Як позбутися від бліх

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 20 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как избавиться от блох в доме или квартире быстро, эффективно и безопасно
Відеоролик: Как избавиться от блох в доме или квартире быстро, эффективно и безопасно

Зміст

Від зараження блохами буває дуже складно позбутися, особливо якщо бліх необхідно вивести у домашніх тварин, в будинку і на присадибній ділянці. На щастя, можна самостійно позбавитися від бліх і запобігти їх появі в майбутньому, не вдаючись до допомоги професіоналів. Секрет успіху полягає в тому, щоб використовувати різні засоби від бліх та профілактичні заходи, а також бути наполегливим при виведенні цих паразитів у домашніх тварин і в будинку. Якщо ви виявили бліх у домашніх тварин, необхідно обробити будинок і присадибну ділянку, щоб уникнути їх повторного появи.

кроки

Метод 1 з 3: Виведення бліх у домашніх тварин

  1. 1 Придбайте шампунь від бліх з маслом розмарину, евкаліпта або цитрусових. Ці натуральні інгредієнти особливо ефективні для виведення бліх і не подразнюють шкіру домашніх тварин. Пошукайте містить їх шампунь в зоомагазині або попросіть ветеринара порекомендувати відповідний натуральний шампунь. Постарайтеся не використовувати шампуні з інсектицидами, наприклад пиретринами, так як вони можуть викликати подразнення шкіри у вас і ваших вихованців.
    • Обов'язково проконсультуйтеся щодо шампуню від бліх з ветеринаром, так як деякі з них можуть виявитися токсичними для вашого вихованця. Наприклад, шампуні з маслом кедра або чайного дерева шкідливі для кішок.
  2. 2 Викупайте тварина. Рухайтеся при цьому від голови до хвоста.Коли блохи відчувають воду, вони намагаються негайно сховатися в сухому затишному місці. Тому рекомендується спочатку помити або хоча б намочити вуха, задній прохід, область очей і шию тварини, перш ніж переходити до решти тіла. Щоб позбутися від усіх бліх, намилюйте вихованця протягом хоча б 15 хвилин і лише потім змийте шампунь водою.
    • Коли ви будете змивати шампунь, розсовує шерсть, щоб вимити мертвих бліх і їх яйця.
    • Уважно ознайомтеся з вказівками щодо застосування, перш ніж використовувати шампунь. Деякі шампуні слід наносити кілька разів поспіль.
    • Частота миття шампунем від бліх залежить від того, чи не з'являться вони знову, від породи і віку тварини і від рекомендацій ветеринара.
  3. 3 Обприскати шерсть тварини яблучним оцтом. Яблучний оцет є натуральним репелентом від бліх. Після того як ви знищите бліх за допомогою спеціального шампуню, необхідно провести профілактичні заходи, щоб вони не з'явилися знову. Якщо ви не хочете використовувати безрецептурні засоби від бліх, які можуть містити подразнюють шкіру речовини, підійде яблучний оцет. Його сильний і різкий запах відлякує бліх. Просто змішайте в пульверизаторі яблучний оцет і воду в пропорції 1: 1 і обприскати отримати розчин шерсть тварини. При цьому стежте, щоб рідина не потрапила на очі, ніс і вуха вашого вихованця.
    • Яблучний оцет можна використовувати кожен раз, коли ви виявите бліх на своєму собаці, або перед тим, як випускати її на вулицю.
  4. 4 Спробуйте почистити шерсть щіткою з лимонним соком. Це ще один натуральний репелент від бліх. Якщо вам не подобається запах яблучного оцту, можна відлякати бліх за допомогою лимонного соку. Як і в разі яблучного оцту, блохам не подобається запах і смак лимонного соку, тому вони навряд чи потурбують вашого вихованця. Просто занурте в лимонний сік гребінець або щітку і розчешіть шерсть тварини. Лимонний сік можна наносити на шерсть щодня або всякий раз, коли ви розчісуєте вихованця.
    • Врахуйте, що немає необхідності постійно наносити лимонний сік на шерсть тварини, так як він не вбиває бліх.
  5. 5 Для максимального ефекту використовуйте відпускається без рецепта або рецептурное засіб. Це може бути нашийник від бліх, засіб для зовнішнього застосування або пероральний препарат. Безрецептурні засоби не завжди ефективні, тому можна попросити ветеринара виписати рецепт на більш сильнодіючий препарат, що підходить для вашого вихованця. При застосуванні препарату неухильно дотримуйтесь прикладеним до нього інструкціям.
    • Як правило, нашийники, які містять лише регулятор росту комах, недостатньо сильні, щоб повністю позбавити від бліх. Засоби для зовнішнього застосування рідше викликають роздратування шкіри і можуть бути більш ефективними при тривалому застосуванні.

Метод 2 з 3: Знищення бліх в будинку

  1. 1 Виперіть все постільна білизна та підстилки, щоб знищити бліх. Зберіть все простирадла, наволочки, килимки та килимки. Завантажте їх окремими партіями в пральну машину і виперіть в теплій або гарячій воді. Після цього перекладіть їх в сушильну машину йому повністю висохнути при високій температурі. Щоб напевно знищити всіх бліх, можна випрати речі ще раз.
    • Обов'язково виперіть також все підстилки свого вихованця. Навіть якщо на ярликах вказано, що ті чи інші речі слід прати в холодній воді, виперіть їх в гарячій воді, щоб знищити бліх і їх яйця.
    • Якщо якісь речі продірявилися або сильно забруднені брудом, шерстю і яйцями бліх, викиньте їх і замініть новими.
  2. 2 Пропилососьте всі підлоги в будинку, щоб видалити всіх бліх і їх яйця. Поки стирається постільна білизна, пройдіться з пилососом по всіх кімнатах. Пропилососьте всю підлогу незалежно від того, покритий він килимами, плиткою або паркетом. Використовуйте спеціальні насадки на пилосос, щоб пропилососити в кутах і інших тісних місцях.
    • Перш ніж пропилососити підлогу, приберіть з нього зайві предмети, щоб ніщо вам не заважало.
    • При чищенні статі періодично діставайте з пилососа мішок або контейнер для пилу і витрушуйте його вміст в сміттєвий бак на вулиці. Таким чином ви зменшите ризик того, що яйця і личинки бліх поширяться по дому.
    • Крім іншого, за допомогою пилососа ви підніме волокна килимового покриття, що дозволить засобу від бліх глибше проникнути в нього.
  3. 3 Посипте заражені поверхні кізельгуром. Це натуральний засіб вбиває бліх. Кизельгур є порошок з дрібних роздроблених каменів, при попаданні на бліх він швидко зневоднює і вбиває цих паразитів і їх личинок. Посипте кізельгуром підлоги і килими після того, як пропилососите їх і виперете постільна білизна та підстилки. Залиште порошок кизельгура на три дні, після чого зберіть його пилососом.
    • Необхідно протягом 30 днів раз на тиждень посипати кізельгуром килими і підлогу, щоб знищити всіх бліх.
    • Використовуйте натуральний кизельгур харчового якості, який не містить штучних добавок.
    • Кизельгур харчового якості можна замовити через інтернет або придбати в магазині товарів для саду та городу.
  4. 4 Спробуйте розприскати в будинку інсектицид, якщо вам не вдалося позбутися від бліх. Виберіть засіб, який містить як регулятор росту комах, який знищує яйця, личинок і лялечок, так і інсектицид, який вбиває дорослих бліх. Перш ніж використовувати засіб, уважно прочитайте інструкції та виконувати до, під час і після застосування інсектициду. Після використання інсектициду всім мешканцям будинку, включаючи домашніх тварин, доведеться покинути його на кілька годин або до тих пір, поки засіб не висохне.
    • До поширених регуляторів росту комах відносяться метопрен і піріпроксіфен. В як інсектицид, який вбиває дорослих комах, часто використовують перметрин.
    • Зручніше за все використовувати інсектицид у вигляді аерозолю, так як це дозволить вам вибірково обробити проблемні місця.
    • Як правило, аерозольні генератори не надто ефективні, так як вони не мають вибіркову дію і не дозволяють засобу глибоко проникнути в килимові покриття.
  5. 5 Продовжуйте обробляти будинок протягом декількох тижнів, поки не позбудетеся від бліх. Після того як ви виперете постільна білизна та підстилки, пропилососите підлогу і завдасте кошти від бліх на заражені поверхні, ці паразити все ще можуть залишитися в будинку, так як вилупляться і підростуть нові комахи. Зважаючи на це необхідно виводити бліх протягом декількох тижнів: продовжуйте регулярно пилососити і використовувати натуральні засоби від бліх, такі як кизельгур.
    • Якщо ви використовуєте інсектицид, можна не завдавати його повторно після першого разу. Завжди дотримуйтесь прикладеним інструкціям і не використовуйте засіб частіше, ніж рекомендовано.

Метод 3 з 3: Усунення бліх на присадибній ділянці

  1. 1 Приділіть особливу увагу затіненим місцям, які часто відвідує ваш домашній вихованець. Блохи воліють темні вологі місця, і ви, швидше за все, виявите їх там, де де любить бувати ваша собака. Немає необхідності обробляти всю присадибну ділянку, особливо добре освітлювані сонцем місця. Блохи не люблять сухі світлі місця.
    • Якщо ви хочете перевірити, чи немає на вашій ділянці бліх, спробуйте пройтися по ньому в білих шкарпетках. Якщо після цього ви виявите на носках бліх, значить, частина ділянки заражена ними.
  2. 2 Видаліть з ділянки сміття, який збирає вологу і створює тінь. Це стосується опалих гілок і листя, куп скошеної трави, інструментів і обладнання. Тим самим ви позбавите бліх відповідних для них місць.
  3. 3 Обприскати ділянку інсектицидом, щоб убити бліх. Пошукайте засіб, який призначений для використання на відкритому повітрі і містить як інсектицид, який вбиває дорослих комах, так і регулятор росту комах, який не дає блохам вилуплюватися з яєць і запобігає розвитку личинок протягом декількох місяців. У більшості випадків до ємності з інсектицидами для використання на відкритому повітрі можна під'єднати садовий шланг і розпорошити засіб над зараженими місцями. Розпилюйте інсектицид лише в затінених місцях, які часто відвідує ваш вихованець, або там, де багато вологи. Неухильно дотримуйтесь вказівок щодо застосування і при необхідності обприсніть ще раз.
    • Після того як ви завдасте засіб, тримайтеся осторонь від оброблених ділянок протягом рекомендованого часу.
    • Можливо, доведеться наносити інсектицид в сухому вигляді, так як вода знижує його ефективність. Якщо ви сумніваєтеся, як вчинити, прочитайте прикладені до засобу інструкції.
  4. 4 Зверніться до фахівців з дезінсекції, якщо вам необхідна допомога при використанні інсектициду. Якщо вам складно розпорошити інсектицид самостійно, подумайте про те, щоб вдатися до послуг професіоналів. Пошукайте в інтернеті компанії, які займаються дезінсекцією в вашому регіоні. Дізнайтеся заздалегідь, який вид обробки планується і скільки це буде коштувати.
  5. 5 Посипте ділянку кедровими тирсою, щоб запобігти повторному навала бліх. Блохам не подобається запах кедрових тирси, так що вони послужать ще однією перешкодою для цих паразитів. Насипте кедрові тирсу навколо кущів і дерев або посипте ними доріжки.
    • Кедрові тирсу можна замовити через інтернет або придбати в магазині товарів для саду та городу.

Поради

  • Якщо ваша собака грала з іншими собаками, попередьте їх господарів про можливі проблеми з блохами. Краще якомога раніше позбутися від бліх, щоб вони не поширилися далі.
  • Регулярно робіть прибирання, щоб зменшити кількість бліх.

попередження

  • Слідкуйте, щоб всі домочадці, особливо діти, мили руки перед прийомом їжі. Якщо хтось проковтне блоху, заражену стрічковим черв'яком, він сам може заразитися цим паразитом.