Як позбутися від плям після постільних клопів

Автор: Ellen Moore
Дата Створення: 19 Січень 2021
Дата Оновлення: 2 Липня 2024
Anonim
Як позбутися від плям після постільних клопів - Суспільство
Як позбутися від плям після постільних клопів - Суспільство

Зміст

Якщо у вас завелися постільні клопи, які гризуть вас ночами, то на матраці, постільній білизні і подушках можна помітити темні плями, залишені цими паразитами. Прання в холодній воді допоможе впоратися з невеликими свіжими плямами. Серйозніші забруднення потрібно попередньо обробити ферментним відбілюючим засобом і (або) сумішшю перекису водню з нашатирем. Що б ви не робили, не піддавайте речі впливу тепла до тих пір, поки не застосуєте всі можливі способи вивести плями.

кроки

Метод 1 з 3: Невідкладні заходи боротьби з клопами

  1. 1 Розшукайте гнізда клопів. Якщо не знищити гнізда клопів, укуси комах і плями на постільній білизні так і будуть дошкуляти вас. Пошукайте комах і їх кладки всередині і навколо ліжка, в ящиках тумбочок, в шафах, за і під меблями, а також в шторах.
    • Ліхтарик допоможе вам краще розглянути комах і їхні яйця. Постільні клопи - досить дрібні комахи коричневого кольору. Їх кладки найчастіше представляють собою скупчення яєць.
    • Клопи люблять ховатися в щілинах, кутках і інших поглибленнях. Килими, одяг та інші текстильні предмети можуть бути заражені постільними клопами.
  2. 2 Необхідно знищити постільних клопів теплом і холодом. Текстильні предмети необхідно випрати при температурі 50 ° С, щоб знищити клопів, але вам знадобиться провести кілька циклів прання, перш ніж всі комахи будуть повністю знищені. Якщо потримати текстильні речі протягом двох тижнів при температурі нижче нуля, то це також знищить клопів.
    • Дрібні і великі речі також можна запакувати в спеціальні антипаразитні чохли. Вони можуть продаватися у великих супермаркетах і інтернет-магазинах.
    • Серйозне зараження клопами може вимагати застосування хімікатів або звернення в санепідемстанцію для виведення комах.
  3. 3 Намочіть плями холодною водою відразу ж після виявлення. Плями від крові, розчавлених клопів і їх екскрементів мають важливу загальну характеристику - всі вони органічні. Холодна вода дозволяє послабити зчеплення органіки з матеріалом, щоб плями не закріпилися. І навпаки, гаряча вода тільки закріпить такі плями.
  4. 4 Уважно стежте за станом проблемних місць, де були виявлені клопи, щоб запобігти повторному зараженню будинку паразитами. Яйця і комахи, що залишилися непоміченими, можуть стати причиною повторних навал клопів. Постільні клопи схильні селитися колоніями в певних місцях, тому доглядайте за тими зонами, які були найбільше заражені, щоб своєчасно вжити заходів, якщо проблема відновиться.

Метод 2 з 3: Прання та виведення плям з постільної білизни

  1. 1 Попередньо обробіть плями ферментним відбілювачем для тканин. Нанесіть відбілювач безпосередньо на плями. Перевірте інформацію на етикетці відбілювача щодо того, як довго він повинен впливати на плями.
    • У більшості випадків рекомендується почекати 30 хвилин після обробки плям, перш ніж приступати до прання.
    • Ферментний відбілювач можна придбати в більшості господарських магазинів і супермаркетів.
  2. 2 Терміново прополощіть білизну звичайним чином, налаштувавши пральну машину на цикл холодної прання. Додайте в пральну машину звичайну порцію миючого засобу і відбілювача, потім завантажте її білизною і запустіть повний цикл прання в холодній воді. Цей цикл не дозволить закріпитися на тканини білків з органічних речовин, збільшуючи шанси на те, що плями відіпрати.
  3. 3 Точково обробіть залишилися плями сумішшю перекису водню і нашатирю. Перш ніж застосовувати перекис, врахуйте, що іноді вона може освітлити колір тканини. Якщо після прання на білизні залишаться плями, нанесіть на них рівну кількість перекису і нашатирю і промаківайте чистою ганчіркою до тих пір, поки вони не відійдуть.
    • Щоб запобігти передчасному зносу тканини, промаківайте плями всього лише близько 10-15 хвилин. Довший період впливу призведе до пошкодження тканини.
  4. 4 Просушіть тканину на повітрі, а потім при необхідності повторіть процес виведення плям. Сушіть текстиль далеко від сонця і нагрівальних приладів. Коли речі висохнуть, якщо буде потрібно, обробіть залишилися плями точно так же, як і раніше: намочіть їх холодною водою, обробіть ферментним відбілювачем, виперіть на холодному циклі прання і точково обробіть перекисом з нашатирем. Після всіх цих процедур плями, найімовірніше, зникнуть.
    • Особливо стійкі або закріпилися плями можуть так і не відійти повністю. Можливо, у вас вийде їх відіпрати після третього раунду всіх процедур, але це може не кращим чином позначитися на стані тканини.
  5. 5 В якості альтернативи висушіть білизна в сушарці на низькій температурі. Налаштуйте сушильну машину на самий мінімальний нагрів, якщо у вас немає можливості залишити білизна сохнути самостійно. Як тільки воно висохне, його можна буде прибрати. Обробляйте плями від постільних клопів даним методом якнайшвидше після їх появи, щоб не дозволити їм закріпитися на тканини.

Метод 3 з 3: Виведення плям з матраца

  1. 1 Скористайтеся сухий махрової серветкою, щоб витерти свіжі плями з матраца. Якщо плями свіжі і вологі, суха махрова серветка (а краще серветка з мікрофібри) дозволить витягнути з них вологу. Разом з вологою ви зберете частина крові і екскрементів, що спростить подальший процес виведення плям.
  2. 2 Точково обробіть легкі плями холодною водою і милом для рук. Можливо, вам вдасться прибрати легкі плями простим промаківанія чистою ганчіркою, змоченою водою і краплею мила для рук. У міру того, як плями будуть відходити, перемикайтеся на використання чистих ділянок ганчірочки, щоб не поширювати забруднення по матрацу.
  3. 3 Серйозні плями обробіть перекисом водню з нашатирем. Змішайте рівну кількість перекису водню і нашатирю в пульверизаторі і ретельно змочіть з нього плями, а потім промокніть їх бавовняної махрової серветкою. Обмежте вплив перекису і нашатирю 10-15 хвилинами, щоб запобігти пошкодженню матраца.
    • Насипте сухий порошок бури тонким шаром на ті плями, які не підуть після попереднього кроку. Злегка втирайте буру в плями чистою махрової серветкою.
  4. 4 При необхідності повторіть процес чищення. Дайте матрацу повністю висохнути в затіненому місці з хорошою вентиляцією. Якщо плями залишаться після того, як матрац висохне, знову точково обробіть плями холодною водою з милом для рук, а потім перекисом водню з нашатирем, щоб прибрати всі забруднення.
    • Якщо піддати тканину впливу більше двох циклів чищення, то це може не кращим чином позначитися на її стані, привести до деформації і вицвітання.
    • Хороша вентиляція повітря дозволить уникнути появи затхлого запаху і скоротить час сушіння матраца.
    • Якщо ви поспішаєте висушити матрац, зверніть на нього вентилятор або фен, налаштований на роботу холодним повітрям. Уникайте застосування тепла, коли боретеся з плямами від постільних клопів.

Поради

  • Завжди тримайте під рукою пляшечку з перекисом водню. Перекис є відмінним натуральним засобом для виведення плям.
  • Усунувши всіх постільних клопів, проведіть ретельне прибирання у всьому будинку.
  • Якщо ви не впевнені в тому, що зможете самостійно вивести клопів, зверніться до санепідемстанції.
  • Якщо виявите плями від клопів на дерев'яних деталях ліжка, просто зітріть їх ганчірочкою, змоченою холодною водою і рідким милом, наприклад засобом для миття посуду.
  • Чи не впливайте на тканину теплом до тих пір, поки не зробите все можливе, щоб вивести з неї плями.

Що вам знадобиться

  • Холодна вода
  • Чисті ганчірки (кілька)
  • Ферментний засіб для виведення плям (не обов'язково, але бажано)
  • Перекис водню
  • нашатир
  • Мило для рук
  • Махрові бавовняні серветки
  • бура