Як готувати стейк в духовці

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 1 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Стейки в духовке, как шашлык, по-цыгански. Корейка запечённая в духовке. Gipsy cuisine.👍
Відеоролик: Стейки в духовке, как шашлык, по-цыгански. Корейка запечённая в духовке. Gipsy cuisine.👍

Зміст

Багато готують стейк на грилі, але можна приготувати прекрасний стейк і в духовці. Головне, зробити це заздалегідь і виставити правильну температуру.

інгредієнти

  • стейк
  • сіль
  • перець

кроки

Метод 1 з 2: Підготуємо стейк

  1. 1 Розігріємо духовку до 232 ° C. Щоб у вас вийшов ідеальний стейк, вам знадобиться дуже гаряча духовка.
  2. 2 Почніть з товстих шматків стейка. Для нашого методу найкраще підійдуть стейки товщиною в два сантиметри. Так у них напевно утворюється корочка. Чим тонше стейк, тим швидше він стане сухим і твердим.
    • Два великих стейка також легше купити і з'їсти, ніж зробити це з чотирма невеликими стейками. Якщо стейки дуже великі, то не бійтеся нарізати їх (звичайно ж, після готування) на порції. Вашим гостям буде все одно, тому що головне в стейке - його смак!
  3. 3 Витріть стейк з усіх боків насухо. В іншому випадку стейк вийде паровим, а не підсмаженим. Навіщо нам стейк, варений на пару, чи не так? Тому візьміть паперовий рушник і гарненько промокніть м'ясо, перш ніж знищити його вогнем.
  4. 4 Посоліть м'ясо. Є кілька думок про те, як і коли потрібно солити стейк. Залежно від того, як посолити стейк, можна приготувати як кулінарний шедевр, так і малоапетитні шматок м'яса.
    • Якщо у вас мало часу, то соліть стейк негайно перед тим, як покласти його на сковорідку. Чому? Тому що сіль витягне вологу з внутрішньої частини стейка. А волога скоринка нам не потрібна.
    • Якщо у вас є зайвий час, то посоліть стейк за 45 хвилин до початку приготування. Сіль витягне вологу назовні, але після 30-40 хвилин стейк знову вбере солону вологу (через хімічного процесу, який називається осмос). Вона додасть стейку чудовий смак і, як кажуть деякі кухарі, зробить м'ясо м'якше.
  5. 5 Налийте в чавунну сковороду масла і починайте нагрівати її на сильному вогні. Так, спочатку ви будете готувати м'ясо на сковороді, але потім поставите його в духовку. Так роблять кухаря в ресторанах у всьому світі. Зараз у вас є шанс спробувати зробити це самостійно!
    • Використовуйте нейтральне до смаку масло, наприклад, рапсове замість оливкової. Тим самим ви поліпшите природний аромат стейка.
    • Як тільки над маслом з'явиться пар, можна вважати, що сковорода досить нагрілася.

Метод 2 з 2: Готуємо стейк

  1. 1 Ще раз промокніть стейк, щоб видалити надлишки вологи, і обережно покладіть його на чавунну сковороду. Щоб вас не забризкало маслом, підніміть сковороду за ручку від себе. Масло має стекти вниз. Покладіть стейк обережно на сковорідці і опустіть її назад на вогонь.
    • Час від часу рухайте стейк щипцями, щоб він прожарюється рівномірно, але не натискайте на м'ясо щипцями в спробі прискорити процес. Стейк прекрасно прожарітся сам по собі. Якщо натискати на м'ясо, стейк вийде менш соковитим.
  2. 2 Продовжуйте готувати стейк на сильному вогні протягом 2-3 хвилин. Тут головне довести стейк до рум'яної скоринки на одній зі сторін.
  3. 3 Переверніть стейк і смажте його ще 1-2 хвилини. На обжарку іншого боку знадобиться менше часу - їй ще належить підрум'янитися в духовці.
  4. 4 Додайте в сковороду трохи вершкового масла, перш ніж ви відправите стейк в духовку (за бажанням). Цей крок є необов'язковим, але одна або дві ложки вершкового масла перед запіканням додадуть м'ясу дивно багатий горіховий смак.
  5. 5 Не виймаючи стейк з сковороди, поставте його в духовку і готуйте протягом приблизно 6-8 хвилин. Час готування залежить від товщини стейка, тобто чим товще стейк, тим довше його потрібно готувати. Час також залежить від потрібної вам ступеня готовності м'яса - після 6-и хвилин стейк, ймовірно, буде ще з кров'ю, а на 8-й хвилині стейк буде середньо просмаженим.
  6. 6 Використовуйте кухонний термометр, щоб точно визначити ступінь готовності стейка. Такий термометр стане вашим надійним помічником. Він дешевий, зручний і точний. З ним ви будете почувати себе набагато впевненіше! Просто вставте термометр в середину стейка - і вуаля! Ось маленька таблиця, по якій ви можете визначити ступінь готовності стейка:
    • 48,8 ° C = з «кров'ю»;
    • 54,4 ° C = слабкою прожарювання;
    • 60 ° C = середньої прожарювання;
    • 65,5 ° C = майже просмажене;
    • 71,1 ° C = просмажене.
  7. 7 Після того, як ви витягнете стейк з духовки, дайте йому «відпочити» протягом 7-10 хвилин. Під час смаження зовнішні шари м'яса стискаються, і сік збирається в середині стейка. Якщо ви вирішите порізати стейк відразу після вилучення його з духовки, то сік просто витече на тарілку. Однак якщо дасте стейку «відпочити» протягом приблизно 8-9 хвилин, то цього часу буде достатньо, щоб верхні шари м'яса розширилися і повністю просочилися соком. Стейк від цього стане набагато соковитіше.
    • Можете накрити стейк алюмінієвою фольгою, щоб він залишався теплим. Робити цього не обов'язково, особливо якщо ви готуєте в стінах будинку - в цьому випадку втрата тепла буде мінімальною. До того ж через фольги шкірка стейка буде менш хрусткою.
  8. 8 Настав час насолодитися стейком. Подавайте його до столу з картоплею, запеченою в духовці, спаржею, приготованою на пару, і з салатом.

Поради

  • Ймовірно, в перші рази вам доведеться поекспериментувати з температурою в духовці, щоб стейк вийшов дійсно смачним. Тому використовуйте кухонний термометр під час його приготування.