Як позбутися від клопів природним чином

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 27 Лютий 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
Как сбить температуру? ✅5 способов сбить температуру в домашних условиях
Відеоролик: Как сбить температуру? ✅5 способов сбить температуру в домашних условиях

Зміст

Позбутися від клопів не так-то просто. Найлегше зробити це за допомогою хімічних засобів. На жаль, такий варіант не завжди підходить через алергію, вагітності, наявності маленьких дітей або домашніх тварин. Проте можна позбутися від клопів більш натуральними і нешкідливими методами. До них відносяться ретельне прибирання і локалізація зараження, а також використання натуральних продуктів, наприклад ефірних масел.

кроки

Частина 1 з 2: Прибирання і локалізація зараження

  1. 1 Приберіть в кімнаті. Позбавтеся від усього непотрібного. Складіть непотрібні речі в пластикові пакети і викиньте їх. Після цього вам легше буде впоратися з клопами.
    • Якщо вам потрібно тимчасово винести будь-яку річ із зараженої кімнати, спочатку покладіть її в пластикову ємність з щільно закривається кришкою.
  2. 2 Виперіть всю постільну білизну і одяг у гарячій воді, після чого покладіть в пластикові пакети або відра, щоб туди знову не залізли клопи. Якщо якусь річ не можна випрати, подумайте, чи можна її здати в хімчистку. Можна також продезінфікувати її в сушильній машині протягом 15 хвилин при високій температурі.
    • При сильному зараженні може знадобитися перепирати все один або два рази на тиждень протягом декількох місяців і навіть після того, як клопи зникнуть.
    • Не забудьте також очистити дезинфікуючим засобом то місце, де лежали предмети одягу і постільну білизну.
    • Це стосується і м'яких іграшок. Перед пранням покладіть їх в наволочку, щоб не пошкодити хутро.
  3. 3 Відразу ж після того, як дістанете випрані речі з сушильної машини, складіть їх в щільно закриваються пластикові ємності. Можна також використовувати пластикові мішки або пакети на застібках. Що б ви не вибрали, необхідно надійно закрити чисті речі, щоб клопи не залізли в них знову. Тримайте відра або пакети з ними в іншій кімнаті, в якій немає клопів.
  4. 4 Пилососьте всюди кілька разів на тиждень. Це стосується речей з тканини, таких як дивани, килими, штори, матраци і оббивка, а також твердих поверхонь - предметів меблів, паркетних підлог, плінтусів і тому подібного.
  5. 5 Правильно позбавляйтеся від використаного пакета для пилу. Дістаньте його з пилососа і покладіть в пластиковий пакет. Щільно зав'яжіть пластиковий пакет і відразу ж викиньте його в вуличний сміттєвий бак. Не залишайте пакет в будинку, інакше клопи можуть вибратися з нього.
  6. 6 Подумайте про те, щоб використовувати пароочищувач. При цьому пароочиститель повинен створювати сухий пар з температурою хоча б 95 ° C. Необхідний саме «сухий пар», інакше все просочиться вологою, що може привести до зростання цвілі.
  7. 7 Не зберігайте речі, які не підлягають відновленню. Якщо будь-яку річ неможливо відновити, викиньте її. Зніміть зіпсовані чохли з м'яких меблів.Чітко напишіть на мішках з подібними предметами «заражене клопами» або «клопи» і постарайтеся якомога швидше позбутися від них (можливо, доведеться шукати спеціально відведені для цього місця). В цьому випадку у вашому смітті не стануть ритися інші люди, що допоможе їм уникнути зараження клопами.

Частина 2 з 2: За допомогою натуральних засобів

  1. 1 Розкладіть в будинку свіжий або сушений евкаліпт, лаванду, м'яту або розмарин. Більшість комах, в тому числі клопи, не переносять запах цих рослин. Їх можна використовувати як в свіжому, так і сушеному вигляді. Ось пара варіантів, як можна використовувати евкаліпт, лаванду, м'яту і розмарин для боротьби з клопами:
    • зв'яжіть пучки з цих рослин і розвісьте їх у шафі;
    • покладіть пакетики з цими рослинами в платтяна шафа і комод.
  2. 2 Спробуйте використовувати ефірні масла. Від постільних клопів найкраще допомагають ефірні масла цітронелли, евкаліпта, лаванди, м'яти і розмарину. Однак якщо у вас є домашні тварини, з обережністю використовуйте масло чайного дерева, так як воно токсично для них. Ось кілька варіантів того, як можна використовувати ефірні масла для боротьби з клопами:
    • нанесіть трохи ефірного масла на каркас ліжка;
    • додайте кілька крапель ефірного масла в постільна білизна перед пранням;
    • залийте в пляшку з розпилювачем кілька крапель ефірного масла і ½ склянки (120 мілілітрів) води і обприскати отримати розчин ліжко, постільна білизна і килими.
  3. 3 Розсипте в кімнаті, дверних отворах і на підвіконнях трохи кизельгура від комах. Кизельгур, або діатомову землю, отримують з діатомових водоростей. Він має вигляд порошку, проте кизельгур від клопів більше нагадує скляну крихту. Кизельгур вбиває клопів і не дає їм проникнути в будинок. Хоча кизельгур від комах вважається безпечним для людей і домашніх тварин, що не ковтайте і не вдихайте його.
    • Не використовуйте кизельгур, призначений для басейнів і харчових цілей. Він являє собою дрібні зерна і може виявитися шкідливим для вас.
  4. 4 Покладіть на матрац серветки для сушильної машини. Знайдіть 8-10 антистатичних серветок для сушильної машини і покладіть їх між матрацом і корпусом ліжка. Ще 8-10 серветок покладіть на матрац під простирадла. Сильний запах антистатичних серветок відлякає клопів.
    • Подумайте про те, щоб покласти 1-2 антистатичні серветки в наволочку, ящики шафи і комода.
    • Схоже, клопами особливо не подобається запах лаванди. Спробуйте використовувати антистатичні серветки з ароматом лаванди.
  5. 5 Використовуйте непроникні наволочки і чохол для матраца. Їх роблять зі спеціальних матеріалів і вони не мають швів і інших затишних місць, в яких можуть ховатися постільні клопи. Крім того, їх легко прати, і вони не дадуть клопам забратися в подушки і матрац.
  6. 6 Придбайте декілька пасток для клопів і встановіть їх під кожною ніжкою ліжка. Це не дасть клопам перебратися з підлоги на ліжко. Якщо ви не знайдете подібних пасток, візьміть пластикові миски або чашки і поставте їх під ніжки ліжка. Залийте в кожну миску трохи води з милом - якщо клопи спробують видертися на ліжко, вони потонуть в цій воді.

Поради експерта

  • Після того як ви виявите клопів, дійте без зволікання. Якщо вам вдасться виявити постільних клопів на досить ранній стадії зараження, поки вони не поширилися по дому, ви зможете позбутися від них самостійно. Для цього будуть потрібні старанність і наполегливість. Перш за все слід оглянути весь будинок. Почніть з ліжка і уважно досліджуйте кожну щілину і складку за допомогою потужного ліхтарика.
  • Зберіть клопів пилососом, або убийте їх спиртом або вручну. Ви досить легко зможете знищити постільних клопів, як тільки знайдете їх. Наприклад, можна зібрати клопів пилососом (після цього відразу ж викиньте пакет для пилу) або протерти заражену поверхню розчином ізопропілового спирту з концентрацією не нижче 80%.
  • Подумайте про те, щоб найняти фахівця, якщо вам не вдається з'ясувати, де саме ховаються клопи. Наприклад, наша компанія здійснює комплексну боротьбу з шкідниками і паразитами, тобто ми намагаємося використовувати якомога менше інсектицидів. Ми використовуємо спеціально навчених собак для виявлення запахів, що дозволяє отримати досить точну інформацію про те, в яких місцях зосереджені клопи. Це допомагає вибрати відповідні методи боротьби з паразитами.

Поради

  • Не переносьте речі із заражених приміщень в ті кімнати, де немає клопів. В іншому випадку зараження пошириться на нові ділянки.
  • Якщо вам необхідно винести із зараженої кімнати якусь річ, спочатку покладіть її в щільно закривається пластикове відро. Тим самим ви уникнете поширення клопів.
  • Не звертайте всіх заходів відразу ж після того, як клопи зникнуть. Продовжуйте боротися з ними ще 1-2 місяці. У будинку можуть залишитися відкладені клопами яйця. Нові паразити часто вилуплюються навіть після того, як зникли дорослі особини.
  • Поставте під кожну ніжку ліжка пастку з дитячою присипкою. Порошок задушить потрапили в нього клопів, що дозволить вам захиститися від їх укусів. Замість дитячої присипки можна використовувати і ефективно вбиває клопів кизельгур.
  • Обмотайте ніжки ліжка від підлоги до висоти 8-10 сантиметрів двостороннім скотчем. Потім, в залежності від товщини ніжок, поставте їх в відповідні гладкі бляшані банки без етикеток.

попередження

  • Масло чайного дерева ефективно відлякує клопів, проте воно токсично для котів і собак. Не використовуйте його в тих місцях, де часто бувають ваші домашні вихованці.