Як позбутися від неприємного запаху шкіряних виробів

Автор: Carl Weaver
Дата Створення: 2 Лютий 2021
Дата Оновлення: 28 Червень 2024
Anonim
ИЗБАВЬТЕСЬ ОТ ЗАПАХА ПОТНЫХ НОГ РАЗ И НАВСЕГДА!
Відеоролик: ИЗБАВЬТЕСЬ ОТ ЗАПАХА ПОТНЫХ НОГ РАЗ И НАВСЕГДА!

Зміст

Шкіра - це матеріал, що отримується шляхом дублення шкури тварин. Її використовують у виробництві одягу, меблів, взуття, гаманців, ременів і багатьох інших виробів. І хоча шкіра - матеріал дуже міцний, її набагато складніше чистити, на відміну від натуральних або синтетичних волокон.Шкіра може вбирати різні сильні запахи, такі як дим, запахи їжі, поту, парфумів, цвілі або так званий «запах нової шкіри», що виникає під час процесу дублення. Позбутися від цих запахів непросто, але іноді результату можна досягти тільки шляхом проб і помилок, ну а якщо ви все ж сумніваєтеся, можна віддати шкіру на професійну чистку, щоб не зіпсувати її.

кроки

Метод 1 з 2: За допомогою підручних засобів

  1. 1 Обов'язково висушіть сиру шкіру. Якщо шкіра волога або покрита цвіллю, вогкість необхідно видалити якомога швидше. Волога може пошкодити шкіру і посприяти появі характерного запаху, який згодом буде дуже складно вивести. Ось вам деякі поради про те, як правильно висушити шкіряний виріб:
    • Помістіть виріб в сонячному місці, уникаючи його прямих променів, так як в противному випадку шкіра може потріскатися і зноситися. Виберіть місце біля вікна, прикритого фіранками або жалюзі.
    • Висушіть шкіру феном з мінімальним рівнем нагрівання повітря. Не тримайте фен занадто близько до шкіри, інакше вона може почати тріскатися або лущитися. Сушіть шкіру феном на відстані, щоб випарувати вологу з усієї поверхні і уникнути появи плям від води.
    • Насухо витріть шкіру чистою сухою тканинною серветкою, особливо якщо ви намагаєтеся висушити шкіряне взуття, одяг або гаманець. Не використовуйте спиртовмісні або дезодоруючі засоби, такі як духи, так як вони можуть проникнути в шкіру через пори і зіпсувати її. Найкраще просто добре протріть виріб сухою тканиною.
  2. 2 Загорніть шкіру в газету або пакувальний папір. Губчасті властивості газетної і пакувального паперу говорять про те, що ці матеріали здатні увібрати будь-які неприємні запахи. Переконайтеся, що і виріб, і використовуються газети абсолютно сухі. Нещільна текстура газетного паперу набагато м'якше, ніж, наприклад, у офісного паперу, тому вона набагато краще поглинає запахи.
    • Покладіть шкіряний виріб в коробку, наповнену зім'ятими газетними листами. Закрийте коробку і залиште на один-два дні.
    • Перевірте, ввібрала чи газета всі неприємні запахи шкіри. Можливо, вам знадобиться залишити виріб в газеті ще на деякий час.
  3. 3 Очистіть шкіру оцтовим розчином. Кислота в оцті допоможе вам в боротьбі з неприємними запахами, а запах оцту, який сам по собі може здатися неприємним, вивітриться разом з іншими запахами.
    • Перш ніж використовувати будь-який кислотний очищувач на шкіряному виробі, перевірте його на невеликому непомітному ділянці шкіри, не знебарвить її кислота. Змішайте в рівних пропорціях дистильований білий оцет і воду. Виберіть невелику ділянку на виробі і прикладіть тканина з рідиною до шкіри. Можете приступати до справи, якщо шкіра не знебарвилася і не почала тріскатися.
    • Використовуйте чисту тканину, щоб протерти поверхню шкіряного вироби отриманим засобом.
    • Також можна побризкати шкіру розчином з пульверизатора, після чого начисто витерти тканинною серветкою.
    • Якщо запах дуже стійкий, спробуйте замочити виріб в оцтовому розчині на 5-10 хвилин. Переконайтеся, що ви добре висушили шкіру після процедури, щоб уникнути вогкості і утворення цвілі.
  4. 4 Використовуйте для очищення соду. Харчова сода - відмінний абсорбент неприємних запахів. Крім того, вона абсолютно безпечна в роботі зі шкірою. Вам знадобиться сода і наволочка або сумка на блискавці за розміром шкіряного вироби.
    • Помістіть виріб в наволочку або сумку. Насипте соду тонким шаром на поверхню шкіри. Також можете насипати трохи соди всередину, щоб прибрати запахи і всередині вироби
    • Зауважте верхній кінець наволочки або застебніть сумку. Залиште виріб в соді на ніч або на добу.
    • Соду можна прибрати за допомогою серветки або пилососом з невеликою насадкою. Очищайте шкіру від соди акуратно, щоб не подряпати її.
    • Повторюйте всю процедуру з содою до тих пір, поки запах не зникне.
  5. 5 Вивітрився запахи природним шляхом. У зв'язку з природними властивостями шкіри, убрані нею запахи, починаючи з сигаретного диму і закінчуючи запахом «нової шкіри» після дублення, вивітряться з часом самі. Замість того щоб намагатися заглушити запах духами або дезодоруючими засобами, що може тільки продовжити час вивітрювання неприємних запахів, просто носите виріб частіше. Якщо запах терпимий, носите шкіряний одяг або взуття кожен день, щоб провітрювати шкіру.
    • Носка також дозволить пом'якшити текстуру шкіри, розкрити пори і ефективно позбавить від поганих запахів.

Метод 2 з 2: За допомогою професійних засобів

  1. 1 Купуйте очищувач для шкіри. Професійні очисники можна знайти в будь-якому господарському магазині або навіть купити у взуттєвій майстерні. Використовуйте тільки спеціальні очисники для шкіри.
    • Для протирання шкіряного вироби вам знадобиться чиста суха серветка. Більшість очищувачів дозволяють позбавити шкіру від запахів, зберегти природний колір і блиск і захистити шкіру від пошкоджень.
  2. 2 Обробіть шкіру спеціальним кондиціонером. Після очищення шкіра потребує обробки кондиціонером. Це дозволяє прибрати неприємні запахи, зберегти колір і блиск шкіри. Ось кілька варіантів засобів для використання в якості кондиціонера:
    • Високоякісне лляне масло: це дуже ефективне натуральне масло для обробки шкіряного одягу або інших виробів зі шкіри. Не використовуйте дешеве масло, толку від нього мало. Втирайте масло в шкіру серветкою до тих пір, поки воно не вбереться.
    • Крем для взуття: найдавніший, в той же час один з найкращих способів обробки шкіри. Використовуйте рідкий засіб для обробки взуття, одягу і гаманців зі шкіри. Можна використовувати також і крем в баночках, якщо вам потрібно обробити шкірні черевики або чоботи. Якщо мова йде про натуральної шкіри, тоді варто купити засіб, що містить карнаубський віск і інші натуральні речовини.
    • Професійний кондиціонер для шкіри: його можна купити в господарському магазині. Більшість кондиціонерів продаються у вигляді спрею. Розпорошите кондиціонер по всій поверхні шкіри, щоб засіб вбралося в неї. Кондиціонер позбавить шкіру від запахів і додасть їй блиску.
    • Після його використання виріб необхідно буде кілька разів сполоснути. Крім того, засіб може спровокувати появу смуг і липкою поверхні на виробі.
  3. 3 Врахуйте, що виріб також можна віддати на професійну чистку. Якщо після всіх випробуваних засобів запах все одно ніяк жевріє, ймовірно, вам варто звернутися за допомогою до професіоналів. Залежно від типу шкіри і стійкості запаху, ваше виріб очистять, оброблять та приберуть запахи, причому за невелику суму грошей