Як позбутися від геморою без ліків

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 18 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
How to cure hemorrhoids without drugs and operations | Hemorrhoids Treatment | AS?
Відеоролик: How to cure hemorrhoids without drugs and operations | Hemorrhoids Treatment | AS?

Зміст

Геморой - це захворювання, пов'язане із запаленням і патологічним розширенням гемороїдальних вен, які утворюють вузли навколо прямої кишки. Провідною причиною є підвищення зовнішнього тиску на вени тазової і ректальної області. Хронічні закрепи - найпоширеніша причина появи геморою. Однак тривала діарея також може бути провокуючим фактором виникнення геморою. До п'ятдесяти років до половини населення страждають гемороєм. Геморой нерідко супроводжується больовими відчуттями і сильним дискомфортом. Хоча ця недуга вкрай неприємний для людини, з ним можна впоратися за допомогою народних засобів. Однак, якщо бажаного полегшення не настає протягом 4-7 днів, проконсультуйтеся з лікарем.

кроки

Частина 1 з 3: Зменшіть больові відчуття

  1. 1 Уникайте застосування проносних засобів. Проносні засоби викликають звикання, а також послаблюють нервово-м'язовий апарат кишечника, що може привести до розвитку хронічних закрепів.
    • Щоб поліпшити роботу кишечника спробуйте змінити свій раціон харчування (дивіться «Частина 2») або приймайте рослинні добавки, які володіють проносними властивостями (дивіться «Часть3»).
  2. 2 Прийміть сидячу ванну. Хоча сидячі ванни досить зручні для лікування геморою, ви також можете взяти звичайну ванну, якщо у вас немає сидячій під рукою. Якщо ви вирішите приймати звичайну ванну, наповніть її невеликою кількістю води. Якщо можливо, придбайте сидячу ванну. Деякі сидячі ванни оснащені спеціальним обладнанням, завдяки якому можлива постійна подача води. Наявність такого пристрою бажано, але необов'язково. Необхідного ефекту можна досягти, використовуючи домашню ванну. Сидячі ванни покращують циркуляцію крові в області малого тазу, а також сприяють розслабленню м'язів ануса і зменшення болю.
    • Насипте приблизно одну чашку англійської солі в ванну, повністю наповнену водою, або ж використовуйте дві-три столові ложки англійської солі для ванни, наповненої невеликою кількістю води. Вода у ванні повинна бути теплою, але не гарячою. Повторюйте процедуру два-три рази на день.
    • Наповніть ванну на 15 сантиметрів теплою водою, додайте в неї жменю англійської солі, добре перемішайте до повного розчинення. Сядьте в ванну, зігніть коліна, посидьте так протягом 15 хвилин. Зігнувши коліна, ви трохи відкриє анальний отвір, а потрапила туди тепла вода зменшить біль і запалення.
  3. 3 Прикладіть теплий компрес. Візьміть чисте бавовняний рушник і занурте його в теплу (але не гарячу) воду. Прикладіть компрес на область ануса на 10 -15 хвилин.Повторюйте процедуру чотири-п'ять разів на день.
  4. 4 Прикладіть лід. Лід допомагає зменшити набряк. Можна використовувати медичний пакет з льодом. Крім того, можна заморозити воду в морозильній камері до крижаного стану, потім помістити лід в поліетиленовий пакет і загорнути в рушник. Помістіть холодний компрес на область ануса.
    • Прикладайте лід на 5-10 хвилин за один раз. Ніколи не прикладайте лід безпосередньо на шкіру, оскільки це може призвести до обмороження.
  5. 5 Користуйтеся вологими серветками без запаху. Для людей, які страждають гемороєм, дотримання правил особистої гігієни насправді є першочерговим завданням. Тому область біля ануса необхідно витирати виключно вологими серветками без запаху, причому робити це потрібно після кожної дефекації дуже акуратно.
    • Після прийому сидячої ванни і після інших процедур не використовуйте жорсткі рушники і туалетний папір. Користуйтеся м'якими і ніжними засобами для очищення. Кращим варіантом є дитячі вологі серветки.
    • Не використовуйте ароматизовану і кольоровий туалетний папір. Хімічні речовини, які забарвлюють папір і надають їй приємний запах, можуть викликати роздратування на шкірі.
  6. 6 Нанесіть засіб, що володіє терпкою дією, на область ануса. Гамамеліс є потужним антиоксидантом, який володіє терпкими властивостями. Завдяки застосуванню гамамелісу значно зменшуються біль і свербіж. Змочіть ватяний тампон гамамелісу і прикладіть до хворого ділянці.
    • Повторюйте процедуру в міру необхідності. Робіть її не менше 4-5 разів на день.
    • Тепле оливкова олія є хорошою альтернативою гамамелісу. Оливкова олія зменшує сухість, а також є чудовою мастилом, завдяки своїм антиоксидантним властивостям.
    • Також можна прикласти теплі, вологі пакетики чаю на область анального отвору. Це хороший засіб для зменшення хворобливих відчуттів. Однак стежте за тим, щоб пакетик чаю не була дуже гарячою. У чаї міститься натуральне скорозшивач, яке зменшує набряк. Також завдяки тому, що чайний пакетик теплий, значно знижуються больові відчуття.
  7. 7 Використовуйте гелі і лосьйони, які зменшують біль і свербіж. Після прийому ванни, почекайте, поки шкіра повністю висохне. Потім нанесіть невелику кількість гелю алое вера або мазь Preparation H, щоб зменшити біль і дискомфорт. Застосовуйте в міру необхідності.
    • Гель алое вера містить компоненти, які сприяють придушенню інфекції і загоєнню незначних ран. Можна використовувати прозору желеподібну субстанцію безпосередньо з рослини алое. Ретельно помийте лист в чистій воді, після чого вичавіть його вміст. В якості альтернативи можна придбати натуральний гель алое в аптеці.
    • Мазь Preparation H містить вазелін, мінеральне масло, олія печінки акули і фенілефрин. Фенілефрин діє як протинабряковий засіб і допомагає зменшити геморой.
  8. 8 Зберігайте овочі, які можна використовувати для лікування геморою, в холодильнику. До таких овочів відносяться буряк і морква. Приготуйте з цих овочів сік. Візьміть шматочок вати або бинта і змочіть в овочевому соку. Прикладіть примочку до області ануса. Як відомо, буряк знижує високий кров'яний тиск. Завдяки цій властивості, буряковий сік знімає набряклість при геморої.
  9. 9 Приймайте трав'яні добавки. Багато трави мають послаблюючу дію, не викликаючи звикання. Можна використовувати такі трави:
    • Сенна. Це натуральне проносне. Можна приймати це натуральний засіб у вигляді таблеток (коректний) або чаю. Вживайте чай перед сном.
    • псілліум. Оболонки насіння подорожника - це натуральне проносне, яке відмінно усуває запор. Дорослим слід приймати 1/2 - 2 чайні ложки псілліума (наприклад, Метамуцила) один раз в день. Оболонки насіння подорожника слід додати в стакан води, перемішати і відразу випити (суміш швидко гусне).Жінка може розпочати приймати псілліума з 1/2 чайної ложки і збільшити дозу, додавши ще 1/2 чайної ложки на наступний день, якщо початковий прийом псілліума не приніс належного ефекту.
    • Насіння льону. Додавайте насіння льону в страви, які ви вживаєте, наприклад, в каші, салати, супи і коктейлі. Щоденне вживання двох-трьох столових ложок насіння льону допомагає позбутися від запорів.
  10. 10 Дізнайтеся, які природні засоби допомагають при геморої. На своїй кухні можна знайти продукти, які є відмінним засобом при геморої. Ось деякі з них:
    • Свіже листя гіркого гарбуза допомагають зменшити больові відчуття при геморої. Листя гіркого гарбуза застосовуються місцево.
    • Харчова сода - відмінний засіб при геморої. Присипте роздуті вени сухою содою або нанесіть на них пасту, приготовану з соди і води (змішайте одну столову ложку харчової соди з водою). Залиште соду на шкірі на 15 хвилин. Не залишайте соду довше зазначеного періоду часу. В іншому випадку можна посилити захворювання.
    • Додайте сік баньянових листя в стакан молока і вживайте один раз день (бажано вранці). Це ефективний засіб для лікування геморою.
    • Приготуйте суміш з імбиру і меду. Варіть суміш на повільному вогні. Додайте трохи солодкого лайма і кілька листочків м'яти. Отриманий відвар - відмінний засіб для детоксикації організму, за допомогою чого поліпшується кровопостачання малого таза, виключаються застійні явища, а також знижуються негативні прояви при геморої.
    • Приготуйте відвар з трьох чайних ложок меду, дві чайні ложки перцю, двох чайних ложок кропу і 500 мілілітрів води. Пийте відвар протягом дня.
  11. 11 Використовуйте ефірні масла. Щоб приготувати необхідну суміш, додайте дві-чотири краплі вибраного вами ефірного масла до 60 мілілітрів базового масла (касторове або мигдальне масло). Ретельно перемішайте. Наносите отриману суміш на запалену область ануса. Можна використовувати декілька масел для приготування суміші.
    • Масло лаванди полегшує біль і зменшує свербіж.
    • Кипарисове масло заспокоює і загоює рани.
    • Масло чайного дерева має антисептичні та протизапальні властивості.
    • Масло авокадо можна використовувати в якості базового масла або додавати до інших масел. Масло авокадо зволожує, заспокоює і прискорює загоєння.

Частина 2 з 3: Внесіть зміни в раціон харчування

  1. 1 Включайте в свій раціон продукти з високим вмістом клітковини. Такі продукти стимулюють функцію кишечника і полегшують рух калу, що дуже важливо для профілактики і лікування геморою. Тому у вашому раціоні має бути велика кількість продуктів з високим вмістом клітковини. Клітковина сприяє пом'якшенню стільця, який природно проходить через кишечник і легко виходить з прямої кишки під час дефекації. Завдяки цьому також зменшуються больові відчуття. Добрими джерелами клітковини є:
    • Цільнозернові продукти, такі як коричневий рис, ячмінь, кукурудза, жито, булгур, гречка і вівсяні пластівці.
    • Фрукти, такі як вишня, чорниця, сливи, чорнослив, абрикоси, малина і полуниця.
    • Листові овочі, такі як швейцарський мангольд, зелень, шпинат, салат і листя буряка.
    • Бобові. Зверніть увагу, що бобові збільшують газоутворення в кишечнику.
  2. 2 Пийте більше води. Для гарного самопочуття вкрай важливо пити достатню кількість води. Пийте не менше 8-10 склянок води в день. Вживання достатньої кількості води допомагає регулювати роботу кишечника і запобігти появі запорів. Крім того, правильний питний режим покращує стан шкіри, волосся, нігтів, а також внутрішніх органів.
  3. 3 Включайте в свій раціон більше вітаміну С. Вітамін С підвищує тонус і еластичність вен. Поряд з антоцианами вітамін С робить вени пружними, а також знижує можливість виникнення кровотеч і розриву гемороїдального вузла.
    • Велика кількість біофлавоноїдів міститься у фруктах, особливо в цитрусових, що має важливе значення для зміцнення вен. У великій кількості флавоноїди містяться в лимонах, лайм, яблуках та помідорах. Високим вмістом антоціанів відрізняються цибуля, капуста, морква, ягоди, виноград і черешня.
    • Всі без винятку ягоди, завдяки протизапальним властивостям і високому вмісту вітаміну С і флавоноїдів, є не тільки відмінними природними антиоксидантами, але і хорошим засобом для лікування запору.
  4. 4 Пийте більше овочевих соків. Буряковий сік знижує артеріальний тиск приблизно на 2%. Тому це досить ефективний засіб при геморої. Спробуйте пити склянку бурякового соку щотижня або з'їдати варений буряк щодня протягом місяця. Ви неодмінно побачите позитивний результат.
    • В якості альтернативи можна використовувати сік редьки. Сік редьки є одним з найбільш ефективних способів очищення організму і виведення з нього токсинів. Завдяки соку редьки зменшуються хворобливі відчуття і дискомфорт під час дефекації. Однак будьте обережні з кількістю вживаного соку: чверть склянки в день - достатня кількість. В іншому випадку ви можете посилити проблему. До соку редьки також можна додати трохи соку з листя ріпи. Сік з листя ріпи можна приймати також окремо.
  5. 5 Виключіть зі свого раціону деякі продукти. Деякі продукти можуть спровокувати загострення геморою. Наприклад, гостра і приправлена ​​спеціями їжа протипоказана при геморої. Така їжа значно посилює дискомфорт і може викликати кровотечу.
    • Слід виключити оброблені продукти, консерви і продукти, що містять барвники та консерванти, так як в них містяться хімічні добавки, які можуть посилити захворювання. Крім того, такі продукти відрізняються низьким вмістом клітковини.
    • Жирна або смажена їжа, така як м'ясо, картопля фрі, гамбургери і подібні страви швидкого приготування посилюють симптоми геморою, оскільки в такій їжі міститься низька кількість клітковини. Крім того, така їжа відрізняється великою кількістю жиру і хімічним речовин.

Частина 3 з 3: Внесіть зміни в свій спосіб життя

  1. 1 Чи не напружуйтеся під час спорожнення кишечника. Напруга при дефекації є однією з основних причин геморою. Кишечник повинен опорожняться без напруги. Якщо акт дефекації утруднений, відкладіть його на годину. Однак найголовніше не напружуйтеся при дефекації.
  2. 2 Привчіть свій організм до режиму і не пропускайте періоди позовів до спорожнення. Постарайтеся привчити свій кишечник спорожнятися в один і той же час. Завдяки цьому спорожнення кишечника буде проходити легше. Регулярний стілець є показником доброго здоров'я.
    • Не чекайте, коли відчуваєте позив до дефекації. Відвідайте вбиральню якомога швидше. Однак не сидите занадто довго. У багатьох дорослих головною причиною появи геморою є довге сидіння на унітазі.
    • Використовуйте дитячі серветки після дефекації.
  3. 3 Носіть бавовняну білизну. Якщо у вас геморой, носите тільки бавовняну білизну. Бавовняна тканина дуже ніжно прилягає до тіла, тому вона не викликає роздратування шкіри, яке, як правило, викликають інші тканини, наприклад шовк або синтетика. Бавовна попереджає поява сверблячки і роздратування.
    • Не носіть стринги, якщо у вас геморой. Носіння стрінгів викликає роздратування ураженої ділянки шкіри.
  4. 4 Займайтеся фізичними вправами. Можна виконувати аеробні вправи, вправи на витривалість, вправи на зміцнення серцево-судинної системи або виділяти час на звичайну ходьбу. Щоб змусити кишечник працювати, необхідно більше рухатися. Іншими словами, коли ви рухаєтеся, ваші внутрішні органи рухаються разом з вами. Ви отримуєте безкоштовний масаж. Тому регулярна зарядка, гімнастика і рух протягом дня покращують роботу кишечника.
    • Щоб позбутися від геморою, дуже важливо налагодити кровообіг в органах малого таза. Якщо приплив крові при внутрішньому геморої порушується або припиняється, може відбутися відмирання тканин або гангрена.
  5. 5 Намагайтеся не сидіти протягом тривалого періоду часу. Про це важливо не забувати, якщо у вас геморой. Тривале сидіння може привести до підвищення внутрішньочеревного тиску. Це в свою чергу негативно відбивається на фізичному стані. Якщо у вас сидяча робота, то один раз на годину робіть невелику перерву, щоб трохи пройтися.
    • Люди, робота яких вимагає тривалого сидіння, можуть запобігти розвитку геморою, використовуючи подушку від геморою. Вона зменшує тиск на тазову область.
  6. 6 Зменшіть вживання алкоголю. Алкоголь - це продукт, від якого ви повинні відмовитися в першу чергу. Алкогольні напої призводять до зневоднення і виникненню закрепів. Вживання алкоголю не тільки посилить геморой, але, а також може викликати кровотечу. Згідно з дослідженнями, тривале вживання алкоголю призводить до виникнення портальної гіпертензії (це збільшення тиску в портальній вені, яка забезпечує кров'яний потік від кишечника до печінки) і геморою.
    • Обмежте себе вживанням однієї - двох порцій алкоголю в день. Хоча це рекомендована норма, проте, якщо у вас загострення хвороби, зведіть вживання алкоголю до мінімуму.

Поради

  • Для діагностики геморою зверніться до лікаря. Він виконає ректальне дослідження. Якщо у вашому випадку причиною ректального кровотечі не є геморой, лікар призначить додаткове обстеження. Швидше за все, це будуть колоноскопія і ректороманоскопія. Це важливо зробити, оскільки один із симптомів раку товстої кишки - це ректальні кровотеча.
  • Зверніть увагу, що у дітей рідко буває геморой. Якщо ваша дитина скаржиться на болі при дефекації, проконсультуйтеся з педіатром. Існує багато поширених причин виникнення болю при дефекації у дітей. Серед них запор, зневоднення, дефіцит клітковини, привчання до туалету і стрес. Однак, якщо ви помічаєте кров в стільці або на туалетному папері, не залишайте це без уваги. Кров в калі може бути симптомом геморою, анатомічної мальформації, анальної тріщини або раннім симптомом запального захворювання кишечника, наприклад, хвороби Крона. Обов'язково покажіть дитину педіатра. Кров в калі також може бути ознакою жорстокого поводження з дітьми.

попередження

  • Якщо бажане полегшення не настає протягом чотирьох - семи днів, обов'язково зверніться до лікаря. Як правило, ускладнення, викликані гемороєм, трапляються досить рідко. Однак дуже часто при геморої спостерігається тривала втрата крові в невеликих кількостях, що може привести до анемії. Також може відбутися утиск гемороїдальних вузлів.