Як використовувати клейовий пістолет

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 18 Квітень 2021
Дата Оновлення: 26 Червень 2024
Anonim
КЛЕЕВОЙ ПИСТОЛЕТ ДЛЯ ЧЕГО И КАК
Відеоролик: КЛЕЕВОЙ ПИСТОЛЕТ ДЛЯ ЧЕГО И КАК

Зміст

1 Ознайомтеся з інструкцією до клейового пістолета. Прочитайте всю інформацію про безпечне застосування клейового пістолета. Зверніть увагу на окремі деталі клейового пістолета і те, яким чином вони повинні працювати.В інструкції буде сказано, чи нагрівається пістолет автоматично, або його необхідно додатково включати і вимикати, також буде вказано, як довго він нагрівається до робочої температури і для склеювання яких матеріалів краще підходить.
  • Обов'язково повністю прочитайте розділ про запобіжні заходи, щоб знизити ризик нещасних випадків і травм при використанні клейового пістолета.
  • В інструкції також буде вказано діаметр стрижнів гарячого клею, що підходять до вашого пістолета.
  • 2 Огляньте клейовий пістолет на предмет пошкоджень. Перш ніж включати клейовий пістолет в розетку і починати ним користуватися, перевірте його корпус на наявність тріщин, сколів та інших пошкоджень. Також огляньте шнур живлення і переконайтеся у відсутності пошкодженої ізоляції і оголених ділянок дроту. Працювати з клейовим пістолетом, мають такі пошкодження, дуже небезпечно.
    • Так як даний прилад є електричним і до того ж нагрівається в процесі роботи, застосовувати його в несправному стані дуже ризиковано.
  • 3 Переконайтеся в тому, що сопло клейового пістолета не забруднити залишками клею від минулого застосування. Шлях через сопло клейового пістолета для свежерастопленного гарячого клею повинен бути завжди вільний. При необхідності зніміть сопло і почистіть його зовні від залишків клею шматочком фольги або скористайтеся зубочисткою, щоб прочистити отвір сопла. Пам'ятайте про те, що клейовий пістолет завжди повинен бути чистий від надлишкових залишків клею з минулих випадків його застосування.
    • Обов'язково переконайтеся в тому, що клейовий пістолет відключений від мережі, перш ніж чистити його або знімати з нього сопло.
    • Ніколи не використовуйте воду для очищення клейового пістолета. У найгіршому разі забруднення вам можна просто почекати до тих пір, поки пістолет загостриться настільки, що старий застиглий клей з нього стече.
  • 4 Заправте пістолет стрижнем гарячого клею з тильного боку. Візьміть новий стрижень гарячого клею і введіть її одним з кінців в круглий отвір з тильної сторони клейового пістолета. Вставте її до упору. Якщо в пістолеті все ще є залишки старого стрижня гарячого клею, використовуйте його до кінця, перш ніж вставляти новий. Немає необхідності для кожного чергового проекту брати новий стрижень гарячого клею.
    • У більшості випадків розміри стрижнів гарячого клею уніфіковані, так що вони підходять до багатьох моделей клейових пістолетів. Проте перед покупкою нових стрижнів клею краще про всяк випадок ще раз звіритися з інформацією в інструкції до до клейового пістолета.
  • 5 Вставте шнур живлення в електричну розетку. Знайди електричну розетку поблизу від того місця, де ви збираєтеся працювати над проектом. Вставте в неї шнур живлення. При необхідності переведіть в робоче положення вимикач харчування на пістолеті. Нагрівальний елемент почне розігрівати заправлений в пістолет стрижень гарячого клею, тому не торкайтеся до сопла пістолета і не залишайте пристрій працювати без нагляду. Обов'язково завжди ставте клейовий пістолет прямо на його опорну ніжку, щоб уникнути нещасних випадків.
    • Перш ніж включати клейовий пістолет в мережу, не забудьте перевірити шнур живлення на відсутність пошкоджень! Поганий стан електричного кабелю створює потенційний ризик виникнення пожежі.
    • Деякі моделі клейових пістолетів бувають бездротовими, що дає більший вибір того, де і як працювати з таким пристроєм. Якщо вам не вдасться придбати бездротової клейовий пістолет, спробуйте використовувати подовжувач, щоб збільшити доступне для проводового пістолета робочий простір.
  • Частина 2 з 3: Робота з клейовим пістолетом

    1. 1 Дочекайтеся, коли клей нагріється. Дайте клейовому пістолету пару хвилин на те, щоб розтопити клей. Досить добре розігрітий клей буде подаватися через сопло клейового пістолета при натисканні на курок. У більшості клейових пістолетів процес розігрівання займає близько двох хвилин.Більш великі промислові клейові пістолети можуть зажадати аж до п'яти хвилин для того, щоб розігріти клей до робочого стану.
      • Деякі клейові пістолети оснащені вимикачем, тоді як у інших його немає. Якщо у вашого клейового пістолета є вимикач, його необхідно переключити в робоче положення, щоб прилад почав нагріватися. В іншому випадку пістолет почне нагріватися відразу після його включення в розетку.
      • Поки не користуєтеся пістолетом ставте його на дротяну ніжку і підставу рукоятки. Ніколи не кладіть включений клейовий пістолет набік.
    2. 2 Легко натисніть на курок, щоб видавити з сопла розтоплений клей. Направте сопло клейового пістолета вниз і піднесіть ближче до склеюваної поверхні. Обережно натисніть на курок пістолета, щоб з сопла почав надходити розтоплений клей. Нанесіть клей прямо на склеюється поверхню, торкаючись її соплом клейового пістолета. При цьому наносите клей рівномірно розташованими точками, спіралями або прямими лініями.
      • Підкладіть під склеюваний предмет шматок непотрібного картону або фольги, щоб захистити робочу поверхню від випадкових крапель клею.
      • Спробуйте для практики спочатку склеїти кілька шматочків непотрібного матеріалу, щоб краще зрозуміти принцип роботи з клейовим пістолетом ще до застосування його в проектах, що вимагають особливої ​​точності.
      • По можливості працюйте з термоклеем в рукавичках, щоб захистити руки від опіків і самого клею.
    3. 3 Використовуйте рівно стільки клею, скільки необхідно. Починайте з помірної кількості клею і при необхідності додайте ще. Навіть невеликої кількості клею вистачає для багато чого. При натиснутому курку гарячий клей випливає з сопла досить швидко, і його легко може виявитися занадто багато, якщо ви не будете обережні. Намагайтеся не допускати намокання склеюваного матеріалу клеєм, а також не наносите клей надмірно великими краплями. Клей здатний завмерти досить швидко, тому використовуйте рівно стільки клею, скільки дійсно необхідно для конкретного завдання.
      • Щоб, наприклад, прикріпити букви з стірофома до діорамі, буде потрібно всього по одній невеликій краплі клею на букву, тоді як для надійної фіксації об'єктів великої площі або ваги можна використовувати більше клею і наносити його зигзагом або спіралями.
      • Гарячий клей зазвичай наноситься товстим шаром, але його зайва кількість може зробити м'які поверхні занадто жорсткими і зовні непривабливими.
      • Цілком ймовірно, що при надмірному нанесенні гарячого клею вам, врешті-решт, буде потрібно навчитися видаляти його надлишки.
    4. 4 Дочекайтеся застигання клею. Відніміть сопло клейового пістолета від предмета, який ви тільки що склеїли. Якщо у використовуваної вами моделі приладу є вимикач, переведіть його в неробочий стан і відставте пістолет в сторону. Дайте клею кілька хвилин на те, щоб застигнути. У міру остигання клей затвердіє і надійно скріпить, що склеюються. Часом також буває корисно притримати скріплюються деталі руками або зажимами для їх якісного склеювання.

    Частина 3 з 3: Застосування гарячого клею в різних цілях

    1. 1 Тримайте клейовий пістолет під рукою для проведення дрібного ремонту. Виділіть в домашньому ящику з інструментами місце для клейового пістолета, щоб виробляти з його допомогою дрібний ремонт по дому. Термоклей особливо корисний при склеюванні деревини і пластика, використовуваних в прохолодних сухих умовах. Будь то закріплення відійшла облицювальної панелі або ремонт дитячої іграшки, гарячий клей здатний забезпечити щодо міцне і пластичне зчеплення поверхонь, яке підійде практично для будь-яких цілей.
      • Гарячим клеєм можна склеювати деталі, що рухаються предметів або важкі хиткі об'єкти. Серйозні ремонтні роботи завжди повинні проводитися фахівцями і належними інструментами.
    2. 2 Спробуйте використовувати клейовий пістолет для творчих виробів. Наступного разу, коли будете допомагати дитині з виробом для школи або вирішите разом з ним створити святкові прикраси для дому, візьміть клейовий пістолет, замість того щоб користуватися звичайним канцелярським клеєм або ПВА. Він краще підходить для скріплення різноманітних поверхонь, призводить до меншого безладу і не викликає зморщування паперу і спотворення її кольору, чого не можна сказати про деяких видах рідкого клею. Невелика крапля гарячого клею, без сумніву, дозволить зробити вашу саморобку довговічніше.
      • Видалити гарячий клей після застигання важко. Переконайтеся в тому, що всі мірки, кути і інші параметри вашого проекту точно вивірені, перш ніж склеювати деталі.
    3. 3 Оновлення одяг за допомогою гарячого клею. Підробити занадто довгі штанини брюк за допомогою замкнутого кільця гарячого клею або ж прикріпіть клеєм відскочив декоративну гудзик. На відміну від багатьох інших видів матеріалів, що клеять, гарячий клей дуже добре працює з тканинами. Однак найкраще він підходить для фіксації гудзиків, блискавок та інших функціональних елементів. Незважаючи на те, що міцність клею не зрівняється з машинною строчкою або виконаними вручну стібками, клей дозволить вам внести деякі зміни в свій одяг, коли у вас просто немає іншої альтернативи.
      • При неодноразових праннях гарячий клей поступово руйнується на одязі, особливо при використанні гарячої води.
      • Застосовуйте гарячий клей для фіксації на одязі аплікацій, стразів і інших прикрас.
    4. 4 Використовуйте гарячий клей для склеювання делікатних поверхонь. Завдяки своїй густий гелеобразной консистенції, гарячий клей краще підходить для склеювання між собою тонких легко пошкоджуються матеріалів, ніж рідкі види клею, включаючи клейстер і навіть суперклей. Рідкий клей важко наносити, і він вимагає більше часу для фіксації, що збільшує ризик пошкодження делікатних матеріалів у порівнянні із застосуванням гарячого клею. Гарячий клей також універсальний і часто дозволяє склеювати між собою складні об'єкти, які погано піддаються склеюванню іншими видами клею. Тільки обов'язково вирівнюйте будь-які деталі з делікатних матеріалів, перш ніж їх склеювати.
      • Щоб при склеюванні не зіпсувати делікатні матеріали, використовуйте лише невелику кількість клею.
      • Гарячий клей підходить для склеювання мережива, вербових прутів, паперу, вати і навіть кондитерських виробів, які використовуються в якості святкових декорацій, наприклад, пряникових будиночків або композицій з цукерок.

    Поради

    • Так як гарячий клей тане при нагріванні, його краще не використовувати для склеювання предметів, які будуть перебувати в умовах підвищеної температури. Це означає, що бажано буде знайти інший спосіб полагодити сколену кавову чашку або приклеїти підошву літніх кросівок.
    • Якщо гарячий клей потрапив на шкіру, підставте її під струмінь холодної води, щоб заспокоїти опік і викликати затвердіння клею для його подальшого видалення.
    • Приготуйте запас стрижнів гарячого клею, щоб він завжди був у вас під рукою для виконання великих проектів.
    • Переконайтеся в тому, що клейовий пістолет досить добре охолов, перш ніж прибирати його на зберігання або знімати з нього сопло.
    • Якщо клей раптом перестане добре надходити з сопла, поверніть стрижень гарячого клею на своєму місці, одночасно утримуючи курок в натиснутому положенні, і протолкніте стрижень трохи глибше в пістолет.
    • Зберігайте клейовий пістолет в прохолодному сухому місці, коли їм не користуєтеся.
    • Використовуйте фен для волосся на низькій температурі нагріву, щоб розтопити і прибрати непривабливі нитки гарячого клею, які залишаються після відібрання клейового пістолета від поверхонь, що склеюються.

    попередження

    • Ніколи не направляйте сопло клейового пістолета вгору, щоб склеїти об'єкти, розташовані над головою.
    • Не торкайтеся до сопла включеного в мережу клейового пістолета і з вимикачем в робочому положенні. Сопло буде дуже гарячим.
    • Не дозволяйте дітям молодшого віку і зовсім малюкам перебувати поруч з працюючим клейовим пістолетом або користуватися ним, так як цей прилад може викликати серйозні опіки.