Як добре виглядати після пробудження

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 24 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Моем ВОЛОСЫ Правильно ✔  ВОЛОСЫ КАК ИЗ САЛОНА
Відеоролик: Моем ВОЛОСЫ Правильно ✔ ВОЛОСЫ КАК ИЗ САЛОНА

Зміст

Якщо ви погано або мало спали або просто не готові до нового дня, ви все одно можете виглядати свіжо. Ви напевно хочете бачити в дзеркалі відпочиле і чисте обличчя, тому вам потрібно буде подбати про свій емоційний стан, шкірі і тілі.

кроки

Метод 1 з 4: Швидкі рішення

  1. 1 Впустіть у кімнату світло. Сонячне світло або його штучний аналог допоможуть організму прокинутися. Вам не тільки буде легше встати - ви зможете поправити внутрішній годинник організму, відчути себе відпочилим, і ваш настрій покращиться.
  2. 2 Зробіть пару вправ з ранку. Спорт підвищує температуру тіла і сприяє виробленню ендорфінів, які допомагають організму прокинутися. Вправи не повинні бути складними: виконайте кілька підйомів ніг, пару скручувань, покрутіть руками. Вправи повинні бути спрямовані на поліпшення гнучкості, повинні змушувати вас рухатися в різні боки і задіяти всі кінцівки.
  3. 3 Розбудіть себе запахами. Запахи здатні бадьорити і насичувати енергією. Ось кілька порад:
    • Кава допомагає багатьом людям вранці, і користь не тільки в його складі. Вчені довели, що аромат кави знижує рівень стресу і допомагає підбадьоритися.
    • Спробуйте ароматерапію. В результаті досліджень було встановлено зв'язок між використанням ефірних масел і станом бадьорості / сонливості. Існують запахи (наприклад, цитрусові), які піднімають настрій і стимулюють мозок за рахунок вироблення сератонина і гормону норадреналіну. Щоб позбутися від залишків сну, спробуйте вдихнути запах ефірної олії розмарину.
  4. 4 Випийте кави. Кофеїн вводить мозок в оману, з'єднуючись з аденозином і виводячи його з крові. Аденозин - це речовина, яка викликає сонливість. Чим менше в крові аденозину, тим менше людина хоче спати. Але пам'ятайте, що при регулярному вживанні організм пристосується і перестане реагувати на каву.
  5. 5 Випийте холодної води. Якщо випити з ранку холодної води, це запустить метаболізм. Холодна вода змушує організм витрачати більше енергії, щоб підтримувати нормальну температуру тіла (36,6 градусів).
  6. 6 Побризкайте на обличчя холодною водою. Це стане для організму несподіванкою. Крім того, холодна вода зменшує відчуття втоми, підвищує швидкість метаболізму і стимулює центральну нервову систему.

Метод 2 з 4: Поліпшення якості сну

  1. 1 Спіть не менше 8 годин на день. Сон сприяє більш здорового способу. Чим молодша людина, тим більше сну йому потрібно. Підліткам потрібно до 10 годин сну, а маленьким дітям ще більше.
  2. 2 Уникайте стимулюючих речовин. Більшість людей вживають стимулюючі речовини в тому або іншому вигляді кожен день. Не пийте кави, чай і солодкі газовані напої як мінімум за 4-6 годин до сну, і ви почнете висипатися.
  3. 3 Створіть комфортну обстановку в спальні. Є багато способів поліпшити якість сну за рахунок навколишнього простору. Можливо, в якісь дні вам легше засинати, а в якісь складніше. Є кілька способів зробити кімнату комфортною для сну.
    • Знизьте температуру. Людина швидше засинає в прохолодному приміщенні (15-21 градус). Крім того, в прохолоді людина спить глибше і довше. Висока вологість повітря заважає спати і погіршує якість сну.
    • Приберіть весь світ. Коли світла стає менше, в мозок надходить певний сигнал, і концентрація гормону мелатоніну починає підвищуватися, через що людина відчуває сонливість.Коли вранці з'являється світло, організм прокидається: температура підвищується, рівень мелатоніну падає, людина готується до нового дня.
  4. 4 Придумайте собі вечірній ритуал. Підберіть кілька способів розслаблення перед сном, які допоможуть вам заспокоїтися і підготуватися до ночі. Ось кілька прикладів:
    • Виконайте кілька вправ. Заняття йогою перед сном розслаблюють м'язи, заспокоюють свідомість і готують організм до сну.
    • Спробуйте читати або писати. Читання знижує рівень стресу (поки людина читає, він нервує менше). Всього шести хвилин достатньо для істотного уповільнення серцебиття і розслаблення м'язів.
    • Прийміть теплу ванну або душ. При прийомі ванни температура тіла сильно підвищується. Коли людина виходить з води, температура різко падає, а це сприяє розслабленню. Вчені встановили прямий зв'язок між зниженням температури і станом сонливості.

Метод 3 з 4: Догляд за шкірою

  1. 1 Подбайте про свою шкіру. Сонячні промені викликають ряд проблем зі шкірою, включаючи пігментні плями і зморшки. Щоб шкіра завжди виглядала чистою вранці, постарайтеся рідше піддавати її впливу сонячних променів.
    • Постійно наносите на шкіру сонцезахисний крем. Рекомендується використовувати кошти з SPF-фактором не менше 15. Пам'ятайте, що засіб потрібно заново наносити протягом дня, особливо після занять спортом.
    • У самий жаркий час дня не виходьте з тіні. Не перебувайте на сонці в розпал спекотного дня. Щоб шкіра залишалася молодий і здорової, залишайтеся в тіні.
    • Звертайтеся зі шкірою обережно. Не користуйтеся жорстким милом і агресивними хімічними речовинами. Збривайте волоски у напрямку росту, а не проти. Не тріть шкіру рушником, а промаківайте її.
  2. 2 Використовуйте невелику кількість ретиноидов. Ретиноїди містяться в самих різних засобах для шкіри. Вони борються з висипом вугрів, зморшками, чорними точками, веснянками і підсилюють вироблення колагену.
  3. 3 Проаналізуйте те, як ви фарбуєтеся. Декоративна косметика здатна завдати шкоди шкірі. Нижче ми наводимо декілька порад, які допоможуть вам добре виглядати без шкоди для шкіри.
    • Регулярно промивайте кисті. В результаті ряду досліджень було встановлено, що більшість жінок не миють кисті, і на них накопичуються бактерії. Мийте кисті раз на тиждень теплою водою з невеликою кількістю засобу для вмивання.
    • Змивайте косметику перед сном. Якщо цього не робити, на шкірі може з'явитися висип, грибок, білі вугри. Змивайте косметику очищує засобом без вмісту олії.
    • Не використовуйте косметику на основі масла. У багатьох людей на обличчі є жирні ділянки шкіри, і косметика на масляній основі може викликати проблеми зі шкірою. Щоб пори не забивалися, шкіра не червоніла, а вугрі залишилася в минулому, не купуйте таку косметику.
  4. 4 Відлущує шкіру. Якщо пори не очищати, вони будуть забиватися і виглядати крупніше. Вичищати бруд і жир за допомогою м'якої щітки і засоби для вмивання щовечора.
  5. 5 Наносите на шкіру зволожуючий крем після вечірнього душа. Зволожуючі креми потрібні всім типам шкіри: нормальної, сухої, жирної, чутливої. Вони захищають шкіру і вирівнюють її, завдяки чому шкіра заспокоюється.
  6. 6 Позбавтеся від темних кіл під очима. Спробуйте зробити маску з огірків, прикласти до очей ложки або чайні пакетики. У чаї міститься танін, який бореться з набряками. Якщо вирішите використовувати огірки або ложки, спочатку залиште їх у холодильнику на кілька годин. Ці кошти мають дією, схожим з дією льоду, - вони зменшують запалення і больові відчуття. Прикладіть що-небудь з коштів, перерахованих вище, на пару хвилин до шкіри століття.

Метод 4 з 4: Корисні звички

  1. 1 Займайтеся спортом! Всі знають, що спорт корисний для здоров'я, проте він також корисний і для шкіри. Фізичні вправи підтягують і зміцнюють м'язи, що покращує колір шкіри.Крім того, спорт покращує кровообіг, насичує клітини киснем і поживними речовинами, звужує пори і зменшує запалення. Є багато видів фізичних навантажень, і вони все корисні для шкіри.
    • Перш ніж приступити до занять спортом, змийте косметику. Завдяки цьому пори не будуть забиватися.
    • Займайтеся в одязі, пропускає вологу, щоб шкіра охолоджувалася і залишалася чистою. Це також буде служити профілактикою акне.
    • Займайтеся в прохолодному місці, де температура тіла не буде підніматися дуже високо. Це не дасть запалення на шкірі посилитися.
    • Використовуйте зволожуючий крем. Якщо нанести крем до початку заняття, він буде відштовхувати піт. Після занять спортом, особливо після плавання, крем допоможе вирішити проблему сухої потрісканої шкіри, поліпшивши її стан і вид.
    • Спорт допомагає боротися зі стресом і тривожністю. Радійте свого стану, своєї впевненості в собі і своїй фізичній підготовці. Всього 15 хвилин фізичних вправ здатні знизити рівень тривожності.
  2. 2 Почніть ранок з гідротерапії. Вчені з'ясували, що чергування холоду і тепла (включаючи сауну) корисно для здоров'я. Покращується кровообіг, обмін речовин прискорюється, настрій підвищується, людина стає бадьорим і енергійним. Після того як помиєтеся в душі, облити холодною водою, потім гарячою і знову холодною.
  3. 3 Киньте палити. Дослідженнями було доведено, що куріння негативно впливає на стан шкіри і викликає такі захворювання, як псоріаз. Висока температура, створювана сигаретою, впливає на шкіру. Еластичність погіршується, оскільки кровоносні судини звужуються. Крім того, через нікотину падає вміст вітаміну А в крові.
  4. 4 змініть раціон харчування. Їжте продукти, корисні для здоров'я. У них має бути багато клітковини і мало жиру, особливо насиченого. Такий раціон дасть вам енергію, підніме настрій. Погане харчування викликає сонливість і погіршення настрою.
    • Їжте продукти з вмістом фолієвої кислоти і вітаміну B12, включаючи зелені листові овочі. Вони допоможуть боротися з депресією.
    • Їжте більше фруктів. В ході досліджень було встановлено зв'язок фруктів з фізичним здоров'ям і більш позитивним ставленням до свого самопочуття.
    • Частіше їжте рибу. Вчені встановили, що морепродукти допомагають боротися з депресією. Намагайтеся їсти рибу з високим вмістом омега-3 жирних кислот кожен день.
  5. 5 Пийте більше води. Випивайте приблизно 2-3 літра води в день. Вода покращує кровообіг, підвищує еластичність шкіри, робить її щільніше, насичує вологою і зміцнює.

Схожі статті

  • Як підготуватися до сну і відчувати себе бадьорим з ранку
  • Як добре виглядати вранці
  • Як боротися зі сном, коли ви втомилися
  • Як вставати рано вранці
  • Як легко прокинутися вранці
  • Як кого небудь розбудити
  • Як позбутися від темних кіл під очима
  • Як правильно харчуватися
  • Як відчувати себе впевнено