швидко засмагнути, в тому числі цілком безпечних. Проводити кілька годин на сонці, прийнявши розумні запобіжні заходи, насправді навіть корисно, тому що стимулює вироблення в організмі вітаміну D. Лосьйони і спреї для автозасмаги найкраще підходять тим, кого турбує підвищений ризик раку шкіри. У солярії ви досягнете бажаного ефекту за лічені хвилини, однак шкідливе випромінювання від використовуваних в ньому ультрафіолетових ламп пов'язане з дуже високим ризиком раку шкіри. Вивчіть різні способи засмагнути і виберіть той, який підходить вам більше всього.

кроки

Метод 1 з 4: Лосьйон для автозасмаги

  1. 1 Виберіть продукт для автозасмаги. Засоби для автозасмаги випускаються у вигляді лосьйонів, кремів, гелів, пен, спреїв і масел. Продукція таких компаній, як Neutrogena, L'Oreal, Jergens, Aveeno, Bath & Body Works, Banana Boat, Clarins і Lorac, отримує хороші відгуки на сайтах і в журналах, присвячених красі.
    • Наносите лосьйон або спрей згідно з інструкціями на упаковці, рівномірно, щоб покрити всю поверхню шкіри.
    • Виберіть Некомедогенний лосьйон, щоб уникнути закупорювання пір.
  2. 2 Одягніть рукавички. Так як ви будете наносити лосьйон на все тіло руками, вони вберуть набагато більше, ніж в інших частинах тіла. Купіть одноразові медичні рукавички і надягайте їх, коли наносите автозагар, щоб ваші руки не стали темніше іншого тіло.
    • Викиньте рукавички після використання і кожен раз використовуйте нову пару.
    • Нанесіть трохи лосьйону або масла на руки після того, як закінчите наносити засіб на інші частини тіла. Потрібно, щоб руки були того ж кольору, що і решта шкіра, але не темніше.
  3. 3 Нанесіть засіб для автозасмаги рівномірно. Найскладніше в автозагар те, що його потрібно розподілити рівномірно на всю поверхню тіла. Вам може знадобитися допомога друга, щоб обробити важкодоступні місця, такі як середина спини, щоб не було пропусків і плям.
    • Наносите автозагар круговими рухами, щоб уникнути появи смуг.
    • Не поспішайте. Не наносіть автозагар в поспіху, інакше ви, швидше за все, пропустіть якісь місця або ж завдасте його плямами. Повністю втирайте засіб в шкіру.
    • Не забувайте про тих областях, які зазвичай приховані, включаючи пахви.
  4. 4 Нанесіть засіб кожен день до тих пір, поки не досягнете потрібного відтінку шкіри. Одного разу в день має бути досстаточно, щоб досягти бажаного відтінку, але ви можете наносити автозагар вранці і ввечері, щоб прискорити процес. Пам'ятайте, що автозагар може забруднити ваш одяг і постільну білизну.
  5. 5 Зрозумійте, як діє автозагар. Засоби для автозасмаги містять дігідроксіацетон, схвалене для застосування речовину, здатну надати шкірі більш темний відтінок. Це трехуглеродний моносахарид, молекула цукру з трьох вуглеводів, яка реагує з аміногрупами в білку шкіри.При цьому відбувається так звана реакція Майяра, аналогічна тій, що спостерігається в процесі рум'янцю хліба при випічці або карамелизации цукру.

Метод 2 з 4: Природний загар

  1. 1 Виберіть лосьйон або олію з низьким фактором захисту SPF. Щоб засмагнути швидко, вам потрібно вибрати засіб для засмаги з низьким значенням SPF, проте повністю нехтувати сонцезахисним коштів не слідуємо. Виберіть крем, лосьйон, спрей або масло, мають певний рівень захисту.
    • В ідеалі виберіть засіб з фактором захисту SPF від 4 до 15, в залежності від того, наскільки у вас вже засмагла шкіра. Якщо ви вже трохи засмагли, можете вибирати більш низький рівень захисту. Якщо це ваша перша сонячна ванна за літо, вибирайте SPF 15, щоб не згоріти.
    • Для найбільш рівномірної засмаги використовуйте спрей або масло. Через рідкої структури ці кошти найпростіше рівномірно розподілити по шкірі. Спрей потрібно добре втерти після нанесення.
    • Популярні засоби для засмаги випускають такі фірми, як Garnier, Nivea, La Roche-Posay і інші. Їх можна знайти в магазинах косметики, аптеках або інтернет-магазинах.
    • Використовуйте бальзам для губ з SPF 15. Губи не засмагають на сонці, однак сохнуть і лущаться, що не тільки непривабливо, але і болісно.
  2. 2 Нанесіть натуральне масло на вже засмаглу шкіру. Якщо ви не хочете користуватися лосьйонами або спреями і при цьому вже добре засмагли, існують натуральні масла, які притягують загар і надають вашій шкірі сяючий оливковий відтінок. Наносите ці природні каталізатори засмаги перед виходом на сонце і змивайте їх водою і милом, коли закінчите засмагати. До таких продуктів відносяться:
    • оливкова олія;
    • кокосова олія;
    • масло волоського горіха;
    • масло авокадо;
    • олія зародків пшениці;
    • соняшникова олія;
    • кунжутну олію;
    • екстракт зеленого чаю.
  3. 3 Часто перевертається. Щоб засмагнути рівномірно, вам потрібно часто перевертатися (уявіть собі курку на грилі!). Вдалою ідеєю буде повертатися на чверть кожен півгодини. Почніть засмагати на спині, потім перекиньтеся на лівий бік, потім на живіт і на правий бік. Частіше змінюйте положення рук і ніг, щоб уникнути блідих смужок.
  4. 4 Загоряйте під прямими променями сонця. Передвигайтесь разом з сонцем, переміщаючи рушник або лежак, щоб завжди перебувати під прямими сонячними променями. Якщо ви не хочете пролежати весь день, можете займатися спортом або чим-небудь ще, тільки надіньте якомога менше одягу, щоб шкіра отримувала достатньо сонця.
  5. 5 Загоряйте днем, в проміжку між 10 і 16 годинами. Дерматологи зазвичай рекомендують уникати годин, коли сонце особливо активно. Однак якщо ви хочете засмагнути швидко, приймайте сонячні ванни в найспекотніші години.
  6. 6 Роздягніться. Якщо ви хочете засмагнути повністю, немає іншого варіанту, окрім як одягатися в костюм Єви або Адама і підставити своє тіло під сонячні промені. Знайдіть нудистський пляж або прихований від сторонніх очей обгороджена ділянка в своєму саду, і нехай сонце почаклує над вами!
  7. 7 Використовуйте відображає лист або рушник, щоб сфокусувати сонце. Ця техніка відома вже багато років, але вона дійсно допомагає посилити і сфокусувати сонячне світло на вашій шкірі. Існує кілька відображають засобів, які допоможуть вам «приманити» сонце до тіла. Розташуєтеся на що відбиває рушник або ж купите відображає сонячне екран. Встановіть його на талії і нахиліть під кутом близько 45 градусів, поки сонячне світло не досягне вашого тіла.
  8. 8 Використовуйте плавучий об'єкт у воді. Так як вода притягує і відображає світло, лежання на воді або біля води допоможе вам отримати максимум сонячного світла. Заберіть на плавучий засіб на воді, будь то пліт, надувний матрац або коло, щоб отримати якомога більше сонця.
  9. 9 Наносите лосьйон або олію кожні дві години або після контакту з водою. Вам потрібно, щоб засіб з низьким рівнем захисту постійно було на шкірі.Навіть водостійкі засоби варто наносити заново на всякий випадок.
  10. 10 Після засмаги нанесіть зволожуючий засіб на основі алое або хороший лосьйон. Зволожуйте шкіру і закріплюйте загар, завдаючи зволожуючий лосьйон.

Метод 3 з 4: Салонний автозагар

  1. 1 Дізнайтеся, як це працює. Як і лосьйони для автозасмаги, салонний автозагар у вигляді спрея містить дігідроксіацетон - трехуглеродний моносахарид, який вступає в реакцію з амінокислотами і забарвлює шкіру. Однак такі спреї зазвичай більш концентровані, і їх потрібно наносити від одного до трьох шарів, щоб досягти потрібного ступеня засмаги.
  2. 2 Виберіть засіб. Експерти радять вибирати засіб з більш низьким відсотком дігідроксіацетона, щоб ви могли поступово посилювати колір. Ви завжди можете стати ще темніше, але як тільки ви завдали спрей, назад шляху немає.
    • До того ж вибирайте продукти з ерітрулозой, компонентом, який є в малині. Цей інгредієнт допоможе продовжити термін дії засмаги і додасть шкірі здорове сяйво.
    • По можливості вибирайте засоби, в яких міститься невелика кількість зеленого пігменту. Зелений пігмент служить для того, щоб приглушити помаранчевий відтінок, який є в засмагу-спреї.
  3. 3 Визначте потрібну кількість шарів. Для людей з дуже світлою шкірою одного шару засмаги-спрея буде досить, щоб створити гарне сяйво. Для людей з засмаглою або темною шкірою може знадобитися кілька шарів. Просто не поспішайте і потроху додавайте пігмент, щоб поступово досягти бажаного відтінку. Найважливіше не забувати про те, що не варто захоплюватися. Штучний помаранчевий відтінок не буде привабливим.
  4. 4 Відлущує шкіру, перед тим як наносити спрей. Позбавтеся від всіх мертвих і огрубнули клітин зовнішнього шару шкіри, перш ніж наносити спрей. Вибирайте відлущуючий скраб без масел з твердими частинками або гранулами, які відшліфують шкіру. Використовуйте люфу або мочалку в душі, щоб відлущити шкіру.
  5. 5 Рушайте в студію засмаги або найміть професіонала, який виконає процедуру вдома. На відміну від лосьйонів для автозасмаги, тут вам знадобиться допомога професіонала. Ви можете відправитися в студію засмаги або, можливо, найняти приватного професіонала, який прийде до вас додому і завдасть спрей у вас в душі. Перше обійдеться набагато дешевше.
  6. 6 Корегуйте ваш загар раз в одну або два тижні. Залежно від інтенсивності засмаги і вашого природного відтінку шкіри, спрей може триматися від 5 до 10 днів. Зволожуйте шкіру лосьйоном кожен день, щоб продовжити ефект. Щоб зберегти золотисте сяйво, корегуйте загар, як тільки він почне сходити.

Метод 4 з 4: Засмага в солярії

  1. 1 Дізнайтеся, як це працює. У соляріях використовуються ультрафіолетові лампи, які випромінюють промені, схожі на сонячні. Однак солярії відомі тим, що підвищують ймовірність захворювання на рак, тому дерматологи настійно рекомендують їх уникати. Але якщо ви хочете швидко засмагнути, це найшвидший і найефективніший метод.
  2. 2 Одягніть захисні окуляри. Дуже важливо надягати захисні окуляри, спеціально призначені для використання в солярії. Ви можете купити їх, або вам їх видадуть в студії засмаги.
  3. 3 Уникайте прискорювачів засмаги на основі тирозину. Тирозин - це амінокислота, яку ваше тіло використовує для виробництва меланіну - хімічного елемента, який робить шкіру темнішою. Однак лікарі не схвалюють тирозин, а доказів його реальної ефективності не існує.
  4. 4 Виберіть проміжок часу. Якщо це ваш перший сеанс засмаги, вам варто почати з невеликого проміжку часу - близько 8 хвилин. Зазвичай загоряють від 8 до 20 хвилин, хоча в середньому досить 12 хвилин. Якщо у вас дуже світла шкіра, вам cледует перебувати в солярії менше, ніж якщо у вас смаглява шкіра або ви вже встигли засмагнути.
    • Повністю роздягніться і залезьте в солярій. Закрийте верхню кришку, як раковину (або дверцята, як в душовій кабіні, якщо солярій вертикальний).Натисніть кнопку включення, або її натисне зовні співробітник солярію.
    • Лампи оснащені таймером і автоматично відключаться, коли час вийде.

Поради

  • Завжди використовуйте рукавички для автозасмаги, щоб долоні не стали помаранчевими або коричневими долонь.
  • На наступний день після засмаги перевірте шкіру на предмет сонячного опіку. Якщо ви помітите його ознаки, нанесіть гель алое, щоб зняти почервоніння і роздратування.
  • У солярії завжди надягайте захисні окуляри.
  • Захищайте шкіру і очі. Загоряючи на відкритому повітрі, надягайте сонячні окуляри та головний убір, щоб захистити чутливу шкіру на обличчі.
  • Хороший лосьйон для автозасмаги створює той же ефект засмаги, але без ризику нашкодити шкірі.
  • При нанесенні професійного засмаги-спрея засоби захисту очей.
  • Питайте шкіру. Наносите зволожуючий лосьйон і пийте багато води перед сеансом засмаги.
  • Наносите лосьйон для засмаги економно. Невеликий краплі лосьйону вистачить на значну площу.
  • Не засмагати занадто багато, щоб не обгоріти. Знайте міру в усьому. Опіки і облізлий шкіру навряд чи можна назвати привабливими.
  • Знайте про небезпечні сторонах засмаги. Існують ризики, пов'язані з використанням коштів для засмаги (рак шкіри, хімічні реакції і так далі). Уникайте тривалого перебування в солярії.
  • Якщо у вас чутлива шкіра, використовуйте фактор захисту SPF 20-30. Вам може знадобитися більше часу, щоб засмагнути, але це захистить вашу шкіру.

попередження

  • Солярії підвищують ризик захворювання на рак шкіри. По можливості уникайте шкідливих ультрафіолетових променів.
  • Не перестарайтеся. Якщо ви занадто увлечетесть автозагаром, то будете виглядати неприродно. Помаранчева шкіра нікого не прикрашає!
  • Спрей-загар може забивати пори і викликати утворення зморшок.