Як позбутися від опухлих від сліз очей

Автор: Marcus Baldwin
Дата Створення: 16 Червень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
КАК УБРАТЬ ОТЕК ЛИЦА ЗА 5 МИНУТ ПРИ ПОМОЩИ ПРОСТЫХ СРЕДСТВ
Відеоролик: КАК УБРАТЬ ОТЕК ЛИЦА ЗА 5 МИНУТ ПРИ ПОМОЩИ ПРОСТЫХ СРЕДСТВ

Зміст

Нікому не подобаються опухлі через сліз червоні очі. На щастя, кращий спосіб знизити набряклість - ненадовго прикласти до очей щось холодне.Однак якщо в вашому випадку очі сильно або часто опухають, вам допоможуть невеликі зміни у вашому способі життя.

кроки

Метод 1 з 3: Лікування опухлих очей

  1. 1 Вмийтеся холодною водою. Якщо ви поспішаєте або перебуваєте в громадському місці, зайдіть в туалет, щоб по-швидкому освіжитися. Складіть паперову серветку в два рази, щоб вийшов акуратний квадрат, потім промокніть його в холодній воді. Злегка притисніть до століть, по 15 секунд до кожного. Подивіться вгору і прикладіть серветку прямо під нижні вії, акуратно притискаючи ще по 15 секунд до кожного ока. Дайте шкірі висохнути. При необхідності повторіть.
    • Не тріть очі і не використовуйте мило.
    • Деякі люди люблять змішувати приблизно 1 чайну ложку (5 мл) харчової солі з 1 склянкою (240 мл) крижаної води. Чи не вдавайтеся до цього способу, якщо у вас червона, роздратована шкіра.
  2. 2 Промокніть очі холодним рушником. Змочіть м'яке, пухнасте рушник у крижаній воді. Поверніть і прикладіть до очей приблизно на 10 хвилин. Холод повинен звузити кровоносні судини навколо очей, зменшивши набряклість.
    • Ви можете досягти схожих результатів за допомогою пакету з льодом або замороженим горошком. Ви також можете набити носок сирим рисом і помістити в морозильну камеру. Не використовуйте упаковки з великими і товстими овочами, так як вони не зможуть лягти навколо очей.
  3. 3 Накрийте очі холодними ложками. Виберіть пару металевих чайних ложок, які наближаються до ваших очей за розміром. Охолодіть їх протягом пари хвилин або покладіть в холодильник на 5-10 хвилин. Прикладіть до очей, злегка натиснувши. Залиште ложки, поки вони не нагріються.
    • Якщо у вас є час, заморозьте 6 ложок. Міняйте ложки на нові, як тільки попередня пара нагріється. Зупиніться після 3 пари, щоб уникнути пошкоджень шкіри від переохолодження.
  4. 4 Злегка поплескайте по очах. Легенько поплескайте по опухлим століть безіменним пальцем. Це допоможе стимулювати кровообіг і застояна кров піде з очей.
  5. 5 Помасажуйте перенісся. Закрийте очі і помасажуйте перенісся. Зосередьтеся на шкірі по ліву і праву сторони від носа, там, де зазвичай розташовуються окуляри. Це допоможе полегшити тиск пазухи, яке могло підвищитися під час плачу.
  6. 6 Ляжте з піднятою головою. Покладіть під голову дві або три подушки, щоб підняти її над іншим тілом. Лежите, тримаючи шию прямо, закривши очі і розслабившись. Навіть невеличкий перепочинок може знизити кров'яний тиск.
  7. 7 Нанесіть охолоджений крем для обличчя. Помістіть зволожуючий крем в холодильник приблизно на 10 хвилин, а потім ніжно втирайте в шкіру. Холод впливає на набряк, а крем зробить вашу шкіру м'якою і блискучою.
    • Використання спеціальних кремів для очей є суперечливим. Достовірно не доведено, що вони ефективніше звичайного крему для обличчя.
    • Уникайте кремів c запахами або м'ятою. Вони можуть викликати роздратування шкіри.

Метод 2 з 3: Запобігання набряклості очей

  1. 1 Приділяйте достатньо часу сну. Навіть якщо ваші очі опухли від сліз, інші чинники можуть погіршити результат. Спіть, як мінімум, по 8 годин щоночі, щоб знизити ризик появи опухлости і мішків під очима.
    • Дітям, підліткам і дорослим людям потрібна різна кількість сну. Зверніться до лікаря за рекомендаціями.
  2. 2 Пийте достатню кількість води. Сіль, що скупчилася навколо очей може викликати затримку рідини, викликавши набряклість. Пийте багато води, щоб запобігти цьому.
    • Знизьте споживання солі і кофеїну, які викликають зневоднення.
  3. 3 Лікуйте алергію. Легкі алергічні реакції на пилок, пил, тварин або їжу можуть викликати набряклість очей. Уникайте будь-якої їжі, яка викликає у вас свербіж, набрякання або дискомфорт. В іншому випадку приймайте медичні препарати, що полегшують реакцію. Зверніться до лікаря за порадою.
  4. 4 Зверніться до лікаря, який займається очима. Якщо у вас постійно опухають очі, можливо, причина криється в вашому організмі. Окуліст може перевірити ваш зір і, можливо, пропише окуляри або контактні лінзи, щоб знизити напругу очей. Офтальмолог може оглянути ваші очі на предмет їх здоров'я.
  5. 5 Відпочивайте від екранів і книг. Коли ви дивитеся в комп'ютер, телефон або книгу, відволікайтеся кожні 20 хвилин. Під час цих перерв, фокусуйте погляд на предметах, які знаходяться в іншому кінці кімнати. Незважаючи на те, що напруга очей не є найпоширенішою причиною опухлих очей, цей метод рекомендований для загального здоров'я очей.

Метод 3 з 3: Оцінка домашніх засобів

  1. 1 Використовуйте холодний рушник замість чайних пакетиків. Багато людей кладуть холодні, мокрі пакетики чаю на опухлі очі. Цей метод працює лише завдяки холодній температурі. Різні практикуючі лікарі радять чорний, зелений або різні трав'яні чаї. Багато що з цього не було вивчено, і кофеїн (інгредієнт, який здається найбільш дієвим), найімовірніше, не має ніякого ефекту. Можливо, рушник має такий же ефект, при цьому зі зниженим ризиком бактеріального зараження.
  2. 2 Тримайтеся подалі від засобів з продуктів харчування. Найбільш поширене лікування опухлих очей - огіркові часточки. Так, це ефективно, але лише тому, що огірок холодний. Краще використовувати холодний рушник або пакетик з льодом, щоб знизити ризик бактеріального інфікування через продукти.
    • Якщо ви ж використовуєте домашні засоби, митий огірок, мабуть, є найбільш безпечним способом. Тримайтеся подалі від картоплі, яєчних білків, йогурту і їжі, що містить кислоту, таку як полуниця або лимонний сік.
  3. 3 Тримайте подалі від очей медикаменти, що викликають роздратування. Деякі домашні засоби небезпечні при використанні на очах, викликаючи сильний біль або пошкодження. Не лікуйте опухлі очі кремом від геморою, розігріваючими кремами або гідрокортизоном.

Поради

  • Якщо ви плакали з нафарбованими особою, видаліть косметику за допомогою ватної палички, зануривши її в рідину для зняття макіяжу. Ви можете використовувати мило або змочену у воді серветку, якщо у вас немає при собі рідини для зняття макіяжу.
  • Біла підводка допоможе зробити почервоніння очей менш помітним.
  • Сховайте опухлість очей за допомогою осветляющего консілера або сумішшю з рідкого консілера і рідкого хайлайтера.

попередження

  • Витираючи сльози, ви збільшуєте набрякання. Краще дозвольте сльозам висохнути природним шляхом.