Як позбутися від павутинних кліщів

Автор: Eric Farmer
Дата Створення: 10 Березень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ПАУТИННЫЙ КЛЕЩ ВРЕДИТЕЛЬ КОМНАТНЫХ РАСТЕНИЙ И САДА. КАК ИЗБАВИТЬСЯ ОТ ПАУТИННОГО КЛЕЩА. ЦИТРУСОВЫЕ
Відеоролик: ПАУТИННЫЙ КЛЕЩ ВРЕДИТЕЛЬ КОМНАТНЫХ РАСТЕНИЙ И САДА. КАК ИЗБАВИТЬСЯ ОТ ПАУТИННОГО КЛЕЩА. ЦИТРУСОВЫЕ

Зміст

Павутинні кліщі - це крихітні комахи, яких важко розгледіти неозброєним оком і які можуть завдати серйозної шкоди рослинам в саду або на галявині. Якщо ви запідозрили, що в саду завелися павутинні кліщі, упевніться, що це дійсно так, перш ніж що-небудь робити. Якщо ваші підозри підтвердяться, змийте кліщів водою зі шланга або використовуйте садівниче масло, щоб запобігти більш серйозне зараження.

кроки

Метод 1 з 4: Ознаки присутності павутинних кліщів

  1. 1 Шукайте жовті або коричневі точки на листі рослин. Діяльність павутинних кліщів призводить до ослаблення рослин, через що на них часто з'являються жовті або коричневі точки. Більш того, листя можуть висохнути або опасть з рослини. Відповідь фахівця Питання

    Читач wikiHow цікавиться: «Як позбутися від павутинних кліщів на рослинах?»


    Lauren Kurtz

    Професійна садівниця Лорен Курц - натураліст і фахівець із садівництва. Керувала садом з раціональним поливом муніципального центру орор, Колорадо (департамент збереження водних ресурсів). Отримала диплом бакалавра з екології і наук про стійкість в Університеті Західного Мічигану в 2014 році.

    РАДА СПЕЦІАЛІСТА

    Професійний садівник Лорен Куртц дає пораду: «Обприскайте рослина натуральним або хімічним засобом від комах. Щоб зробити натуральний засіб, змішайте трохи засобу для миття посуду з водою і обприскати цією сумішшю листя з усіх боків. Регулярно обприскуйте листя звичайною водою, щоб запобігти появі павутинних кліщів в майбутньому ».


  2. 2 Огляньте рослини на сліди павутини. Павутинні кліщі плетуть павутину під листям і стеблами рослин. Щодня оглядайте рослини, щоб перевірити, чи немає на них павутини.
  3. 3 Пошукайте кліщів за допомогою лупи. Оскільки розмір павутинних кліщів становить менше одного міліметра, їх важко побачити неозброєним оком. Купіть лупу в універмазі або онлайн-магазині і огляньте листя рослин. Якщо ви побачите, що на листках повзають крихітні комахи у вигляді точок, велика ймовірність, що це павутинні кліщі.
  4. 4 Потрусіть листя над білим клаптиком паперу. Якщо у вас немає лупи, спробуйте розгледіти кліщів на білому листку паперу. Підставте під листя клаптик паперу, а потім потрусіть рослина.Якщо по листку почнуть повзати зелені, коричневі або чорні точки, значить, у вас завелися павутинні кліщі.
    • Спробуйте розчавити комах пальцями. Якщо пляма виявиться зеленим, значить, кліщі харчуються рослинами. Якщо пляма буде помаранчевим або жовтим, то це хижаки, які харчуються шкідливими комахами.

Метод 2 з 4: Як усунути кліщів водою

  1. 1 Ізолюйте уражені рослини. Якщо ви виявили павутинних кліщів і хочете мінімізувати шкоду, яку вони можуть нанести, ізолюйте рослини, уражені кліщами. Віднесіть їх в іншу частину саду або занесіть в приміщення, перш ніж приступити до усунення кліщів.
  2. 2 Обприскати рослини зі шланга. Струмінь повинна бути досить потужною, щоб вбити павутинних кліщів. Направте шланг на рослини і обприскати листя холодною водою. Не забудьте обприскати і під листям, щоб напевно вбити всіх кліщів.
  3. 3 Обприскуйте рослини раз в тиждень. Ізолюйте уражені рослини хоча б на місяць, щоб павутинні кліщі не перейшло на інші рослини. Струмені з шланга буде недостатньо, щоб зруйнувати їх яйця, так що обприскуйте рослини раз в тиждень весь наступний місяць, щоб напевно вбити кліщів, які вилупляться з яєць.

Метод 3 з 4: За допомогою садівничого масла

  1. 1 Змішайте в пульверизаторі садівниче масло і воду. Садівниче масло - це продукт на масляній основі, яким можна обприскати комах і їхні яйця, що викличе смерть від задухи. Садівниче масло можна купити в господарському магазині, магазині садівничих товарів або замовити онлайн. Перш ніж розбавити масло, обов'язково прочитайте інструкцію на упаковці, щоб дізнатися, скільки води необхідно використовувати і чи можна це масло використовувати на ваших рослинах.
    • Влітку використовуйте традиційні садівничі масла.
    • Навесні і восени використовуйте масла для обприскування рослин в період спокою.
  2. 2 Занесіть рослини з кліщами в гараж або сарай. Через дощ або високої вологості масло може змитися, тому, щоб цього не сталося, занесіть рослини в приміщення. Не використовуйте садівниче масло на кленах, горіхах, криптомерии і ялинках і уважно читайте інструкцію, щоб переконатися, що його можна використовувати на ваших рослинах.
  3. 3 Ретельно обприскати рослини маслом. Оскільки вода погано змішується з маслом, перед обприскуванням рослин обов'язково струшуйте пляшку. Змочіть листя маслом з обох сторін. Зачекайте, поки масло вбереться, вб'є кліщів і їхні яйця.
    • Садівниче масло викликає у кліщів задуха, тому покрийте їм рослина цілком.
    • Чи не обприскуйте маслами квіти, інакше це може їм нашкодити.
  4. 4 Обприскуйте кожні 2-3 тижні, поки кліщі не помруть. Періодично оглядайте рослини на ознаки кліщів весь наступний тиждень. Якщо кліщі продовжать з'являтися з яєць, обприскати рослину ще раз.

Метод 4 з 4: Як запобігти зараженню павутинними кліщами

  1. 1 Обрізуйте уражені ділянки рослин. Якщо ви помітите на гілках павутину або плями на листі, обріжте ці частини садовим ножицями або секатором. Викиньте уражені частини в сміття.
    • Якщо ви викинете уражені кліщами частини рослин біля саду, кліщі можуть перейти на інші рослини.
  2. 2 Обприскуйте рослини холодною водою. Завдяки волозі кліщі будуть триматися подалі від рослин. Занесіть рослини в будинок і обприскуйте їх водою по 2-3 рази на день, щоб знизити ймовірність ураження кліщами. Поставте рослини на блюдця з водою, щоб вони не привертали кліщів.
  3. 3 Поставте поруч з рослинами зволожувач повітря. Павутинні кліщі воліють сухі умови, так що зволожувач повітря повинен допомогти їх відлякати. Не використовуйте зволожувач повітря, якщо ви обприскували рослини садівничим маслом.

Що вам знадобиться

  • садовий шланг
  • вода
  • садівниче масло
  • пульверизатор
  • лупа
  • папір
  • Секатори або секатор
  • Зволожувач повітря (не обов'язково)