Як використовувати тонер для волосся

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 1 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Я просто хотела убрать желтизну с волос с помощью Тоники...и что из этого вышло
Відеоролик: Я просто хотела убрать желтизну с волос с помощью Тоники...и что из этого вышло

Зміст

Тонер найчастіше застосовується, щоб змінити відтінок світлого волосся. Тонер допомагає прибрати небажані жовті або руді відтінки або зробити світле волосся золотистими або попелястим. Це не фарба для волосся; тонер лише злегка змінює їх основний тон. Щоб правильно використовувати тонер для волосся, ви повинні розуміти, як саме він діє. Після того як ви вирішили, який відтінок ви хочете надати волоссю, рекомендуємо звернутися до професійного перукаря.

кроки

Метод 1 з 3: Для чого використовується тонер

  1. 1 Майте на увазі, що тонер підбирається в залежності від кольору і відтінку волосся. Не можна використовувати тонер довільно, без урахування початкового кольору волосся. Щоб отримати колір «блонд» певного відтінку, слід враховувати частку жовтого в вихідному кольорі волосся. Якщо ви хочете отримати світло-попелястий або просто холодний відтінок, тон вашого волосся вже повинен знаходитися в певному колірному діапазоні.
    • Якщо тонер підібраний без урахування початкового кольору волосся, ви не досягнете потрібного результату.
  2. 2 Тонуйте волосся після освітлення. Тонер добре працює на освітленому волоссі. Щоб отримати певний відтінок з лінійки «блонд», спочатку рекомендується освітлити волосся, а потім застосовувати тонер. Крім усього іншого, тонер допомагає вирівняти колір волосся після освітлення.
    • Деякі тонери рекомендується використовувати не відразу після освітлення, а через кілька днів.
    • Для отримання деяких відтінків волосся доводиться освітлювати кілька разів через певні проміжки часу, особливо якщо у вас темні або чорні волосся, а ви хочете стати блондинкою.
  3. 3 Використовуйте тонер після фарбування волосся. Тонер також можна застосовувати після фарбування волосся. Іноді колір волосся після фарбування не зовсім відповідає очікуванням. Щоб прибрати певні пігменти (наприклад, небажаний рудий відтінок), можна використовувати тонер: він допоможе відрегулювати отриманий колір і зробити його більш рівномірним.
    • Тонер допомагає виправити помилки, допущені при фарбуванні. Колір волосся з його допомогою змінити не вдасться, зате можна виправити їх відтінок.
  4. 4 Врахуйте, що іноді за допомогою тонера не вдається домогтися потрібного відтінку за один раз. Отримання деяких відтінків кольору вимагає часу - наприклад, коли в волоссі занадто багато рудого або жовтого пігменту, а вам хочеться отримати холодний або попелястий відтінок. Отримайте професійну консультацію перукаря - він підкаже, як поступово отримати необхідний відтінок.
    • Наприклад, з першого разу буває важко добитися кольору «сріблястий блонд». Сріблястий тонер може надати світлому волоссю зеленуватий або інший небажаний відтінок. В цьому випадку необхідно висвітлити волосся ще кілька разів, поки з них зовсім не зникнуть червоні і жовті пігменти.
    • Якщо ви збираєтеся висвітлити, офарбити або тонувати волосся, корисно мати під рукою колірний круг. З його допомогою ви зможете точно визначить свій початковий колір волосся і його відтінок, а значить, отримати після тонування саме той відтінок, який вам потрібен.

Метод 2 з 3: Різне застосування тонера

  1. 1 Видалення жовтизни з світлого волосся. Тонер допомагає видалити жовтий і рудий пігменти, після того як ви пофарбували волосся. Тонер найкраще працює на світлих або знебарвленого волоссі; він не здатний радикально змінити колір волосся, зате змінює відтінок.
    • Не використовуйте тонер на темному волоссі - це не принесе ніякого результату.
  2. 2 Зміна відтінку світлого волосся. Тонер можна застосовувати для додання світлим волоссю певного відтінку - наприклад, перетворити звичайний «блонд» в холодний «сріблястий блонд» або, навпаки, вибрати теплий медовий або рожевого відтінку.
    • Крім більш спокійних відтінків, на зразок золотистого, сріблястого або чисто-білого, бувають тонери, які надають волоссю більш сміливі відтінки: рожевий, фіолетовий, каштановий або синій.
    • Перш ніж виконувати тонування, вивчіть, які бувають тонери, щоб вибрати найбільш підходящий варіант.
  3. 3 Усунення відблисків. Тонер допомагає вирівняти колір нерівномірно фарбованого волосся. Якщо після фарбування в волоссі видні світліші і темніші пасма, тонер допоможе зробити колір фарбованого волосся більш однорідним.
    • Тонер зробить меліровані пасма менш кричущими, і волосся будуть виглядати природно.
    • Тонер допомагає більш рівномірно фарбувати коріння.
  4. 4 Отримання більш насиченого відтінку. Тонер можна використовувати не тільки щоб змінити відтінок, але і зробити деякі відтінки світлих і темних волосся яскравіше. Якщо ваше волосся виглядає тьмяним, тонування допомагає зробити колір волосся більш насиченим.
    • Використання тонера на тьмяних волоссі не тільки допомагає зробити відтінок більш насиченим і глибоким, але і додасть волоссю блиск і здоровий вигляд.
    • Тонер допомагає «оживити» сухі і пошкоджене волосся.

Метод 3 з 3: Нанесення тонера на волосся

  1. 1 Наносити тонер можна на все волосся або на окремі пасма або ділянки. Відокремте пасмо, яку ви хочете тонувати, і нанесіть на неї тонер. Необов'язково намагатися наносити тонер на волосся рівномірно. Не хвилюйтеся, якщо ви випадково завдали тонер на темніші пасма - він все одно їх не забарвити.
    • Наприклад, можна тонувати тільки меліровані пасма або коріння волосся.
    • Наносите тонер тільки на вологе волосся, щоб розподілити його більш рівномірно.
  2. 2 Якщо ви блондинка, вибирайте тонер з аміаком. Для світлого волосся найкраще підходять тонери, які мають у своєму складі аміак. Такі тонери потрапляють в розряд полупостоянного фарбування, так як вони змінюють склад пігментів у волоссі. Однак полупостоянние барвники не проникають в кутикулу, фарбуючи тільки поверхню волоса. Після такого фарбування колір поступово вимивається.
    • Тюнери з аміаком можна використовувати на вже висвітлених волоссі. Між висвітленням і тонуванням рекомендується почекати декілька днів. Використання аміаку відразу після процедури освітлення може пошкодити волосся.
    • Наступні дії виробника на упаковці. Як правило, тонер необхідно змішати з 6% -ним окислювачем в певній пропорції. До Тонер різних брендів можуть додаватися різні інструкції. Не рекомендується змінювати їх на свій розсуд, особливо це стосується пропорцій розведення.
  3. 3 Відразу після освітлення волосся використовуйте фіолетовий шампунь. Якщо ви тільки що висвітлила волосся, як тонера можна використовувати фіолетовий шампунь. Фіолетовий шампунь діє більш м'яко і не завдає шкоди волоссю, ослабленим процедурою освітлення. Він допоможе прибрати жовті і руді відблиски і додасть світлим волоссю попелястий відтінок.
    • Для досягнення найкращого результату мити волосся фіолетовим шампунем необхідно два-три рази на тиждень. Після нанесення шампунь залишають на волоссі на 5-10 хвилин.
    • Іноді використання фіолетового шампуню надає світлому волоссю зеленуватий відтінок. Якщо ви це помітили, чергуйте фіолетовий шампунь зі звичайним або мийте їм голову через два рази на третій.
    • Фіолетовий тонуючий шампунь може бути різної сили дії, в залежності від бренду.
  4. 4 Після освітлення волосся використовуйте фіолетову фарбу. Фіолетова фарба для волосся також використовується для тонування світлого волосся. Вона допомагає позбутися від жовтих і рудих відблисків. Фіолетову фарбу можна наносити безпосередньо після освітлення. Вам знадобиться зовсім небагато фарби, буквально кілька крапель.
    • Вам не знадобиться весь тюбик фарби. Змішайте невелику кількість фарби з ополіскувачем для волосся білого кольору. Нанесіть суміш на волосся і почекайте від 15 до 30 хвилин. Важливо, щоб фіолетовою фарби було зовсім небагато. Якщо фарби занадто багато або ви її передержали на волоссі, то волосся забарвляться в фіолетовий колір.
  5. 5 Зробіть перший тонування волосся в салоні-перукарні. Якщо ви ніколи раніше не користувалися тонером для волосся, краще записатися до перукаря, який професійно висвітлити волосся і підбере до них тонер потрібного відтінку. Навіть якщо у вас світле волосся, краще, щоб тонер підібрав професіонал.
    • Тонування волосся вдома без необхідного досвіду часто призводить до небажаних результатів.
  6. 6 Освіжайте тоновані волосся. Якщо волосся часто мити, тонер буде поступово з них вимиватися. Чим частіше ви миєте голову, тим частіше необхідно тонувати волосся.
    • Зробити повторне тонування можна як в перукарні, так і вдома.