Як позбавити свій будинок від мишей

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 15 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Средство от муравьев. Как избавиться от муравьев. Борьба с муравьями.
Відеоролик: Средство от муравьев. Как избавиться от муравьев. Борьба с муравьями.

Зміст

Якщо ви виявили в своєму будинку миша, це може послужити приводом для занепокоєння, адже не виключено, що вона не одна. Миші можуть псувати їжу і речі, а також поширювати хвороби, тому постарайтеся позбутися від них якомога швидше. Розставте мишоловки або використовуйте приманку, щоб швидко звільнити свій будинок від мишей, а потім очистіть і перекрийте всі ходи, через які вони можуть проникнути всередину. Докладатимете превентивні заходи, і ви зможете розпрощатися з мишами!

кроки

Метод 1 з 3: Ознаки присутності мишей в будинку

  1. 1 Пошукайте послід. Перевірте, чи немає мишачого посліду в таких проблемних місцях, як кухонні шафи або комора. Пошукайте темні екскременти, які нагадують за формою зерна рису довжиною близько 0,5-0,6 сантиметра. Свіжий послід виглядає вологим і темним, в той час як старий має світліший сірий відтінок.
    • Наявність посліду може також вказувати на те, що в приміщенні є щілина або отвір, через які миші проникають в будинок.
  2. 2 Прислухайтеся до подряпин або скрипу вранці та ввечері під час світанку і заходу. Миші ведуть нічний спосіб життя, вони найбільш активні протягом 30 хвилин після сходу сонця і 30 хвилин перед заходом. Зверніть увагу на неголосні дряпають і скребуть звуки біля стін або в тих місцях, де, на вашу думку, могли завестися миші. Якщо ви почуєте повторюється скрип або шум, не виключено, що у вашому будинку завелося кілька мишей.
    • Вироблений мишами шум часто можна почути в підвальних приміщеннях, на горищі або кухні.
  3. 3 Пошукайте отвори завбільшки з монету біля основи стін. Якщо миші завелися в стінах, вони можуть прогризти гіпсокартон, щоб проникнути всередину будинку. Перевірте, чи немає в кутах і під шафами отворів з рівними краями. Якщо ви знайдете подібні отвори, миші легко могли проникнути через них в будинок.
    • Не забудьте оглянути зовнішні стіни, так як миші можуть проникнути в будинок з вулиці.

    попередження: якщо ви виявите більші отвори з зазубреними краями, це може свідчити про те, що в будинок пробралися щури.


  4. 4 Перевірте, чи немає під внутрішніми або зовнішніми стінами слідів мишей. При переміщенні по дому миші зазвичай користуються одними і тими ж шляхами, і вам, можливо, вдасться виявити проблемні місця. Як правило, ці шляхи пролягають уздовж внутрішніх або зовнішніх стін будинку. Якщо миші часто бувають в тому чи іншому місці, після них можуть залишитися жирні сліди від того, що вони терлися об стіни.
    • На використовуваних мишами шляхах можуть залишитися також послід або сліди сечі.
    • Зверніть увагу на будь-які слабозаметний і раптові переміщення в будинку - це можуть бути миші.
  5. 5 Придивіться до ознаками гнізд на горищі або в підвалі. У період розмноження миші влаштовують гнізда, в яких вони виводять своє потомство. Зверніть увагу на круглі гнізда з картону, тканини та інших матеріалів на горищі, в підвальних приміщеннях і під шафами. Якщо ви виявите подібне гніздо, негайно зверніться до фахівців по боротьбі з гризунами, щоб вони допомогли вам правильно позбутися мишей.
    • Миші прогризають картонні коробки і предмети одягу, щоб влаштувати в них свої гнізда. Пошукайте дрібні отвори в купах одягу в задній частині шафи.
    • Ознакою мишачого гнізда може бути також затхлий запах.

Метод 2 з 3: Ловля мишей

  1. 1 Придбайте гуманну пастку, якщо ви не хочете вбивати мишей. Встановіть мишоловку на шляху, яким часто користуються миші, або біля проблемних місць поблизу стіни. Покладіть всередину пастки шматочок арахісової пасти або сиру, щоб запах приманки привернув гризунів. Хоча гуманні пастки мають різну конструкцію, щоб визначити, чи попалася миша, досить просто поглянути на мишоловку. Після того як миша виявиться в пастці, випустіть її на відстані хоча б 3 кілометри від будинку, щоб вона не повернулася назад.
    • Одягніть рукавички, коли звертаєтеся з пасткою і кладете приманку, щоб мишей не налякався ваш запах.
    • Деякі гуманні мишоловки ловлять одну тварину за раз, в той час як в інші може попастися відразу кілька гризунів. Виберіть таку мишоловку, яка найкраще підходить вам.
    • Експериментуйте з різними видами приманки (наприклад, можна використовувати пастилу або желе), щоб визначити, який запах найкраще привертає мишей.
  2. 2 Використовуйте звичайну пружинну мишоловку, яка відразу ж вбиває миша. Поставте мишоловку біля стіни або в іншому місці, де ви виявили сліди мишей. Покладіть в неї трохи приманки, наприклад арахісової пасти або джему. Однією рукою відтягніть дротяну рамку у вигляді латинської літери «U». Другою рукою встановіть металевий стрижень на засувку з приманкою. Коли залучена приманкою миша настане на пастку, рамка закриється і вб'є її.
    • Викиньте захлопували пастку відразу ж після того, як миша потрапить в неї, і продезінфікуйте то місце, де вона стояла.
    • Будьте обережні при установці мишоловки, оскільки дріт з пружиною може швидко зачинитися.
    • Не ставте пружинні мишоловки в місцях, доступних для домашніх тварин або маленьких дітей, так як вони можуть травмуватися.

    Порада: підкладіть під кожну мишоловку газету, щоб не забруднити підлогу.


  3. 3 Переставляйте мишоловки раз в 2-3 дня. Два рази на день перевіряйте, чи не попалася в мишоловки миша. Якщо мишоловка залишиться порожньою протягом декількох днів, переставте її в інше місце, де можуть бути миші. Миші часто користуються одними і тими ж шляхами, тому вони, швидше за все, повернуться в те місце, де вже були раніше.
    • Щоночі миші віддаляються від свого житла на 6-9 метрів. Якщо ви виявите в своєму будинку мишаче гніздо, встановіть мишоловки поруч з ним.
  4. 4 Використовуйте приманку з отрутою як крайній захід. Пастки з отруєною приманкою можна придбати в магазині господарських товарів.Розставте пастки в тих місцях, де ви виявили сліди мишей, наприклад під шафою або в підвалі. Миша з'їсть приманку і повільно помре, коли отрута подіє.
    • Деякі пастки з отрутою ловлять мишей, так що вони не можуть втекти після того, як з'їдять отруєну приманку.
    • Тримайте пастки з отрутою поза досяжністю маленьких дітей і домашніх тварин, щоб вони не з'їли отруєну приманку.
    • Не тримайте отрута поруч з харчовими продуктами, щоб він не забруднив їх.

Метод 3 з 3: Усунення мишей в будинку

  1. 1 Найчастіше прибирайте в будинку. Після їжі або приготування їжі відразу ж прибирайте за собою і мийте посуд. Не залишайте на столі їжу на ніч, так як миші можуть дістатися до неї. Щодня підмітайте або пилососом забруднені місця, щоб в будинку не завелися миші.
    • Хоча підтримання чистоти в будинку і не дозволить повністю виключити появу мишей, таким чином ви позбавите їх можливих джерел їжі.
    • Позбавтеся від мотлоху - мишей зазвичай залучають темні затишні місця.
  2. 2 Зберігайте продукти в щільно закритих ємностях. Тримайте зернові продукти, горіхи та іншу суху їжу в щільно закритих ємностях. Можна також завертати їх в пластикову плівку. В цьому випадку запах їжі не буде виходити назовні і залучати мишей.
    • Перекладайте продукти з коробок і пакетів в щільно закриваються харчові контейнери, щоб миші не відчули запах.
    • Не залишайте хліб і фрукти на столі довше 1-2 днів. Покладіть їх в харчовий контейнер або холодильник.
    • Найчастіше прибирайте в кухонних шафах. Слідкуйте, щоб на підлозі кухні не було крихт, висохлих крапель соку і інших залишків їжі. Будьте уважні і не залишайте на кухні продуктів, до яких могли б дістатися миші.

    попередження: викидайте всі продукти, які були погризені мишами або зі слідами їх посліду, так як вони забруднені, і їх шкідливо вживати в їжу.


  3. 3 Перекрийте всі ходи, через які миші можуть проникнути в будинок. Пошукайте всередині і зовні будинку отвори, через які можуть проникнути миші. Якщо ви виявите в стінах щілини або отвори, закрийте їх сіткою з розміром осередків 0,5 сантиметра, щоб миші не могли пробратися в будинок. Не забудьте закрити сіткою вихід каміна і інші виходять назовні труби. Можна також заткнути отвори дротяної мочалкою, яку миші не зможуть перегризти.
    • Перевірте, щоб під вхідними дверима не було щілини, через яку могли б проникнути миші.
  4. 4 Обприскати місця, через які можуть проникнути миші, і проблемні ділянки маслом перцевої м'яти, щоб відлякати гризунів. Змішайте в пульверизаторі 2 чайні ложки (10 мл) олії перцевої м'яти і 1 стакан (240 мілілітрів) води. Побризкайте розчином на ті проходи і місця, де ви бачили мишей. Сильний запах перцевої м'яти відлякає гризунів. Наносите розчин раз в кілька днів, щоб освіжити запах.
    • Можна також намочити маслом перцевої м'яти ватяні кульки і покласти їх на тиждень там, де часто бувають миші.
  5. 5 Заведіть кішку, щоб відлякати мишей. Миші бояться котів, так як ті полюють на них. Заведіть вдома кішку - її запах відлякує мишей. Гризуни відчують хижака і постараються уникати тих місць, де він буває.
    • Можна взяти кішку на кілька днів у друзів, щоб відвадити мишей від вашого будинку.
    • Миші можуть ховатися в місцях, недоступних для кішок, наприклад на горищі.

попередження

  • Не ставте мишоловки і не кладіть мишача отрута в місцях, доступних для дітей або домашніх тварин.
  • Обов'язково надягайте рукавички при поводженні з мишоловкою, щоб запобігти від бактерій.
  • Якщо превентивні заходи не допомогли позбутися мишей, зверніться за допомогою до фахівців по боротьбі з гризунами.

Що вам знадобиться

ловля мишей

  • гуманні пастки
  • звичайні мишоловки
  • Приманка для мишей

Запобігання появи мишей в будинку

  • Чистячі засоби
  • Щільно закриваються пластикові ємності
  • дротяна сітка
  • Олія перцевої м'яти
  • пульверизатор