Як зварити курку для собаки

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 19 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Натуралка для Собак меньше 100 рублей в день. В два раза дешевле сухого премиум корма. Хаски обожают
Відеоролик: Натуралка для Собак меньше 100 рублей в день. В два раза дешевле сухого премиум корма. Хаски обожают

Зміст

1 Покладіть 3 курячих філе без шкіри в каструлю середнього розміру. Розкладіть філе так, щоб шматки лежали в один шар. Якщо у вас немає каструлі з досить широким дном, можна використовувати глибоку сковороду з кришкою.
  • Морожену курку треба спочатку повністю розморозити. Заморожене м'ясо вариться довше і проваривается нерівномірно. Якщо у вас заморожене куряче філе, його треба розморозити перед приготуванням.
  • 2 Налийте в каструлю стільки води, щоб вона злегка покривала куряче філе. Налийте в каструлю приблизно 10 см води (або трохи більше, щоб вода повністю покривала куряче філе). Чи не наливайте занадто багато води, інакше вона може втекти при закипанні. Щоб цього не сталося, рівень води повинен бути щонайменше на 5 см нижче краю каструлі.
    • Не додавайте ні приправи, ні спеції - це може викликати розлад шлунка у собаки. Курка повинна бути прісною. Коли вона звариться, її можна змішати з іншими продуктами.
  • 3 Накрийте каструлю кришкою і варіть курку 12 хвилин на сильному вогні. Після закипання води варіть куряче філе приблизно 2 хвилини.
    • Через 12 хвилин дістаньте один шматок філе з каструлі і надріжте його, щоб переконатися, що курка проварилася як слід. Якщо серцевина курячого філе яскраво-рожева і м'яка, поверніть шматок в каструлю і продовжуйте варити курку ще 1-2 хвилини.
  • 4 Викладіть зварене куряче філе на тарілку і розділіть на невеликі шматочки. Подрібнити курку можна за допомогою ножа і вилки або двох вилок. Шматочки повинні бути досить маленькими, щоб ваша собака не вдавилася.
    • При нарізанні курки слід враховувати розмір собаки. Маленьким песикам треба нарізати курку дрібнішими шматками, ніж собакам великих порід.
  • 5 Зачекайте 10-15 хвилин, поки м'ясо охолоне. Дайте курці охолонути. Вона повинна бути трохи теплою на дотик. Коли курятина досить охолоне, ви зможете почастувати вашого вихованця курячим м'ясом в чистому вигляді або змішати варене філе з іншими продуктами.
    • Щоб курка швидше охолола, її можна помістити на 5 хвилин в холодильник.
  • 6 Варена курка може зберігатися в холодильнику в закритому посуді 3-4 дні. Якщо у вас залишилася варена курятина, покладіть її в скляну банку або пластиковий контейнер із щільно закривається кришкою. М'ясо може зберігатися в холодильнику 3-4 дні, і за цей час ви встигнете повністю згодувати його своєму собаці.
    • Крім того, варену курку можна покласти в закритий контейнер і заморозити. Курятину можна зберігати в морозильній камері від 2 до 6 місяців. Якщо у вашої собаки трапиться розлад шлунка, просто дістаньте заморожену варену курку, необхідно розморозити її, переклавши з морозильної камери в холодильну, і дайте собаці.
  • Частина 2 з 2: Як годувати собаку вареної куркою

    1. 1 Варену курку можна давати собаці як ласощі. Можна використовувати шматочки вареного філе в якості заохочення під час дресирування або просто іноді пригощати ними собаку. При цьому намагайтеся не перегодовувати собаку куркою.
      • Якщо ви використовуєте м'ясо в якості заохочення під час дресирування, давайте собаці невеликі шматочки курки, якщо вона правильно виконала команду.
      • Якщо ви просто хочете побалувати свого вихованця шматочком курки, розмір шматочків повинен відповідати розмірам собаки і обсягом корму, який вона отримує під час звичайного прийому їжі. Порція вареної курки, яку собака отримає в якості ласощів, повинна бути значно менше її звичайної порції корму.
    2. 2 Змішайте шматочки вареної курки з собачим кормом, щоб зробити його смачніше. Вашому собаці сподобається запах курки, до того ж в кормі стане більше білка. Головне - не перегодувати собаку. Якщо ви вирішили додати курку до корму, порцію корму необхідно зменшити.
      • Кількість корму, який ви даєте собаці, розраховується в залежності від ваги собаки і щоденного обсягу її фізичного навантаження.
      • Змішайте корм з куркою в пропорції 2: 1 або 3: 1. Наприклад, якщо на обід ви зазвичай даєте собаці стакан корми (220 г), скоротіть кількість корму до 2/3 склянки (150 г) і додайте до нього 1/3 склянки подрібненої вареної курки (40 г). Можна до 3/4 склянки корми для собак (170 г) додати 1/4 склянки (30 г) курячого філе.
    3. 3 Якщо у собаки розлад шлунка, змішайте подрібнену варену курку з вареним рисом. Зваріть 1 стакан (180 г) білого рису так, як ви його зазвичай готуєте: в каструлі або в рисоварці. Потім змішайте трохи подрібненої вареної курки з рисом. Остудіть їжу, перш ніж годувати собаку.
      • Змішайте рис з куркою в пропорції 2: 1 або 3: 1. Змішайте 2 склянки (400 г) вареного рису і 1 стакан (125 г) вареної курки або 3 склянки (600 г) вареного рису і 1 стакан (125 г) курячого філе.
      • Щоб рис був смачнішим, зваріть його в бульйоні, який залишився від варіння курки. Не використовуйте бульйон, куплений в магазині - він може містити шкідливі для собак інгредієнти, наприклад ріпчасту цибулю.
      • Замість білого рису можна використовувати буре - це зробить страву більш корисним. Однак майте на увазі, що бурий рис важче перетравлювати, ніж білий. Якщо у вашої собаки чутливий шлунок або вона страждає розладом травлення, давайте їй тільки білий рис.
    4. 4 Додайте до курки з рисом гарбуз або йогурт. Трохи вареної гарбуза або нежирного йогурту без добавок допоможуть налагодити травлення собаки. Гарбуз багата клітковиною, а йогурт - натуральний пробиотик, який дуже корисний для шлунка. Додавання обох продуктів зробить страву більш соковитим і апетитним.
      • До 1/2 склянки (100 г) вареного рису і 1/4 склянки (30 г) вареної курки додайте 1-2 столових ложки (15-30 мл) йогурту або 1/4 склянки (55 г) вареної гарбуза. Змішайте всі інгредієнти і годуєте собаку в міру потреби.
    5. 5 Давайте собаці варену курку 1-2 рази в тиждень. Якщо ваша собака не страждає порушеннями травлення, намагайтеся годувати її куркою не частіше двох разів на тиждень. В іншому випадку собака звикне до курки і стане неохоче є звичайний корм.
      • Якщо ваша собака страждає розладом травлення, їй можна давати варену курку до 3 днів поспіль - це допоможе налагодити роботу шлунка. Якщо це не допомогло, зверніться до ветеринара.

    попередження

    • Перш ніж давати варену курку собаці, блюдо необхідно як слід остудити. Інакше собака, накинувшись на ласощі, обпече слизову оболонку рота і мову.

    Що вам знадобиться

    • Каструля середнього розміру з кришкою
    • Глибока сковорода з кришкою (при необхідності)
    • Столові прибори, щоб нарізати курку
    • Шумовка або кухонні щипці
    • тарілка