Як бути впливовим

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 6 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как завоевывать друзей и оказывать влияние на людей. Дейл Карнеги. Аудиокнига
Відеоролик: Как завоевывать друзей и оказывать влияние на людей. Дейл Карнеги. Аудиокнига

Зміст

Впливових людей частіше слухають і поважають, а також вони швидше за інших здатні втілювати в життя зміни. Вплив може бути результатом багатства, статусу або популярності, проте це ще і сила, яку можна розвинути за допомогою щоденних вчинків, старанної роботи, спілкування і взаємності. Старанність і зосередженість допоможуть вам стати більш впливовою особистістю.

кроки

Метод 1 з 3: Як підвищувати впливовість

  1. 1 Слідуйте своїм захопленням. Важко переконати людей повірити в вас і дотримуватися ваших порад, якщо вони не бачать вашої захопленості справою або питанням. Для впливу на інших важливо шукати натхнення, яке мотивує вас накопичувати досвід і діяти в робочих справах і важливих питаннях.
    • Наприклад, впливові викладачі зазвичай глибоко переконані у важливості своєї роботи і прагнуть поліпшити життя своїх учнів. Якщо вчитель працює тільки заради грошей, тоді він не зможе мати значний вплив на життя учнів.
  2. 2 Стати експертом у своїй галузі. Удосконалюйтеся в справі начебто баскетболу, соціальної служби, програмування, бухгалтерії або будь-якого іншого захоплення, з яким ви хотіли б присвятити багато років. Впливові люди часто володіють великим стажем і досвідом, до якого вони йдуть довгий час. Виберіть хобі або роботу, до яких ви не втратите жвавий інтерес з плином часу.
    • Молоді і менш досвідчені люди теж можуть стати впливовими, однак накопичення досвіду з допомогою часу і зусиль є більш перевіреним способом.
    • Здобудете гарну освіту і розширюйте знання за темами, які вас цікавлять.
    • Розвивайте свій талант. Часто талант і вплив йдуть рука об руку. Показуйте себе в справі, щоб заслужити репутацію людини, до якого варто прислухатися.
  3. 3 Будьте працьовитим, надійним і послідовним людиною. Так ви заслужите довіру і повагу оточуючих, які дозволять вам впливати на людей. Наприклад, не шкодуйте зусиль на роботі, щоб отримати підвищення або заслужити повагу в компанії.
    • Так, якщо ви перебуваєте в групі активістів, які відстоюють поліпшення умов праці для робітників з низькою заробітною платою, то прикладайте максимальних зусиль. Приходьте на всі збори і заходи, допомагайте всіма можливими способами, діліться своїм ентузіазмом.
  4. 4 Розширюйте коло знайомств з колег і співробітників. Одинаки рідко стають впливовими. Спілкуйтеся з іншими представниками вашої професії або сфери інтересів і заробляйте репутацію надійного і знаючу людину. Згодом ви станете більш впливовим в своєму колі спілкування і можливо серед знайомих ваших знайомих.
    • Знаходьте можливість спілкуватися з людьми, які поділяють ваші інтереси і цілі. Завжди відвідуйте конференції та вечірки або станьте членом громадської організації.
    • Використовуйте інтернет, щоб розширювати свій професійний і соціальний коло спілкування. Поповнюйте свій список контактів знайомими з соціальних мереж.
  5. 5 Станьте цікавим і товариським людиною. Шановний і товариська людина зазвичай має більше впливу в порівнянні з тихим людиною, оскільки він може і бажає створювати і використовувати свої зв'язки. Складно впливати без зв'язків.
    • Це не означає, що спокійна людина або інтроверт не може стати впливовим. Вам слід знайти способи взаємодіяти з людьми на особистому рівні.
  6. 6 Випромінюйте щирий оптимізм. Песимісти і скептики теж можуть бути впливовими, однак люди зазвичай вважають за краще позитивний настрій і наснагу. Напускною ентузіазм неважко розпізнати, але не приховуйте свій щирий оптимізм!
    • Впливовий тренер швидше буде заохочувати гравців і говорити, що сьогодні «хороший день для перемоги», ніж постійно повторювати про помилки в попередньому матчі.
  7. 7 Звіряйтеся зі своїми цілями. Часто запитуйте себе «Чому я хочу стати впливовим?» і «Який вплив я хочу мати?». Важливо розуміти, що ви хочете отримати від соціальних ситуацій, засідань правління, зустрічей з керівниками та інших людей. Рухайтеся до своєї мети, щоб не розпорошуватися на всі боки.
    • Якщо ви хочете стати впливовим заради слави, багатства або влади, вам необхідно прийняти відсутність гарантій і ймовірність ніколи не задовольнити свої запити.
    • Якщо ви хочете стати впливовим, щоб втілювати в життя позитивні зміни, то ви теж повинні розуміти, що результат може не завжди приносить повне задоволення, проте зусилля теж можуть стати приводом для гордості і радості.
    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    «Роздуми про те, як побудувати свою кар'єру, повинні враховувати взаємозв'язок роботи і особистого життя. Таким чином ви зможете врівноважити свої цілі ».


    Chloe Carmichael, PhD

    Ліцензований клінічний психолог Хлоя Кармайкл, PhD - ліцензований клінічний психолог з приватною практикою в місті Нью-Йорку. Має більше 10 років досвіду в психологічному консультуванні, спеціалізується на проблемах у відносинах, управлінні стресом, роботі над самооцінкою і кар'єрному коучінгу. Також вела курси в Університеті Лонг-Айленда і працювала позаштатним викладачем в Міському університеті Нью-Йорка. Отримала ступінь PhD з клінічної психології в Університеті Лонг-Айленда, пройшла клінічну практику в лікарнях Ленокс Хілл і округу Кінгс. Акредитована Американської психологічної асоціацією і є автором книги "Nervous Energy: Harness the Power of Your Anxiety" ( «Нервова енергія: приборкайте силу своєї тривоги»).

    Chloe Carmichael, PhD
    Ліцензований клінічний психолог

Метод 2 з 3: Як застосовувати вплив

  1. 1 Використовуйте можливості проявити лідерські якості. Приносьте користь людям і незабаром вони почнуть звертатися до вас за порадою. Порадник завжди має вплив.
    • Це особливо важливо, якщо ви ще не маєте належний статус або репутацію. Лідерство - це відмінний спосіб отримати можливість впливати на оточуючих.
    • Добровільно викликає на роль лідера команди в важких проектах або станьте головним в суспільній групі. Не упускайте можливості показати свої лідерські навички.
  2. 2 Регулярно взаємодійте зі своїм колом спілкування. Почніть вітатися зі співробітниками вранці або спілкуйтеся в кімнаті відпочинку і не їжте на самоті. Здатність залишатися на зв'язку з людьми дозволяє мати вагу в суспільстві. Знаходьте можливості підтримувати контакт і зміцнюйте свій вплив.
    • Телефонуйте старого друга щотижня. Негарно дзвонити тільки коли вам щось потрібно.
    • Стати учасником і часто взаємодійте з благодійними організаціями, в яких складаються ваші друзі.
    • Пишіть особисті, вдумливі подячні і вітальні листи від руки колегам і друзям.
    • Покладіть початок щорічного заходу на кшталт літнього пікніка, святкової вечірки або зустрічі друзів, щоб запрошувати людей з дружнього і ділового кола спілкування.
  3. 3 Розширюйте і задійте базу передплатників в соціальних мережах. Велика кількість друзів в Facebook і передплатників в Twitter може бути доказом потенціалу вашої впливовості. Регулярно взаємодійте з людьми, щоб створити і зберегти шляху для свого впливу.
    • Відповідайте на публікації та запити, дружелюбно діліться своїми поглядами і досвідом.
    • Регулярно стежте за станом справ в соціальних мережах, оскільки вони легко нарощують і втрачають популярність, особливо в середовищі молодих людей.
    • Також переконайтеся, що ви є частиною спільноти, яка відповідає вашій посаді і цілям. Наприклад, створіть сторінку компанії в Facebook, щоб заслужити вплив в діловому світі.
  4. 4 Використовуйте існуючі зв'язки, щоб створювати нові. Завжди знаходьте способи розширити своє коло друзів, колег і послідовників. У реальному житті і в соціальних мережах ведіть облік іменах і важливої ​​інформації про нових людей. Це дозволить вам налагодити взаєморозуміння і в майбутньому отримати вплив.
    • Наприклад, приєднаєтеся до групи випускників вашого університету. Активну участь також допоможе вам розширити коло знайомств і поширити свій вплив.
  5. 5 Надавайте люб'язності і просите надати вам люб'язність. Неможливо впливати на людей, якщо ви боїтеся звернутися до них. Також ви втратите весь свій вплив, якщо завжди будете відмовляти на прохання. Обмінюйтеся невеликими послугами, щоб пізніше ви могли впливати на важливі рішення.
    • Разом з взаємними люб'язностями і розвитком зв'язків ваше вплив почне рости.
    • Наприклад, запропонуйте колегам допомогу зі складним проектом, а потім попросіть допомогти вам.
  6. 6 Пристосовуйтеся до мінливих обставин. Так, можна отримати вплив завдяки лідерської посади на роботі, а потім втратити його після реорганізації компанії. Вплив в мережі може знижуватися в міру відтоку користувачів на інші платформи. Ніколи не вважайте вплив константою. Ніщо не вічне під місяцем.
    • Зберегти вплив так само непросто, як стати впливовим. Продовжуйте демонструвати свій ентузіазм і досвід, розширювати коло знайомств і будувати взаємні відносини.

Метод 3 з 3: Як використовувати впливові тактики в розмові

  1. 1 Прагніть подобається людям. Посмішки, сміх і компліменти - це ефективні складові впливу на людей. Якщо людям комфортно поруч з вами, тоді вони охочіше будуть прислухатися до ваших порад.
    • Ефективні агенти по збуту часто обеззброюють потенційних клієнтів своїм шармом і тактом. Вам теж слід обеззброювати людей, щоб «продати» їм свою мудрість і лідерські якості.
    • Щоб приємно виглядати і вести себе під час спілкування, тренуйтеся перед дзеркалом або з друзями і близькими.
  2. 2 Підтримуйте зоровий контакт при розмові. Дивіться на людей, з якими ви говорите і які звертаються до вас. Демонструйте свою увагу кивками і іншими наочними або вербальними способами.
    • Дивіться на людину, але не потрібно постійно витріщатися на співрозмовника. Побіжно відводите погляд в бік приблизно кожні 15 секунд, а потім знову дивіться в очі.
  3. 3 Повторюйте важливу інформацію, щоб демонструвати розуміння і встановлені зв'язку. Коротко перекажіть почуте - це покаже вашу увагу і розширить зв'язок між вами. Неможливо впливати на людей, якщо вести себе так, ніби вам немає діла до їх слів.
    • Коли людина закінчила говорити, скажіть приблизно наступне: «Отже, тобі здається, що наш відділ кадрів приділяє мало уваги потребам працюючих матерів», а потім перейдіть до своїх думок з даного питання.
  4. 4 Грамотно використовуйте чужі імена. Вдумливий підхід має на увазі пропозиції знайомств всередині свого кола спілкування. Якщо на вечірці ви хочете познайомитися з новими людьми або уявити людей один одному, то використовуйте імена, які вже входять в це коло.
    • Не називайте імен поза нинішнього кола спілкування. Така поведінка може швидко перерости в хвастощі, якщо говорити про знайомство з політиками, знаменитостями і музикантами, які не відносяться до ваших хорошим знайомим.
    • Правильна поведінка: «Я повинна познайомити тебе з Андрієм. Ось він, за сусіднім столиком. Андрій займається екологічними питаннями ».
    • Неправильна поведінка: «Знаєш, коли я був на стажуванні у міністра фінансів ...».
  5. 5 Шукайте точки дотику. У будь-якій розмові прагнете зблизитися з людиною на основі спільних інтересів, захоплень або переживань. Згадуйте такі моменти, щоб знайти спільність поглядів.
    • Це не означає, що потрібно обмежуватися спілкуванням з людьми, які максимально схожі на вас. Будьте неупереджені до відмінностей або різноманіттю поглядів, але прагнете помічати спільне між вами.
    • Може виявитися, що ви вболіваєте за одну футбольну команду, захоплені захистом природи або інноваціями незважаючи на дрібні відмінності в поглядах.
  6. 6 Підтримуйте спілкування. Ваші шанси мати вплив на людину зростуть, якщо подзвонити або написати йому після розмови. Залежно від обставин можна уточнити, як розвиваються події або які питання виникли у людини. Важливо показати, що ви не втратили інтерес і не відмовите в допомозі.
    • При цьому важливо не набридати. Одного дзвінка через кілька днів цілком достатньо. Далі дотримуйтесь сигналам і натяків, які виходять від людини.
    • Можна зателефонувати і сказати: «Привіт, Денис, я просто хотів запитати, як пройшла нарада, про який ти говорив. Тобі вдалося поділитися новою статистикою продажів? ».