Як бути саркастичним

Автор: Florence Bailey
Дата Створення: 23 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Як росія впливає на програму Каннського кінофестивалю? | Культура у час війни
Відеоролик: Як росія впливає на програму Каннського кінофестивалю? | Культура у час війни

Зміст

Сарказм -. це відмінний спосіб посміятися і c честю вийти з незручного становища. Бути саркастичним простіше, ніж ви думаєте. Уважно слухайте, як кажуть інші саркастичні люди, і шукайте нестандартні способи проявити сарказм в повсякденних ситуаціях. Однак пам'ятайте: якщо робити це в невідповідний час або в розмові не з тією людиною, в результаті можна зачепити чиїсь почуття, тому дійте обережно і не перестарайтеся.

кроки

Метод 1 з 3: Використовуйте сарказм

  1. 1 Використовуйте сарказм по відношенню до ідей або подій. Наприклад, після перегляду нудного фільму, можна сказати: "Чудовий фільм". Наголосіть на слово "чудовий", щоб додасть голосу саркастичний тон.
    • Подивившись відео про те, як людина на мотоциклі стрибає крізь вогняне кільце, можна сказати: "Безпечне хобі".
    • Не спрямовуйте сарказм на людину, якщо тільки він не є вашим другом. Можна говорити про тих, з ким ви не знайомі особисто, - наприклад, саркастичний відгук про невдалі рішеннях політиків, знаменитостей або бізнес-лідерів допоможе добре посміятися.
  2. 2 Критикуйте очевидні коментарі. Якщо хтось говорить щось по-справжньому очевидне, зверніть увагу на його непотрібний висновок, сказавши: "Серйозно?" або "Треба ж, я й гадки не мав!". Наприклад, якщо йде сильний дощ і хтось каже: "Йде дощ", можна сказати: "О, невже? Я й не помітив ".
    • Якщо ви втратили картки з нотатками для вашої мови, а один каже: "Це погано", можна саркастично відповісти: "Та що ти кажеш!".
  3. 3 Зверніть увагу на передбачувані події. Припустимо, один ділиться відомостями про те, як некомпетентний політик зіпсував висунення важливою стратегії або програми. Ви могли б відповісти: "Ого, який сюрприз".
    • Уявіть, що один розповідає вам про знайомого, який розбив свою машину. Якщо ви знаєте, що ця людина - відверто поганий водій, можете відповісти: "Він розбив машину? Я в шоці".
  4. 4 Використовуйте сарказм, щоб дорікнути за помилку. Наприклад, уявіть, що ви з другом граєте в футбол, і він ударив повз ворота з дуже вигідної позиції. Коли він не потрапить, скажіть: "Вау, відмінний удар!".
    • Те ж саме: якщо один йде, втупившись у телефон, і натикається на якийсь предмет на дорозі, можете відпустити саркастичний коментар на кшталт: "Молодець!".
  5. 5 Вдаючи, що ви задоволені або вдячні. Якщо трапляється якась невдача, можна відреагувати з сарказмом. Наприклад, якщо ви прокололи колесо, скажіть: "О, приголомшливо. Якраз цього мені і не вистачало ".
    • Якщо ви отримали погану оцінку за контрольну, можете сказати: "Чудово. Прям те, що потрібно ".
    • Якщо вам потрібно отримати гроші в банку, але ви приїхали туди тільки для того, щоб виявити, що сьогодні він закритий, можете саркастично вигукнути: "Просто чудово!".
  6. 6 Використовуйте слова, що вийшли з ужитку. Якщо ваше саркастичне зауваження буде занадто тонким, співрозмовник може його не зрозуміти. Дайте зрозуміти, що це сарказм, використовуючи незвичайні слова і фрази (наприклад, "чорт забирай" і "право!") Перш, ніж відпускати коментар.
    • Наприклад, якщо ви з другом спізнюєтеся, і він каже: "Ми встигнемо", можна саркастично відповісти: "Право, не може бути?".

Метод 2 з 3: Доречно використовуйте сарказм

  1. 1 Перш, ніж використовувати сарказм, подумайте, з ким ви розмовляєте. Все по-різному реагують на сарказм. Як правило, слід бути менш саркастичні з колегами по роботі або з погано знайомими людьми. А ось з друзями і членами сім'ї, які вас знають і довіряють вам, можна вести себе більш вільно. Проте, навіть серед друзів і родичів важливо вміти вміти вчасно зупинитися.
    • Утримайтеся від саркастичного поведінки поряд з тими, хто цього не любить.
    • Крім того, не використовуйте сарказм щодо вчителів, поліцейських або інших представників влади.
    • Не будьте саркастичні з людьми, які не сприймають жарти, які не мають почуття гумору або просто знаходяться не в настрої.
    • Чи не відпускайте саркастичних коментарів, якщо знаєте, що ця тема болюча для людини.
  2. 2 Не зловживайте своїм талантом. Трохи сарказму викличе посмішку у оточуючих. Але від надлишку сарказму люди швидко втомляться і почнуть відчувати до вас неприязнь. Не використовуйте сарказм занадто часто, інакше людям буде здаватися, що вони не можуть сказати або зробити що-небудь у вашій присутності, не будучи висміяними. Оточуючі повинні як і раніше відчувати себе комфортно, коли наближаються до вас і говорять з вами.
    • Немає способу визначити прийнятне кількість сарказму. У різних людей різні рівні терпимості до цього.
    • Замініть сарказм дотепністю, коли ви (або ваші співрозмовники) вже їм наситилися. Дотепність менш вороже і оцінюється вище, ніж сарказм.
    • Наприклад, якщо ви гуляєте разом з другом, і він раптово і з незрозумілої причини спотикається, ви могли б відпустити саркастичний коментар на кшталт: "На рівному місці". Замість цього проявіть дотепність: "Земля обертається дуже швидко!".
  3. 3 Поясніть, що це був сарказм, якщо необхідно. Деякі люди не звикли до сарказму. Якщо співрозмовник сприймає ваші коментарі буквально, можливо, буде потрібно повідомити йому, що це було не серйозно. Для цього просто скажіть: "Я ж жартую", - або: "Це був сарказм".

Метод 3 з 3: Вдосконалюйте свій сарказм

  1. 1 Репетируйте саркастичні коментарі. Якщо у вас є саркастичний коментар, який підійде для багатьох ситуацій, регулярно повторюйте його в розмові з різними людьми, щоб запам'ятати. Наприклад, коли хтось задає такий банальний питання, як: "Що чути?" (В значенні "як справи?"), Можете відповісти: "Твій голос".
    • Частота, з якою ви повинні повторювати свої саркастичні коментарі, залежить від вашої пам'яті. Якщо ви можете запам'ятати саркастично фразу після двох або трьох щоденних повторень, немає необхідності репетирувати далі.
    • Якщо вам потрібно частіше повторювати свій саркастичний коментар, щоб запам'ятати його, робіть це.
  2. 2 Звертайте увагу на відповідну реакцію, відпускаючи певний саркастичний коментар. Якщо після нього люди постійно закочують очі, більше не кажіть його і вживайте рідше. Якщо у вас є саркастичний коментар, який, на вашу думку, буде користуватися великим успіхом, використовуйте його на регулярній основі.
    • Пам'ятайте, що навіть хороший сарказм може стати витертою до дірок.
  3. 3 Проявляйте винахідливість. Кращі саркастичні відповіді або коментарі будуть спиратися на ваші глибокі знання співрозмовників і їх переваг, поглядів і переконань. Уважно подумайте, як ви можете обернути поточну ситуацію або бесіду з оточуючими в розумний, саркастичний коментар.
    • Наприклад, уявіть, що ви і ваш друг Антон - великі шанувальники Халка. Якщо Антон випадково розіб'є купу посуду, можете саркастично відзначити: "Ти знову врятував планету, Халк!".
  4. 4 Спілкуйтеся з саркастичними людьми. Проводьте час, слухаючи людей, які добре використовують сарказм, - це допоможе вам стати більш саркастичним. Зверніть увагу, коли і як вони відпускають саркастичні коментарі. Прислухайтеся до зміни інтонації і стежте за виразом обличчя, коли людина веде себе саркастично.
  5. 5 Не бійтеся невдач. Щоб стати саркастичним, потрібен час, увагу і досвід. Коли ви натренуєте свої "м'язи" сарказму, ви навчитеся бути більш саркастичним. Не припиняйте спроб використовувати сарказм, навіть якщо ви відпустили пару жартів, які, на думку інших, були не дуже кумедними.