Як бути відмінним каучсерфером

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 22 Червень 2021
Дата Оновлення: 24 Червень 2024
Anonim
Настречу солнцу 7. ЫСПАРТА, КАППАДОКИЯ (Турция)
Відеоролик: Настречу солнцу 7. ЫСПАРТА, КАППАДОКИЯ (Турция)

Зміст

Каучсерфінг може бути прекрасним способом познайомитися з новими людьми і подорожувати зі скромним бюджетом. Приділіть час планування поїздки, і ви можете знайти приголомшливі можливості відкрити для себе місцеву культуру, поділитися розповідями і вміннями з господарями і, можливо, навіть зав'язати дружбу на довгі роки.

кроки

Частина 1 з 3: Планування візиту

  1. 1 Напишіть чіткий і зрозумілий запит на каучсерфінг. Повідомте господарям квартири, в яку ви приїдете, коли ви приходите, чому ви б хотіли з ними познайомитися, і на скільки ви залишитеся. Розкажіть трохи про свій візит. У вас тур по їх регіону? Ви приїдете в місто на захід? Ви будете проїздом по дорозі в інше місце? Також обов'язково заповніть свій профіль, щоб вони трохи дізналися про вас.
    • Якщо ви турбуєтеся про безпеку, вибирайте господарів з детально заповненим профілем і позитивними відгуками. Жінки, які подорожують поодинці, можливо, захочуть, щоб господиня була жінкою, або щоб це була сім'я, а також слід знайти адреси хостелів поблизу на всякий випадок.
  2. 2 Як знайти спільну мову з господарем. Прочитайте його профіль і пошукайте інтереси, які ви поділяєте, або про які ви б хотіли більше дізнатися. Господар надає житло добровільно, і, найімовірніше, він дуже доброзичливий, так як надання житла іншим несе за собою нові знайомства. Подумайте про історії та навичках, які були б цікаві вам обом, і про справи, якими ви могли ви зайнятися разом.
    • Виберіть якусь невимушену, але цікаву тему розмови, щоб налагодити контакт, наприклад, загальні музичні смаки або місце, яке ви обидва відвідали. Якщо вам нічого не приходить на розум, запитайте у господаря, чи брав він каучсерферов раніше, або чим цікавим він любить займатися в цій місцевості.
    • Зв'яжіться з господарем, використовуючи інструменти веб, а не контактні дані, поки ви не будете впевнені, що у вас вийде зістикуватися, і поки остаточно не зважитеся на каучсерфінг.
  3. 3 Зв'яжіться з господарем. Як тільки господар отримав ваш запит, зв'яжіться з ним, щоб уточнити деталі. Повідомте йому, остаточні чи дати, які ви йому надали, або ви можете приїхати пізніше або виїхати раніше. Подорожуючи літаком, машиною або пішки, переконайтеся, що ви знаєте, як дістатися до будинку господаря, і за яким номером дзвонити, якщо ви заблукаєте.
    • Запитайте, чи знадобиться вам мати власний ключ, або вам необхідно буде приїхати в певний час, щоб вас впустили.
    • Дізнайтеся про житло детальніше. Можливо, вам знадобиться брати з собою свій спальний мішок, подушку і / або рушник.
  4. 4 Нехай ваш господар дасть вам поради щодо місцевості, де ви знаходитесь. Будучи постійним членом місцевої громадськості, господар вашого житла може дати вам поради та попередження, які нелегко знайти в інтернеті. Не соромтеся задавати питання по будь-якій темі, що стосується вашого перебування; ваш господар напевно буде радий допомогти. Ось кілька питань, які може бути корисно обговорити перед вашим прибуттям:
    • Чи є які-небудь найближчі міста або пам'ятки, які варто відвідати? Захотів би господар поїхати з вами?
    • Яким транспортним засобом найкраще користуватися в цій місцевості? Наскільки надійним є громадський транспорт і до котрої години він ходить? Вам варто взяти машину напрокат?
    • Чи є поблизу райони, де небезпечно ходити? Чи є запобіжні заходи, які варто вжити?

Частина 2 з 3: Як відмінно провести час

  1. 1 П одягли чимось з господарем. Одна з приємних частин відпочинку - знайомство з господарем. Невеликий подарунок висловлює вашу подяку і може дати початок теплому розмови, особливо якщо це цікава дрібничка з вашого рідного міста чи з останнього місця поїздки. Буде навіть краще, якщо ви разом чимось займетеся:
    • Поділіться своїми навичками. Багато каучсерфери подорожують з музичним інструментом або маленьким набором для малювання. Інші пропонують допомогу в простих ремонтних роботах вдома, а також можуть зробити вироби або допомогти в саду.
    • Навчіть чого-небудь один одного. Це може бути пісня, традиція святкування торжества, рада зі спортивних занять або один з вище перерахованих навичок. Якщо ви знаєте іншу мову, і господареві це здається цікавим, навчіть його декільком словам.
  2. 2 Обмінюйтеся історіями. Говоріть про місця, які ви відвідали, традиціях у себе вдома або просто розповідайте історії зі свого життя. Розпитайте господаря про місцевих людей, історії його регіону і його власного життя. Обмін особистим досвідом і культурою відокремлює каучсерфінг від перебування в готелі, якщо ви зробите крок назустріч цій можливості.
  3. 3 Поважайте домашні правила. Намагайтеся дотримуватися вказівок господаря, наприклад, яким входом користуватися і коли слід бути тихіше. Також звертайте увагу на звички господаря і по потребі повторюйте за ним. Наприклад, багато хто залишає взуття біля вхідних дверей і можуть думати, що в їх культурі це само собою зрозуміло.
    • Сміливо задавайте питання і вибачайтеся, коли ви зробили помилку.Позитивне ставлення цілком зможе згладити дрібні проколи.
  4. 4 Запропонуйте господарям їжу. Їжа - відмінний спосіб поділитися приємним і представити один одному свою культуру. Якщо ви вмієте готувати, запропонуйте щось приготувати в будинку господаря і почастуєте його. Якщо ви не вмієте готувати, або господареві, здається, ідея не дуже подобається, запропонуйте від себе замовити їжу в найближчому ресторані. Якщо у вас немає часу разом пообідати, або ресторан виходить за рамки вашого бюджету, привезіть маленьке частування з дому або з найближчої пекарні.
    • Якщо господар теж готує, запропонуйте йому поділитися рецептом.
  5. 5 Підлаштовуйтеся під господаря і будьте терплячим. Якщо він не може бути вдома днем, щоб вас впустити, дізнайтеся, коли він буде, і займіться чимось іншим до його приходу.
    • Нічого не варто бути радісним, сповненим енергії і вдячним за гостинність господаря, і це може зробити величезний вплив на те, як він вас буде сприймати, і як буде до вас ставитися.
  6. 6 Спілкуйтеся з господарем. Повідомляйте йому, коли ви плануєте повернутися з екскурсії, а також говорите, якщо ваші плани змінилися.
  7. 7 Пропонуйте допомогу по дому. По крайней мере, акуратно прибирайте після себе і пропонуйте допомагати мити посуд після спільної трапези. Якщо господар зазвичай зайнятий або неговіркий, спільні легені справи по дому і в саду можуть бути хорошою можливістю поспілкуватися.

Частина 3 з 3: Закінчення поїздки

  1. 1 Приберіть після себе. Попросіть у господаря необхідне приладдя для прибирання, якщо вони вам потрібні. Якщо він надавав вам подушку, ковдри, рушник або килимок, запитаєте, куди їх покласти. Поверніть будь-які речі, які ви позичили.
    • Не залишайте нічого після себе, крім подарунків. Викиньте все своє сміття і запропонуйте його винести, якщо ви повністю заповнили відро для сміття.
  2. 2 Залиште господареві відгук. Якщо ви відмінно провели час, скажіть про це. Хороший відгук допоможе господареві знайти каучсерферов, які підходять йому по інтересам і поглядам. Щоб описати свій досвід перебування, зайдіть на його профіль і натисніть на символ ..., потім «Написати відгук».
    • Напишіть чесний відгук, який розкриває ставлення господаря, а також вкажіть кілька конкретних речей, які він зробив, завдяки яким ваша поїздка покращилася (або зіпсувалася). Згадайте те, що стало для вас несподіванкою, навіть якщо приємною. Решта каучсерфери будуть вам вдячні за попередження.
  3. 3 Підтримуйте зв'язок. Не кожен раз каучсерфери і господарі зав'язують дружбу, але, якщо ви знайшли приятеля, обміняйтеся контактами в соціальних мережах або адресами електронної пошти. Час від часу пишіть один одному і розповідайте, як проходить решта вашої поїздки.

Поради

  • Коли ви вперше телефонуйте або пишете повідомлення господареві, обов'язково увійдіть в. «Здрастуйте, це [ім'я] з CouchSurfing». В іншому випадку ви будете для нього невідомим.
  • Спробуйте дати притулок у себе каучсерферов, якщо у вас є можливість. Або згадайте, коли в вашому домі був гість або сусід по кімнаті. Що робив цей чоловік, щоб ставитися з вами по-дружньому і допомагати? Що було такого, що дратувало вас?
  • Коли готуєте для кого-то їду, особливо, якщо ця людина з іншої культури, запитаєте, чи є таке, чого він не їсть, і подкорректируйте своє меню відповідним чином.
  • Якщо ви турбуєтеся з приводу безпеки, зв'яжіться з центром безпеки CouchSurfing.

попередження

  • Якщо господар або околиці викликають незручності, скоротіть свій візит. Більшість господарів доброзичливі і привітні, але є винятки.
  • Завжди майте при собі запасний план на випадок, якщо що-небудь піде не так. Тобто, майте при собі досить грошей, щоб доїхати додому або залишитися на кілька ночей в готелі, якщо буде потрібно. Або візьміть з собою похідне спорядження.
  • Не дивлячись на те, що деякі пари знайомляться під час Каучсерфінг, побачення не повинні бути вашою головною метою.Якщо ви думаєте, що є можливість зав'язати стосунки, можливо, буде розумно, якщо ви заселилися в хостел і будете продовжувати проводити час з господарем, проживаючи там. Деякі власники можуть себе некомфортно почувати, якщо незнайомець в їх вітальні починає підкочувати.
  • Під час свого перебування поважайте побажання господаря згідно куріння, пиття, використання наркотиків для розваги і так далі.