Як бути успішним студентом в коледжі

Автор: William Ramirez
Дата Створення: 20 Вересень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Кто может стать бизнесменом?
Відеоролик: Кто может стать бизнесменом?

Зміст

Навчання в коледжі постійно приносить нам нові враження і новий досвід, адже у нас так багато справ і так мало часу, щоб все встигнути! Щоб час, проведений в коледжі, принесло вам максимум користі, вам потрібно буде процвітати на заняттях, використовувати можливість відзначитися у позанавчальних заходах, а також успішно підготуватися до життя після закінчення коледжу. Навчання в коледжі і університеті - веселе і насичене час, повне переживань, особливо якщо ви налаштовані на успіх.

кроки

Частина 1 з 3: Будьте успішним і організованим студентом на лекціях і семінарах

  1. 1 Ходіть на заняття. Не варто гадати, скільки пар ви можете пропустити, щоб чарівним чином все ще вважатися успішним студентом. Кожна пропущена пара - це пропущений матеріал заняття і пропущене обговорення цього матеріалу. Деякі викладачі враховують присутність на парах або уроках (в залежності від того, як у вашому навчальному закладі називаються навчальні заняття) при підрахунку підсумкової оцінки. Проте, навіть якщо у вас є заняття, на яких не потрібна повна відвідуваність, ви точно зробите хороше враження на викладача, якщо будете відвідувати всі його лекції і семінари.
    • Пропускати пари дозволяється тільки в тому випадку, якщо ви сильно захворіли - настільки сильно, що не в змозі засвоювати матеріал лекції.
    • Якщо вам потрібна додаткова мотивація, спробуйте підрахувати, скільки грошей ви витратили даремно, пропустивши семінар або лекцію. Для цього підрахуйте приблизну вартість одного навчального заняття. У середньому річний курс навчання в закладах середньої професійної освіти коштує близько 100-150 тисяч рублів (в залежності від коледжу). Тепер візьмемо 1 семестр, який триває 12-15 тижнів, припустимо, щотижня у вас близько 15 пар. Виходить, що кожна пара обходиться вам приблизно в 500-700 рублів. Отже, прогулюючи одну пару, ви викидаєте на вітер 500-700 рублів, як вам таке?
  2. 2 Пишіть конспекти. Ваша пам'ять не настільки хороша, як ви думаєте. Швидше за все, поки ви на заняттях, ваш мозок займає безліч різних думок. Хороші конспекти допоможуть вам залишатися в курсі обговорюваного матеріалу, а також будуть дуже корисні при підготовці до іспитів.
    • Для таких занять, як історія або біологія, коли теми організовані абсолютно ясно і впорядковано, підійде спосіб конспектування за методом Корнелла - завдяки цьому методу можна легко розподілити інформацію за ступенем важливості.
  3. 3 Беріть участь в ході уроку. Задавайте питання викладачеві, відповідайте, коли він задає питання аудиторії, намагайтеся брати участь в обговореннях. Завдяки активній участі в заняттях ви зможете краще засвоїти навчальний матеріал, а також це допоможе вам зрозуміти, що викладач хоче від вас почути, що саме ви повинні знати.
    • Намагайтеся сидіти в перших рядах (хоча б не в останніх) - так вам буде легше уважно стежити за ходом заняття, крім того, ви завжди будете на очах у викладача.
  4. 4 Не шкодуйте часу на навчання. Успішність навчання в коледжі або інституті багато в чому залежить від того, як ви готуєтеся до занять вдома. Тому не пошкодуйте часу, щоб як слід прочитати конспекти і записи з лекцій, а також буде корисно перегорнути їх прямо перед наступним заняттям. Для навчання краще за все знайти тихе, спокійне місце, де вас ніхто не буде відволікати. Є одна корисна правило: на підготовку до кожного годині навчання в коледжі коштує витратити хоча б 2 години, розбираючи матеріал будинку.
    • Навчання в невеликих групах, коли ви розбираєте матеріал в команді з іншими хлопцями вашої групи, може бути дуже корисна, але в той же час в такому режимі дуже легко відволіктися. Тому постарайтеся знайти таку групу студентів, в якій ви будете дійсно опрацьовувати матеріал, а не витрачати більшу частину часу на балачки.
    • Чи не зубрите! Щоб бути успішним студентом, потрібно не просто добре здавати тести. Вам важливо також навчитися застосовувати отриману інформацію в реальному житті. Якщо ви просто визубрити матеріал, швидше за все, ви зможете запам'ятати досить інформації для складання тесту, але є велика ймовірність того, що через кілька днів ви забудете більшу частину цієї інформації. Розумною інвестицією вважається та, коли ви вкладаєте сотні тисяч в освіту, і важливий навчальний матеріал надовго відкладається у вашій пам'яті.
    • Намагайтеся повторювати матеріал з інтервалом в декілька днів - це найкращий спосіб переконатися в тому, що ви добре засвоїли матеріал. Наприклад, замість того, щоб влаштовувати собі дев'ятигодинної марафон, готуючись до тесту або іспиту, почніть підготовку за кілька днів до цього тесту або іспиту, щоб можна було займатися кожен день (протягом 3-4 днів) всього по 1,5-2 години . Якщо у вас є можливість планувати підготовку заздалегідь, буде чудовою ідеєю розподілити підготовку на кілька тижнів.
  5. 5 Не втрачайте часу даремно. Ніхто з викладачів ще не скаржився на те, що хтось із їхніх студентів закінчив роботу (проект або завдання) завчасно. Встановіть для себе час, протягом якого плануєте закінчити той чи інший проект - це допоможе знизити рівень стресу, а також висока ймовірність того, що ви зможете вчасно закінчити інші завдання і проекти.
    • У деяких випадках вам може знадобитися провести півночі за навчанням, щоб вчасно закінчити той чи інший проект. І такі випадки будуть виникати дуже часто, якщо ви будете прокрастініровать і витрачати час даремно. Завдяки виконанню проекту в термін ви зможете нормально висипатися ночами.
    • Регулярно ставте собі цілі. Наприклад, вашою метою може бути написання есе (кожен день по 200 слів) або щоденне рішення математичних задач (хоча б по 6 завдань в день). Ці невеликі завдання не так вже й складно виконати, крім того, завдяки такому розподілу справ зменшиться ймовірність того, що ви почнете прокрастініровать і витрачати час даремно. Плюс до всього, ваші досягнення будуть накопичуватися і надавати позитивний вплив на навчання.
    • Намагайтеся не звинувачувати себе за промахи в роботі над проектами. Зовнішня мотивація (наприклад: "Я повинен це зробити, щоб батьки не злилися на мене") не так сильна, як внутрішня мотивація (наприклад: "Я хочу добре скласти цей іспит, щоб отримати хороші оцінки і вступити до медичного інституту"). Ставте перед собою позитивні цілі і нагадуйте собі про те, що ваші старання і праця допоможуть вам досягти їх - все це допоможе впоратися з прокрастинація.
  6. 6 Спілкуйтеся зі своїм викладачем. Ваші викладачі хочуть, щоб ви процвітали на їх парах, тому не соромтеся задавати питання щодо досліджуваного матеріалу. У кожного викладача є вільні від уроків годинник, тому можете підійти до викладача, представитися, задати питання щодо матеріалу і занять, а також дізнатися свою успішність. Таким чином, викладач дізнається вас краще, зрозуміє ваші сильні і слабкі сторони і зможе більш конкретно прокоментувати вашу роботу. В результаті вам буде легше поліпшити свої результати і оцінки.
    • Не забувайте про інших співробітників кафедри, які також викладають. Більшість з них добре знають щодо свого предмета, тому успішність з деяких предметів багато в чому залежить не тільки від викладача, але і від інших співробітників, які час від часу його замінюють.
    • Найкраще, якомога раніше почати спілкуватися.Якщо ваш викладач вперше побачить і почує вас ввечері перед іспитом або заліком, навряд чи він сприйме ваше прохання так само серйозно, як якщо б ви підійшли до нього трохи раніше, щоб поставити свої запитання.
  7. 7 Будьте впевнені в собі. У більшості випадків успіх студентів визначається їх поведінкою на заняттях. Вірте в те, що зможете вивчити матеріал і досягти успіху, і ви дійсно підвищите шанси успіху. Не варто думати про те, наскільки важко вивчити той чи інший матеріал, краще думайте про те, як подолати ці труднощі.
    • Якщо ви від природи дуже скромний або дуже тривожний людина, і вам важко висловлювати свою думку на парах, нагадайте собі, що викладач хоче, щоб ви змогли чогось навчитися. Зазвичай класи і аудиторії - це цілком "безпечне місце", де студенти можуть спокійно висловити свою точку зору, задати свої питання і обговорити матеріал. Намагайтеся не турбуватися про те, що можете виглядати або звучати нерозумно, коли будете задавати питання, - швидше за все, у кого-то з ваших одногрупників теж є схоже запитання, але вони занадто бояться його задати. У вас є шанс стати першопрохідцем!

Частина 2 з 3: Насолоджуйтеся громадськими заходами

  1. 1 Приєднуйтеся до якої-небудь гурток чи команду. Ви не завжди зможете вивчати цікавий вам матеріал в класі. Знайдіть групи, додаткові заняття і заходи, які вам цікаві, в яких є шанс зайнятися практичною і науковою роботою. Крім того, такі заходи і організації - відмінна можливість познайомитися і подружитися з новими людьми!
  2. 2 Відвідуйте заходи на території коледжу. У коледжах і університетах часто проводяться різні культурні, освітні та спортивні заходи, які можуть бути корисні і цікаві студентам. Скористайтеся цим і обов'язково візьміть участь у культурному та розважальній програмі свого коледжу або університету, адже є ймовірність того, що вам більше не трапиться такої можливості!
  3. 3 Правильно організуйте свій час. На відміну від середньої школи, в коледжі і університеті ніхто не буде бігати за вами, вимагаючи, щоб ви уважніше поставилися до своєї успішності - вам доведеться самим контролювати себе. Всі події і завдання потрібно розставити в порядку їх пріоритетності та тимчасових рамок їх виконання - такий принцип допоможе вам досягти кінцевої мети. Пам'ятайте, що у ваш розклад на кожен день повинна входити не тільки академічна навчальна програма! Виділіть час для інших занять і заходів, а також для своїх захоплень та інтересів.
    • Напевно ви зіткнетеся з тим, що в якийсь момент ваш графік виявиться занадто забитим і перевантаженим різними навчальними заняттями, підробітком, соціальними заходами та особистими захопленнями. Щоб навчитися раціонально організовувати свій час, потрібно вміти іноді обмежувати (або викреслювати з розкладу) ті чи інші справи.
  4. 4 Знайдіть друзів. Дослідження показують, що бути першокурсником надзвичайно важко. Це може навіть вплинути на ваше психологічне здоров'я. Один з кращих способів переконатися в тому, що в коледжі вам вдалося домогтися успіху, - подружитися з різними людьми і почати розважатися і проводити з ними час.
    • Крім того, корисні зв'язки під час навчання в коледжі можуть послужити вам хорошу службу в майбутньому.
    • Звичайно, це не означає, що кожну ніч вам потрібно розважатися і тусуватися з друзями, прогулюючи пари і ігноруючи домашні завдання. Намагайтеся дотримуватися балансу. Також можна спробувати залучити своїх друзів до різних заходів, які проводяться коледжем або інститутом (наприклад, до участі в дебатах або спортивних іграх).
  5. 5 Вирішіть, чи хочете ви (і коли) брати участь у студентському житті. У багатьох коледжах, інститутах і університетах дуже цікава і насичена студентське життя. Суть в тому, що студенти об'єднуються в співтовариства і групи - це важливий досвід у житті кожного студента.Активну участь у студентському житті дає певні переваги, такі як спілкування, соціалізація і підтримка корисних зв'язків. Крім переваг участь у студентському житті накладає на студентів деякі зобов'язання. Особливо важко це може бути в перший рік, коли у вас і так занадто багато нових обов'язків. Деякі експерти в цій галузі рекомендують почекати другого навчального року і вже тоді вступити в студентське співтовариство і активно займатися різними заходами, адже у вас вже буде академічна база.

Частина 3 з 3: Підготуйтеся до випуску

  1. 1 Відповідально підійдіть до підготовки до випускних іспитів, а також визначитеся з тими предметами, які вам потрібно "підтягти". Подумайте, які предмети вам особливо цікаві, які ви із задоволенням хотіли б вивчити більш детально, а також подумайте про те, з яких предметів варто надолужити згаяне, щоб успішно скласти іспити. Вибір предметів для додаткового самостійного вивчення залежить також і від того, чи плануєте ви після закінчення коледжу продовжити навчання для здобуття вищої освіти.
    • Ви не зобов'язані відразу ж робити вибір на користь подальшого навчання. Якщо ви ще не зовсім впевнені в тому, що хочете працювати в певній галузі, немає ніякої необхідності відразу ж робити вибір. Після випуску з коледжу спробуйте себе в обраній спеціалізації і краще дізнайтеся ту сферу, в якій збираєтеся працювати.
  2. 2 Відстежуйте свій прогрес. Ви ж хочете випустити вчасно і без проблем, тому потрібно стежити за тим, щоб були дотримані всі вимоги вашого навчального закладу. Для цього у вас повинна бути певна відвідуваність, певну кількість годин з кожної дисципліни, а також досить високі бали. Слід також звернути увагу на такі предмети, як фізична культура.
    • У більшості коледжів є програми для відстеження навчального прогресу і успішності кожного студента. Зазвичай таку програму (або просто розділ успішності) можна знайти в інтернеті на сайті коледжу або університету.
  3. 3 Не женіться за легкої оцінкою "відмінно". Навчання в коледжі і університеті досить складна, так що будьте готові до невдач і провалів (як мінімум до того, що в деяких випадках вам не вдасться досягти успіху так само, як в школі). Пам'ятайте, що після закінчення коледжу ваше життя буде залежати зовсім не від оцінок і балів, а від того, як ви зумієте справлятися зі стресом і розчаруванням.
  4. 4 Дізнайтеся про пропозиції департаменту організації практик та працевлаштування свого інституту або коледжу. Практично у всіх коледжах і університетах є такі організації, які допомагають студентам з подальшим працевлаштуванням. Дізнайтеся, які пропозиції і вакансії у них є. Крім того, цілком можливо, що в цій організації вам допоможуть зі складанням резюме, заповненням анкет і різних форм, а також дадуть інші корисні поради.
  5. 5 Знайдіть місце для практики, стажування та роботи. Якщо є така можливість, знайдіть таке місце практики, де ви зможете застосувати в роботі те, чому ви навчалися в коледжі. Це відмінна можливість придбати цінний професійний досвід.