Як позбутися від висипки між ніг

Автор: Helen Garcia
Дата Створення: 17 Квітень 2021
Дата Оновлення: 1 Липня 2024
Anonim
ТОП-5 способов избавиться от неприятного запаха ног - Абзац! - 01.07.2016
Відеоролик: ТОП-5 способов избавиться от неприятного запаха ног - Абзац! - 01.07.2016

Зміст

Якщо ви трохи натерли шкіру, то в цьому немає нічого страшного, але якщо одяг натирає шкіру тривалий час, то це вже серйозна проблема. Дуже часто висип між ніг буває викликана натиранням шкіри. На шкірі з'являється роздратування, і якщо там в доповненні до цього накопичується піт, то високий ризик розвитку інфекції. На щастя, висип найчастіше можна вилікувати в домашніх умовах.

кроки

Частина 1 з 2: Як лікувати висип

  1. 1 Вибирайте одяг з дихаючих матеріалів. Носіть одяг з бавовни і натуральних тканин протягом усього дня. Нижня білизна має бути зроблено з 100% бавовни. Якщо ви займаєтеся спортом, то краще надягайте речі з синтетичного матеріалу (нейлону або поліестеру), так як він добре відводить вологу і швидко сохне. Одяг завжди повинна бути зручною.
    • Постарайтеся не носити одяг з грубих, колючих або затримують вологу матеріалів (наприклад, вовни або шкіри).
  2. 2 Носіть одяг вільного крою. Одяг в області ніг повинна бути досить вільною, щоб шкіра залишалася сухою і дихала. Одяг не повинна бути тісною або здавлювати шкіру. Занадто тісний одяг може натирати шкіру, викликаючи тим самим роздратування. Найчастіше висип між ніг буває викликана саме натиранням.
    • Натирання шкіри найчастіше відбувається з внутрішньої сторони стегон, в області паху, під пахвами під животом і на сосках.
    • Якщо місце, де ви натерли шкіру, не лікувати, то може з'явитися подразнення і інфекція.
  3. 3 Слідкуйте за тим, щоб шкіра залишалася сухою. Шкіра повинна залишатися сухою завжди і в будь-яких ситуаціях, особливо після душу або прийому ванни. Візьміть чисте бавовняний рушник і обережно промокніть місце, де у вас з'явився висип. Якщо ви будете розтирати це місце, то ризикуєте пошкодити шкіру. Також можна використовувати фен для волосся на самій низькій температурі, і за допомогою фена висушити то місце, де у вас з'явився висип. Не вмикайте фен на найвищу температуру, так як це погіршить ситуацію.
    • Дуже важливо зробити все можливе, щоб ділянку роздратованою шкіри не пітнів. Оскільки в поту міститься безліч різних речовин, піт дуже сильно дратує шкіру, посилюючи висип.
  4. 4 Коли звернутися до лікаря. Більшість видів висипки, пов'язаних з натиранням шкіри, можна вилікувати в домашніх умовах без медичного втручання. Однак, якщо висип не зменшується і не проходить протягом 4-5 днів або стає гірше, то запишіться на прийом до лікаря. Це особливо важливо зробити, якщо ви підозрюєте, що в організм могла потрапити інфекція (якщо у вас температура, сильний біль, набряк або гній на ураженій ділянці шкіри).
    • Позбавтеся від того, що може натирати уражену висипом ділянку, підтримуйте чистоту і наносите зволожуючий засіб - це повинно зменшити висипання протягом одного-двох днів. Якщо ваш стан не поліпшився, то зверніться до лікаря.
  5. 5 Дотримуйтесь вказівок лікаря. Під час прийому лікар повинен оглянути уражене місце. Якщо він запідозрить бактеріальну інфекцію, то, ймовірно, попросить здати аналіз. Аналіз покаже, чи пов'язана висип з бактеріальної або грибкової інфекцією, і в залежності від цього лікар призначить лікування. Зазвичай лікарі призначають один або кілька препаратів наступних груп:
    • протигрибковий крем (при грибкової інфекції);
    • пероральні протигрибкові препарати (якщо протигрибковий крем не дав результатів);
    • пероральні антибіотики (при бактеріальної інфекції);
    • креми з антибіотиками (при бактеріальної інфекції).

Частина 2 з 2: Як зняти свербіж

  1. 1 Слідкуйте за чистотою ураженого висипом ділянки. Оскільки ця область може бути більш чутливою і схильною до поту, дуже важливо мити її з м'яким милом без запаху. Мийте і промивайте уражену ділянку в теплій або холодній воді, обов'язково ретельно змивайте все залишки мила. Залишки мила будуть дратувати шкіру ще сильніше.
    • Ви можете використовувати мило на основі рослинних масел (оливкової, пальмової, соєвої, кокосового масла або олії ши), також можна використовувати мило на основі рослинної гліцерину.
    • Якщо ви сильно спітніли, то обов'язково прийміть ванну або душ - цим ви уникнете утримання вологи на ураженому висипом ділянці.
  2. 2 Нанесіть на шкіру присипку. Коли шкіра суха і чиста, можете нанести на уражену ділянку присипку, щоб він залишався сухим. Віддавайте перевагу присипки без запаху, найкраще підійде дитяча присипка, але обов'язково перевірте, чи не містить вона тальк (допустимо використовувати тальк тільки в дуже малих кількостях). Якщо ж вам не вдалося знайти присипку без тальку, то наносите її в дуже малих кількостях. Деякі дослідження показали, що тальк підвищує ризик розвитку раку яєчників у жінок.
    • Не наносіть кукурудзяний крохмаль, так як він створює хороше середовище для росту грибків і бактерій, що може привести до розвитку шкірних інфекцій.
  3. 3 Наносите масло. Слідкуйте, щоб шкіра ніг завжди була вологою, і тоді ризик натирання буде менше. Використовуйте натуральні зволожуючі засоби, наприклад, мигдальне або касторову олію, ланолін або масло календули. Перед нанесенням масла обов'язково переконайтеся, що шкіра чиста і суха. Також для захисту шкіри можна покласти невеликий шматочок бинта або марлі.
    • Наносите масло хоча б два рази на день, а краще частіше, особливо якщо ви помітили, що висип тісно контактує з одягом або шкірою.
  4. 4 Додайте до базового масла ефірне. Зволожувати шкіру дуже важливо, але на додаток до цього ви можете додати ефірні масла, що володіють загоюючими властивостями. По можливості можна додати мед, так як він також має антибактеріальні та протигрибкові властивості. Якщо ви плануєте використовувати одне з наведених нижче ефірних масел, то додавайте 1-2 краплі ефірного масла на 4 столових ложки базового масла:
    • Масло календули: масло цих квіток лікує рани на шкірі і має протизапальні властивості.
    • Масло звіробою: це масло використовується для лікування депресії і тривожності, а також для лікування подразнення на шкірі. Звіробій не рекомендується використовувати дітям, вагітним і годуючим жінками.
    • Масло арніки: для вивчення цілющих властивостей масла, зробленого з квіток арніки, потрібно більше досліджень. Дітям, вагітним і годуючим жінкам не рекомендується використовувати масло арніки.
    • Масло деревію: це ефірне масло з деревію звичайного має протизапальні властивості і сприяє загоєнню ран.
    • Масло нима: володіє протизапальними і ранозагоювальні властивості. Його успішно використовують для лікування опіків у дітей.
  5. 5 Перевірте свою реакцію на суміш масел. Оскільки шкіра вже чутлива, ви повинні перевірити, чи не буде суміш масел викликати алергічну реакцію. Опустіть ватний тампон в суміш і нанесіть невелику кількість масла з внутрішньої сторони ліктя. Накладіть пов'язку на цю ділянку і почекайте 10-15 хвилин. Якщо ви не помітите жодної реакції (висип, свербіж або печіння), то можете спокійно наносити суміш на уражену ділянку протягом всього дня. Намагайтеся наносити зволожуючий масло хоча б 3-4 рази на день, щоб вилікувати висип.
    • Перераховані ефірні масла не можна використовувати дітям молодше 5 років.
  6. 6 Прийміть вівсяну ванну. Покладіть 1-2 склянки геркулесу в довгий нейлонову панчоху. Зауважте вузол так, щоб овес не висипався, і прив'яжіть до крана у ванні. Увімкніть теплу воду так, щоб вона йшла прямо через вівсянку, наповнюючи ванну. Полежіть в такій вівсяної ванні 15-20 хвилин, а потім промаківающімі рухами висушіть шкіру рушником. Приймайте таку ванну раз в день.
    • Такі ванни особливо корисні, якщо уражений висипом ділянку великий.

Поради

  • Ризик натерти шкіру високий у спортсменів і людей з надмірною вагою. Якщо у вас зайва вага або ожиріння, то лікар швидше за все порекомендує вам схуднути, щоб уникнути утворення висипу.Якщо ви займаєтеся спортом, то вам необхідно робити все можливе, щоб шкіра залишалася сухий як під час, так і після тренувань.