Як робити свінг в гольфі

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 18 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Подключение телефона к 310 автомагнитоле через Bluetooth
Відеоролик: Подключение телефона к 310 автомагнитоле через Bluetooth

Зміст

Грати в гольф досить важко, поки ви тільки вивчаєте правильну техніку, але в міру вдосконалення своїх навичок ви будете отримувати від гри все більше задоволення. Одна з головних складнощів гольфу полягає в тому, що навіть дрібні нюанси можуть надати величезний вляніе на ваш удар. В основі всього лежить свінг - рух ключкою. Якщо у вас проблеми зі слайсами, хуком, ударом на потрібну відстань або ж ви взагалі ніколи в житті не грали в гольф, в цій статті ми розповімо про те, як використовувати свій свінг по максимуму.

кроки

Метод 1 з 4: Правильна стійка

  1. 1 Встаньте так, щоб одна нога була злегка перед м'ячем. Розмістіть стопи так, щоб передня перебувала трохи попереду м'яча; так ключка буде розташовуватися біля центру вашого тіла. Ноги повинні бути раставлени трохи ширше плечей, м'яч повинен знаходитися ближче до середини вашої стійки.
    • Грайте великими ключками (гібридами або драйверами) ближче до передньої ноги, а малими (Айрон) ближче до середини своєї стійки.
    • Якщо ви правша, то ближче до лунки - приблизно в 30 см від м'яча - виявиться ваша ліва нога.
    • Якщо ви лівша, то ближче до лунки повинна бути права нога.
  2. 2 Встаньте на такій відстані від м'яча, щоб до нього можна було дістати серединою ключки, тримаючи руки прямими, але розслабленими. Не ставайте занадто близько, інакше вам доведеться згинати лікті, щоб потрапляти по м'ячу. У той же час ви не повинні стояти занадто далеко, щоб не довелося витягати руки. Верхня частина тулуба повинна бути злегка нахилена до м'яча і відвернута від мети, але не дуже сильно.
  3. 3 Перевірте лінію прицілювання. Лінія прицілювання проходить по плечах і стопах.Слідкуйте за тим, щоб уявні лінії, проведені від далекого від мети плеча до ближнього - і від передньої стопи до задньої - вели до мети. Це називається «перпендикулярний» приціл.
    • Щоб перевірити свій приціл, займіть стійку і покладіть ключку на ти-зону уздовж шкарпеток. Зайдіть за ключку і подивіться в напрямку, куди вона вказує. Ключка повинна вказувати або на мету наступного удару або на саму лунку.
  4. 4 Злегка зігніть коліна. Не стійте рівно, як манекен, а постарайтеся прийняти «атлетичну стійку», злегка зігнувши коліна. Спробуйте зробити свінг на абсолютно прямих ногах, і ви зрозумієте, наскільки це складно і незручно.
    • Розподіліть вагу тіла на стопи рівномірно. Це складніше, ніж стояти на п'ятах, але так набагато легше переносити вагу вперед, а потім назад, коли виконуєте свінг.
    • Розподіліть вагу свого тіла на обидві ноги рівномірно. Злегка відірвіть п'яти від землі кілька разів, щоб відчути збалансованість стійки. Під час замаху, удару і після вага переноситься, але починати потрібно з рівномірного розподілу.

Метод 2 з 4: Як тримати ключку

  1. 1 Який би хват ви не вибрали, тримайте ключку розслаблено. Вільний хват дозволяє голівці ключки повертатися під час свінгу, що додає удару точності і дальності. У гольфі, чим сильніше ви намагаєтеся, тим гірше у вас виходить. Намагайтеся рухатися природно.
  2. 2 Спробуйте бейсбольний хват. Це самий базовий хват, дуже схожий на той, як бейсболісти тримають біту, звідси і назва. Зверніть увагу: У всіх трьох нижчеописаних хватах ліва рука (у правшів) буде розташовуватися однаково.
    • Візьміть ключку знизу лівою рукою, щільно обхопивши древко пальцями. Ключка повинна лежати в тій частині долоні, де починаються пальці; великий палець лівої руки повинен вказувати вниз на головку ключки.
    • Обхопіть ключку знизу правою рукою так, щоб мізинець стосувався вказівного пальця лівої руки.
    • Візьміть ключку міцніше, щоб частина правої долоні виявилася над великим пальцем лівої руки. Великий палець правої руки повинен дивитися злегка вліво, а великий палець лівої - трохи правіше.
  3. 3 Спробуйте хват внахлест. Бейсбольний хват всім хороший, але пальці не достатньо щільно прилягають один до одного. При хваті внахлест пальці переплітаються і це забезпечує більшу стабільність.
    • Почніть з бейсбольного хвата. Замість того, щоб тримати мізинець правої руки і вказівний палець лівої руки поруч, змістите мізинець правої руки вгору і покладіть на суглоб між вказівним і середнім пальцями лівої руки, або на сам вказівний палець.
  4. 4 Спробуйте хват, який називається «замок». Цей хват дозволяє домогтися найбільшої стабільності завдяки тому, що ліва і права пензля переплітаються в замок під ключкою. Цей хват використовують великі гравці - Джек Ніклаус і Тайгер Вудс.
    • Щоб у вас був правильний хват «замок», почніть з бейсбольного хвата. Потім розташуйте вказівний палець лівої руки між фалангами мізинця і безіменного пальця правої. Мізинець правої руки при цьому повинен виявитися між фалангами середнього і вказівного пальців лівої руки. Ваші правий мізинець і лівий вказівний палець переплітаються і утворюють букву Х.
  5. 5 Виберіть хват, який для вас найбільш зручний. У кожного хвата є свої переваги і недоліки. Крім того, є безліч інших хватів, які ми не розглядали - хват десятьма пальцями, слабкі і сильні хвати і так далі Експериментуйте з різними видами хватів, поки не знайдете той, з яким ваш свінг виходить найкраще і похибка в точності удару мінімальна.
    • Наприклад, замок рекомендується гравцям в гольф з маленькими руками (згадайте Ніклауса), яким незручно тримати ключку внахлест.
    • Якщо у вас проблема з слайсами (м'яч рухається прямо, а потім різко вправо - для гравця-правші), спробуйте відмовитися від слабкого хвата.
    • Якщо у вас проблема з хуком (м'яч вилітає прямо, але після цього значно відхиляється вліво - для гравця-правші), спробуйте менш міцний хват.

Метод 3 з 4: Свінг

  1. 1 Почніть замах. При замаху ключка піднімається з вихідної позиції і заводиться за голову. Намагайтеся повертати корпус при замаху, завдяки переміщенню ваги з ближньої до лунки ноги на дальню. Зверніть увагу на три головних фази замаху:
    • Фаза перша. Відведіть руки назад, тримаючи їх ближче до дальньої від лунки нозі. Намагайтеся тримати руку, яка ближче до лунки, прямий. Коли головка ключки виявляється в кінцевій точці замаху, древко практично паралельно землі.
    • Фаза друга. Трохи поверніть кисті, при цьому руки повинні бути паралельні землі. Ключку слід тримати строго перпендикулярно лівій руці (для правшів). Кінець ключки буде дивитися злегка в бік від м'яча.
    • Фаза третя. Проверните корпус ще трохи далі назад так, щоб головка ключки в кінцевій точці замаху злегка заходила за руки. Передня рука повинна трохи зігнутися на останній стадії замаху.
  2. 2 Почніть рух вниз. Коли свінг йде вниз, «тягніть» головку ключки так, щоб вона трохи відставала від загального руху корпуса, кут між рукою і ключкою збільшився, а увійшовши в зону удару швидко розкрутити. Це дозволить розвинути високу швидкість на кінці ключки, при цьому тіло продовжує рухатися відносно повільно і зберігає контроль.
    • Безпосередньо перед ударом постарайтеся знову зафіксувати передню руку так, щоб вона була повністю прямий - як на початку замаху.
    • Перенесіть вагу з далекої від лунки ноги на ногу, яка стоїть ближче до лунки. Нехай коліна рухаються у напрямку до мети. Тримайте переднє коліно розслабленим, особливо, якщо б'єте драйвером.
  3. 3 Слідкуйте за тим, щоб древко ключки було направлено на мету в момент удару. Це допоможе контролювати напрям польоту м'яча. Не забувайте додавати рух стегнами для збільшення енергії удару; не намагайтеся бити одними тільки руками.
  4. 4 Обов'язково доводьте свінг до кінця. Не важливо, як далеко назад ви заводите ключку, але якщо сам удар проводиться правильно, то і завершити його ви повинні в певній позиції. Пряжка ременя буде дивитися на мету, ключка виявиться за спиною, основна маса тіла перенесена на найближчу до мети ногу, друга нога на носку. Вам повинно бути зручно стояти в такій позі, поки ви стежите за польотом м'яча.
    • Чи не відривайте очей від м'яча поки робите замах і сам удар. Не піднімайте голову відразу після удару, щоб побачити, куди полетів м'яч; це тільки зіб'є точність прицілу. Дивіться на м'яч, поки проводжає його рухом ключки.
  5. 5 Не намагайтеся вдарити по м'ячу з усієї сили - краще менше, та краще! Як не варто тримати ключку занадто міцно, так і не варто намагатися бити м'яч максимально сильно. Найважливіше для точного і дальнього удару - правильна техніка, яку ви приносите в жертву, намагаючись бити по м'ячу, як печерна людина.

Метод 4 з 4: Виправлення найпоширеніших проблем

  1. 1 Відкоректуйте слайс. Якщо м'яч іде трохи вліво (у гравців з правобічної стійкою), а потім різко направо, намагайтеся, щоб коліна залишалися злегка зігнутими і гнучкими під час свінгу. Бажання випрямити далеку від лунки ногу під час замаху природно, але постарайтеся не робити цього. Але стежте за тим, щоб коліно не вигиналося тому зафіксуйте її під стегном.
  2. 2 Відкоректуйте хук. Хук означає, що м'яч летить трохи вправо (у гравців з правобічної стійкою), а потім - сильно вліво. Так відбувається, коли м'яч закручується проти годинникової стрілки, якщо його б'ють справа наліво, а не ззаду вперед.
    • Зверніть увагу на свій хват. Якщо, коли ви тримаєте ключку, видно більше двох кісточок на лівій руці, вдамося до слабшого хвату і переконайтеся, що видно тільки дві кісточки.
    • Ваша стійка не повинна бути занадто повернута наліво.Цю помилку можна компенсувати, якщо бити м'яч трохи правіше, але в такому випадку хук може стати сильніше. Щоб переконатися в тому, що ви стоїте правильно по відношенню до мети, покладіть ключку на землю.
  3. 3 Виправте свінг, якщо м'яч не летить як потрібно. Іноді удар виходить занадто сильним, а частіше, навпаки, занадто слабким і м'яч не пролітає необхідної відстані. Краще рішення цієї проблеми - не піднімати голову і дивитися на м'яч під час замаху і удару.
    • Закидаючи голову назад при замаху, ви збільшуєте відстань від основи шиї до нижньої частини м'яча. Вдарити по м'ячу правильно стає набагато складніше. Дивіться прямо на м'яч, і ви будете бити далі і стабільніше.

Поради

  • Відстань залежить від швидкості головки ключки в момент удару, від того, наскільки сильно ви б'єте і кута зіткнення ключки з м'ячем. (Крутий він або пологий).
  • Напрям польоту м'яча задається напрямком свінгу і кутом розвороту ключки в момент контакту з м'ячем.
  • Продовжуйте стежити за м'ячем відразу після удару. Це зменшить ймовірність того, що ви відволічетеся і подивіться в сторону до того, як вдарите, і м'яч полетить не туди.
  • Правильно розподіляйте вагу і зберігайте баланс.
  • Гольф - це перш за все гра. Тому отримуйте від неї задоволення. Не забувайте, Тайгер Вудс, Віджей Сінгх досягли висот не тільки завдяки везінню, знадобилися довгі тренування. Згодом, доклавши трохи зусиль, ви почнете посилати м'ячі на фервей, як професіонал.
  • Пройдіть видеоурок професійного гравця. Справжній фахівець допоможе вам навчитися робити все правильно і вбереже від помилок, від яких потім буде важко позбутися.
  • Міняйте свій хват, якщо з'явився слайс або хук. Ключка повинна приходити до м'яча розгорнутої плоскою частиною.

Що вам знадобиться

  • Ключка для гольфу
  • М'яч для гольфу
  • Ті
  • Поле для гольфа