Як чистити зуби без зубної пасти

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 19 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ОТБЕЛИВАНИЕ ЗУБОВ СОДОЙ!!!ЖЕСТЬ!!!!работает или нет???
Відеоролик: ОТБЕЛИВАНИЕ ЗУБОВ СОДОЙ!!!ЖЕСТЬ!!!!работает или нет???

Зміст

Якщо ви намагаєтеся уникати поїздок в магазин або хочете взагалі перестати користуватися комерційної зубною пастою, вам буде корисно дізнатися, що є багато простих і надійних альтернатив, здатних її замінити. У приготуванні домашньої зубної пасти немає нічого складного, не кажучи вже про існування інших ефективних односкладних аналогах. Крім того, ви можете скористатися природними засобами або передовими технологіями, які повністю усувають необхідність в зубній пасті.

кроки

Метод 1 з 4: Приготування домашньої зубної пасти

  1. 1 Дізнайтеся про компонентах, необхідних для створення домашньої зубної пасти. Саморобну зубну пасту можна виготовити спеціально під ваші потреби і смаки, головне переконатися, щоб до її складу входили такі інгредієнти:
    • Чистячий речовина.
    • Абразивний матеріал для зняття зубного нальоту.
    • Емульгатор, щоб різні інгредієнти добре перемішалися.
    • Підсолоджувач, щоб зробити зубну пасту приємною на смак.
    • Ароматизатор (не обов'язковий, але може бути корисний для поліпшення смаку і освіження дихання).
  2. 2 Спробуйте стандартний рецепт. Почніть з перевіреного методу і, відштовхуючись вже від нього, приготуйте зубну пасту на основі своїх смаків і уподобань. В базовий рецепт входять такі інгредієнти:
    • 2,5 грам гліцерину (підсолоджувач)
    • 0,6 грам м'якого нейтрального мильного порошку (очищувач)
    • 5 грам карбонату кальцію, який зазвичай продається у вигляді крейди для побілки (абразив)
    • 2,5 грам Гуміарабіку, який повинні продавати у відділі органічних продуктів (емульгатор)
    • кілька крапель м'ятного масла (ароматизатор)
    • 30 грам води
  3. 3 Перемішайте інгредієнти до утворення пасти. Змішайте всі інгредієнти, після чого підігрійте їх і помішуйте на середньому вогні протягом 5 хвилин або поки суміш не досягне пастоподібного стану. Ви можете виготовити річний запас домашньої зубної пасти, заплативши за це лише десяту частину від вартості комерційного аналога.
    • Спробуйте різні ароматизатори. Виготовлення власної зубної пасти може виявитися особливо практичним, якщо ви відчуваєте сильну неприязнь до м'ятного смаку, який присутній в більшості комерційних зубних паст.

Метод 2 з 4: Приготування домашнього зубного порошку

  1. 1 Визнайте перевага інгредієнтів, які використовуються для створення зубного порошку. Як і у випадку з домашньої зубною пастою, зубний порошок можна виготовити за кількома рецептами. Присутність в рецепті деяких натуральних продуктів може вас злегка спантеличити (наприклад, додавання глини), тому так важливо, щоб ви розуміли причину, по якій ті чи інші інгредієнти входять до складу саморобного зубного порошку.
    • Бентонітова глина. Цей природний матеріал здатний зв'язувати токсини в вашому тілі, в тому числі і ртуть, яка може перебувати в зубних пломбах. Вона також багата на речовини, здатні зміцнити ваші зуби і ясна.
    • Харчова сода. Харчова сода є відмінним природним абразивом, а її лужні властивості нейтралізують надлишок кислоти.
    • Шавлія. Шавлія є природним відбілювачем зубів і в'язким засобом.
    • Ксиліт. Цей натуральний підсолоджувач допоможе зробити зубний порошок більш приємним на смак.
    • Морська сіль. Мінерали в її складі зміцнять ваші зуби, а сама сіль може зняти запалення ясен.
    • М'ята. М'ята володіє антибактеріальними, антисептичними і болезаспокійливими властивостями, не кажучи вже про її властивості освіжати дихання в роті.
  2. 2 Змішайте інгредієнти і гарненько їх розколоти. Помішуйте суміш неметалевої ложкою, так як деякі метали можуть вступити в реакцію з вашими інгредієнтами.
    • Змішайте 30 грам бентонітової глини, 30 грам харчової соди, 15 грам висушених розтертих листя шавлії, 15 грам ксиліту і 7,5 грам морської солі.
    • Додайте в суміш 15-20 крапель м'ятного ефірного масла і ретельно все перемішайте.
    • Висипати суміш в контейнер, в банку з щільно закривається кришкою або ж в контейнер з отвором нагорі. Не використовуйте металеві контейнери.
    • Зберігайте суміш в сухому місці.
  3. 3 Нанесіть суху суміш на зубну щітку. Опустіть зубну щітку в порошок або видавіть трохи порошку на мокру зубну щітку. Чистіть зуби так само, як і при чищенні зубів комерційної зубною пастою.

Метод 3 з 4: Використання односкладних аналогів

  1. 1 Використовуйте морську сіль. Морська сіль містить такі мікроелементи, як кальцій, магній, кремній, фосфор, натрій, нікель і залізо, які можуть зміцнити ясна, освіжити дихання, протистояти утворенню зубного нальоту, а через якийсь час навіть відбілити ваші зуби. Йод у складі морської солі має антибактеріальні властивості і здатний нейтралізувати кислоти, що викликають карієс.
    • Опустіть зубну щітку в морську сіль і почистіть нею зуби.
    • Ви також можете прополоскати рот розчином солоної води. Розчиніть 7 грам морської солі в 120 мл теплої води, потім прополощіть рот протягом 30 секунд. Виплюньте воду, коли закінчите. Полоскання солоною водою допоможе вилікувати опухлі або запалені ясна і вимити з рота все бактерії.
  2. 2 Почистіть зуби харчовою содою. Харчова сода або гідрокарбонат натрію вже досить довгий час відомий як природного способу очищення і відбілювання зубів. Через свою лужності харчова сода нейтралізує кислоти, які можуть привести до зубного карієсу. Ще вона вбиває бактерії і освіжає подих.
    • Змішайте харчову соду з водою, поки вона не досягне пастоподібної консистенції, після чого почистіть свої зуби отриманою сумішшю.
    • Подумайте про те, щоб об'єднати харчову соду з морською сіллю, щоб створити різні види домашньої зубної пасти.
  3. 3 Використовуйте натуральне мило. Хоча в смаку мила в роті немає нічого приємного, натуральне мило є ефективним засобом для очищення зубів. Використовуйте м'яке мило, наприклад, не ароматизоване оливкова мило.
  4. 4 Використовуйте кокосове масло. Кокосове масло має антибактеріальні та протигрибкові властивості, а ще воно, звісно ж, має приємний кокосовий смак. Крім того, його теж можна об'єднати з іншими інгредієнтами, наприклад, з харчовою содою.

Метод 4 з 4: Пошук альтернативних способів очищення зубів

  1. 1 Використовуйте палички місвак. Люди використовували гілки Сальвадор перської для чищення зубів протягом більш ніж 4000 років. Волокна цього дерева містять бікарбонат натрію і кремінний ангідрит. Це досить абразивні речовини для видалення нальоту на зубах. Ці гілки також містять природні антисептики і смоли, що утворюють на ваших зубах захисний бар'єр, а також ефірні масла, які освіжають подих.
    • Щоб використовувати палички місвак, пожуйте кінчик гілочки, а потім пожуйте м'якоть, щоб відокремити волокнисті «ниточки». Решта ниточки використовуйте для чищення зубів.
  2. 2 Використовуйте іригатор для ротової порожнини. Іригатор - це пристрій, який за допомогою пульсацій води очищає ваші зуби. Стоматологи його часто призначають пацієнтам з брекетами. Однак іригатор сприятливо діє не тільки на них. Очистіть іригатором поверхню ясен, щоб видалити шкідливі бактерії і усунути зубний наліт.
  3. 3 Спробуйте промивати рот маслом. Полоскання рота маслом - це старий спосіб детоксикації і очищення зубів і ясен. Такі рослинні масла, як оливкова або кокосове масло, здатні відбілити ваші зуби, зменшити чутливість ясен і прибрати неприємний запах з рота. Вони також володіють деякими антибактеріальними властивостями.
    • Наберіть в рот невелику кількість масла і прополощіть рот протягом 15-20 секунд. Потім виплюньте в сміттєву корзину, щоб масло не потрапило в водостік і не закупорило його.
  4. 4 Купуйте зубну щітку Misoka. Зубна щітка Misoka використовує нанотехнології для очищення зубів. Ці щітки мають дуже дрібні ворсинки, які також покриті мінеральними іонами. Якщо намочити щітку і провести нею по зубах, то іони видалять наліт і утворюють на поверхні зубної емалі захисне покриття.