Як залишити домашню тварину одного на час відпустки

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 19 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как создать таблицы в Microsoft Access за 8 минут
Відеоролик: Как создать таблицы в Microsoft Access за 8 минут

Зміст

Якщо ви збираєтеся їхати у відпустку, ви захочете, щоб ваш домашній вихованець відчував себе максимально комфортно. Домашніх тварин ніколи не слід залишати одних на тривалий термін, особливо таких соціальних, як собаки. Існує безліч різних варіантів залишити улюбленця в безпеці на час вашого від'їзду. Кращий вибір залежить від потреб вашого вихованця.

кроки

Метод 1 з 4: Підготовка тваринного

  1. 1 Оцініть потреби тварини. Всі домашні вихованці різні і кожен має індивідуальний характер. Хтось добре переносить тривале самотність, а хтось ні. Більш товариські тварини, або ті, хто має медичні показання або звикли багато взаємодіяти з оточуючими, швидше за все, погано перенесуть, якщо ви залишите їх одних на довгий термін.
    • Ви повинні враховувати режим харчування тваринного, а також, чим любить займатися вихованець і який безлад може влаштувати, якщо вас немає поруч.
    • Молодші вихованці можуть гірше переносити самотність. Ніж дорослі.
    • Якщо вашого вихованця охоплює почуття тривоги при розставанні, можливо, вам краще найняти або попросити когось доглянути за ним або залишити його в спеціальному притулку.
  2. 2 Адаптуйте розклад вихованця. За два тижні до відпустки почніть залишати його одного будинку на довгий термін. Якщо ви зазвичай залишається без нагляду протягом час роботи, йдете з дому на пару годин кожен день після робочого дня. Якщо ви зазвичай бачите тварина протягом дня, залиште його, коли підете на роботу.
    • Так ви підготуєте вихованця залишатися на самоті на довгий термін.
  3. 3 Напишіть докладні інструкції. Якщо ви залишаєте тварина під чиюсь опіку, дуже важливо надати цій людині достатньо інформації по догляду. Залиште свої контакти, а також номер ветеринара на екстрений випадок. Якщо у вихованця є спеціальна дієта або він любить певний відхід або іграшки, запишіть все це. Включіть інформацію про його розпорядку, куди він ходить в туалет, чим займається і чи є у нього які-небудь медичні приписи. Якщо у тварини є особливості в характері, про які варто знати, включіть їх в список. Вихованець збуджується, коли хтось у двері? Чи є у нього улюблене місце для пряток?
    • Включайте якомога більше деталей в інструкцію. Краще дати більше інформації, ніж менше.
  4. 4 Поговоріть з вашим ветеринаром. Дуже важливо, щоб у вихованця були діючі щеплення і хороше здоров'я перед тим, як ви оправи відпочивати. Ви також можете порадитися, як краще залишити тварину одного. Ваш ветеринар може порадити опікуна або хороший притулок. Залишивши тварина в безпеці і в перевіреному місці, ви будете менше турбуватися на відпочинку.

Метод 2 з 4: Догляд за собакою

  1. 1 Спробуйте найняти кого-то, хто догляне за собакою. Якщо хтось буде заглядати додому, тварині буде комфортніше в звичному середовищі існування. Подумайте, як часто собаку треба буде відвідувати. Чи достатньо рази в день або краще кілька разів на день? Найкраще найняти професіонала. Пошукайте більш детальну інформацію в інтернеті.
    • Професіонали також ідеально підходять для кішок, які вважають за краще залишатися в домашньому середовищі, так як в новій обстановці вони можуть випробувати стесс.
    • Знайдіть заміну на екстрений випадок.
  2. 2 Попросіть друга або сусіда наглядати за вихованцем. Залиште тварина будинку, а один або сусід будуть час від часу відвідувати його. Познайомте їх попередньо, щоб вихованцеві було комфортніше. Запросіть людини на вечерю або на прогулянку з собакою.
    • Дізнайтеся, як багато досвіду у друга або сусіда по догляду за домашніми тваринами.
    • Ви також можете залишити тварину вдома у одного або сусіда.
    • Якщо ви відносите тварина когось додому, візьміть якісь речі, які змусять вихованця відчувати себе комфортніше (наприклад, кошик, ковдру, улюблену іграшку).
  3. 3 Залиште тварина на псарні або в притулку. Переконайтеся, що місце хороше і має позитивні відгуки. Дізнайтеся, співвідношення працівників на кількість тварин, кілька там чисто і безпечно, чи підтримується оптимальний клімат, як часто з тваринами займаються, чи є послуги зі стрижки і догляду, де вихованця розмістять (в індивідуальному або загальному вольєрі) і як багато буде ваш улюбленець взаємодіяти з іншими тваринами.
    • Собаки - соціальні тварини і їм буде легко адаптуватися.
    • Найкраще відвідати псарню або притулок до того, як ви забронюєте там місце для вихованця.Де б не залишився ваш улюбленець, ви повинні бути спокійні за нього.
    • Залиште свої контактні дані, а також дані свого ветеринара працівникам псарні мул притулку.
  4. 4 Спробуйте приватні притулки. Деякі люди пропонують розмістити невелику кількість тварин у себе вдома. Цей варіант підходить для тварин, які люблять спілкуватися з іншими. Тут обстановка більш приватна, ніж в традиційному притулку. Запитайте ветеринара про рекомендації. Оцінюйте приватний притулок також, як і звичайну псарню або громадський притулок.
    • Пошукайте в інтернеті інформацію про притулки для собак.
    • Перш, ніж залишати тварину сходіть туди і оціните обстановку.

Метод 3 з 4: Догляд за іншими тваринами

  1. 1 Перемістіть свого вихованця в клітці. Такі тварини, як хом'яки, морські свинки, гризуни, рептилії і амфібії можуть бути перенесені в будинок одного або професійного наглядача за вихованцями. Напишіть, ка його годувати, скільки поїти, як часто чистити клітку і яку температуру підтримувати. Упакуйте всі речі, що імітують навколишнє середовище тварини вдома. Це можуть бути підстилки, нагрівальна поверхня або прикраси.
    • Якщо клектом не можна перенести, кому-то потрібно буде щодня перевіряти тварина.
  2. 2 Виберіть обстановку, схожу на ваш будинок. Кролики, тхори, морські свинки звикли жити на свободі. Якщо ви принесете їх в будинок з собаками або маленькими дітьми, це може викликати стрес або навіть загрозу вашому вихованцеві. Якщо тварина звикла до тихого місця, де тільки дорослі, знайдіть місце, схоже на це.
    • Дуже важливо правильно вибрати нове місце. Ваш вихованець може бути дезорієнтований, і, можливо, навіть захворіє через зміну звичної обстановки.
  3. 3 Найміть людину, яка б приходив в будинок, щоб доглядати за птахами або кішками. Птахи і кішки люблять знаходиться в постійній, знайомій обстановці. При попаданні в незнайоме середовище птиці можуть стати невгамовними і почати вискубувати власні пір'я. Кішки також відчувають стрес далеко від дому. Краще попросити когось пожити у вас вдома або кожен день відвідувати тварину.
    • Якщо у вас птах, переконайтеся, що людина, яка буде за нею дивитися, знайомий з доглядом за птахами і відчуває себе комфортно в їх оточенні.
    • Котов не слід залишати одних в чужій хаті. Швидше за все, вони почнуть блукати, збігати і намагатися повернутися додому.
  4. 4 Віднесіть вихованця в притулок. Притулок - це останнє місце, куди варто визначати подібні види тварин. Переконайтеся, що в вибране місце пристосоване за доглядом за видом вашого вихованця. Якщо в притулку містяться і кішки, і собаки, необхідно, щоб їх тримали в різних місцях. Завжди особисто оглядайте притулок перш, ніж залишати там тварина.
    • Попросіть ветеринара порадити вам кращий притулок. У деяких клініках також є сервіси по догляду за вихованцями, яких залишають одних.

Метод 4 з 4: Ми залишаємо тварина будинку

  1. 1 Зробіть обстановку будинку комфортною. Якщо вихованець залишиться вдома один, налаштуйте термостат на оптимальну для тваринного температуру, так, якби ви все ще перебували вдома. Закрийте двері в усі кімнати, куди не хотіли б пускати вихованця. Переконайтеся, що у тварини є зручна підстилка і доступ в туалет (отвір для тварин в двері або лоток).
    • Залиште їжу і воду в знайомих місцях.
  2. 2 Зробіть будинок безпечним для тварини. У будинку повинно бути безпечно для вихованця, який буде вільно бродити всюди, де заманеться. Закрийте сміттєві відра, унітаз і вентиляцію. Keep trash cans, toilets, and heating / air vents covered. Приберіть все потенційно отруйні рослини, хімічні засоби для прибирання, ліки та інші хімікати на верхні полиці. Також приберіть іграшки, ігри, журнали, різні вироби та приладдя для них, їжу, домашні дрібнички і прикраси, які можуть привернути увагу тварини.
    • Сховайте також одяг і взуття.
  3. 3 Використовуйте автоматичну годівницю. Якщо ви змушені залишити вихованця одного на кілька днів, використовуйте автоматичну годівницю.Вона буде видавати певні порції їжі стільки раз в день, скільки необхідно. Так ви вбережете тварина від переїдання. Крім того, деякі тварини, наприклад, коти, вважають за краще свіжу їжу і навряд чи будуть раді величезної мисці залишків.
    • Існують автоматичні годівниці як для їжі, так і для води.
  4. 4 Подумайте про придбання спеціальної камери для домашніх тварин. Якщо нікому доглянути за вашим вихованцем на час вашої відсутності, камера дозволить вам стежити за улюбленцем. Деякі девайси також допоможуть вам спілкуватися з твариною. Якщо ви не можете дозволити собі купити камеру, ви можете пошукати додатки для спостереження, які більш доступні.

Поради

  • Якщо ви не впевнені, чи варто залишати тварину одного або не знаєте, який варіант краще, запитаєте ради ветеринара.
  • Краще не залишати тварину на самоті без будь-якого нагляду. Якщо ви змушені залишити вихованця, переконайтеся, що у нього достатньо їжі і води. Знову ж таки, це вкрай не рекомендується.